山东省淄博市高青县第一中学2020-2021学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省淄博市高青县第一中学2020-2021学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 淄博市 高青县 第一 中学 2020 2021 学年 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020级10月份质量检测 英语试题I卷(95分)第一部分 听力(共两节, 每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. At a bus station. B. At a train station. C. At an airport.2. What present did the woma
2、n buy for Edward?A. A shirt. B. A sweater. C. A pair of gloves.3. Who will probably repair the TV set?A. The man. B. The woman. C. The womans husband.4. What are the two speakers mainly talking about?A. The mans job interview. B. The mans new boss. C. The mans good behavior.5. How much does the man
3、need to pay for two bottles of orange juice?A. Three dollars. B. Four dollars. C. Six dollars.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6至7题。6. How is the woman going to Singapore?A. By plane. B. By train. C. By sea.7. What will the woman do on Tuesday afternoon?A. Pick up Mr. Black. B. Meet a customer. C
4、. Attend a conference.听第7段材料,回答第8至9题。8. What will the woman do during the summer vacation?A. Find a job. B. Visit her grandparents. C. Stay in the city.9. What does the man like about the countryside?A. Plants. B. Houses. C. Animals.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did the two speakers move here?A. Yesterd
5、ay. B. Two years ago. C. Four years ago.11. What are the two speakers planning to do?A. Set up a lab. B. Write more papers. C. Work on experiments.12. What do we know about the woman?A. She is working on her degree. B. She is working at the lab.C. She likes her husbands job.请听第9段材料,回答第13至16题。13. Why
6、 doesnt the man go to the party?A. He has to finish a paper. B. He isnt feeling well .C. He doesnt like parties.14. When should the man hand in the paper?A. On Tuesday morning. B. On Thursday morning. C. On Friday morning.15. Why doesnt the man lend his car to the woman?A. She has no drivers license
7、. B. She doesnt drive well. C. She has drunk too much.16. How will the woman come back from the party?A. By taxi. B. By bus. C. By subway.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Mr. Brown?A. A center manager. B. A tour guide. C. A social organizer.18. What can listeners do on Wednesday afternoon?A. See a film
8、. B. Play sports. C. Go sightseeing.19. When are listeners leaving for London?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.20. What is the purpose of the talk?A. To inform listeners of the plans. B. To welcome listeners to the center.C. To tell listeners the rules they should follow.第二部分、阅读理解(共两节,满分50
9、分)第一节 (共15题,每小题2.5分,满分37.5分)ABicycle SafetyOperation Always ride your bike in a safe, controlled manner on campus(校园). Obey rules and regulations. Watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions.Theft Prevention Always securely lock your bicycle to a bicycle
10、 rack even if you are only away for a minute. Register your bike with the University Department of Public Safety. Its fast, easy, and free. Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen.EquipmentBrakes Make sure that they are in good
11、 working order and adjusted properly.Helmet A necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fits properly.Lights Always have a front headlight visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a good idea.Rules of the RoadRiding on Campus As a bicycle rider, you ha
12、ve a responsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. Riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. The speed limit for bicycles on campus is 15 mph, unless otherwise posted. Always give the right of way to walkers. If you are involved in an accident, you are required to
13、offer appropriate aid, call the Department of Public Safety and remain at the scene until the officer lets you go.Bicycle Parking Only park in areas reserved for bikes. Trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle parking, and parking in such spots can result in a fine.If Things Go
14、 WrongIf you break the rules, you will be fined. Besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for: No bicycle registration . $25 Bicycle parking banned .$30 Blocking path with bicycle .$40 Violation of bicycle equipment requirement .$351. Registration of your bicycle m
15、ay help you _.A. get your serial numberB. receive free repair servicesC. settle conflicts with walkersD. find your stolen bicycle2. According to the passage, what bike equipment is a free choice for bicycle riders?A. A helmet.B. A headlight.C. A taillight.D. Brakes.3. If you lock your bicycle to a t
16、ree on the campus, you could be fined _.A. $30B. $35C. $40D. $254. What is the passage mainly about?A. Directions for bicycle tour on campus.B. Regulations of bicycle race on campus.C. Rules for riding motor vehicles on campus.D. A guide for safe bicycling on campus.【答案】1. D 2. C 3. A 4. D【解析】【分析】这是
17、一篇说明文。本文是关于校园自行车安全的指南,从防盗,停车,装置等方面进行详细说明。【1题详解】细节理解题。根据文中theft prevention 一段中的“which is useful in the possible recovery of the bike stolen”可知,登记自行车可以帮助找回丢失的自行车,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Equipment 部分的Lights Always have a front headlight visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a good id
