广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
- 资源描述:
-
1、广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(2)及答案【2015高考复习】阅读理解Does stress cause gray hair?Many people believe that tension and stress can cause your hair to lose its color.In fact,it is an_old_wives_tale that being upset all the time can result in premature graying.Here is a closer look at this situation and why
2、 some believe that this old wives tale could be true.As one ages,the hairs on the head also age.In fact,just about everything on the human body begins to show signs of wear and tear after a while.The joints wear and become stiff and skin wears and becomes wrinkled.Hairs on the head grow and eventual
3、ly die.They are replaced,but in the process something else happens.When new hairs are replaced,the color or pigment (色素) is also added to them.However,as one ages,this pigment becomes less and less available.At first,hairs will have a limited amount of pigment and they will appear to be grayish in c
4、olor.In time,they will lose all of their pigment and will be white.Many things are known to cause graying,and genetics is a very powerful factor.If one of your parents turns gray at an early age,there is a good chance that you will too.Some people begin the graying process in high school,while other
5、s may be over the age of forty.Constant worry and tension can have many harmful effects on the human body.It is a known fact that stressful times can cause one to suffer hair loss.It would make sense that if it can cause these problems,perhaps it also may contribute to graying.However,there is no so
6、und evidence to support this.On the other hand,many medical professionals believe that there may be a link between graying and a constant state of anxiety or tension.Does stress cause gray hair?There is no scientific evidence to support the theory,but it is best to avoid stressful situations.【语篇解读】压
7、力会导致头发变白吗?许多人相信情况是这样的。本文从年龄和基因两方面谈了头发变白的原因,持续的压力和忧虑对于身体是有害的,可导致脱发。但是,究竟压力和头发变白之间是否有联系,目前尚无定论。1The underlined phrase in the first paragraph most probably means_.Aclever remarksBsilly remarksCexciting remarks Ddisappointed remarks解析词义猜测题。画线短语前面提到“Many people believe that tension and stress can cause y
8、our hair to lose its color”,即许多人相信紧张和压力导致头发褪色变白。短文接着谈到“In fact,it is.”,这是推测画线词意思的关键。因此an old wives tale意为“无稽之谈”。答案B2The second paragraph mainly tells us_.Aevery part of body is replaced with ageBhairs will grow weak but not dieCskin becomes wrinkled with age Devery part of body ages with age解析主旨大意题。
9、第二段第一句话是该段的主题句。从中可以看出,人体的每一部分都会随着年龄的增长而衰老。答案D3What might play the most important role in the graying process?AGenetics and the amount of sleeping time.BThe amount of food people eat and living environment.CThe amount of pigment and genetics.DGenetics and the amount of water people drink解析细节理解题。本文第三段
10、提到“At first,hairs will have a limited amount of pigment and they will appear to be grayish in color.In time,they will lose all of their pigment and will be white.Many things are known to cause graying,and genetics is a very powerful factor.”由此可以看出,色素和基因在头发变白的过程中起着重要的作用。答案C4According to the passage,c
11、ontinuous pressure may result in_.Aa persons fatness Ba persons fitnessCa persons weight loss Da persons hair loss解析细节理解题。本文倒数第二段提到“Constant worry and tension can have many harmful effects on the human body.It is a known fact that stressful times can cause one to suffer hair loss”。由此可知,持续的压力会导致脱发。答案
12、D5From the passage we can infer that_.Astress causing gray hair is still in questionBgray hair has nothing to do with tensionCstressful situations can be of benefitDsound evidence has been found解析推理判断题。本文倒数第二段最后提到“However,there is no sound evidence to support this.”最后一段也提到“There is no scientific evi
13、dence to support the theory.”。由此可知,是否压力会引起头发变白仍无定论。答案A。阅读理解-B The 400 phone messages said it all. Veterans(老兵) wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen. Beers had volunteered for the Veterans History Project, a program at the Libr
14、ary of Congress dedicated to preserving the oral histories of Americans 19 million veterans. Local newspapers listed Beers number, and the response was tremendous. Hes videotaped 52 vets ever since. “Most of them are shocked that anyone would be interested in their small story,” says Beers, 33, an a
15、ssistant engineer for the city of Poway, Calif. “They ask, Why now? But it has to be now, before its too late.” The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day. Beers and the other volunteers are collecting the I-was-there detail. One of the most moving came from a
16、 World War II POW (prisoner of war): “He had to march 500 miles through the Black Forest in winter. They ate bark soup and slept at local farm.” The WW II generation comprises(包含) most of the 700 histories gathered since the program began in 2001. But, says director Ellen Lovell, they want to hear f
17、rom vets of every war. “I interviewed my brother-in-law, an army surgeon in Vietnam,” she says. “He said he shared things with me that hes never told anyone.”1. What do we know from the text about the veterans?A. They live a very happy life after the war.B. They often told their stories to others.C.
18、 They were highly respected by people.D. They are becoming fewer and fewer in numbers.答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第二段最后一句话 “The U.S. Department of Veterans Affairs estimates that 1,847 veterans die each day.”可知,每天有1847位老兵死去,也就意味着老兵的数目越来越少,故D选项正确。2. How did the veterans feel when they were interviewed?A. Hap
19、py. B. Sad. C. Surprised.D. Disappointed.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第二段首句 “Most of them are shocked that anyone would be interested in their small story,” 可知,老兵对于有人对他们的故事感兴趣感到非常吃惊,故答案为C。 3. What does the underlined word “it” (Paragraph 1) refer to?A. Veterans wanted to talk.B. Jeff Beers was ready to listen.
20、C. The veterans had many stories.D. There were many phone messages.答案解析:答案为A。本题为词义推断题。由第一段前面的内容 “The 400 phone messages said it all. Veterans wanted to talk, and Jeff Beers, a military history buff and the son of a retired Navy man, was ready to listen.”可知,“it”指代的是紧跟着它后面的内容“Veterans wanted to talk”,
21、故答案为A。4. What kind of stories is Jeff Beers most interested in?A. Historical records of World War II.B. Stories written by newspaper reporters.C. Stories most talked about by public.D. Personal experiences of people during different wars.答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由倒数第二段 “One of the most moving came from a
22、World War II POW (prisoner of war): He had to march 500 miles through the Black Forest in winter. They ate bark soup and slept at local farm.”可知,Jeff Beers最感兴趣的是战争期间人们的个人经历,故答案为D。 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。AMy grandparents actively practiced simplicity.
23、 They both grew up in very large families and lived through the Great Depression. Saving for a rainy day and avoiding superfluous consuming was their life philosophy. Rather than seeking fulfillment through material items, they chose to spend really simple life together, with family and in nature.Ov
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023部编三下语文第一单元1古诗三首三衢道中第3课时课件.pptx
