分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit 3 Inventors and inventions单元提能训练(含解析)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:347045
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:59.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit Inventors and inventions单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 inventions
    资源描述:

    1、第一部分选修8Unit 3.完形填空(2020年山东省济南市5月模拟)Luther Younger is a 99yearold loving husband.His wife came down with cancer nine years ago, and doctors _1_ shed have just five years to live._2_, the couple have remained strong.Over the last nine years, Luther takes a sixmile _3_ every day to visit his wife in th

    2、e hospital.He always stays by her side, encouraging her, showering her with _4_, and their daily kiss.Luther could get a ride or even take the bus, but he _5_ to walk the whole journey to help clear his mind and to _6_everything about his wife.Passersby often recognize Luther and stop to offer him a

    3、 ride, but he _7_ their kindness.His daily walk is _8_ of how much he loves his wife.Luthers daughter hoped he could _9_accept rides, especially on extremely hot and snowy days, but Luther _10_ walking himself so she just lets him have it his way._11_ walking sixmiles each day in the heat and snow w

    4、ould be too much, when youve walked through _12_ with someone, whats another six miles? Luther is always _13_ to leave his love before returning home, but he knows that each tomorrow, _14_the weather, he will be on his way again.He cant bear to live a single day without _15_ his wife.()1A.reportedBi

    5、maginedCadvisedDthought()2A.HoweverBThereforeCInsteadDBesides()3A.driveBwalkCrideDflight()4A.reliefBtrustCloveDsympathy()5A.agreesBhesitatesCfailsDprefers()6A.recallBsuspectCignoreDdiscover()7A.dislikesBcorrectsCdeclinesDconsiders()8A.motivationBproofCtrialDorigin()9A.actuallyBgraduallyCfinallyDocca

    6、sionally()10A.insists onBturns toCsets aboutDtakes up()11A.BecauseBIfCWhileDUntil()12A.lifeBgrowthCmarriageDadulthood()13A.gratefulBsadCeagerDguilty()14A.thanks toBrather thanCapart fromDregardless of()15A.supportingBmentioningCseeingDcalling【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了Luther对妻子深深的爱。1D妻子患癌症,医生的诊断认为(think)她只能活

    7、五年。故选D项。2A空白前后是转折关系,应该用然而(However)。故选A项。3B下文“but he _7_ to walk the whole journey”说明是走路(walk)去医院。故选B项。4C下文“His daily walk is _8_ of how much he loves his wife.”说明是他对妻子的爱(love)。故选C项。5D与搭便车或坐公交相比,他更喜欢(prefer)走路。故选D项。6A妻子生病住院,丈夫只能在去看望妻子的路上回忆(recall)以前的事情。故选A项。7C前文“Luther takes a sixmile _3_every day to

    8、 visit his wife in the hospital.”说明他没搭车,所以是拒绝(decline)了别人。故选C项。8B根据上下文,丈夫九年如一日地走路去医院看妻子,是爱妻子的证明(proof)。故选B项。9D下文“especially on extremely hot and snowy days”说明是偶尔(occasionally)坐车。故选D项。10A女儿希望他偶尔坐车,但Luther还是九年都自己走,是在坚持(insist on)。故选A项。11C根据语境,空白处意为“如果(if)”,符合语境。故选C项。12A将每天走六英里和走一辈子对比。life意为“一辈子、一生”。故选

    9、A项。13B下文“He cant bear to live a single day without _13_ his wife.”说明,离开妻子时,他会难过(sad)。故选B项。14D前文“Over the last nine years, Luther takes a sixmile _3_ every day to visit his wife in the hospital.”说明Luther没有间断,所以不管(regardless of)天气如何,都会去。故选D项。15C根据前文“Luther is always _13_to leave his love before return

    10、ing home”可知,离开妻子会难过,因此不看见(see)她也一样让人难以忍受。故选C项。.阅读理解ANEWS REPORT 1Even before 5G is widely commercially available, Chinese telecom giant Huawei has reportedly begun researching the next generation of wireless technology 6G.Tech website “iPhone in Canada” reported that Huawei has confirmed to local me

