2022届高考英语一轮总复习 练案20 必修4 Unit 5 Theme parks练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案20 必修4 Unit Theme parks练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 20 必修 parks 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修四Unit 5Theme parks.完形填空(2020浙江省金丽衢十二校高三第一次联考)We love letters. Just as John Donne, a poet, 1.B it, “Letters, to me and my friends mean 2.C greetings; they get souls together. Thanks to letters, friends who are 3.A speak.” He wrote these words nearly 400 years ago. Today, in the age of instant text
2、message, social media, and email, they 4.D ring truer than ever, because writing or receiving a letter has become such a 5.C event.A UK-wide survey undertaken by Sunday Times suggests that one in four of us has not 6.A a letter for at least 10 years. Thats ten years without the bitter-sweet 7.B of p
3、acing the floor waiting for the 8.D ; ten years without recognizing the handwriting on the envelope and eagerly 9.B the letter to read its content.We 10.C not get them any more, but we still love handwritten letters. In the same survey, one third of 11.D people interviewed say that they 12.C the con
4、tent of sentimental (充满情感的) letters. Shouldnt we make 13.D to give our friends and families what they will treasure forever? Ann Bickley went online in 2013 and offered to handwrite a letter to anyone who 14.A her. Her website received 50,000 15.B in its first three months. Five years later, she is
5、still the main 16.A behind one-million-lovely- and has personally written 4,000 letters offering hope and 17.B to strangers.The thought behind a letter 18.C as much as its contents. “I never tell anyone that 19.D is going to be OK,” Ann Bickley says, “I am letting someone know that there is someone
6、in the world who 20.B them.”Who wouldnt love to receive a letter like that? Lets get writing!文章大意:本文是一篇夹叙夹议文,讲述了在如今的信息时代,人们已经很少写信了,但百万可爱信网的安比克利仍然坚持写信给陌生人带去希望和安慰,她从不在信中劝别人,她只是以这种方法让这个人知道世界上还有人关心他。1A.madeBputChelpedDmanaged解析:句意:正如诗人约翰唐恩所说:“信,对我和我朋友来说,不仅仅是问候;它们能使灵魂相聚,多亏了信,我们才能和见不到面的朋友说话。” made制作;put表达
7、;helped帮助;managed管理。空后是诗人约翰唐恩说的话,just as one puts it表示“正如某人所说”,故B项正确。2A.rather thanBless thanCmore thanDother than解析:句意同上。rather than而不是;less than少于;more than不只是、超出;other than除了。根据空后的“they get souls together.”可知,唐恩说信不只是问候;它们能使灵魂相聚,故C项正确。3A.absentBactiveCamusedDadmirable解析:absent缺席的、不在场的;active积极的;am
8、used愉悦的;admirable钦佩的。根据常识可知,信能让我们和见不到面的朋友说话,此处用absent表示“见不到面的”,故A项正确。4A.alsoByetCalreadyDstill解析:根据空后的原因可知,即使在信息时代,信给人的感觉仍然很真实,故D项正确。5A.popularBcommonCrareDsimple解析:根据常识可知,由于即时短信、社交媒体和电子邮件的广泛应用,人们很少写信了,因此写信和收信已经成了一件稀罕事,故C项正确。6A.receivedBsentCwrittenDrejected解析:句意:星期日泰晤士报在英国进行的一项调查显示,我们当中四分之一的人至少有10年
9、没有收到过一封信。在如今的信息时代,几乎已经没有人写信了,所以我们自然是没有收到过信,故A项正确。7A.successBpleasureCconcernDcalmness解析:句意:这十年里,没有在地板上踱来踱去等邮递员的苦涩甜蜜的快乐;没有看到过信封上的字迹,也没有急切地撕开信读它的内容。收到来信的感觉是快乐的,故B项正确。8A.engineerBdoctorCpoliceDpostman解析:送信的自然是邮递员,故D项正确。9A.seizingBtearingChidingDcarrying解析:句意同上。seizing抓住;tearing撕;hiding藏;carrying拿走。根据空后
10、的“to read its content”可知,撕开信封才能读到信里面的内容,故B项正确。10A.canBmustCmayDshall解析:现在已经很少有人写信了,所以我们可能很久没收到信了,故C项正确。11A.AmericanBChineseCAustralianDBritish解析:句意:在同一项调查中,三分之一接受采访的英国人说,他们仍然记得那些感情真挚的信的内容。上文说这项调查是在英国进行的,受访的自然是英国人,故D项正确。12A.forgetBchangeCrememberDnotice解析:上文说我们仍然喜欢手写的信,所以仍然会记得那些感情真挚的信的内容,故C项正确。13A.mo
