分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题(二)及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350877
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:112.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题二及答案 WORD版含解析 广西 藤县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 过关 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题(二)及答案阅读理解训练 (2015河北省普高质监)Martha Graham, born in 1894, was one of the most famous dancers and creators of dance, whose influence on dance has been compared with the influence Picasso had on the modern visual arts, Stravinsky had on music, or Frank Lloyd Wright ha

    2、d on architecture. She created almost two hundred dance pieces. She is often called the Mother of Modern Dance.Earlier in her life, however, Martha did not know that she would become a dancer. At that time, the dancers were looked down on. So Marthas parents didnt approve of her desire to dance at t

    3、he beginning. Until 1916, she began her studies at the newly created Denishawn School of Dancing and Related Arts, founded by Ruth St. Denis and Ted Shawn, where Graham worked very hard to improve her ability to dance because she was considered too old to begin dancing.In 1936, Graham made her defin

    4、ing work, “Chronicle”, which signaled the beginning of a new era in modern dance. The dance brought serious issues to the stage for the general public in a dramatic manner. Influenced by the Wall Street Crash of 1929, the Great Depression that followed, and the Spanish Civil War, it focused on depre

    5、ssion and isolation, reflected in the dark nature of both the set and costumes.Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didnt give up. Her last completed ballet was 1990s Maple Leaf Rag. “A Dancers Worl

    6、d” is an introduction to Graham and her work. She tells about her dances and her dance group shows some of their methods.Martha Graham received many awards during her lifetime, including the Presidential Medal of Freedom in nineteen seventysix. She was the first dancer to receive the countrys highes

    7、t civilian honor. She died in 1991 at the age of ninetysix. In 1998, Time magazine listed her as the “Dancer of the Century” and as one of the most important people of the twentieth century.文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了现代舞之母玛莎格兰姆的故事和她所取得的成就。4Some famous artists mentioned in Paragraph 1 show Martha Graham_.A

    8、was influenced greatly by themBkept in touch with them regularlyChad a great effect on modern danceDliked to make more friends with them答案:C推理判断题。第一段中将玛莎格兰姆的影响和其他的一些伟大的人物相比,暗示她的影响也非常大,故最佳答案为C。5Why didnt Marthas parents approve of her desire to dance at first?AShe was too old to learn American dance.

    9、BAmerican dance was seen as a lower art form.CThere was no academic school to teach dancing. DHer family was too poor to afford her tuition.答案:B细节理解题。根据第二段中的第二句At that time, the dancers were looked down on舞蹈家在那时是被看不起的,暗示舞蹈在当时是一种地位较低的艺术形式,故最佳答案为B。6When Martha Graham continued to dance in her 70s, she

    10、_. Awas warmly welcomed by the youthBachieved huge success once again Creceived many awards for her age Dwas attacked by people答案:D细节理解题。根据第四段中的第一、二句 Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. 知她70岁演出时,她受到了一些人的批评

    11、,可知她受到了一些人的攻击,故最佳答案为D。7The text is mainly about_.Athe background of modern dance in AmericaBthe development of modern dance in AmericaCMartha Graham and her achievements in dance Dthe awards Martha Graham won in her life答案:C主旨大意题。根据文章的内容,是按时间顺序叙述了现代舞之母玛莎格兰姆的一生以及她在舞蹈方面的成就,故最佳答案为C。史地自然型阅读理解(一)- (二)Squ

    12、irrels often communicate with whistles, chirps and chucks, which sound like the word “chuck”. Whistles and chirps are like the sounds that many birds make.Now scientists have translated some of their squirrelspeak.Hare, a professor of zoology at the University of Maniloha in Winnipeg, and his team m

    13、anaged to record squirrels alarm calls.The researchers studied the sounds and then played them back to 60 wild squirrels, which the scientists approached individually with a video recorder to capture(抓拍)their responses.Some squirrels lifted their heads up and became alert(警惕的)Creatures that were mor

    14、e frightened simply ran for their lives and dived into caves.“In effect then, whistles that mix with chucks say theres an enemy of average threat thats here, and whistles without chucks say theres an enemy of seemingly average threat around here somewhere, while pure chirps say, Im hiding here becau

    15、se theres an immediate danger.” Hare told.Hare and some other researchers believe such sounds are part of an advanced language that develops just as all other communication systems.Although squirrels risk their lives when they call out to warn others of threats, other squirrels might admire this beh

    16、aviour, thus increasingly the callers social status, like humans who look up to heroes. Hare added that other animals, such as birds, probably understand at least some squirrel language, since they also may benefit from the alarm calls.In fact, another Canadian study found that deepvoiced, blackcapp

