分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(12)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:353202
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:67.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    杭州市 2014 高考 英语 冲刺 阅读 理解 12 答案
    资源描述:

    1、杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(12)及答案高考英语冲刺阅读理解专项Wind is the great maker of waves. There are exceptions, such as the tidal (潮汐的) waves sometimes produced by earthquakes under the sea. But the waves most of us know are produced by winds blowing over the sea.Now before constructing an imaginary life history of a

    2、 typical wave, we need to know certain physical things about it. A wave has height, from trough (low point) to crest (high Point). It has long-the distance from this crest to that of the following wave. The period of the wave means the time it takes for succeeding crests to pass a fixed point. None

    3、of these things stays the same-for all depend upon the wind, upon the depth of the water and many other matters.The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but returns very nearly to its orig

    4、inal position. And it is fortunate that this is so. For if the huge masses of water that make up a wave actually moved across the sea, sailing would be impossible.If we want to find the speed of a wave, we may use the following way:Speed = wavelength frequencyHere, wavelength is the distance between

    5、 two high points (crests), frequency means the number of cycles per second 1. What causes waves?A. Earthquakes and nothing else. B. Only wind.C. Wind causes most waves. D. Wind causes some waves.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段的最后一句话 “But the waves most of us know are produced by winds blowing over the sea.” 可

    6、知,答案为C。2. Which of the following is true according to the passage?A. The water of a wave moves away across the sea.B. The water of a wave remains almost at the same place.C. The water of a wave goes with the passing of the wave.D. The length of a wave means the distance from the top of a wave to the

    7、 bottom.答案解析:答案为B。本题为细节题。从第三段 “The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but returns very nearly to its original position.” 可知,组成波的水并不随着波的前进而前进,每一滴水随着波的前进形成了一个小圆圈,但是几乎回到原位置。故A,C错误,B选项正确。最后一

    8、段提到 “Here, wavelength is the distance between two high points (crests)”, 故答案D错误。3. The speed of Wave 1 is 100 cm/s, frequency 10. The frequency of Wave 2 is 300, while its speed is twice that of Wave 1. Which of the following is right?A. The wavelengths of the two are equal.B. The wavelength of Wave

    9、 1 is 10 times longer than that of Wave 2.C. The wavelength of Wave 2 is longer than that of Wave 1.D. The wavelength of Wave 1 is longer than that of Wave 2.答案解析:答案为D。本题为计算题。按照后文提到的公式 “Speed = wavelength frequency” 即可计算出答案为D。阅读理解 (2011四川卷,B)Exploit your parking spaceAn unused parking space or garag

    10、e can make money. If you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. Put an advertisement(广告)for free on Letpark or Atmyhousepark.Rent(出租)a roomSpare room? Not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the governmentbacked “rent a room”

    11、 program, you wont have to pay any tax on the first 4,500 you make per year. Try advertising your room on Roomspare or Roommateeasy.Make money during special eventsDont want a fulltime lodger? Then rent on a shortterm basis. If you live in the capital, renting a room out during the Olympics or other

    12、 big events could bring in money. Grashpadder can advertise your space. Live on set Renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. A quick search on the Internet will bring up dozens of online

    13、companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked.来源:Use your roofYou need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. In return, they ge

    14、t paid for unused energy fed back into the National Grid. However, you have to sign a 25year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.如果你拥有自己的多余的房子,房间或停车场,如果你按照作者告诉你的上述做法去做,会轻松地挣到大钱。5If you earn 5,000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be

    15、 based on _.A300 B500C4,500 D5,000答案:B。数字计算题。根据第二个段落的信息句“.wont have to pay any tax for the first 4,500”,可以明确:所挣得的4500磅是不用缴税的,即:需要缴税的是多于这个数字的钱,本题中,该是500磅需要缴税。6Where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?AOn Letpark. BOn Roomspare.COn Grashpadder. DOn Roommateeasy.答案:C。细节判

    16、断题。 根据第三个段落的最后一句话可以找到明确的答案,即选项C是正确的。7If you want to use energy free, you have to _.Asign an agreement with the governmentBpay around 14,000 for the equipmentCsell the roof to some energy companiesDkeep the roof unchanged within 25 years答案:D。推理判断题。在最后一段中的最后一句话里含有本答案的信息: “25year agreement”以及“prevent y

    17、ou from changing your roof”都可以断定选项D的说法是符合原文的。8For whom is the text most probably written?ALodgers. B. Advertisers.CHouse owners. DOnline companies.答案:C。推理判断题。从每个段落都可以确定:这是个能够对外出租停车位,房间,房顶等的人,即:是个house owner,选项C是正确的。较难题目特训:科普知识类There are plenty of good reasons to buy organic products, but nutrition m

    18、ay not be one of them, suggests a new study, which found no difference in antioxidant (抗氧化剂) levels between organically and conventionally (常规地) grown onions, carrots, and potatoes. The study only looked at three types of vegetables and just a few select nutrients. But the experiment was part of a b

    19、igger project that was so systematic and strictly controlled that the findings likely apply to other crops, too. “Giving preference to organic products because they contain more bioactive components is doubtful and not supported by scientific evidence,” Knuthsen said. “Still, there are many good rea

    20、sons for the consumer to select organic food products, including absence of pesticide residues (农药残留) in foods, animal welfare, and environmental protections.”Argument over whether organic produce is more nutritious than conventional varieties has been around for at least a decade, said Jeffrey Blum

    21、berg, director of the Antioxidants Research Laboratory at Tufts University in Boston. “Some studies have suggested that organically grown plants contain higher levels of healthful antioxidants, possibly because some antioxidants act as natural fungicides (杀真菌剂), pesticides and insecticides,” he said

