杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(6)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 杭州市 2014 高考 英语 冲刺 阅读 理解 答案
- 资源描述:
-
1、杭州市2014高考英语冲刺阅读理解选练(6)及答案高考英语冲刺阅读理解专项English has become the worlds number one language in the 20th century. In every country where English is not the native language, especially in the Third World, people must strive to learn it to the best of their abilities, if they want to participate fully in th
2、e development of their countries. But many people are concerned that Englishs dominance (优势地位) will destroy native languages.A close examination reveals (显示) a great number of languages have fallen casualty to English. For example, it has wiped out Hawaiian, Welsh, Scotch Gaelic, Irish, native Ameri
3、can languages, and many others. Luckily, some of these languages are now being revived (复苏), such as Hawaiian and Welsh, and these languages will live again, hopefully, if dedicated people continue their work of reviving them. In the case of Welsh, its revival is so successful that the language is n
4、ow being used as a medium of insturction in schools and universities in Wales. Many leaders of these Third World countries are obsessed with (被迷住) English and for them English is everything. They seem to believe that if the students speak English, they are already knowledgeable. These leaders speak
5、and write English much better than their national languages. If these leaders deliver speeches anywhere in the world they use English and they feel more at home with it and proud of their ability as well. The citizens of their countries do not understand their leaders speeches because they are made
6、in a foreign language.All the greatest countries of the world are great because they constantly use their own languages in all national development activities, including education. From a psychological point of view, those who are taught in their own language from the start will develop better selfc
7、onfidence and self-reliance. From a linguistic point of view, the best brains can only be produced if students are educated in their own language from the start. Those who are taught in a foreign language from the start will tend to be imitators and lack self-confidence. They will tend to rely on fo
8、reign consultants.There is nothing wrong, however, in learning a foreign language at advanced levels of education. But the best thing to do is to have a good education in ones native language first, then go abroad to have a university education in a foreign language.1. The main idea of the first par
9、agraph is probably _.A. to stress the position of EnglishB. to appeal the protection of native languagesC. to show the importance of grasping English for employeesD. to demonstrate ( 阐述) English is the worlds number one language 答案解析:答案为B。本题为主旨题。虽是对第一段的大意提问,但实则是对全文的中心进行定位。考生要确定第一段的主题句 (topic sentenc
10、e).是第一句话 “English has become the worlds number one language in the 20th century.” 还是该段的最后一句话 “But many people are concerned that Englishs dominance will destroy native languages.”?即作者关注的问题是英语还是本国语言?略读后文可知,由于更多的国家讲英语,很多其他语言已经消失, 然而也有一些语言在复苏,同时也谈到了母语对国家和个人的作用。因此,本文的重心是关注本国语言。故答案为B。2. The revival of Ha
11、waiian and Welsh shows any language will live if it _.A. is against foreign language B. is used as a medium in educationC. is taught in schools D. is done by dedicated people 答案解析:答案为D。本题为细节题。从第二段 “.and these languages will live again, hopefully, if dedicated people continue their work of reviving t
12、hem.” 可知,答案为D。3. The underlined expression in paragraph three probably refers to _ A. they are sure to use English better with their families B. they use English better in their countries than in foreign countries C. their native language is poorer than their English D. they are not afraid that crit
13、ical audience find their errors 答案解析:答案为B。 本题为句意推断题。理解该句需要结合上下文。由划线部分的前一句话 “These leaders speak and write English much better than their national languages.”可知,这些领导用英语讲话和写作比用本国语言要好,因此可以推断,他们用英语发表演讲的时候,会感觉运用自如. 故答案为B。 本题的混淆选项C选项 “他们的本国语言比英语要差”强调的是本国语言,而划线部分强调的是领导人的英语运用能力。4. In the opinion of the writ
14、er, which statement below is NOT true? A. A native language has great effect on the development of a nation. B. The earlier a person learns a foreign language, the greater his ability will be. C. Learning a foreign language should be arranged in a later time. D. The native language will greatly infl
15、uence ones life. 答案解析:答案为B。本题为推断题。从倒数第二段首句 “All the greatest countries of the world are great because they constantly use their own languages in all national development activities, including education.”可知,所有伟大的国家之所以伟大是因为他们在发展国家的时候使用了本国语言,故答案A正确。从倒数第二段后部分内容可知,从心理学的角度讲,一开始就学习母语的人会更自信,更独立;从语言学的角度讲,大脑只
16、有在最开始学母语的情况下才能发展最好;而一开始就学外语的人会变成模仿者并缺乏自信。可以推断,作者认为母语对人的生活有影响,外语学习应该安排在后面,而不是越早学外语,一个人的能力就越强。故C、D正确,B错误。阅读理解(2011新课标卷,C)Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husbands income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms. Feel
17、ey has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The familys old farm house has become a chicken house, its residents arriving next month. Last year, Ms.Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said, “The cost of everything is going
18、 up and I was looking to lose a few pounds too; so its a winwin situation all around.”They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Others have increased the size of their existing ga
19、rdens. Seed companies and garden shops say that not since the 1970s has there been such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a threeyear waiting list.George CBall Jr, owne
20、r of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last year, double the average growth of the last five years. Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk, togeth
21、er with the increases in the price of fruits and vegetables. Food prices have increased because of higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there is more time to garden.本文讲述了由于生活费用增高,加上经济下降,越来越多的人开始自己种菜,并且现在人们开车少了,旅游少了,有更多的时间来种菜,减少生活费用。9. What does the underlined wo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
