2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit 4 Pygmalion单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit Pygmalion单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 Pygmalion 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分选修8Unit 4.阅读理解A(2020年海南省天一联考第三次模拟)Laurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today.It was midsemester (学期)With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed.There was one rule: They couldnt use the one hour and a quarter of unex
2、pected free time to study, and they had to just enjoy it.Nine students hugged her.Two burst into tears.Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she created a special class on the psychology of l
3、iving a joyful, meaningful life and she wanted the lessons to stick.All semester, she explained why we think the way we do.Then, she challenged students to use that knowledge to change their own lives.On that spring afternoon, nearly a quarter of the undergraduate students were enjoying an unexpecte
4、d break at the same time.No, not just enjoying it really loving the gift they had been given.Skyler Robinson, a sophomore, had been confused for a moment by all the possibilities it opened up.He felt very, very happy.Then, he took a nap.“That nap,” he said, “was fantastic.”Santos designed this class
5、 after she realized, as the head of a residential college at Yale, that many students were stressed out and unhappy, struggling through long days that seemed to her far more crushing (惨重的) and joyless than her own college years.Santos said students were most skeptical of the idea that good grades ar
6、ent essential to happiness.And when she joked she was going to teach them that by giving everyone “D”, she was flooded with calls from frightened students and parents.Santos told them she was creating a center for the good life at the college she leads at Yale.As for the good life, she told them the
7、y already know how to live it they just have to practice and put in hard work.So many students have told her the class changed their lives.“If youre really grateful, show me that.” she told them.“Change the culture.”()1What did Santos ask her Yale students to do that day?AStudy for the coming exams.
8、BEnjoy the free time in her class.CApply their way of thinking to life.DRealize the importance of time.()2What does Santos think of her Yale students?AThey care nothing about grades but happiness.BThey are stressed into a hopeless generation.CThey are living a joyful and meaningful life.DThey suffer
9、 great pressure from learning.()3How was Santos special class that day?APopular.BDiscouraging.CHumorous.DDull.()4What is the best title for the text?AYale Has A Special Course About Social LifeBYale Teaches Its Students About Good GradesCYale Has A Course All About Living HappilyDYale Helps Its Stud
10、ents Reduce Learning Pressure【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了耶鲁大学的一门关于幸福生活的课程。1B细节理解题。根据第一段“Laurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today (劳丽桑托斯(Laurie Santos)向耶鲁大学(Yale University)的学生们打招呼时递上了一张纸条,上面写着:今天不上课)”由此可知,Santos那天让她的Yale学生享受她课堂上的自由时间。故选B项。2D推理判断题。根据
11、第二段中“With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed(随着考试和论文的到来,每个人都筋疲力尽,压力很大)”由此可知,Santos认为她的Yale学生承受着巨大的学习压力。故选D项。3A细节理解题。根据第二段中“Nine students hugged her.Two burst into tears(九名学生拥抱了她。两个人突然哭了起来)”和最后一段第一句“So many students have told her the class changed their lives(很多学生告诉她,这课改变了他们
12、的生活)”由此可知,Santos的特殊课是受欢迎的。故选A项。4C标题推测题。根据第三段中“Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she created a special class on the psychology of living a joyful, meaningful life and she wanted the lesson
13、s to stick (Santos是一名心理学教授,她本打算做一个讲座,介绍研究人员在时间对幸福的重要性方面的研究成果,但她开设了一门关于快乐而有意义的生活的心理学的特殊课程,她希望这些课程能够深入人心)”由此可知,耶鲁有一门关于幸福生活的课程。所以文章最佳标题为“耶鲁有一门关于幸福生活的课程”。故选C项。B(2020年山东省济南市5月模拟)Telling someone they are not hired is never an easy job, but all hiring managers will face this difficult situation many times
14、in their careers.While everyone fears denial on some level, it is important to understand that not everyone will fit in every job.Further, there are times when the applicant quality will be so great, a decision to reject an applicant may not reflect on that applicants abilities but the overall quali
15、ty of the field.There are a number of methods that can be used to get the message across that a person is not hired.In many cases, especially for those who were never called for an interview, a simple form letter may be sufficient.In other cases, where someone may have been called for an interview,
16、a phone call or letter could be chosen to deliver the message that they were not hired.In cases where there may be an ongoing relationship with the person not hired, it may be best to break the news in person, though this has the obvious potential of being more uncomfortable.Above all, it is best to
17、 always be honest with those who didnt get the job.Lying is never acceptable.Generally, it is not a good idea to tell someone specific reasons why they are not hired for a job.This can only lead to resentment(怨恨)and regret.However, there may be specific times when this could be a good idea.For examp
18、le, if an applicant is promising and the hiring manager believes another position will be opening up that suits the applicants skills, this could be a way to let that person know they may soon have another opportunity.In all cases, even if you feel someone has cheated to obtain an interview, never b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347047.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
