广西钦州市第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西钦州市第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 广西 钦州市 第一 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、钦州市第一中学2020年春季学期期中考试试卷高一英语考试时间:120分钟; 总分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which colors does the man like?A. Red and yellow. B. Green and yellow. C. Blue and red.2. When will the speakers le
2、ave for the airport?A. At 7:00. B. At 9:30. C. At 11:00.3. What will the weather be like tomorrow?A. Rainy. B. Warm. C. Clear.4. What meal is the man serving?A. Breakfast. B. Lunch. C. Supper.5. How long will the ad(广告) should run?A. Only Sunday. B. Only Saturday. C. All week.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.
3、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What has the man already packed?A. A pair of shoes. B. Some clothes. C. A camera.7. What is the man preparing for?A. A camping trip. B. A trip abroad. C. A visit
4、 to his grandpas house.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man want to do?A. Buy a new pet. B. Take a business trip. C. Order some dog food.9. Who will help the man?A. Ms. Smith. B. Mr. Graham. C. The woman.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why did the woman lose her job?A. She did something wrong.B. Her company was
5、nt making enough money.C. She wasnt at work for a month.11. How is the woman paying her bills?A. Her husband pays for them.B. She has some savings.C. She has a part-time job.12. What does the man suggest the woman do?A. Try a different job.B. Find a job similar to her old one.C. Just stay at home.听第
6、9段材料,回答第13至16题。13. How does the man feel about Tina?A. He likes her a lot.B. He thinks shes unfriendly.C. He wants to know her better.14. What is one thing Tina likes?A. Taking photos.B. Going hiking.C. Watching old movies.15. What does the man want to do tomorrow?A. Go to a caf.B See a movie.C. Go
7、to the park.16. Who will the woman have dinner with tomorrow evening?A. Tina.B. The man.C. Her mother.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who might the speaker be?A. A student.B. A singer.C. A professor.18. What is the students favorite form of entertainment(娱乐)?A. Playing sports.B. Listening to music.C. Going ou
8、t with friends.19. Which activity surprised the speaker?A. Shopping.B. Watching TV.C. Seeing films.20. Which activity is the least popular?A. Going to the movies. B. Going to the theater. C. Watching sports.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该选项涂黑.ABig Bubbl
9、esWe all love bubbles. They float through the air like little glass balls, shining with colors and light. You can make bubbles with dishwashing soap and a paper cup. Soap makes the water stick together in a round shape. The bubbles you blow will be really big!Heres what you will need: A large bowl A
10、 spoon 4 cups of water 5 tablespoons of dishwashing soap A pair of scissors A paper cupFollow these steps(步骤) to make big bubbles:1. Fill the bowl with the water.2. Add the dishwashing soap into the water and mix them together.3. Cut a small hole in the bottom of the paper cup. This is the hole that
11、 you will blow through.4. Dip the top rim of the cup into the soapy water. Slowly lift the cup out of the bowl. There should be a thin “window” of soapy water filling the open space of the cup.5. Slowly put your mouth up to the hole in the bottom of the cup. Gently blow air through the hole. A big b
12、ubble will rise into the air! For a party, you can make a bowl of soapy water and a paper cup bubble-blower for each friend. If your friends do step 4 and 5 again and again, just think of how many bubbles you can make together!1. What is the passage mainly about?A. People can make bubble-blowers.B.
13、Bubbles are shining with colors.C. It is easy to make big bubbles.D. Everyone loves big bubbles.2. Which step tells you to add dishwashing soap into the water?A. Step 1.B. Step 2.C. Step 3.D. Step 4.3. To blow more bubbles, which two steps should you do again?A. 1 and 2.B. 2 and 3.C. 3 and 4.D. 4 an
14、d 5.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇说明文。短文介绍了制造泡泡所需的工具以及制造泡泡的步骤。【1题详解】主旨大意题。根据第一段“You can make bubbles with dishwashing soap and a paper cup. Soap makes the water stick together in a round shape. The bubbles you blow will be really big!”可知,你可以用洗洁精和纸杯来制造泡沫。肥皂使水粘在一起成圆形。你吹的泡泡会非常大!以及“Heres what you will need.
