山西省古县第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 古县 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省古县第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThere are more Starbucks special drinks than you could ever dream of, and were talking about the items that maybe arent offered at your local shop but are offered at one of the other app
2、roximately 30,000 locations around the world. Depending on what country you are in, the menu may look a little different, so if youre planning a trip anytime soon, check out what fun drinks you may find!JapanSakura Blossom Cream LatteThe drink is currently only available in Japan. Sakura, which mean
3、s cherry blossom, is considered to be a symbol of regeneration and simplicity. It is the national flower of Japan, and Starbucks typically only has the drink available in the springtime.The drink itself is just pink, with sakura sauce, cherry blossom milk jelly, and strawberry sauce or jelly used to
4、 create the pink color. The drinks also come in special cherry blossomthemed cups.VietnamDolce MistoStarbucks created the Dolce Misto specifically for the Vietnamese market. “Its designed to bring Vietnamese customers a new flavor and respect for traditional Vietnamese coffee,” said the general dire
5、ctor of Starbucks Vietnam on its release in 2015.Dolce Misto is reportedly one of the strongest drinks in any Starbucks throughout the world. If sweet and strong is how you like your coffee and you live in Vietnam, this is the perfect Monday-afternoon pick-me-up for you.ChileLemon Bar FrappuccinoMea
6、nt to be the perfect sweet-and-sour summer drink, Starbucks Chile offered a Lemon Bar Frappuccino for the summer of 2018. With the combination of vanilla bean and lemonade topped with caramel sugar and whipped cream, the drink was relatively well received, though some were disappointed there was no
7、coffee in it. Its still unknown whether Starbucks will be bringing the limited edition drink back to Chile or anywhere for the summer of 2019.1. When is Sakura Blossom Cream Latte accessible to customers in Japan?A. October.B. July.C. December.D. April.2. What is special about Dolce Misto?A. It is a
8、vailable throughout the world.B. It helps open the Vietnamese market.C. It is a refreshing strong drink for customers.D. It is a traditional Vietnamese coffee drink.3. What may upset some people about Lemon Bar Frappuccino?A. It offers sweetandsour taste.B. It is a Starbucks drink without coffee.C.
9、It is one of the limited drinks in Chile.D. It is uncertain whether Starbucks will bring it back.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了在旅游期间,游客在不同的国家可以享受一些星巴克特色饮料。【1题详解】细节理解题。根据“JapanSakura Blossom Cream Latte”中的“It is the national flower of Japan, and Starbucks typically only has the drink available
10、in the springtime.(它是日本的国花,星巴克一般只在春天供应这种饮品。)”可知,日本樱花花奶油拿铁只有在春天在日本销售。故选D。【2题详解】细节理解题。根据“VietnamDolce Misto”中的“If sweet and strong is how you like your coffee and you live in Vietnam, this is the perfect Monday-afternoon pick-me-up for you. (如果你喜欢甜而浓的咖啡,而你又生活在越南,那么这是你周一下午提提神的最佳选择。)”可知,Dolce Misto特别之处,
11、在于它是一种提神的烈性饮料。故选C。【3题详解】细节理解题。根据“ChileLemon Bar Frappuccino”中的“With the combination of vanilla bean and lemonade topped with caramel sugar and whipped cream, the drink was relatively well received, though some were disappointed there was no coffee in it. (这款饮料混合了香草豆和柠檬水,上面点缀着焦糖和鲜奶油,相对来说很受欢迎,尽管有些人对里面
12、没有咖啡感到失望。)”可知,这种饮品不含咖啡,所以一些人也许会失望。故选B。BEating too much fatty food, exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease. But there is another factor that can cause your heart problems more immediately:the air you breathe.Previous studies have linked high exposure (暴露) to env
13、ironmental pollution to an increased risk of heart problems,but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke (中风) within as little as a few hours after exposure. In one review of the research, scientists found that people exposed to high levels of pollutants (污染物) w
14、ere up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. A separate study of stroke patients showed that even air that the U. S. Environmental Protection Agency (EPA)considers to be of “moderate” (良好) quality and relatively safe for our health can rai
15、se the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure.The authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainly modest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. However, it is important to be aware of th
16、ese dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. So stricter regulation by the EPA of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health.4. The text mainly discusses the relationship between _.A.