18、ea.可知,有后车灯是个好主意。其他都强调必要和确定。所以用后车灯可以根据情况选择。故选C。【3题详解】细节理解题。根据If Things Go Wrong一段的叙述Bicycle parking banned-$30,可知把自行车锁在树上会被罚款30美元,选A。【4题详解】主旨大意题。根据全篇文章和标题Bicycle Safety可知,本文是关于校园自行车安全的指南。故选D。【点睛】本文是一则广告,学生可以先读题目再看文章,这样可以大大提高阅读的效率和速度。找到相关的信息句,再进行判断会更快。做主旨题的时候要选择最适合整体文章的句子,不能以偏概全。本题的第4小题考查主旨大意,选项A、B、C均
19、不是本文的内容。BGalaxy saw a man and a woman who communicated with the sign language at the train station when she was on the way home one evening. She noticed that the woman asked the man for the direction. He told her that he did not know. Galaxy decided to help them. She had learned the sign language wh
20、en she served as a volunteer in the deaf and mute (聋哑) school. Then she showed the woman the direction and left her email address to them in case they needed her help later.She received an email from that man the next day. Kazrim was his name. Galaxy replied his mail sincerely,They both started chat
21、ting online soon after and began seeing each other. Although they only communicated with the sign language, it never bothered her.Galaxy was fond of him gradually. Obviously, Kazrim was the same too. He presented Galaxy with a bunch of sunflowers and asked her sincerely, “Are you willing to be my gi
22、rlfriend?”Galaxy was pleasantly surprised. She requested him to give her some time to persuade her parents.As she had expected,her parents were very angry after they had learned of their love story.Galaxy explained,“Kazrim is an excellent and a very optimistic person. He has a very positive attitude
23、 towards life and work. He cares for others always. He is 100 better than the normal. Moreover, the mute is still a human. He should possess a perfect and wonderful love. ”Her parents asked to see him,then. The very worried Galaxy took Kazrim home a few days later. When they were on the train,Kazrim
24、 told her,“Im going to tell your parents that Ill be looking after you well with all my life!” Galaxy was deeply moved.As soon as they had entered the house,Galaxy introduced him to her parents. She said,“This is Kazrim. ”Just right after her speech,an unbelievable thing happened. Kazrim threw the g
25、ift away and held her in his arms tightly.He said. “YOU CAN TALK?”It was the same question that Galaxy wanted to ask,too.The four people were shocked all of a sudden. As a matter of fact, Kazrim always believed that Galaxy was a mute and he still fell in love with her deeply.5. How did Galaxy and Ka
26、zrim get to know each other?A. They met each other by chance.B. They were introduced to each otherC. They once studied at the same university.D. They both served in a special needs school.6. How did Galaxy probably communicate with Kazrim before she took him home?A. Writing words on paper.B. Using t
27、he sign language.C. Judging from his expression.D. Speaking her native language.7. What did Galaxy expect her parents to do?A. To have a talk with Kazrim.B. To prepare for her marriage.C. To treat Kazrim as a normal man.D. To accept Kazrim as her boyfriend.8. What can we learn about the two young pe
28、ople from the passage?A. They fell in love at the first sight.B. They cheated each other to win love.C. They mistook each other for being mutes.D. They ignored the anger of Galaxys parents.【答案】5. A 6. B 7. D 8. C【解析】本文是记叙文。文章介绍Galaxy是在回家的火车上无意中遇到的Kazrim。他们互相错误的认为对方是聋哑人。但是通过交流两人爱上了对方。Galaxy希望父母能接受Kaz
29、rim做她的男朋友。当和父母见面的时候,他们才惊喜的发现他们并不是聋哑人。【5题详解】细节理解题。结合第一段内容可知Galaxy是在回家的火车上无意中遇到的Kazrim。选A。【6题详解】推断判断题。结合Although they only communicated with the sign language可知他们是用肢体语言交流的。答案是B。【7题详解】推断判断题。结合“Are you willing to be my girlfriend?” Galaxy was pleasantly surprised. She requested him to give her some time
30、 to persuade her parents. 可知Galaxy希望父母能接受Kazrim做她的男朋友。答案是D。【8题详解】推断判断题。结合It was the same question that Galaxy wanted to ask, too.和Kazrim always believed that Galaxy was a mute可知他们互相错误的认为对方是聋哑人。答案C。CLike many, I felt pressure from my parents and teachers to go to university and study something academ
31、ic. With top grades I received at the end of high school, I was almost able to enter any course of my pick. Yet the thought of spending the next few years facing the four walls of a classroom caused a lump (肿块) in my throat.After a year majoring in photography at university, which was not just what
32、I expected, I made the decision to take a break and go on a gap year. In fact, I gained more knowledge in the real world in four months than I did from my entire schooling, but most importantly, I learnt so much about myself.One day, my posted photos were noticed by Topdeck Travel, and they asked if
33、 they could use some of my travel pictures for their posters. This really was the beginning of my career. I began developing my relationship with Topdeck Travel, and before long, I got my first pay travel overseas to take photographs.Soon I reached the point where I had to make a decision either to
34、play it safe, go back to university and settle down like everyone else, or to follow my heart and go my own way a path with an uncertain future. I chose the latter, and it was the scariest and best decision I have ever made.Five years after leaving school, I might not have a university degree, a wel
35、l-paid job, a husband or a house with a white fence. Instead, Im sitting at my office, with a cafe by a beach at Goa, India. As I stare past my laptop screen at the sun setting beyond the waves, a salty breeze touches my face.To me, success is about pursuing my dreams and creating my own path instea