15、 Follow these steps(步骤) to make big bubbles.” 面是你需要做的:按照这些步骤来制造大气泡。可知,短文主要在介绍制造大泡泡是很容易的。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据步骤中的第二个步骤“Add the dishwashing soap into the water and mix them together.”可知,把洗洁精加入水中,混合在一起。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据最后一句话“If your friends do step 4 and 5 again and again, just think of how many bubbl
16、es you can make together!”可知,如果你的朋友一遍又一遍地做第四步和第五步,想想你们可以一起做多少个泡泡!所以为了吹出更多泡泡,你应该反复做第四步和第五步。故选D项。BIt warmed my heart today to walk into the Thirsty Camel downtown in the Thanksgiving Day, for a quick lunch before a haircut and library trip. Ilan, a food shop owner, said that he was refusing to take mo
17、ney today because it was Buy Nothing Day. To increase awareness(意识) of the strangers over-spending nature of our society, Ilan suggested a trade(交易)for food today. He simply asked that you offer something of equal personal value for the meal you received.At first I was really uncomfortable, wonderin
18、g if it would be fair(公平的) to exchange a yet to be determined “I Owe You” (IOU) for food? What could I give him of equal value? After all, his food is the best in the town!We ended up writing our IOUs with promises in a lot of ways if he needs it, such as a book, some paintings and the offer of work
19、. I think the idea isnt that the trade is “equal” so much as the importance of the kind of transaction. We put thought into our offer and we had an even greater understanding for the meals we ate.We dont buy a lot, especially at this upcoming time of year. We dont give gifts at all in fact. The holi
20、day time is spent enjoying each others company and doing things together with family and friends. This is what seems most sensible(明智的).Ilan is a good person. We are all lucky to have someone like this in our community.4. Ilan did not take any money that day in order to_.A. to increase awareness of
21、peoples over spendingB. have a quick lunch before a haircut and library tripC. trade for something for nothingD. buy nothing that day to save some money5. For the meal, the author finally offered Ilan_.A. some promisesB. a bookC. some paintingsD. work in different ways6. Which of the following is cl
22、osest in meaning to the underlined word “transaction”?A. transportB. tradeC. mealD. giving7. What is the authors attitude to Buy Nothing Day?A. DisagreeableB. Meaningless.C. Doubtful.D. Supportive.【答案】4. A 5. A 6. B 7. D【解析】本文属于记叙文。作者描述了镇上最好的食品店老板Ilan在感恩节这一天不收钱,只是让你提供等价的东西换取食物,以此来提高人们对过度消费的本质的认识。作者最
23、后对此举还做出了评价。【4题详解】细节理解题。细节理解题。根据第一段“Ilan, a food shop owner, said that he was refusing to take money today because it was Buy Nothing Day. To increase awareness(意识) of the strangers over-spending nature of our society, Ilan suggested a trade for food today.( Ilan,一个食品店的老板,说他今天拒绝收钱,因为今天是“什么都不买的日子”。为了提
24、高人们对陌生人过度消费的认识,伊兰建议今天用食物来交换。)”可知,Ilan这样做,是为了提高人们对过度消费本质的认识。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段“We ended up writing our IOUs with promises in a variety of ways if he needs it, such as a book, some paintings and the offer of work.(最后我们写了借据,如果他需要的话,我们会用各种各样的方式来承诺,比如一本书,一些画和提供工作。)”可知,交换的是一个承诺,任何他需要的方式。故选A。【6题详解】词义猜测题
25、。根据第四段“I think the idea isnt that the trade is “equal” so much as the importance of the kind of transaction.”联系上下文可知,该句表示“我认为这个交易的公平性并没有交易的种类这么重要”,即这个交易只是一个交换形式,所以transaction意为“交易”之意。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段“This is what seems most sensible(明智的).(这似乎是最明智的做法。) ”和最后一段“Ilan is a good person. We are all
26、lucky to have someone like this in our community.( Ilan是个好人。我们都很幸运在我们的社区里有这样的人。)”可推断,作者对Buy Nothing Day的态度是支持的。故选D。CUsing a mobile phone before going to bed can damage your health, according to a major study.It says that radiation from the mobile phone can cause insomnia(失眠症) and headaches as well a
