2021版新高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature课后达标检测外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 Module2FantasyLiterature 课后 达标 检测 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、Module 2 Fantasy Literature (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020重庆七校联考)JK. Rowling frequently shows there is magic every day.Her Harry Potter series has helped people through times of stress and depression and she is always there to deliver wise words of encouragement.She is one celebrity who is very active on Tw
2、itter. So when a single dad named Matt Burke sent her a message thanking her for the series, she noticed. Her series had helped strengthen his relationship with his 9yearold daughter Bailey.He included a link to his article titled Being a Broke Parent. He explained how he hadnt found a level of fina
3、ncial stability that allowed him to pay bills on time and take his daughter on more activities and events. The family also doesnt have the Internet or TV, which means theres no “digital babysitter” and he has to rely on his own creative ways to bond with his daughter. Since he received the series, t
4、he main thing that has occupied them these days is reading books together.Burke admits that he thought he was “too cool” for the books when they first came out and he was in his twenties, but hes loving reading them now. “We switch off chapter by chapter reading them out loud,” Burke explains. “This
5、 not only allows her to get more used to reading aloud in front of someone, but it gets me directly involved in something she loves, and it gives me the chance to be very dramatic when I read my chapters and bring myself into the characters in the book, which has proven to be a ton of fun.”After hea
6、ring Burkes story, Rowling said how honored she was when Harry Potter was a part of his familys life and offered Burke more books. Besides, people are also offering to send Burke more books as gifts. For Burke, this experience, far more than gifts, will be what he treasures.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了英国著名作
7、家J.K. Rowling的作品对一个单亲家庭的影响。1Why did Burke thank JK.Rowling according to the text?AShe guided him how to write a good story.BShe encouraged him when he was in trouble.CHer books helped him through times of confusion.DHer books helped him improve his bond with his daughter.D解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Her seri
8、es had helped strengthen his relationship with his 9yearold daughter Bailey.”可知,单身父亲Burke感谢J. K. Rowling是因为她的哈利波特系列丛书帮助他改善了他与女儿之间的关系,故选D。2What is implied in Burkes words in Paragraph 4?AHe has found it interesting to read the series.BHe was too old to understand the series better.CHe has chosen a be
9、tter way of reading the series.DHe hopes to play a role in the drama in the future.A解析:推理判断题。根据对第四段的整体理解,尤其是最后一句中的“which has proven to be a ton of fun”可推知,Burke认为朗读这些系列丛书很有趣,故选A。3Which word can best describe Burkes experience according to the text?AUnique.BNormal.CPrecious.DFunny.C解析:推理判断题。根据最后一段最后一
10、句“For Burke, this experience, far more than gifts, will be what he treasures.”可推知,对Burke来讲,这种经历是非常珍贵的,故选C。4What is the main idea of this text?AJ.K.Rowling chooses to help improve kids health.BJ.K.Rowling gives a magical gift to a single father.CJ.K.Rowling has a deep influence on others growth.DBurk
11、e comes to know JK.Rowling through her series.B解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了著名作家J.K. Rowling的作品所具有的魅力帮助一位单身父亲改善了与其女儿的关系,故选B。B(2020合肥第二次质检)A simple project to help a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top
12、of the other, after learning there were local children who slept on the floor. Shocked to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41, had
13、a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river. But when he met children who were sleeping on the floor, his peaceful life changed course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with h
14、is own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other communities floodedalong with Mickelsons bunk bed output. “That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15. T
15、hen it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.”With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”, the nonprofit and its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America. But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a
16、tough choice: advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from making “great money to zero money”. Hes never looked back. “I found that the need I have isnt financial,” he said. “The need I have is seeing the joy on kids faces, knowing that I can make a difference.”【解题导语】本文是一
17、篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。5Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?ATo help the poor children.BTo make a big fortune.CTo inspire his community.DTo get more donations.A解析:细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonpr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353364.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
