广西贵港2019-2020学年高二上学期语期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西贵港2019-2020学年高二上学期语期中英语试题 WORD版含解析 广西 贵港 2019 2020 学年 上学 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年广西贵港高二上英语期中试卷一、阅读理解AHere list some biggest and best bookstores in Beijing:Wangfujing Xinhua BookstoreIt is the one of the best bookstores in Beijing and largest chain bookshop in China with thousands of branches. It offers a large collection of books involving politics, economics, literat
2、ure, education, art and science, with a total number of nearly 200,000 books. VCDs, DVDs and digital reading materials can also be found in the bookshop.Opening Hours: 09:00 - 21:30Location: No.218, Wangfujing Street, Dongcheng District (next to Oriental Plaza)China BookstoreAs one of the best books
3、tores in Beijing, it is not a very big one, but it offers many traditional Chinese literature works. The new books here are at an 80% discount normally, while there are some second hand books as well at much cheaper prices. Additionally, you will find an impressive selection of books on Chinese pain
4、ting, calligraphy and photography.Opening Hours: 09:00 - 17:00 (Weekdays)Location: No.115, East Liulichang Street, Xicheng DistrictBeijing Language and Culture University Press BookstoreThis is the best one from which to buy Chinese language learning books of all levels. There are also dictionaries,
5、 encyclopedias, linguistic books and reading materials from which to choose.Opening Hours: 09:00 - 17:00 (Weekdays) 09:00 - 16:00 (Weekends)Location: Chengfu Rd, Haidian DistrictBeijing Book BuildingThere is a great variety of books from which you may choose. In this biggest bookstore in Beijing, yo
6、u will find books written in English in the basement, and there are many Chinese language learning materials on the third floor. The personnel in the bookshop are very helpful, and they speak English.Opening Hours: 09:00 - 21:00Location: No.17, West Changan Avenue, Xicheng District1. Where are you m
7、ost likely to find affordable new books at a lower price?A. Chengfu Rd, Haidian District.B. No.218, Wangfujing Street, Dongcheng District.C. No.17, West Changan Avenue, Xicheng District.D. No.115, East Liulichang Street, Xicheng District.2. Which bookstore has the longest opening hours on weekdays?A
8、. China Bookstore.B. Wangfujing Xinhua Bookstore.C. Beijing Language and Culture University Press Bookstore.D. Beijing Book Building.3. What is special about Beijing Book Building?A. It sells Chinese language learning books.B. It features the largest variety of books.C. It has many floors and sectio
9、ns.D. Its staff can communicate in English.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】本文是应用文。介绍了北京几家规模最大最棒的书店。【1题详解】细节理解题。根据China BookstoreThe new books here are at an 80% discount normally, while there are some second hand books as well at much cheaper prices.得知中国书店新书打8折,二手书很多,价格更便宜。书店位置在No.115, East Liulichang Str
10、eet, Xicheng District.故选D。【2题详解】细节理解题。根据Wangfujing Xinhua Bookstore Opening Hours: 09:00 - 21:30 ;China Bookstore Opening Hours: 09:00 - 17:00 (Weekdays);Beijing Language and Culture University Press Bookstore Opening Hours: 09:00 - 17:00 (Weekdays) ;Beijing Book BuildingOpening Hours: 09:00 - 21:00
11、得知4家书店的营业时间中Wangfujing Xinhua Bookstore工作日营业时间最长。故选B。【3题详解】推理判断题。根据Beijing Book Building The personnel in the bookshop are very helpful, and they speak English.北京图书大厦的特色是员工会说英语。而前三个选项是书店共有的特点,不是北京图书大厦的特色。故选D。【点睛】对于直接信息题此类题型,可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的
12、细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。例如:小题3题干问北京图书大厦的特色是什么?在文章中找到相关的句子,由Beijing Book Building The personnel in the bookshop are very helpful, and they speak English.可知, 北京图书大厦的特色是员工会说英语,关键词是The personnel. they speak English , D选项Its staff can communicate in English.是对The personnel. they speak English的同义改写,故选D。
13、BMy daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up to situations, and is hesitant to try new things. When with close friends, she becomes a leader who laughs loudly and chants, Girls rule, boys drool. But when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous.This has been chall
14、enging for me at times. Shyis not a word that I think has ever been used to describe me. But this has been a year of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ri
15、de a bike without training wheels. And this year she completed her first kids triathlon(三项全能).On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my sons birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions
