2021新高考英语一轮复习(山东专用)课时作业7 必修2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语一轮复习山东专用课时作业7 必修2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含解析 2021 新高 英语 一轮 复习 山东 专用 课时 作业 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业7The Olympic Games.阅读理解AAn increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.Applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this
2、 January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A spokesman for the Royal Economic Society said applications to do economics at Alevel were also up.Professor John Beath, the president of the society and a leading lecturer at St Andrews University, said his firstyear le
3、ctureswhich are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usual 250.“There are a large number of students who are not economics majors, who would like to learn something about it. One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary
4、events in a way that one hasnt traditionally done.” he added.University applications rose 7% last year. But there were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the public sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis
5、.A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain.Zack Hoc
6、king, the head of Child Trust Funds, said:“Its possible that one good thing to arise from the downturn will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty.”本文是一篇说明文,介绍了由于金融危机在大学里越来越多的人申请读经济学,经济学受到热捧。同时公共行业的专业也很受学生的青睐,因为这些行业的收入在
7、经济危机中更为保险。1Professor John Beaths lectures are _.Agiven in a traditional wayBconnected with the present situationCopen to both students and their parentsDwarmly received by economists答案:B解析:细节理解题。根据第四段中One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way th
8、at one hasnt traditionally done.(今年我所做的一件事是将我的教学与当代事件联系起来,这是一种传统上从未做过的事情。)可知,Professor John Beath的讲座主要是有关当代发生的一些事情,与当前的形式联系的很紧密,故选B项。2In the opinion of most parents, _.Aeconomists should be the focus of school teachingBmore students should be admitted to universitiesCthe teaching of financial matter
9、s should be strengthenedDchildren should solve financial problems themselves答案:C解析:细节理解题。根据倒数第二段第一句A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters.(最近的一项研究表明,近三分之二的家长认为,学校应该在财务问题上做更多的教育。)可知,家长们希望老师更多教一些金融方面的知识,故选C项。3Whats the
10、 main idea of the text?AUniversities have received more applications.BEconomics is attracting an increasing number of students.CCollege students benefit a lot from economic uncertainty.DParents are concerned with childrens subject selection.答案:B解析:主旨大意题。根据第一段An increase in students applying to study
11、 economics at university is being attribubted to the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.(申请大学经济学专业的学生人数增加,原因是全球经济危机唤醒了公众对金融体系运作方式的渴望。)可知,本文主要介绍了当前经济危机下,很多人都申请学经济学来更好的理解金融系统的运行模式和职能,即经济学吸引了越来越多的人,故选B项。BBeing “young” is associated with a
12、ll the good things in lifebeauty, hope, and energy. But youth also has negative associationsimpulsiveness, troublemaking, and irresponsibility. This negative side seems to be what society focuses on more, which is why young people have mostly been considered as idle and difficult.But when it comes t
13、o Generation Zthose born between 1995 and 2010this_stereotype doesnt seem to apply anymore.In Japan, for example, Gen Zers are less likely to buy on impulse, but take into consideration more a products true value. “Theyre looking at the companies, not just the products,” Masahiko Uotani, CEO of Japa
14、nese cosmetics company Shiseido, told Bloomberg. “Theyre asking, Are they really delivering value to the society? Are they promoting diversity and inclusiveness?”Gen Zers are also more grounded than weve expected them to be. According to a recent survey by Bank of America, more than half of young ad
15、ults aged between 18 and 23 said they were planning to buy a house within five years. And theyre not just saying itthey are willing to make sacrifices for it, including getting a second job and saving money for a down payment instead of spending it on a vacation.“Despite their young age, this group
16、is pragmatic and actively planning for their future,” DSteve Boland, head of Consumer Lending at Bank of America, told USA Today. “They have a clear vision of how they are willing to help themselves in order to make it happen.”Social issues are also at the center of concern of Gen Zers, who take the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351937.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022届高考统考语文人教版一轮复习课件:板块3 专题6 考题研析 第1讲 古代诗歌鉴赏选择题 .ppt