17、 heart problems and air qualityB. heart problems and exercisingC. heart problems and smokingD. heart problems and fatty food5. The underlined word “modest” in Paragraph 3 most probably means _.A. relatively highB. extremely lowC. relatively lowD. extremely high6. What can we learn from the text?A. E
18、ating fatty food has immediate effects on your heart.B. The EPA conducted many studies on air quality.C. Moderate air quality is more harmful than smoking.D. Stricter regulations on pollutants should be made.7. The authors purpose of writing the text is most likely to _.A. informB. persuadeC. descri
19、beD. entertain【答案】4. A 5. C 6. D 7. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述了吸入了受污染的空气对人类的心脏造成了极大的影响。【4题详解】主旨大意题。分析文章的内容可知,本文主要讲述了吸入了受污染的空气对人类的心脏造成了极大的影响,即讨论空气质量与心脏问题的关系。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据文章第三段The authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainly modest compared with
20、other risk factors such as smoking and high blood pressure. 中modest前的relatively small,可知它的意思与之相近,故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章中第三段的So stricter regulation by the EPA of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health,可知因此,环境保护局对污染物进行更严格的监管不仅可以
21、改善环境空气质量,而且对保护公众健康也是必要的。所以应该对污染物制定更严格的规定。故选D。【7题详解】推理判断题。根据文章的内容,可知本文主要介绍了吸入了受污染的空气对人类的心脏造成了极大的影响,因此,本文的作用主要是客观地给读者讲述了这个问题,作者写这篇文章的目的很可能是为了传达信息。故选A。CIf Confucius (孔子) were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan
22、 or a strong wind to help him put them out.While many people in China will remember Confucius on his special day, few people in the United States will give him a passing thought. Its nothing personal. Most Americans dont even remember the birthdays of their own national heroes.But this doesnt mean t
23、hat Americans dont care about Confucius. In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently, the Chinese governme
24、nt has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art, history and philosophy (哲学). Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chine
25、se wisdom to make up for the drawbacks of Western philosophy. Students in the United States,at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books abo
26、ut Confucius to understand their Chinese customers.So the old thinkers ideas are still alive and well.Today China attracts the West more than ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in
27、 the West, even if his birthday is.8. The opening paragraph is mainly intended to _.A. provide some key facts about ConfuciusB. attract the readers interest in the subjectC. show great respect for the ancient thinkerD. prove the popularity of modern birthday celebrations9. We can learn from Paragrap
28、h 4 that American students _.A. have a great interest in studying ChineseB. take an active part in Chinese competitionsC. try to get high scores in Chinese examsD. fight for a chance to learn Chinese10. What is the best title for the passage?A. Forgotten Wisdom in AmericaB. Huge Fans of the Chinese
29、LanguageC. Chinese Culture for WesternersD. Old Thinker with a Big Future11. The passage is likely to appear in _.A. a biographyB. a history paperC. a newspaperD. a philosophy textbook【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】文章是新闻报道,主要讲述了外国人对中国文化的兴趣越来越浓,对于孔子的思想也越来越感兴趣这一社会现象。【8题详解】推理判断题,由第一段“If Confucius (孔子) we
30、re still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake,”说如果孔子还活着话,将会用大蛋糕庆祝他的生日,可以推出是吸引读者的兴趣,故选B项。【9题详解】推理判断题,由第四段“Students in the United States,at the same time, are racing to learn Chinese.” 与此同时,美国的学生也在竞相学习中文。可以推出美国学生对学习汉语有很大的兴趣,故选A项。【10题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是由倒数后三段“So the o
31、ld thinkers ideas are still alive and well.Today China attracts the West more than ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is.”可知,因此,这位老思想家的思想仍然很活跃。今天
32、的中国比以往任何时候都更吸引西方,它需要更多的教师来向西方介绍孔子和中国文化。至于这位老思想家,即使是他的生日,他也不会被西方人遗忘。由此可知,短文的最佳标题为“西方人也热衷学习孔子思想”。故选D项。【11题详解】推理判断题。本文主要讲述了外国人对中国文化的兴趣越来越浓,对于孔子的思想也越来越感兴趣。由此判断出短文很有可能是新闻报道的内容。故选C项。DIve never been the kind of person to say, “its the thought that counts” when it comes to gifts. That was until a couple of