    17、ed chickadees have their own language, too.According to certain research, there are a lot of tidings in chickadees calls, such as directing fellows activities, keeping in contact between mates, and raising alarms.While chickadees and other birds are often welcomed into gardens by homeowners, squirre

    18、ls are frequently viewed as pests(害兽). Hare wishes a greater understanding of the complex social lives and communication systems of squirrels will provide “hope that humans will gain a greater appreciation and stop doing harm to these animals”1The text mainly talks about _Athe study on the language

    19、of squirrelsBthe comparison between squirrels and chickadeesCthe calling for the protection of squirrelsDthe ways for squirrels to escape from their enemies2If a squirrel is in a very dangerous situation, it would probably make _Awhistles with chucksBpure chirpsCwhistles without chucksDrepeated chuc

    20、ks3The underlined word “tidings” in Paragraph 6 probably means “_”Adifficulties BpoisesCmessages Dlanguages4What can be learned from this text?ASquirrels communicate with each other as humans do.BSome squirrels understand the recorded alarm calls.COther animals also well understand the language of s

    21、quirrels.DBirds such as chickadees dont have their own language.(二)【要点综述】本文主要讲了Hare以及他带领的团队对松鼠们所使用的语言进行的研究。1A主旨大意题。纵观全文可以看出,文章向我们讲述了Hare以及他带领的团队对松鼠们所使用的语言进行的研究。2B细节理解题。由文章中的内容可以看出,B项正确。3C词义猜测题。下文such as 后里列举的directing fellows activities,keeping in contact between mates,and raising alarms都是不同的信息,由此可以

    22、看出,该词和message同义。4B推理判断题。从文章第二段中“Some squirrels lifted their heads up and became alert(警惕的)Creatures that were more frightened simply ran for their lives and dived into caves.”可以看出,松鼠们对于“the recorded alarm calls”反应很敏感,也就是说它们能理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。People being tested for radiation expo

    23、sureThe crisis at the damaged Fukushima Dai-Ichi Nuclear Power Station in northern Japan has raised worries about radiation risks. We spoke Tuesday with Jonathan Links, an expert in radiation health sciences. He is a professor at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Maryland.Profes

    24、sor Links says workers within the nuclear plant are the only people at risk of extremely high doses of radiation.JONATHAN LINKS: Of course, we dont know what doses theyve received, but the only persons at risk of acute radiation effects are the workers.For other people, he says, there may be a long-

    25、term worry. People can get cancer from low doses of ionizing radiation, the kind released in a nuclear accident.Professor Links says scientists can use computers to quickly model where radioactive material has blown and settled. Then they measure how large an area is contaminated. He says if the sit

    26、uation is serious enough, officials could take steps like telling people not to eat locally grown food or drink the water.JONATHAN LINKS: But that would only be the case if there was a significant release and, because of wind direction, the radioactive material was blown over the area, and then sett

    27、led out of the air into and onto water, plants, fruits and vegetables.The reactors at Fukushima are on the Pacific coast. But Professor Links says people should not worry about any radioactive material leaking into the ocean.JONATHAN LINKS: Even in a worst-case scenario accident, the sea provides a

    28、very high degree of dilution. So the concentration of radioactivity in the seawater would still be quite low.Japan is the only country to have had atomic bombs dropped on it. That memory fromWorld War Two would create a stronger psychological sensitivity to radiation exposure, Professors Links says.

    29、Next month is the twenty-fifth anniversary of the explosion and fire that destroyed a reactor at Chernobyl in Ukraine. The nineteen eighty-six event was the worlds worst accident in the nuclear power industry.A new United Nations report says more than six thousand cases of thyroid cancer have been f

    30、ound. These are in people who were children in affected areas of Belarus, Russia and Ukraine. The report says that by two thousand five the cancers had resulted in fifteen deaths.The cancers were largely caused by drinking contaminated milk. The milk came from cows that ate grass where radioactive m

    31、aterial had fallen.To get the latest updates, go to 21世纪教育网. Contributing: James Brooke1. The passage mainly tells us _.A. What measures the Japan Government takes to solve the nuclear crisis .B. Worries and influences caused by the nuclear crisis .C. With great efforts of scientists , the Japan Gov

    32、ernment has put the nuclear crisis under control .D. To explain that the nuclear crisis has less effect on its neighboring countries.2. Which of the following is NOT the influences caused by the leak of Fukushima Dai-Ichi Nuclear Power Station?A. Workers at the nuclear station are suffering the risk