    11、dia “The Logic” that it has started researching 6G technology at its lab in Ottawa, Canada and “is in talks with Canadian university researchers about working on development of the nextgeneration wireless system,” citing a report by The Logic.Song Zhang, vicepresident of research strategy and partne

    12、rship of Huawei in Canada, said “5G is very new, and looking at 6G is part of the socalled 5G evolution.”Huawei has not commented on the report, according to The Paper.NEWS REPORT 2A Japanese startup called SkyDrive Inc.has begun conducting test flights of their prototype flying car with a human pil

    13、ot.The company hopes to be able to make a full public demonstration (演示) of the vehicle later this summer.The test flights are being conducted at a protected indoor facility at the companys research flight center outside of Nagoya.There have been a number of previous test flights, but they were all

    14、conducted via remote control and no human pilot onboard.According to a report in The Asahi Shimbun, SkyDrive says the car could be ready for a limited retail release as early as 2023, and mass production by 2026SkyDrive was founded by former engineers from Toyota and they intend their vehicle to be

    15、the worlds smallest flying car.In 2017, Toyota gave the company an infusion (灌输) of around $350,000 to help develop flying vehicles.The company said it wont say more about how the test flights have been proceeding (进行) so far, but says things are going well enough to continue making them.()1What we

    16、can learn from NEWS REPORT 1?AHuawei and Apple cooperate to develop 6G technology.BHuawei is the first company to study 6G technology.CHuaweis research team studies 6G technology in Canadian laboratories.DHuawei is not optimistic about the prospects of 6G.()2Which of the following is NOT true about

    17、NEWS REPORT 2?AThe company hopes to have an opportunity to make a full public demonstration of the vehicle.BPrevious flight tests were controlled by remote control.CThe car may not be able to mass produce in the near future.DThe car was completely invented and produced by Toyota.()3Which news sectio

    18、n are we likely to see these two news reports?AEntertainment.BScience and Technology.CStory.DHistory.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章包含两则新闻,新闻一讲了华为的6G技术的一些情况;新闻二讲述了日本的新型飞行汽车。1C细节理解题。从新闻第一段中的“it has started researching 6G technology at its lab in Ottawa, Canada”可知,华为的研究团队在加拿大的渥太华实验室进行6G技术的研究,C项正确;A项的“iPhone in Cana

    19、da”为加拿大当地的一家媒体,文中并未提到与苹果公司合作;B项文中没有提及;D项原文中说华为对这项报告并没有回应,而不是选项中的“不乐观”。故选C项。2D细节理解题。原文中倒数第二段的“Toyota gave the company an infusion (灌输) of around $350,000 to help develop flying vehicles.”是丰田公司为该公司提供了35万美元的投资。倒数第三段提到的 “SkyDrive was founded by former engineers from Toyota and they intend their vehicle”

    20、是由丰田公司的前工程师创建的这个公司,D项错误。从新闻2第二段“The company hopes to be able to make a full public demonstration of the vehicle later this summer.”可知,A项正确;从新闻第四段可知,B项正确;原文中提到该车最早在2026年量产,故可推测近期无法量产,C项正确。故选D项。3B推理判断题。新闻一讲了华为的6G技术的一些情况。新闻二讲述了日本的新型飞行汽车。这两篇新闻均是有关科技的。故选B项。B(2020年山东省新高考质量测评联盟5月联考)Is there a link between

    21、social media and depression? Do Facebook and Instagram have a negative impact on your mental health? Its complicated.Sometimes, looking through Instagram just makes you feel bad.You try not to envy your friends, but they always seem to be traveling somewhere cool, eating something fancy, or looking

    22、cute in perfect justrolledoutofbed hair.On the other hand, there are times when you laugh at funny memes (表情包), catch up with old friends, and feel happy to belong to fun social media communities. Clearly, social media isnt all bad.People are increasingly suspect that therere the potential problems