27、s cutting the time spent in deep sleep. Failing to get enough sleep can lead to depression, lack of concentration and personality changes. In teenagers and young children, lack of sleep can result in attention disorders and poor grades.The research showed that using mobile phones before bed causes p
28、eople to take longer to reach the deeper stages of sleep and to spend less time in them.Deep sleep is important as it is the time when the body rejuvenates(更新) cells and repairs damage suffered during the day. Scientists found that using mobile phones an hour before sleep affects it. In the study sc
29、ientists examined the sleep patterns of 36 women and 35 men aged 18 to 45. Some were exposed to radiation that is similar to what a person receives when using a mobile phone. The others received none. The results are as follows: The first group took longer to enter the first of the deeper stages of
30、sleep and spent less time in the deepest one. However, the second group was opposite.The findings will shock many parents. Many parents are always worried about their childrens health. But they didnt have a better way to persuade them not to use a mobile phone.8. The passage mainly tells us that _.A
31、. deep sleep is good for your healthB. using a mobile phone before sleep can damage your healthC. different people have different sleep patternsD. long sleep can renew cells9. The underlined word “ it”refers to _.A. peoples bodyB. deep sleepC. a sleep patternD. a day10. Which of the following is NOT
32、 mentioned in the passage?A. Deep sleep is a good time for the body to repair damage suffered during the dayB. The study examined the sleep patterns of about 70 people.C. The findings shocked many teachers and teenagers.D. Using mobile phones before bed causes people to take longer time to enter the
33、 deep sleep.11. We can infer from the passage that _.A. the lack of sleep can lead to childrens excitementB. radiation from the mobile phone can cause parents worriesC. many children use mobile phones before sleepD. using a mobile phone before sleep doesnt harm the aged【答案】8. B 9. B 10. C 11. C【解析】本
34、文是一篇说明文。主要讲述了睡觉前使用手机对人的身体有极大的坏处,并描述了其原因。【8题详解】主旨大意题。根据文章内容尤其是主题段Using a mobile phone before going to bed can damage your health,according to a major study一项调查研究显示:睡觉前使用手机是会对身体造成损坏的,后文对该话题进行了详细的描述,结合选项,故选B。【9题详解】词义猜测题。根据文章第四段Deep sleep is important as it is the time when the body rejuvenates(更新) cell
35、s and repairs damage suffered during the dayScientists found that using mobile phones an hour before sleep affects it科学家说;深度睡眠是非常重要的,因为在那期间身体要更新细胞并且修复白天受损的身体。但是,睡觉前使用手机会对深度睡眠有影响,结合选项,所以it指代的应是deep sleep。故选B。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段The findings will shock many parents研究结果使得很多家长吃惊,而不是老师和家长,结合选项,故选C。【11题详
36、解】推理判断题。根据文章最后一段Many parents are always worried about their childrens healthBut they didnt have a better way to persuade them not to use a mobile phone家长们担心孩子的健康问题,但是又找不到更好的方法劝他们少用手机,由此可知,现在的孩子常在睡觉前用手机,故选C。DWho made the ABC song? Some people say a man named Charles Bradlee made the song. He was the
37、first person to say he owned it. That was in 1834. Bradlee called the song “The Schoolmaster”. A schoolmaster is an old name for a teacher. No one knows where it came from. But we do have some clues.Sounds Like Another SongThe ABC song sounds the same as “Twinkle Twinkle Little Star”. It has the sam
38、e tune, or music. It sounds like “Baa Baa Black Sheep”, too. Try singing each song. Sing them in a row. You can hear for yourself! The tune was first printed in 1761. It didnt have any words. No one knows who wrote it. Later, a woman wrote the words for “Twinkle Twinkle Little Star”. Her name was Ja
39、ne Taylor. She lived in England. She wrote the words in 1806. Mozart was a very famous composer. He wrote a piece of music in 1785. It sounds a lot like the ABC song!We Learn Better From SongsWhen the ABC song first became popular, few children went to school. Most people did not learn how to read.
