广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题(二)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题二及答案 WORD版含解析 广西 藤县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 过关 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家广西藤县2017高考英语阅读理解一轮过关题(二)及答案阅读理解训练 (2015河北省普高质监)Martha Graham, born in 1894, was one of the most famous dancers and creators of dance, whose influence on dance has been compared with the influence Picasso had on the modern visual arts, Stravinsky had on music, or Frank Lloyd Wright ha
2、d on architecture. She created almost two hundred dance pieces. She is often called the Mother of Modern Dance.Earlier in her life, however, Martha did not know that she would become a dancer. At that time, the dancers were looked down on. So Marthas parents didnt approve of her desire to dance at t
3、he beginning. Until 1916, she began her studies at the newly created Denishawn School of Dancing and Related Arts, founded by Ruth St. Denis and Ted Shawn, where Graham worked very hard to improve her ability to dance because she was considered too old to begin dancing.In 1936, Graham made her defin
4、ing work, “Chronicle”, which signaled the beginning of a new era in modern dance. The dance brought serious issues to the stage for the general public in a dramatic manner. Influenced by the Wall Street Crash of 1929, the Great Depression that followed, and the Spanish Civil War, it focused on depre
5、ssion and isolation, reflected in the dark nature of both the set and costumes.Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didnt give up. Her last completed ballet was 1990s Maple Leaf Rag. “A Dancers Worl
6、d” is an introduction to Graham and her work. She tells about her dances and her dance group shows some of their methods.Martha Graham received many awards during her lifetime, including the Presidential Medal of Freedom in nineteen seventysix. She was the first dancer to receive the countrys highes
7、t civilian honor. She died in 1991 at the age of ninetysix. In 1998, Time magazine listed her as the “Dancer of the Century” and as one of the most important people of the twentieth century.文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了现代舞之母玛莎格兰姆的故事和她所取得的成就。4Some famous artists mentioned in Paragraph 1 show Martha Graham_.A
8、was influenced greatly by themBkept in touch with them regularlyChad a great effect on modern danceDliked to make more friends with them答案:C推理判断题。第一段中将玛莎格兰姆的影响和其他的一些伟大的人物相比,暗示她的影响也非常大,故最佳答案为C。5Why didnt Marthas parents approve of her desire to dance at first?AShe was too old to learn American dance.
9、BAmerican dance was seen as a lower art form.CThere was no academic school to teach dancing. DHer family was too poor to afford her tuition.答案:B细节理解题。根据第二段中的第二句At that time, the dancers were looked down on舞蹈家在那时是被看不起的,暗示舞蹈在当时是一种地位较低的艺术形式,故最佳答案为B。6When Martha Graham continued to dance in her 70s, she
10、_. Awas warmly welcomed by the youthBachieved huge success once again Creceived many awards for her age Dwas attacked by people答案:D细节理解题。根据第四段中的第一、二句 Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. 知她70岁演出时,她受到了一些人的批评
11、,可知她受到了一些人的攻击,故最佳答案为D。7The text is mainly about_.Athe background of modern dance in AmericaBthe development of modern dance in AmericaCMartha Graham and her achievements in dance Dthe awards Martha Graham won in her life答案:C主旨大意题。根据文章的内容,是按时间顺序叙述了现代舞之母玛莎格兰姆的一生以及她在舞蹈方面的成就,故最佳答案为C。史地自然型阅读理解(一)- (二)Squ
12、irrels often communicate with whistles, chirps and chucks, which sound like the word “chuck”. Whistles and chirps are like the sounds that many birds make.Now scientists have translated some of their squirrelspeak.Hare, a professor of zoology at the University of Maniloha in Winnipeg, and his team m
13、anaged to record squirrels alarm calls.The researchers studied the sounds and then played them back to 60 wild squirrels, which the scientists approached individually with a video recorder to capture(抓拍)their responses.Some squirrels lifted their heads up and became alert(警惕的)Creatures that were mor
14、e frightened simply ran for their lives and dived into caves.“In effect then, whistles that mix with chucks say theres an enemy of average threat thats here, and whistles without chucks say theres an enemy of seemingly average threat around here somewhere, while pure chirps say, Im hiding here becau
15、se theres an immediate danger.” Hare told.Hare and some other researchers believe such sounds are part of an advanced language that develops just as all other communication systems.Although squirrels risk their lives when they call out to warn others of threats, other squirrels might admire this beh
16、aviour, thus increasingly the callers social status, like humans who look up to heroes. Hare added that other animals, such as birds, probably understand at least some squirrel language, since they also may benefit from the alarm calls.In fact, another Canadian study found that deepvoiced, blackcapp
17、ed chickadees have their own language, too.According to certain research, there are a lot of tidings in chickadees calls, such as directing fellows activities, keeping in contact between mates, and raising alarms.While chickadees and other birds are often welcomed into gardens by homeowners, squirre
18、ls are frequently viewed as pests(害兽). Hare wishes a greater understanding of the complex social lives and communication systems of squirrels will provide “hope that humans will gain a greater appreciation and stop doing harm to these animals”1The text mainly talks about _Athe study on the language
19、of squirrelsBthe comparison between squirrels and chickadeesCthe calling for the protection of squirrelsDthe ways for squirrels to escape from their enemies2If a squirrel is in a very dangerous situation, it would probably make _Awhistles with chucksBpure chirpsCwhistles without chucksDrepeated chuc
20、ks3The underlined word “tidings” in Paragraph 6 probably means “_”Adifficulties BpoisesCmessages Dlanguages4What can be learned from this text?ASquirrels communicate with each other as humans do.BSome squirrels understand the recorded alarm calls.COther animals also well understand the language of s
21、quirrels.DBirds such as chickadees dont have their own language.(二)【要点综述】本文主要讲了Hare以及他带领的团队对松鼠们所使用的语言进行的研究。1A主旨大意题。纵观全文可以看出,文章向我们讲述了Hare以及他带领的团队对松鼠们所使用的语言进行的研究。2B细节理解题。由文章中的内容可以看出,B项正确。3C词义猜测题。下文such as 后里列举的directing fellows activities,keeping in contact between mates,and raising alarms都是不同的信息,由此可以
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
