2022年新教材高中英语 Unit 5 Learning from nature Section Ⅲ Developing ideas基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit Learning from nature Section Developing ideas基础训练含解析外研版选择性必
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Learning from nature Section Developing ideas. 单句填空1.Both powers withdrew their forces from the region.2.White represents purity (pure) in that culture, which is why a bride carries or wears something white on her wedding day.3.The response of the audience varied from rejection (reject) to ac
2、ceptance.4.He had to resign himself to watching (watch) the European Championships on television.5.The function of a smile is to show happiness and put people at ease.6.If you understand how to evaluate (evaluate) yourself, how to research schools, and how to see the differences between one college
3、and another, your chances will be very good. 同义替换at ease, in contrast with/to, withdraw from, resign oneself to, aim at, be opposed to, influential, resign, focus on, reaction to1.She is one of the most significant figures in local politics. influential 2.Jim gave up the editorship of the school pap
4、er. resigned 3.We object to counting on a lucky chance. are opposed to 4.Today were going to center on the question of homeless people. focus on 5.We target success in the examination. aim at 6.Their response to the joke is to laugh. reaction to 7.We must adapt ourselves to circumstances. resign our
5、selves to 8.Compared with/to your belief that we will fail, I am confident that we will succeed. In contrast with/to 9.He didnt feel completely comfortable and relaxed in the strange surroundings. at ease 10.Tell the men to move back from their new position. withdraw from . 翻译句子1.虽然汤姆有许多优点, 但他也有缺点。(
6、while引导让步状语从句) While Tom has many strengths, he has his shortcomings. 2.他们正力求使失业人数下降50%。(aim to do) They are aiming to reduce unemployment by 50%. 3.太晚了, 我们赶不上那趟早班公交车了。(tooto结构) It is too late for us to catch the early bus. 4.正如他在报告中指出的那样, 这种病毒的传播速度之快出人意料。(as引导非限制性定语从句) As he pointed out in his repo
7、rt, the virus spreads unexpectedly fast. 5.他有两个女儿。一个是老师, 另一个是医生。(onethe other) He has two daughters. One is a teacher, and the other is a doctor. 素养综合练. 阅读理解(2020河南新乡高二期中)Does just thinking about stepping inside a gym make you feel exhausted? If so, heres some good news. One of the worlds largest st
8、udies on physical activity has found that doing household chores(家务事)can be just as effective as running or working out when it comes to cutting your risk of heart disease and extending your life.A team of researchers discovered that people enjoyed the same health benefits whether they were going to
9、 the gym, walking to work or doing household chores. Indeed, performing 30 minutes of any kind of physical activity five days a week could reduce the risk of dying from any causes by 28% and the rate of heart disease by 20%.And, again, the positive effects were the same whether someone was working o
10、ut, walking or doing chores such as mopping the floor or gardening.“Walking for at least 30 minutes most days of the week has a massive benefit, and high levels of physical activity is associated with even lower risk of illness,” lead researcher Scott Lear said about the findings. “By including low
11、and middle-income countries in this study, we were able to determine the benefit of activities such as having an active job or even doing household chores,” Lear said. He noted that 1 in 4 people worldwide do not get 30 minutes of exercise a day, five times a week.Interestingly enough, the Canadian
12、study found no ceiling on the benefits of exercise and “no risks associated with extremely high levels of physical activity”, defined as more than 2,500 minutes, or more than 41 hours per week. Lear said that those who spent more than 750 minutes walking quickly each week lowered their risk of prema
13、ture death by 36%.1.What can we infer about the study from Paragraph 1?A.Women should do more housework than men.B.Doing housework may help to live long and healthy.C.People with heart disease had better do less housework.D.Doing housework makes people feel less tired than going to gym.2.What does S
14、cott Lear say about his findings on health?A.Sitting long will take the health away.B.The exercises will make life meaningful.C.Its a good idea to walk less than 30 minutes a day.D.High levels of physical activity can reduce disease risk.3.What is the study in the text mainly supported by?A.Statisti
15、cs.B.Voices.C.Examples.D.Experiments.4.Which is the best title for the text?A.Exercise Moves for Better Strength and BalanceB.Risks from High Levels of Physical ActivityC.Household Chores May Be a Secret to Living LongerD.The Two Factors Determine the Benefit of Activities答案:1.B 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文
16、章主要介绍了一项研究发现, 做家务和体育锻炼一样, 能够降低患心脏病的风险和延长寿命。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第一段中的“One of the worlds largest studies heart disease and extending your life.”可推知, 做家务和锻炼一样有助于长寿和健康。故选B项。答案:2.D 解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“Walking for at least 30 minutesabout the findings.”可知, Scott Lear认为高水平的体育活动可以降低患病风险。故选D项。答案:3
17、.A 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中的“Indeed, performing 30 minutes of from any causes by 28% and the rate of heart disease by 20%.”和第四段中的“He noted that 1 in 4 people worldwide do not get 30 minutes of exercise a day, five times a week.”以及最后一段“Interestingly enough, the each week lowered their risk of pr
18、emature death by 36%.”可推断, 文章中研究的主要依据是数据。故选A项。答案:4.C 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第一段中的“One of the worlds largest studies on physical when it comes to cutting your risk of heart disease and extending your life.”及全文内容可知, 文章主要介绍了一项研究发现, 做家务和体育锻炼一样, 能够降低患心脏病的风险和延长寿命。所以“Household Chores May Be a Secret to L
19、iving Longer(做家务可能是长寿的秘诀)”作为文章标题最为合适。故选C项。深度解析词汇积累exhausted adj. 筋疲力尽的, 疲惫不堪的; 耗尽的 work out 锻炼 extend v. 延伸; 扩大; 扩展 be associated with和联系在一起; 与有关 determine v. 决心, 决定长难句分析And, again, the positive effects were the same whether someone was working out, walking or doing chores such as mopping the floor
20、or gardening. 再说, 无论某人是在锻炼、散步还是做家务, 如拖地或园艺, 积极影响都是相同的。分析:本句是主从复合句。whetheror引导包含选择范围的状语从句。. 七选五(2020河南高二月考)The days start to warm up and daylight lasts longer. 1 You should, by now, be seeing spring arriving in your garden, with new growth on your trees and bushes.With the sun shining stronger, its w
21、armth can be felt and the plants respond accordingly. 2 So you need to make sure that you remove them before they take hold. Treat where you can and dig up where you cant, remember that any treatments you do use keep your pets out of the garden for the correct amount of time. We wouldnt want them to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349627.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-25.“嗵嗵”作业(A组)_长春版 (共8张PPT).ppt
