2021春新教材高中英语 UNIT 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅱ Reading and Thinking(1)基础测评(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Reading Thinking1基础测评含解析新人教版必修第三册 2021 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONSSection Reading and Thinking (1)阅读理解AVidal first experienced Brazils carnival celebrations as a baby living in Salvador, the capital of Bahia State. Before he was even one year old, his mother took him to his first carnival event.The cultural traditions of Salvador h
2、ave stuck with him. And, Vidal, a trained musician, now performs the typical music of Bahia in the U.S. He often plays in the Washington area.February is the carnival season in Brazil and other countries around the world. Even the Washington area celebrates the season. Last week, Vidal, Brazilian si
3、nger-songwriter Cissa Paz and other musicians performed here for a carnival celebration. Performing in Washington and other U.S. cities has helped Vidal and Paz stay close to their Brazilian roots(根).“Living in the U.S. now and not being able to enjoy carnival as I used to in Brazil with my friends
4、and family is really heartbreaking. And that was the reason why I decided to start making my own eventscarnival partiesjust to get connected to my roots, to my happiness.”It may come as a surprise, but Washington is said to have one of the largest followings for Brazilian culture in the U.S. This ye
5、ar alone, there are more than twelve carnival celebrations in the Washington area. Here, the season isnt celebrated on city streets as in Brazil, where it is warm summer. February is one of Washingtons coldest months.So, the events take place at theatres, restaurants and other places.Carnival is one
6、 of the worlds biggest celebrations. In many countries, activities take place for a few weeks each year and include huge parades(游行) and street parties with live music. Carnival goers wear colourful, themed clothing and masks(面具).1. What do we know about Vidal from the passage?A. He didnt enjoy carn
7、ival at first.B. His mother trained him to be a singer.C. He encouraged Americans to celebrate carnival.D. Brazils traditional cultures influenced him greatly.解析:细节理解题。结合第一段中提到的Vidal还不满一岁时,他的妈妈就带他去参加巴西的狂欢节和第二段的第一句“The cultural traditions of Salvador have stuck with him.”可知,Vidal深受巴西传统文化的影响。答案:D2. Ho
8、w did Vidal feel during the carnival season in the U.S.?A. Excited.B. Sad.C. Proud.D. Anxious.解析:推理判断题。根据第四段可知,在巴西狂欢节期间,身在美国的Vidal不能回国参加庆祝活动,感到非常伤心,他还通过举办狂欢节派对的方式来保持他和故乡的联系。答案:B3. Why are the carnival celebrations in Washington held indoors?A. Because weather conditions are not good.B. Because Ameri
9、can carnivals fall in hot summers.C. Because they want to make carnivals different.D. Because few people celebrate carnivals in Washington.解析:细节理解题。根据倒数第二段的最后两句可知,二月是华盛顿最寒冷的月份之一,因此,狂欢节庆祝活动在室内举办。答案:A4. What may be the best title for the passage?A. Brazilian Musician Lives in AmericaB. Brazils Carniva
10、l Comes to WashingtonC. Brazils Carnival Becomes World-famousD. People in Washington Love Brazils Carnival解析:主旨大意题。本文通过Vidal的故事讲述了巴西的狂欢节在美国华盛顿越来越流行,故把Brazils Carnival Comes to Washington作为标题最为合适。答案:BBFamily RelationshipsThe concept of family is different in the U.S. compared to country like India. M
11、ost American families consist of a mother and a father with an average of 1-3 children. It is very common in most families that both the mother and the father are employed full time and are at work while their children are at school or a daycare centre. Time Punctuality(守时)Most Americans are very pu
12、nctual. Most people arrive exactly on time or a few minutes early for an appointment. Although most high-tech jobs dont require exact arrival and departure times, most people at most jobs arrive on time and work hard. If there is an unexpected delay, it is customary(惯常的) to inform the other party by
13、 calling them about the delay and apologise immediately upon meeting.It is said that many Indians dont accept this concept of being on time in a non-work related environment. Most people are late for social gatherings like parties or dinners. Social MattersIn India, people of the same sex hold hands
14、 or touch shoulders as a gesture of friendship. Never do that in the U.S. If you are male and hold another mans hand or put your arm around his shoulder, you might be considered weird. Also, unless you have a close relationship, you should keep your distance even from the people of the opposite sex.
