2021年高考英语大一轮复习 课时作业41 Module 5 Ethnic Culture(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业41 Module Ethnic Culture含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 41 Culture 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 .阅读理解(张家口一中高三月考)Scientists have solved the mystery of why the overwhelming majority of mammoth fossils (化石) are male.Much like wild elephants today, young male Ice Age mammoths probably travelled around alone and more often got themselves into risky situations where they were swept into rive
2、rs, or fell through ice or into mud, lakes or sinkholes that preserved their bones for thousands of years, scientists say.Females, on the other hand, travelled in groups led by an older matriarch who knew the landscape and directed her group away from danger.“Without the benefit of living in a herd
3、led by an experienced female, male mammoths had a much higher risk of dying in natural traps such as mud holes, rock cracks and lakes,”said coauthor Love Dalen of the Swedish Museum of Natural History in a report published on Thursday in the journal Current Biology.The study used genetic data to det
4、ermine the sex of 98 woolly mammoth fossils in Siberia Researchers found that 69% of the samples were male, a heavily unbalanced sex ratio, assuming that the sexes were fairly even at birth.“We were very surprised because there was no reason to expect a sex bias in the fossil record,” said first aut
5、hor Patricia Pecnerova, also of the Swedish Museum of Natural History. Therefore, researchers believe that something about the way they lived influenced the way they died.Most bones, tusks, and teeth from mammoths and other Ice Age animals havent survived, explained Dalen.“It is highly likely that t
6、he remains that are found in Siberia these days have been preserved because they have been buried, and thus protected from weathering.”These giant, tusked plant eaters disappeared about 4,000 years ago. While there is no scientific agreement about the causes of their disappearance from the planet, m
7、ost believe that climate change, excessive hunting by humans and the spread of other animals into mammoth feeding grounds were influential factors.本文是一篇说明文。介绍了科学家们做了一项研究调查,揭开了mammoth化石大部分是雄性的原因,并且还指出mammoth灭绝的可能性原因。1The underlined word “matriarch” in paragraph 3 means _.Afigure head Bfemale leaderCe
8、xperienced animal Dmature mammoth答案:B解析:词义猜测题。根据第三段可知,雌性动物成群迁徙,肯定是在年老的“雌性领队”的带领下迁徙的,这头“领队动物”对环境更了解,能带领团队避开危险。故选B。2Why do the majority of mammoth fossils come from male animals?AScientists find it easier to study male fossilized bones.BThere were more male mammoths in comparison to females.CMale mamm
9、oths were better able to adapt to the changing circumstances.DMale mammoths more frequently died in places where fossils could form.答案:D解析:推理判断题。题干问的是为什么大多数的mammoth化石都是雄性的。根据第二段可知雄性常常单独行动,因此使自己陷入困境而丧失生命,它们死的地方常常能够形成化石。故选D。3Which of the following is suggested as a reason for mammoths dying out?AThe i
10、ncreasing competition for food.BThe cooling of the earths temperature.CThe disappearance of male mammoths.DThe risky behaviour of younger mammoths.答案:A解析:推理判断题。题干问的是下列哪一项是文章暗示出的这种动物灭绝的一种原因。根据最后一段 While there is no scientific agreement about the causes of their disappearance from the planet, most bel
11、ieve that climate change, excessive hunting by humans and the spread of other animals into mammoth feeding grounds were influential factors可知,其他动物蔓延到mammoth的觅食地,即抢走mammoth的食物也是这种动物从地球上消失的一个因素;也就是说,对食物竞争的日益激烈是其灭绝的一种原因。故选A。4What is the text type of the passage?AA newspaper article. BAn academic essay.
12、CA historical description. DA science fiction story.答案:A解析:推理判断题。题干问的是本篇文章的语篇类型是什么。根据第一段 Scientists have solved the mystery of.和第五段 The study used genetic data to determine.以及最后一段可以看出,该文揭示了mammoth化石大部分是雄性的原因,所以这是刊登在报纸上的一篇文章。故选A。.完形填空(太原市高三调研)I am an educator born to make a difference. I have spent m
13、y entire life at the _1_. And we know why kids drop out. But one of the things that we never discuss or we _2_ discuss is the value and importance of human _3_.A colleague said to me, “They dont pay me to _4_ the kids. They pay me to teach a _5_.” Well, I said to her, “You know, kids dont learn from
14、 people they dont like.” Some think that you can either have it in you to build a _6_, or you dont. I have had classes that were so _7_ that I cried. I wondered, “How am I going to _8_ this group, in nine months, from where they are to where they need to be? It was difficult, awfully _9_. How do I _
15、10_ the selfesteem (自尊) of a child and his academic achievement at the same time?”One year I _11_ a bright idea. I told my students, “You were _12_ to be in my class because I am the best and you are the best.” One of the students said, “Really?” I said, “Really. We have to show the other classes ho
16、w to do it, so when we walk down the hall, people will _13_ us, so you cant make noise.” And I gave them a saying to say: “I am _14_. I was somebody when I came. Ill be a better somebody when I leave. I _15_ the education that I get here. I have things to do, people to impress, and places to go.”Tea
17、ching and learning should _16_ joy. How _17_ would our world be if we had kids who were not afraid to take risks, who were not afraid to think, and who had a _18_ ? Every child deserves a champion. An educator should be an adult who will never _19_ on them, who understands the power of connection, a
18、nd insists that they become the _20_ that they can possibly be.本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己教学的亲身经历告诉我们教育者应该懂得联系的价值和重要性,对学生不放弃,做最好的自己。1A.school building BcollegeCcommunity center Dprison答案:A解析:考查名词辨析。A.school building教学楼;B.college大学;C.community center社区中心;D.prison监狱。根据I am an educator和why kids drop out.可知作者是教育工
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350853.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(广东专版)2024春八年级语文下册 第五单元 口语交际 即席讲话作业课件 新人教版.ppt