40、They did not learn how to write, either. As time went on, this changed. More people needed to know how to read and write. More children started learning the ABC song. It helped them remember the letters.Why do we sing the ABC song? We could just read it quietly. Or we could say it without singing. W
41、hy is the song partly important? The answer is related to how we learn. Children have always leaned from grown-ups. But 200 year ago, most people couldnt read or write. Children had to remember things. They could not write down what they learned. They could not read about it later. So it was importa
42、nt to remember. Songs helped people remember. People sang songs that told stories. They taught their children what they knew through songs.So, no none really knows who made the ABC song. We do know that this song is popular today. Most children who learn to speak English will sing it. Then they will
43、 remember their letters!12. How is the passage mainly developed?A. By comparing.B. By listing facts.C. By telling a story.D. By examining differences.13. Who made the ABC song?A. Charles BradleeB. Jane Taylor.C. Mozart.D. No one knows the answer exactly.14. Which of the following is not true about t
44、he importance of songs?A. Songs help children remember the letters.B. Songs told stories.C. People can teach what they know to children through songs.D. Songs help people have a happy life.15. Why the Question “Who made the ABC song?” is used in the beginning?A. To test the readers.B. To show the so
45、ng is important.C. To introduce the topic.D. To analyze the cause and effect.【答案】12. B 13. D 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。短文通过某些线索来说明ABC歌曲是谁创作的。但没有人真正知道是谁创作了ABC这首歌曲。【12题详解】推理判断题。由标题“Sounds Like Another Song”和“We Learn Better From Songs”的内容可知,这首曲子于1761年首次印刷。它没有任何文字。没人知道是谁写的。后来,一位女士写下了“闪闪发光的小星星”的歌词。她的名字叫简泰勒
46、。她住在英国。这句话是她在1806年写的。莫扎特是一位非常著名的作曲家。他在1785年写了一首曲子。听起来很像ABC的歌。但是200 年前,大多数人不会读也不会写。孩子们必须记住一些事情。他们不能把学到的写下来。歌曲帮助人们记忆。人们唱着讲故事的歌。他们通过歌曲教给孩子们他们所想知道的东西。所以以上都是在列举事实。故判断出短文是通过列举事实来展开的。故此题选B。【13题详解】细节理解题。由最后段So, no none really knows who made the ABC song(没有人知道谁创造了ABC这首歌)可知,所以,没有人真正知道是谁创作了ABC这首歌。故此题选D。【14题详解】
47、细节理解题。由倒数第三段 More children started learning the ABC song. It helped them remember the letters.(越来越多的小孩学习ABC这首歌,它能帮助记住字母)和倒数第二段 Songs helped people remember. People sang song that told stories. They taught their children what they knew through songs.(歌曲帮助人们记忆。人们唱着讲故事的歌。他们通过歌曲教会孩子们知识)可知A项Songs help ch
48、ildren remember the letters.(歌曲帮助孩子们记住字母)、B项Songs told stories.(歌曲讲故事)和C选项People can teach what they know to children through songs.(可以通过歌曲教会孩子们知识)正确。D选项文中未提及。故此题选D。【15题详解】推理判断题。通读全文可知,短文第二段第三段是通过某些线索来说明ABC歌曲是谁创作的,第四段对谁创作了ABC歌曲进行了总结,所以判断出第一段中的问题“Who made the ABC song?” 是为了介绍主题。以此来引出后几段的内容。故此题选C。第二节(
49、共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中两项为多余选项Health is the most important thing in the world. Nothing is more important than health. If one takes away our money, houses, cars or even our clothes, we can still survive. _16_ That is why we always try to eat in a healthy way and exercise regu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351474.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