16、 from swim to bike to run with her, we got all the equipment shed need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to keep i
17、t together.And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen.She dominated(主宰)that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.I can honestly say
18、that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasnt because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conquered(克服) that fear with confidence and a fire I hadnt seen before.All day I would find myself just looking over at her and smiling. She
19、 might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.Shine on, sweet baby.4. Kelly is nervous when .A. situations are new to herB. boys are around herC. she changes into a leaderD. she is away from her mom5. We can know from Paragraph 3 .A. the r
20、ace began in the early morningB. the whole family gave Kelly supportC. Kelly was eager for her turn in the raceD. Kelly prepared for her brothers birthday party6. Seeing Kellys performance in the race,the author felt .A. excited and proudB. anxious and uneasyC. curious and concernedD. worried and he
21、sitant7. The authorfelt like I won that daybecause Kelly .A. expressed love to herB. won the gold medalC. took part in the sportD. overcame the fear.【答案】4. A 5. B 6. A 7. D【解析】本文讲述了 “我”的女儿Ke11y是个僵热型的人,和陌生人在一起她会很紧张很害羞,看到女儿赢得奖牌是作为父母最大的荣耀。【4题详解】细节理解题。根据文章中第一段所描述的“She needs to warm up to situations,is h
22、esitant to try new things(她需要适应环境,不愿意尝试新事物)”以及“But when that comfort zone is not around her,she is shy and nervous. (但当舒适区不在她身边时,她就会害羞和紧张。)”可知Kelly是一个慢热型的人,如果有新的情况,必然需要一段较长的时间适应,故选A。【5题详解】推理判断题。根据第三段中的“We practiced transitions from swim to bike to run with her,we got all the equipment shed need,and
23、we kept talking about the race(我们和她一起练习游泳,骑自行车和跑步,我们给她准备了所有她需要的装备,我们还不停地谈论比赛)”可知道作者全家都是在给Kelly加油的,故本题选B。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段的内容,尤其是“she jumped into the water,my heart soared(她跳进水里,我的心腾飞了),”可推断作者当时的心情是又激动又自豪的,故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章第五段中的“It was because she was afraid of something and conquered that fear
24、with confidence and a fire I hadnt seen before(那是因为她害怕某种东西,她用自信和我以前从未见过的激情战胜了恐惧)”可知她已经克服了她的恐惧了,结合第六段中的 “I felt like I won that day”可推断,作者因为Kelly克服恐惧,作者感觉就像是自己赢了一样。故选D。CYou get anxious if there is no Wi-Fi in the hotel or no mobile phone signal up the mountain.You feel upset if your phone is getting
25、low on power, and you secretly worry things will go wrong at work if you are not there. All these can be called always on stress caused by smart phone addiction.For some people, smart phones have liberated them from the nine-to-five work. Flexible working has given them more autonomy(自主权)in their wo
26、rking lives and enabled them to spend more time with their friends and families. For many others though, smart phones have become tyrants(暴君)in their pockets, never allowing them to turn them off, relax and recharge their batteries.Pittsburgh-based developer Kevin Holesh was worried about how much h
27、e was ignoring his family and friends in favor of his iPhone. So he developed an app-Moment-to monitor his usage. The app enables users to see how much time theyre spending on the device and set up warnings if the usage limits are breached(突破). Moments goal is to promote balance in your life. his we
28、bsite explains. Some time on your phone, some time off it enjoying your loving family and friends around you.Dr. Christine Grant, an occupational psychologist at Coventry University, said, The effects of this always on culture are that your mind is never resting, and youre not giving your body time
29、to recover, so youre always stressed. And the more tired and stressed we get, the more mistakes we make. Physical and mental health can suffer.And as the number of connected smart phones is increasing, so is the amount of data. This is leading to a sort of decision paralysis(瘫痪)and is creating more
30、stress in the workplace because people have to receive a broader range of data and communications which are often difficult to manage. It actually makes it more difficult to make decisions and many do less because theyre controlled by it all and feel they can never escape the office, said Dr. Christ
31、ine Grant.8. Whats the first paragraph mainly about?A. The popularity of smart phones.B. The progress of modern technology.C. The signs of always on stress.D. The cause of smart phones addiction.9. Kevin Holesh developed Moment to _.A. research how people use their mobile phonesB. help people contro