36、d of trying to follow someone elses. Somehow, I feel like my life is exactly where it is meant to be.9. What did the author think of going to university?A. She took it seriously.B. She showed little interest.C. She looked forward to it.D. She thought it was a must.10. What benefit did the author gai
37、n from her gap year?A. The knowledge about the real world.B. Her paid overseas travel experience.C. Realizing what she really wanted in her life.D. Knowing what really mattered at university.11. What can we infer about the author from the passage?A. She regrets not going back to university.B. She ge
38、ts less knowledge in the real world.C. She feels quite satisfied with her present life.D. She misses the days working for Topdeck Travel.【答案】9. B 10. C 11. C【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。作者是一个学习优异的学生,可是和其他孩子一样也感受到了来自父母和老师的压力,最终选择了在大学期间选择休学一年,和一家公司合作去海外摄影的事情。作者认为,成功是追求自己的梦想,创造自己的道路,而不是试图追随别人的。【9题详解】推理判断题。根据第一段Yet
39、the thought of spending the next few years facing the four walls of a classroom caused a lump (肿块) in my throat.(然而,一想到要在接下来的几年里面对着四面墙的教室,我就哽咽了。)由此推断出,作者对上大学不感兴趣。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第二段In fact, I gained more knowledge in the real world in four months than I did from my entire schooling, but most impo
40、rtantly, I learnt so much about myself.(事实上,我在四个月的时间里获得了比我整个学校教育更多的知识,但最重要的是,我对自己有了更多的了解。)由此推断出,作者在空档年,意识到了她真正想要的是什么。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段To me, success is about pursuing my dreams and creating my own path instead of trying to follow someone elses. Somehow, I feel like my life is exactly where it
41、is meant to be.(对我来说,成功是追求我的梦想,创造我自己的道路,而不是试图追随别人的。不知何故,我觉得我的生活就是我想要的。)由此推断出,作者对目前的生活感到很满意。故选C。DDieting to lose weight has become very popular in recent years. People have become more health conscious and try to take better care of their bodies by eating more healthily and exercising more regularly
42、to lose any unnecessary fat that they may have.Not only are people being more careful about what they eat, they are also concerned with how they eat and how their meals are prepared. People are taking more time for each meal. Many avoid the so-called“plastic fast-food hamburgers and choose to eat a
43、salad or a sandwich of more healthful ingredients in a quiet restaurant with a more comfortable atmosphere. At home, they also try to take enough time to eat a relaxed dinner without phone or TV interruptions.While dieting may be viewed as beneficial, it has also become a serious problem for America
44、ns, particularly for young women. Dieting for them has actually become a psychological (心理的) addiction. They eat so little that they can lose as much as fifty percent of their total body weight, and although they look like skeletons, they still insist that they are fat.The current wave of exercising
45、, dieting and the problems produced have caused many organizations to begin educating the public. Many schools, hospitals, health organizations, newspapers and magazines, for example, are offering classes, printing articles and so on to inform the public of the way to exercise and diet of the danger
46、s of dieting too rapidly, and of the places people can go for medical help if they find themselves on the road to“diet addiction.12. These days people are dieting more because_.A. they are getting fatter and fatterB. they realize the danger of junk foodC. they grow aware of healthD. they eat more he
47、althily13. Which way of eating is strongly advised in the passage?A. Enjoying food with phones on.B. Finishing dinner in a short time.C. Avoiding a salad or a sandwich.D. Eating in a relaxed atmosphere.14. If you are getting into“diet addiction, what should you do?A. See a doctor.B. Keep dieting.C.
48、Take exercise.D. Attend classes.15. What is the last paragraph mainly about?A. What organizations are offering medical service.B. Where people with dieting addiction can go for help.C. How people are helped to solve dieting problems.D. What causes the organizations to educate the public【答案】12. C 13.
49、 D 14. A 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了当今人们更加有健康意识,并努力通过更健康的饮食和更有规律的锻炼来减肥,以保证身体的健康。但是也有一些年轻女士因为过度节食而得了“节食上瘾症 ”,因此社会各界组织也采取了相应的措施呼吁人们,要健康饮食,节食有度。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段People have become more health conscious and try to take better care of their bodies by eating more healthily可知,人们现在更加有健康意识了,并努力通过更健康的饮食和更有规律的
50、锻炼去减肥,去爱护身体。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段At home, they also try to take enough time to eat a relaxed dinner without phone or TV interruptions.(在家里,他们也会花足够的时间在没有电话或电视干扰的情况下吃一顿轻松的晚餐。)可知,在轻松的氛围中用餐是强烈推荐的。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段Many schools, hospitals, health organizations, newspapers and magazines, for exa
51、mple, are offering classes, printing articles and so on to inform the public of of the places people can go for medical help if they find themselves on the road to“diet addiction”.(例如,许多学校、医院、卫生组织、报纸和杂志都在开设课程、刊登文章等,向公众宣传如果人们发现自己走上了“节食成瘾”之路,可以去哪些地方寻求医疗帮助。)可知,如果你开始“节食成瘾”,应该去看医生。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351641.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