11、neyBroomChistoryDtime解析:上文说人们仍然会记得那些感情真挚的信的内容,所以我们应该花时间给朋友和家人写信,故D项正确。14A.contactedBinterviewedCconsultedDadmired解析:句意:安比克利2013年上网,主动提出要给任何与她联系的人手写一封信。contacted联系;interviewed采访;consulted咨询;admired钦佩。根据常识可知,一个人应该是给与自己有联系的人写信,故A项正确。15A.guestsBvisitorsCfriendsDpartners解析:句意:她的网站在最初的三个月里接待了50 000名访客。去别人
12、的网站的人应该是访客,故B项正确。16A.forceBstrengthCsourceDenergy解析:句意:5年后的今天,她仍然是百万可爱信网背后的主力,已经亲自写了4 000封信,为陌生人带来希望和安慰。空后说她已经为百万可爱信网写了4 000封信,由此可见,她是该网站的主力,故A项正确。17A.effortBcomfortCsurpriseDexperience解析:句意同上。effort努力;comfort安慰;surprise惊喜;experience经验。根据空前的“hope”可知,她写信给陌生人带来希望和安慰,故B项正确。18A.educatesBguidesCmattersDr
13、ewards解析:根据空后安比克利说的话可知,此处是说一封信背后的想法和信的内容一样重要,故C项正确。19A.nothingBanythingCsomethingDeverything解析:句意:我从不劝任何人一切都会好起来的。安慰别人最常见的一句话是“一切都会好起来的”,但安比克利从不这样安慰别人,故D项正确。20A.looks afterBcares aboutCstruggles forDagrees with解析:句意:我只是让他知道世界上还有人关心他。looks after照顾;cares about关心、在意;struggles for为奋斗;agrees with和意见一致。安比
14、克利从不在信中安慰别人,她只是以这种方式让这个人知道世界上还有人关心他,故B项正确。.阅读理解(2021山东省胶东示范校联考)History of amusement parks takes us back to the bar-periodic fairs, like the Bartholomew Fair which started in England. These can be considered a parent for the modern amusement park. Opening in the Elizabethan period, the fair had devel
15、oped as a center of other amusement with entertainment with fun, food, games, and many other attractions. The beer festival held in Munich, Germany which started in 1810 and the county and state fairs in the US, also played a part in the brief history of amusement parks. Unlike the Bartholomew Fair,
16、 these annual events were usually held during an important time when crops were ripe, which deserved to be marked.Amusement parks are also known to have grown out of the pleasure gardens that became very popular at the start of the Industrial Revolution. These were the zones where one could shun the
17、 dull urban life for a short while. We can find the oldest and stillsurviving amusement park in the world: Bakken in Denmark, which opened in 1583. These parks consisted of fireworks displays, rides and the modern railroad to accommodate the growing expectations from their customers.Another turning
18、point in the history of amusement parks was the worlds fairs which began in 1851. The Crystal Palace in London, England was a landmark and celebrated the industrial achievements of the world. These were seen as symbols of economic and industrial success. In the last decade of the 19th century, the e
19、lectric trolley lines became extremely popular. Mechanical amusements, dance halls, sports fields, and restaurants were included as regular entertainments, as the history of amusement parks reflects.The golden age in the brief history of amusement parks didnt appear until people especially Americans
20、 spent less time on work and got a steady rise in their personal income. A number of amusement parks including the kiddie park were set up outside major cities and in the countryside, to make full use of this new economic opportunity. The original Kiddie Park is located in San Antonio, Texas and is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347414.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
