2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业30 Unit 5 The power of nature(B卷)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业30 Unit The power of natureB卷新人教版 2021 年高 英语 调研 一轮 复习 课时 作业 30 nature 新人
- 资源描述:
-
1、课时作业30The power of nature.阅读理解(辽宁大连联考)A 16year survey on the arctic Norwegian island of Svalbard found the reindeer (驯鹿) there have declined in weight by an alarming 12 per cent. The reduction in average bodymass is being blamed on global warming.In research presented lately at a meeting of the Brit
2、ish Ecological Society in Liverpool, scientists will explain how rising temperatures are making female reindeer difficult to obtain nutrients during important periods of being pregnant.Snow in Svalbard typically covers the ground for eight months of the year, which, combined with low temperatures, l
3、imits grass growth to June and July. But as summer temperatures have increased by around 1.5, grassland has become more productive, allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to conceive (孕育) more calves.However, warmer winters have brought with them greater rainfall wh
4、ich freezes when it settles on the snow, therefore locking out the reindeer from the lifesupporting food below. As a result, female reindeer are becoming starved, causing them to give birth to much lighter young. The average mass of an adult reindeer in 1998, when the survey began, was 55kg, but by
5、2016 it had dropped to 48kg.Professor Steve Albon, an ecologist at the James Hatton Institute in Aberdeen, said that, because the mammals have a relatively high surfaceareatovolume ratio (表面积与体积比), they are no particularly energy efficient.Reindeer can often access the inadequate food sources beneat
6、h the snow by clearing it away with their antlers (鹿角), but they cannot break through the hard ice. Without access to the food in winter, calves are being born far lighter than they should be. Numbers of reindeer have also increased rapidly in the past 20 years, meaning that those which are born are
7、 facing greater competition for food. “The implications (含义) are that there may well be more smaller reindeer in the Arctic in the coming decades, but possibly at the risk of catastrophic dieoffs because of increased ice on the ground,” said Professor Albon.Despite the gloomy findings, reindeer appe
8、ar to be suffering less from the impact of climate change than some other arctic species.本文是一篇说明文。研究表明:全球变暖导致驯鹿体重减轻。1Which of the following may be the most important reason for the smaller reindeer?AHeavy snow.BGreater rainfall.CHard ice.DGlobal warming.答案:D解析:细节理解题。根据第一段第二句话“The reduction in averag
9、e bodymass is being blamed on global warming.”可知,全球变暖是驯鹿平均体重减轻的罪魁祸首。故选D项。2According to the passage, rising temperatures will not lead to _.Agrass growing more rapidly in summerBmore rainfall in the arctic area in winterCfemale reindeers gaining more weight in winterDfemale reindeers suffering from h
10、unger in winter答案:C解析:细节理解题。根据第三段“But as summer temperatures have increased by around 1.5, grassland has become more productive.”可知A正确;根据第四段“However, warmer winters have brought with them greater rainfall which freezes when it settles on the snow, therefore locking out the reindeer from the lifesupp
11、orting food below.”可知B正确;根据第四段“As a result, female reindeer are becoming starved, causing them to give birth to much lighter young.”可知D正确。根据第四段“The average mass of an adult reindeer in 1998, when the survey began, was 55kg, but by 2016 it had dropped to 48kg.”可知C符合题意。3What does the underlined word “
12、gloomy” in the last paragraph mean?AExciting.BOptimistic.CDisappointing.DDoubtful.答案:C解析:词义猜测题。根据最后一段“.reindeer appear to be suffering less from the impact of climate change than some other arctic species.”可知,驯鹿受气候变化的影响似乎比其他北极物种要小。据此推断“Despite the gloomy findings”意为“尽管这一研究发现很悲观”。故选C项。4How does the w
13、riter develop the passage?ABy analysing the research.BBy classification of reindeer.CBy comparing opinions of experts.DBy telling stories of different species.答案:A解析:写作手法题。通读全文可知,文章主要通过分析研究结果来说明全球变暖对驯鹿体重的影响。故选A项。.阅读填句(陕西西安中学检测)In 2017, AlphaGo defeated Chinese player Ke Jie to become the worlds No.1
14、, ending thousands of years of human dominance (控制) in the game. AlphaGo is an artificial intelligence (AI) Goplaying program. _1_Artificial intelligence is usually defined as the science of making computers do things that require intelligence when done by humans. _2_ These include learning, reasoni
15、ng, problemsolving, perception, and languageunderstanding._3_ In fact we are increasingly depending upon computerbased artificial intelligence. As Charlie Qrtiz, head of AI at the Massachusettsbased software company Nuance Communications, said, “It has opened a window for us.” Smart phones, selfdriv
16、ing cars, intelligent robots, etc. are constantly coming into our life. According to a recent survey, half of the worlds AI experts believe humanlevel machine intelligence will be achieved by 2040. This will open up huge possibilities for the enrichment of mankind, from tackling climate change and t
17、reating disease to laboursaving devices. _4_ Physicist Stephen Hawking warned that unless we take care, board games might be the least of AI. “The devel opment of full artificial intelligence could mean the end of the human race.” _5_ They believe AlphaGos victory is a reminder of how fast the world
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351064.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第6课《为学》【鲁教版五四制初中语文六年级下册PPT课件】.ppt