32、l their use of mobile phonesC. make people better use their mobile phonesD. increase the fun of using mobile phones10. Whats Dr. Christine Grants attitude toward always on culture?A. Unclear.B. Positive.C. Doubtful.D. Critical.11. According to the last paragraph, a great amount of data means _.A. we
33、 will become less productiveB. we can make a decision more quicklyC. we will be equipped with more knowledgeD. we can work more effectively【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。对“一直开机”文化对人们造成的消极影响进行说明。【详解】1.主旨大意题。根据“All these can be called always on stress caused by smart phone addiction.”可知,本段是讲
34、由于手机上瘾引起的叫作“一直开机”的焦虑现象,所以是“一直开机”压力的迹象。故选C。2.细节理解题。根据“The app enables users to see how much time theyre spending on the device and set up warnings if the usage limits are breached”可知,这个软件能够让用户看到他们在手机上花了多少时间,当使用突破限制时会发出警告,凯文研发这个软件为了帮助人们控制手机的使用。故选B。3.推理判断题。根据“The effects of this always on culture are t
35、hat your mind is never resting, and youre not giving your body time to recover, so youre always stressed.”可知,Dr. Christine Grant认为“一直开机”文化会让人的思维得不到休息,没有时间恢复身体,所以会带来压力,所以他对此的态度是批评的,故选D。4.细节理解题。根据“It actually makes it more difficult to make decisions and many do less”可知,大量的数据会让人们难以下决定,并且做的事情更少,说明大量数据意
36、味着我们我们的生产力会下降。故选A。DAsk someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling. Recycling in the home is very important of course. However, being forced to recycle often means we already have more material than we need. We are dealing with the re
37、sults of that over-consumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in the UK. In many supermar
38、kets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK, for example, is running out of it for carrying this unnecessary waste. If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the gree
39、nhouse effect. Recycling helps, but the process itself uses energy. The solution is not to produce such items in the first place. Food waste is a serious problem, too. Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need. However, a few of them are coming round to the idea that this
40、cannot continue, encouraging customers to reuse their plastic bags, for example.But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have learned to associate packaging with quality. We have learned to think that something unpackaged is of poor quality. This is especially true of food.
41、 But it also applies to a wide range of consumer products, which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope. As more of us recycle, we are beginning to realize just how much unnecessary material we are collecting. We need to face the wastefulness of our consumer culture, bu
42、t we have a mountain to climb.12. What does the underlined word “over-consumption” refer to?A. Using too much packaging.B. Recycling too much waste.C. Making more products than necessary.D. Having more material than is needed.13. The author uses figures in Paragraph 2 to show _.A. the tendency of cu
43、tting household wasteB. the increase of packaging recyclingC. the rapid growth of supermarketsD. the fact of packaging overuse14. What can be inferred from Paragraph 4?A. Unpackaged products are of bad quality.B. Supermarkets care more about packaging.C. It is improper to judge quality by packaging.
44、D. Other products are better packaged than food.15. What can we learn from the last paragraph?A. Fighting wastefulness is difficult.B. Needless material is mostly recycled.C. People like collecting recyclable waste.D. The author is proud of his consumer culture.【答案】12. D 13. D 14. C 15. A【解析】这是一篇议论文
45、。文章讲述了过度包装的现状、人们对包装的认识和过度包装的危害,指出虽然有更多人已经开始循环利用,但形势很严峻,要想改变状况是一项艰巨的任务。【12题详解】词义猜测题。根据第一段中We are dealing with the results of that over-consumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.可知,我们正在以最环保的方式处理_的后果,但如果我们一开
46、始不带那么多的材料回家,情况会好得多。故推知划线部分意义应为“过度消费”,与后面的“不带那么多的材料”形成对比转折,故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第二段中引用的数字The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in the UK.(从1999年到2005年,包装总量增加了12%。它现在占了英国典型家庭垃圾的三分之一。)可知,作者使用数字的目的是为了让读者清楚地理解过度包装的现实问题,故
47、D项正确。【14题详解】推理判断题。第四段讲述了人们对于包装不好的物品的固有认识,即:人们普遍认为包装不好的物品质量肯定差,可以推断出以包装评判产品是不对的,故C项为正确答案。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中We need to face the wastefulness of our consumer culture, but we have a mountain to climb.可知,我们需要面对我们消费文化中的浪费,但我们还有一座高山要攀登,所以回收利用抗击浪费任务艰巨,故A项为正确答案。二、七选五阅读1. 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
湖南省新田县第一中学2015届高三语文一轮复习:第一节 散文阅读 考点综合提升练(二).ppt