15、 At the office, in public, and at home, people keep a comfortable distance while sitting next to each other. People speak softly and in low voices. In general conversation, your voice should not be too loud. Have the same manners while talking on the phone so you dont disturb those around you. 5. Wh
16、o is the passage most probably written for?A. The Chinese who live in the U.S. B. The Indians who will visit the U.S. C. The Americans who will travel to India. D. Those who want to know about American lifestyle. 解析:推理判断题。本文主要介绍了美国人在家庭观念和社会生活等方面的情况,并简要提及了印度人在这几个方面与美国人的差别,由此可推知,本文的目标读者很可能是即将去美国的印度人。故
17、选B。答案:B6. Which of the following is TRUE about the Indians?A. Parents are unwilling to care for their children at home. B. Friends are rarely found walking hand in hand in public. C. Few parents leave their kids alone at home while working. D. Colleagues keep a distance away from each other in the o
18、ffice. 解析:推理判断题。根据第一段中“It is very common in most families that both the mother and the father are employed full time and are at work while their children are at school or a daycare centre.”可知,这种情况在美国很普遍,但在印度,父母很少把孩子单独留在家里而自己去工作。故选C。答案:C7. Whats the Indians attitude to Americans sense of punctuality?
19、A. Puzzled.B. Approving.C. Disapproving.D. Doubtful. 解析:推理判断题。根据第三段中“It is said that many Indians dont accept this concept of being on time in a non-work related environment.”可知,很多印度人不喜欢美国人这种守时的生活习惯。故选C。答案:C8. Being unable to join a party on time, an Indian will . A. just take it for grantedB. feel
20、deeply sorry for a long timeC. apologise to the organiser immediatelyD. try to inform the organiser about it in advance解析:细节理解题。根据第三段中“Most people are late for social gatherings like parties or dinners.”可知,印度人对社交方面的迟到现象习以为常,不以为意。故选A。答案:ACWere told to buy environmentally friendly cars and change the
21、old electrical items in our home. But what if youre a teenager and not in control of such things? Worseyour parents have more important things to worry about than global warming(全球变暖). 9 But youre completely wrong; there are many things you can do.Take a shower instead of a bath. When taking a showe
22、r, dont use too much time. Try to keep it within 10 minutes. 10 Make it a kind of game, trying to beat your old “score” every time you take a shower.11 For example, buy recyclable pens that can be filled with ink(油墨) rather than pens that get thrown away after being used. If you have papers, bottles
23、 or whatever, dont throw them away. Instead, send them to the recycling company in your area.Talk about pollution and global warming with your parents. 12 They wouldnt mind a few suggestions every now and again. So be patient and influence them gradually. Then you might find they will be interested
24、in living a green life.Havent got any ideas for your birthday presents? 13 Recycled notebooks or solar-powered chargers . There are lots of useful and green things you can buy. And there will be an added warm feeling on your birthday.A. Consider a green idea.B. You dont use so much energy.C. Try buy
25、ing things that can be recycled.D. Dont turn the heat all the way up, either.E. You might think as a teen; you cant do much to help.F. Many adults dont care about environmental protection.G. Dont push them to be greener because that may make them angry.答案:9.E10.D11.C12.G13.AReading and Thinking (2)基
26、础测评. 单句语法填空1. In 1973, he became the first (agriculture) pioneer in the world to grow rice.2. Jack is late again. It is typical him to keep others waiting.3. This film is a real (reflect) of the living conditions of people in the western region.4. With the boy (lead) the way, we had no difficulty in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352487.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