    22、. “The idea is that, without help from industrial chemicals, plants on organic farms need to work harder to protect themselves. They end up becoming more nutritious as a result.” But plenty of other studies have shown no such relationship. “I understand that organic farmers would love to be able to

    23、say that theirs are super-fruits and super-vegetables because there are higher amounts of these compounds in them,” Blumberg said. “If you want to buy them because you think theyre safer for the planet to grow things that way, or because you think pesticides are bad for you or your family, or you li

    24、ke that they come from a shorter distance away, thats great.”“But if you want to buy them because theyre more nutritious, youre confused, and we dont know if thats true or not.”1. The new study proves that. A. there are plenty of good reasons to buy organic produceB. nutrition is one of the good rea

    25、sons to buy organic produceC. some organically and conventionally grown foods have the same antioxidant levelsD. organic produce is harmful to our health2. Why do people prefer organic products? A. Because they think organic products have no bioactive components. B. Because scientific evidence suppo

    26、rts organic products can make them stronger. C. Because its proved that organic produce is more nutritious than conventional varieties. D. Because they think organic food products have no harmful things. 3. The fourth paragraph mainly tells us. A. its unclear whether organic produce is more nutritio

    27、us than conventional varietiesB. organically grown plants contain higher levels of healthful antioxidantsC. plants on organic farms need to work harder to protect themselvesD. plenty of other studies have shown no such relationship来源:21世纪教育网4. Which is NOT the reason for you to buy organic products

    28、according to Blumberg? A. There are higher amounts of these compounds in them. B. Theyre safer for the planet to grow things that way. C. Pesticides are bad for you or your family. D. They are more nutritious. 【参考答案】6.CDAD高考英语冲刺阅读理解专项-AWalk through the Amazon rainforest today and you will find it is

    29、 steamy, warm, damp and thick. But if you had been around 15,000 years ago, during the last ice age, would it have been the same? For more than 30 years, scientists have been arguing about how rainforests like the Amazon might have reacted(反应)to the cold, dry climates of the ice ages, but until now,

    30、 no one has reached a satisfying answer. Rainforests like the Amazon are important for mopping up CO2 from the atmosphere and helping to slow global warming. Currently the trees in the Amazon take in around 500 million tones of CO2 each year; equal to the total amount of CO2 giving off in the UK eac

    31、h year. But how will the Amazon react to future climate change? If it gets drier ,will it still survive and continue to draw down CO2 ? Scientists hope that they will be able to learn in advance how the rainforest will manage in the future by understanding how rainforests reacted to climate change i

    32、n the past. Unfortunately, getting into the Amazon rainforest and collecting information are very difficult. To study past climate, scientists need to look at fossilized pollen, kept in lake muds. Going back to the last ice age means drilling deep down into lake sediments (沉淀物), which requires speci

    33、alized equipment and heavy machinery . There are very few roads and paths, or places to land helicopters and aeroplanes. Rivers tend to be the easiest way to enter the forest ,but this still leaves vast areas between the rivers completely unsampled(未取样). So far, only a handful of cores have been dri

    34、lled that go back to the last ice age and none of them provide enough information to prove how the Amazon rainforest reacts to climate change. 1. The underlined phrase “mopping up” in the second paragraph means _.A. cleaning up B. taking in C. wiping out D. giving out 答案解析:答案为B。本题为词义推断题。结合上下文,与moppi

    35、ng up并列的是 “helping to slow global warming”,由此可以推断,mop up 就是去除CO2;并且后面的 “Currently the trees in the Amazon take in around 500 million tones of CO2 each year”中的 “take in” 也对此进行了呼应,故答案为B。“clean up”意为 “清洁”; “wipe out” 意为 “消灭,彻底摧毁”; “give out”意为“分发,散发”。2. How will the Amazon rainforest react to future cl

    36、imate change?A. Itll get drier and continue to remove C O 2.B. Itll remain steamy, warm, damp and thickC. Itll get warmer and then colder and drier.D. There is no exact answer up to present.答案解析:答案为D。本题为细节题。第二段提出问题,第三段进行探索问题。结合第三段首句 “Unfortunately, getting into the Amazon rainforest and collecting i

    37、nformation are very difficult.” 和最后一句 “So far, only a handful of cores have been drilled that go back to the last ice age and none of them provide enough information to prove how the Amazon rainforest reacts to climate change.” 可知,收集信息非常困难,即使目前收集到的一点信息也没有哪一点可以作出证明。故答案为D。3. Whats the main idea of the

    38、 last paragraph?A. Its important to drill deep down into lake sediments to collect information.B. Its impossible to prove how climate changes in the Amazon rainforest.C. Its hard to collect information for studies of the past climate in the Amazon rainforest.D. Its necessary to have specialized equi

    39、pment and machinery to study the past climate. 答案解析:答案为C。从第三段的最后一句话 “So far, only a handful of cores have been drilled that go back to the last ice age and none of them provide enough information to prove how the Amazon rainforest reacts to climate change.” 可知,答案为C。B选项显得绝对。4. The best title for this passage may probably be_.A. Studies of the Amazon B. Climates of the AmazonC. Secrets of the Rainforests D. Changes of the Rainforests答案解析:答案为C。 本文第一段前两句提出问题,第三句话引入文本的讨论点:热带雨林的变化。下文以亚马逊热带雨林为例进行研究,最终发现很难收集资料去证明热带雨林的变化,热带雨林的秘密有待人们去探索。故答案为C。本文的重心是在讨论如何收集到足够的证据来证明热带雨林的变化,而不是揭示热带雨林有何变化。故排除干扰性最强的D选项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(12)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353202.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1