    23、of social media.Things like cyberbullying, screen addiction, and being exposed to endless filtered images (美颜) that make it impossible not to make comparisons between yourself and others often make the news.In July, a big study came out in the journal JAMA titled “Association of Screen Time and Depr

    24、ession in Adolescence.” This big headline seems to confirm what a lot of people have been saying screen time is horrible for young people.The study followed over 3,800 adolescents over four years as part of a drug and alcohol prevention program.Part of what the investigators measured was the teens a

    25、mount of screen time, including time spent on social media, as well as their levels of depression symptoms.One of their main findings was that higher amounts of social media use were associated with higher levels of depression.That was true both when the researches compared between people and compar

    26、ed each person against their own mental health over time.Case closed? Not so fast.Before we end the debate once and for all, lets take a closer look at this and other studies.Lets ask ourselves: what exactly is the relationship between social media use and depression? It turns out there are several

    27、warnings.()4Why do people sometimes feel bad when looking through Instagram?AThey feel unbalanced.BThey can travel nowhere.CThey dont look perfect.DThey lack contact with old friends.()5Why is the article in journal JAMA mentioned?ATo comment.BTo suggest.CTo prove.DTo explore.()6Which may agree with

    28、 the findings of the study?ATeens amount of screen time is limited.BDepression is related to social media use.CIt is not easy to tell reasons for depression.DSocial media use contributes to mental health.()7Whats the best title for the text?AHow to Reduce Depression?BShall People Reduce Screen Time?

    29、CDoes Social Media Cause Depression?DWhy Is It Time to Give Up Social Media?【语篇解读】本文是一篇议论文。本文主要讲述了关于社交媒体与抑郁症之间的一些研究调查,强调了其间的因果复杂性。4A细节理解题。根据文章第二段内容可知,浏览社交网站看到朋友的令人羡慕的内容,会使自己感到心理不平衡而心情糟糕。故选A项。5C推理判断题。根据文章第三段内容可知,该文章证实了屏幕时间对年轻人来说是可怕的,从而支持了本段论点:“People are increasingly suspect that therere the potentia

    30、l problems of social media(人们越来越怀疑社交媒体的潜在问题)”因此可知,提及该文章是为了证明支持论点。故选C项。6B细节理解题。根据文章第四段内容可知,使用社交媒体的频率与抑郁症程度有关,因此选项“Depression is related to social media use (抑郁与社交媒体使用有关)”为正确陈述。故选B项。7C标题推测题。根据文章体裁为议论文,首段提出本文话题:社交媒体和抑郁症之间有联系吗?Facebook等社交平台对你的心理健康有负面影响吗?它是复杂的。由此可知,本文主要讨论了关于社交媒体与抑郁症之间的一些研究调查,强调了其之间的因果复杂性

    31、。“Does Social Media Cause Depression(社交媒体会导致抑郁症吗)?”贴合主旨要义,为最佳标题。故选C项。.应用文写作(2020年海南省天一联考第三次模拟)假定你是李华, 你的新西兰外教Jane 非常喜欢中国地方戏剧。请你给她写一封电子邮件, 邀请她观看你校组织的师生黄梅戏vs.琼剧演出, 内容包括:1发出邀请;2演出时间、地点、活动安排等; 3期待她前往。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:黄梅戏vs.琼剧Huangmei Opera vs.Qiong Opera_【答案】Dear Jane,There will be a Hua

    32、ngmei Opera vs.Qiong Opera concert in our school.Knowing that you are interested in Chinese local operas, Id like to invite you to attend it.The concert is to be held in the lecture hall of our school at 7:00 p.m. this Sunday.Some teachers and students will perform Huangmei Opera and Qiong Opera.I m sure they will give you a very impressive concert, through which you will learn more about our local operas.Looking forward to your coming.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit 3 Inventors and inventions单元提能训练(含解析)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347045.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1