33、weeks ago, when my kids gave me a present that blew me away.For years now Ive been wanting to sell our home, the place where my husband and I raised our kids. But to me, this house is much more than just a building.In the front room, theres a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progr
34、ess of my childrens growth.Every growth stage is marked in grey, with each childs name and the date they were measured. Of all the objects and all the memories, its this one thing in a home thats the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of
35、 heights has been freshly painted over. A new paint job wouldnt normally be greeted by tears, but erasing that evidence of motherhood hurts more than it should. Our kids grow in so many ways, but the wall is physical evidence of their progress, right there for everyone to see.Over the years, Ive tal
36、ked about how much I would hate leaving that wall behind when I moved, even though the last marks were made 10 years ago when my kids stopped growing.So one day, while I was at work, my children decided to do something about it.They hired Jacquie Manning, a professional photographer whose work is ab
37、out capturing (捕捉) the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgowns (舞会礼服).She came to our house while I was at work, and over several hours, took photos of the hundreds of drawings and lines, little grey fingerprints (手印), and old marks. Somehow, she managed to pho
38、tograph all those years of memories perfectly. Afterwards, she put all the photos together into one image, transforming them into a beautiful history of my family.Three weeks later, my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents e
39、ntire lifetimes of love and growth.12. The underlined phrase in Para. I “blew me away” probably means “_”.A. attracted meB. surprised meC. accepted meD. refused me13. What does the house really mean to the author?A. A house.B. Buildings.C. An object.D. Memories.14. What surprised the friends I know
40、after work?A. Finding the wall repainted.B. Erasing the fingerprints.C. Greeting them by tears.D. Leaving the wall unfinished.15. What is the best title for the text?A. Gift Made with LoveB. Buildings Made by ChildrenC. A Very Wonderful PaintingD. A Family History【答案】12. B 13. D 14. A 15. A【解析】这篇文章主
41、要讲了作者把房子卖掉后,很伤感,因为房子的墙上有孩子们画的铅笔线条和手印,这些记载了孩子们的成长历程。后来,孩子们送给作者一个礼物,礼物是一个和实物一样大小的,由铅笔线和指印组成的照片,这个礼物令作者非常吃惊和感动,这个礼物代表了生命的成长和爱。【12题详解】词义猜测题。结合最后一个自然段my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of love and growth.可知
42、,礼物是一个和实物一样大小的,由铅笔线和指印组成的照片,这个礼物令作者非常吃惊,选B。【13题详解】推理判断题。由第三段In the front room, theres a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my childrens growth.和倒数第二段Somehow, she managed to photograph all those years of memories perfectly.可知,这个房子对作者意味着孩子们的成长历程,意味着回忆,选D。【14题详解】推理判断题。由第四自然
43、段中Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights has been freshly painted over.可推知,选A。【15题详解】主旨大意题。由全文主题句Three weeks later, my childrens wonderful gift made its way to mea life-size photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of lo
44、ve and growth.可知,这篇文章主要讲了作者把房子卖掉后,很伤感,因为房子的墙上有孩子们画的铅笔线条和手印,这些记载了孩子们的成长历程。后来,孩子们送给作者一个礼物,礼物是一个和实物一样大小的,由铅笔线和指印组成的照片,这个礼物令作者非常吃惊和感动,这个礼物代表了生命的成长和爱,故选A。第二节 七选五(每题3分,共15分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Weve all made the excuses. But the successful ones are those who can kill the excuses like
45、they are miserable maggots (蛆虫)._16_See the positive. Excuses are usually made because we dont feel like doing something were stressing the negative. _17_ And maintain a positive attitude, or youll never beat the excuses. Take responsibility. Excuses are ways to get out of owning up to something. If
46、 we dont have the time, money, equipment, etc., then its not our fault, right? Wrong. Take action and own the solution. _18_Just about every problem has a solution. Dont have time? Start with just 510 minutes. Make the time. Wake earlier. Do it during lunch. Dont have the energy? Do it when you have
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
