2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit 4 Global warming单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修6 Unit Global warming单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 warming 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分选修6 Unit 4.完形填空(2021年山东省临沂市、枣庄市临考演练)When I was living alone in Santa Rosa, California, and running a business division for Intuit, my two cats Wiley and Wilbur were my family.We took care of one another, entertained one another, _1_annoyed one another, and _2_one another after all.Then, at only
2、ten years old, Wilbur_3_cancer.Letting go of Wilbur was painful, and I was when the time came to say _4_.Wiley, my other cat, was _5_too.He and Wilbur were best friends.He had always been happy and well-adjusted, but he seemed _6_ after Wilburs passing.Wiley and I grieved and healed together.When pe
3、ople adopt a homeless pet, its clear that they are saving the animal from homelessness,_7_animal companionship to their lives.Theyre obviously_8_a far better life for the animal.Time after time, people who adopt homeless pets find their own lives being_9_too.Thats just one of the_10_of adopting a sh
4、elter dog.And thats why I _11_ Mutual Rescue, an animal-welfare initiative aimed at highlighting this special bond so that more _12_ animals lives can be _13_.I also wrote a book about the_14_animals have on our lives: Adopting a Homeless Animal Can Save You, Too. This book includes some of the beau
5、tiful, life-changing stories Ive _15_.()1.AalwaysBoccasionallyCpermanently Dusually()2.Ahated BcomplainedCadored Ddisgusted()3.Asuffered from Bescaped fromCrecovered from Dgot from()4.Ahello BregretCsorry Dgoodbye()5.Awarm-hearted BthrilledCscared Dheartbroken()6.Agone BsurprisedClost Daccurate()7.A
6、adding BapplyingCadapting Dadjusting()8.Aequipping BprovidingCcontributing Ddonating()9.Adisturbed BdisorderedCsaved Dchallenged()10.Atroubles BbenefitsCfaults Dmissions()11.Ajustify BsweepCcreated Dwander()12.Ahome less BvitalCprecious Dhumorous()13.Aexchanged BtransformedCinterrupted Dtransferred(
7、)14.Adisadvantage BmercyCinspiration Dimpact()15.Aencountered BdesignedCinvented Dfacilitated【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议的文章。文章主要说明了作者由和自己的宠物相处得出:当人们收养一只无家可归的宠物时,很明显他们在拯救无家可归的动物,同时他们的生活中也增加了动物的陪伴。这是一个相互拯救的过程。1B根据上下文可知,此处作者描述的是与两只猫日常相处的场景,故应是“偶尔”会惹恼对方。故选B项。2C分析上下文可知,作者与两只猫的感情非常好,故应是虽然会有小摩擦,但终究还是彼此喜欢的。故选C项。3A分析下文可
8、知,其中一只猫威尔伯得了癌症。故选A项。4D根据下文的“he seemed lost after Wilburs passing”可知,威尔伯去世了,故应是道别时,作者很痛苦。故选D项。5D根据下文的“Wiley and I grieved and healed together.”可知,另外一只猫对于威尔伯的去世也很伤心。故选D项。6C根据上文的“He and Wilbur were best friends.He had always been happy and well-adjusted.”可知,虽然威利的适应能力很强,但对于威尔伯的去世也很不知所措。故选C项。7A分析上下文可知,在人
9、们收养宠物的同时,宠物也给予了他们陪伴。故选A项。8B根据上文的“When people adopt a homeless pet, its clear that they are saving the animal from homelessness.”可知,人们收养宠物很显然会为宠物提供更好的生活。故选B项。9C分析上下文可知,人们在照顾宠物的同时,宠物也给予了他们主人陪伴,故他们也是相互拯救的关系。故选C项。10B通过上文可知,领养流浪动物有很多好处。故选B项。11C通过上文可知,领养流浪动物有很多好处,这也是作者创建“互助救助”的原因。故选C项。12A分析上下文可知,作者创建“互助救助
10、”这项动物福利计划的目的是让更多无家可归的动物的生活得以改变。故选A项。13B被收养的流浪动物的生活都变的更好了。故选B项。14D根据下文的“Adopting a Homeless Animal Can Save You, Too.”可知,作者书的内容是关于动物对人们生活的影响。故选D项。15A通过上文的“This book includes some of the beautiful, life-changing stories”可知,书中记录的是作者遇到的一些事情。故选A项。.阅读理解A(2021年广东省广州八区调研考试)Airplanes are known for “making” p
11、eople sick.Fortunately, Ive got the inside scoop on some practices that will keep you healthy on the plane and a head start on staying healthy during your travels.Start taking immunity support products BEFORE you begin your trip.Immunity support products come in a variety of forms.They are designed
12、to prepare your body for physical stress by loading you up on the vitamins, minerals and antioxidants(抗氧化) that support great immune system functioning.If your body is weak at the beginning of the trip, any germ or bacteria is going to have easy access to your system.Get those defenses in place a fe
13、w days before travel and give your body the best chance to stay healthy.Antibacterial wipes are your best friend.Take a minute to think about that airplane.How many people are touching literally every surface with hands that have blocked a sneeze, been coughed into, held the handrail of the moving s
14、idewalk?Take along plenty of individually wrapped antibacterial wipes and use them everywhere.Wipe down the armrests, the seat belt buckle, the tray table and the remote control for the in-flight entertainment.Wear slip-on shoes.Many articles instruct passengers to wear socks on the airplane for com
15、fort.However, if you walk down the aisle in your socks, or even worse, use the restroom, the bottom of those socks are going to pick up all kinds of dirt.So wear shoes when you move around on the plane! Let your shoes provide a barrier to whatever might be lying on the floor.()1.Why do planes easily
16、 make people sick according to the writer?APeople lack practice to keep fit.BThere are many bacteria on the plane.CPeople have too much entertainment during the flight.DPeoples immune system fails to work on the plane.()2.How can we protect ourselves from getting sick on the plane?ABy wearing socks.
17、BBy stopping feeling stressful.CBy blocking coughing with hands.DBy taking some supportive products.()3.Whats the best title for the passage?AAdvice on SafetyBA Worthwhile TripCStay Healthy on a FlightDBe Careful of Your Flight【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一些可以在飞机上保持健康,也可以在旅途中保持健康的方法。1B推理判断题。根据文章第六段可推知,飞机容易使人
18、生病是因为飞机上有许多细菌。故选B项。2D细节理解题。根据文章第三段可知,服用一些辅助产品可以防止我们在飞机上生病。故选D项。3C主旨大意题。根据文章第一段可知,文章主要介绍在飞机上保持健康的方法。所以短文的最佳标题为“在乘坐航班时保持健康”。故选C项。B(2021年山东省师范大学附属中学二模)Most of us dont reach for that gnarled (多节的) carrots when selecting our produce at the local supermarket.Thats exactly why Americans waste up to 40% of
19、eatable food every year.This unbelievable number has sparked the “ugly food” movement, and inspired many companies to sell misshapen fruit and vegetables to consumers, rather than throw them in the trash.One San Francisco organization is taking a unique approach to this idea.The Salvage Supperclub h
20、osts fancy dinners inside dumper truck (自卸翻斗车) where they serve dishes entirely prepared with food that would have otherwise gone to waste.Josh Treuhaft, founder of these ugly food dinners, originally came up with the idea to bring awareness to Americas food waste problem.“There is undeveloped poten
21、tial in their food that for some reason, not to their own fault, is going to waste,” he told Seekers Laura Ling.Treuhaft isnt alone in his effort to reduce Americas food waste.A change. org petition last year called for Whole Foods to become part of the ugly food movement.They sold misshapen fruit a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347028.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