    33、 of death .B. People can get cancer from low doses of ionizing radiation, the kind released in a nuclear accident.C. The radioactive material may be blown over the area causing the pollution to water .D. The concentration of radioactivity in the seawater can not be diluted.3. Whats the meaning of th

    34、e underlined word “dilution”?A. chemical B. salt C. dissolutionD. elimination4. According to the passage which of the following is not TRUE ?A. Water people drink ,food and vegetables people eat may be polluted by nuclear radiation .B. Japan is the only country to have had atomic bombs dropped on it

    35、.C. You can go to 21世纪教育网. to get the latest news .D. The nuclear accident in Japan is the worst in the nuclear power industry.【参考答案】14、BDCD史地自然型阅读理解(一)- (三)Its only 4 hours flying time from Sydney, but a world away. What better place to rest than a country where the only place people hurry is on th

    36、e football field and things are done in “Fiji time”?Viti Levu is the largest island. Here youll find the capital Suva and the international airport at Nadi. Vatoa, on the other hand, is a tiny island in the farthest part of Fiji. Then there are 331 other islands, many of them with places to stay.Wit

    37、h less than a million people living on islands, youll never feel crowded. And with a climate that changes only for five degrees between seasons, theres never a bad time to come.From cities to villages, from mountains to beaches, from water sports to wooden artworks, Fiji can give you more adventures

    38、 and special experiences than you could find almost anywhere in the world.Whenever you come, wherever you go,youre sure to see some unforgettable events,from war dances to religious (宗教的) songs, from market days to religious days. Its not just staged for tourists; its still a part of everyday life i

    39、n Fiji. And any one of us can enjoy Fijis spirit by being part of the traditional (传统的) sharing of yaqonaa drink made from the root of a Fiji plant.So why not join us for the experience of a lifetime?1Where is the international airport of Fiji?AIn Suva.BIn Sydney.COn the island of Vatoa.DOn the isla

    40、nd of Viti Levu.2What does the text tell us about Fijian people?AThey invented “Fiji time” for visitors.BThey stick to a traditional way of life.CThey like to travel from place to place.DThey love taking adventures abroad.3One of the things that make Fiji a tourist attraction is _Aits comfortable ho

    41、telsBits good weather all year roundCits exciting football matchesDits religious beliefs4Where can we most probably read this text?AIn a personal diary.BIn a science report.CIn a travel magazine.DIn a geography textbook. (三)【要点综述】本文是一篇描写旅游景点的文章,描写了斐济这个国家的旅游资源,如维提岛(Viti Levu),斐济第一大岛。还描写了它的气候(仅仅5度的温度变

    42、化)、各种运动以及保留完美的土著传统等等。1D细节理解题。由第二段“Viti Levu is the largest island.Here youll find the capital Suva and the international airport at Nadi.”可知选D。2B细节理解题。第五段讲述的是当地人们的生活,可以看出他们还坚持着传统的生活方式。如:And any one of us can enjoy Fijis spirit by being part of the traditional(传统的) sharing of yaqonaa drink made from the root of a Fiji plant.3B细节理解题。由第三段“With less than a million people living on islands,youll never feel crowded.And with a climate that changes only for five degrees between seasons,theres never a bad time to come.”可知选B。4C推理判断题。文章介绍的就是斐济这个国家的旅游资源,所以文章出现在旅游杂志上最为合适。高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题(二)及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350877.html
    相关资源 更多
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高二英语下学期第四次月考试题.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——时间状语从句和省略 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc2019-2020年高一英语人教版必修1专项训练:七选五 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅰ WARMING UPPRE-READING .doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅴ WRITING——人物介绍 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语选修七新突破讲义:MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业7 MODULE 4 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业6 MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业12 MODULE 6 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业11 MODULE 6 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业10 MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破课时分层作业1 MODULE 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc云南省弥勒市第一中学2020-2021学年高一下学期第四次月考英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 6 SECTION Ⅴ WRITING——介绍大自然神秘现象的说明文 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:第一部分 话题18 自然(NATURE) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(五) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 5 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习情态动词 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc2019-2020年英语高中学业水平测试:模拟测试卷(一) WORD版含解析.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 4 SECTION Ⅲ GRAMMAR——复习被动语态和BY+V--ING形式 WORD版含答案.doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc
  • 云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题.doc
  • 2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅳ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc2019-2020同步外研英语必修四新突破讲义:MODULE 3 SECTION Ⅲ GRAMMAR——条件状语从句和让步状语从句 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1