2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十七 CLONING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十七CLONING WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 三十七 CLONING WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练三十七选修8Unit 2Cloning(限时35分钟). 阅读理解AChina became the first country to clone a monkey using non-reproductive cells, scientists said on Thursday. By December 2017 , the Chinese Academy of Sciences had created two clone macaques(猕猴) nam
2、ed “Zhong Zhong” and “Hua Hua” by nuclear transferring of body cellsany cell in the organism other than reproductive cells. This was the similar technology used to create the famous clone sheep Dolly in 1996. Telra, a monkey born in 1999 , is the worlds first ever-cloned monkey, but it was done usin
3、g a simpler method called embryo splitting(胚胎分裂), and cannot be genetically modified to suit experimental needs, said Pu Muming, a leading researcher at the Chinese Academy of Sciences. Cloning a monkey using body cells has been a world-class challenge because it is a primate(灵长类)that shares its gen
4、etic makeup, therefore all of its complexity, with humans, he said. For drug and other lab tests, scientists have to purchase monkeys from all over the world, which is costly, bad for the environment and produces inaccurate results because each monkey might have different genes, Pu said. By cloning
5、monkey using body cells, we can mass reproduce a large number of genetically identical monkeys in a short amount of time, and we can even change their genes to suit our needs, he added. “This can save time, cut down experiment costs, and produce more accurate results, leading to more effective medic
6、ine. ”Sun Qiang, director of the non-human primate research facility at the institute, said most of the drug trials are currently done on lab mice. However, drugs that work on mice might not work or even have severe side effects on humans because the two species are so different. Monkeys and humans
7、are both primates, so they are much closely related and testing on monkeys is supposed to be as effective as testing on humans. This achievement will help China lead the world research in an international science project related to study of primate brains. 【文章大意】本文是一篇科普类说明文。讲述了中国在克隆技术上取得的成就中国成了第一个使用
8、非生殖细胞克隆猕猴的国家。1. Which description of the two clone macaques is true? A. They were the first monkeys ever-cloned in the world. B. They were created using reproductive cells. C. They would be fed to suit experimental needs. D. The technology used to create them was similar to that of creating Dolly. 【
9、解析】选D。细节理解题。根据第一段最后一句“This was the similar technology used to create the famous clone sheep Dolly in 1996. ”可知, 克隆猕猴使用的技术与著名的克隆羊多利使用的技术是相似的。2. The underlined word in the fourth paragraph is closest to “_ ”in meaning. A. same B. similarC. relevantD. close【解析】选A。词义猜测题。根据画线句中提的reproduce以及下文提到的“we can e
10、ven change their genes to suit our needs”可推断, 通过体细胞克隆猴子, 我们可以在很短的时间里克隆大量基因相同的猴子, 甚至改变他们的基因满足我们的要求。因此推断画线词词义与A项“same”相同。3. What can be learned from the passage? A. Pu Muming and Sun Qiang were doing most work in cloning the two macaques. B. Genetic research on monkeys can be seen as effective as that
11、 on humans. C. Most drug trials have been done on mice because mice share the same genetic makeup and complexity with humans. D. Scientists can mass reproduce cloned monkeys to cut down experiment costs. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第一段第一句“Monkeys and humans are both primates, so they are much closely related a
12、nd testing on monkeys is supposed to be as effective as testing on humans. ”可知, 猴子和人都是灵长类, 因此他们关系密切, 因此对于猴子的基因研究与对人类的研究一样有效。4. This passage above can be most probably read in_. A. a science magazineB. a guidebookC. a science fictionD. a brochure【解析】选A。推理判断题。纵观全文可知, 本文主要讲述克隆技术方面的研究成果, 中国成功用非生殖细胞克隆出猕猴
13、。因此推断文章很可能在科学杂志上读到。【知识拓展】长难句分析Cloning a monkey using body cells has been a world-class challenge because it is a primate that shares its genetic makeup, therefore all of its complexity, with humans, he said. 他说, 用体细胞克隆猴子是世界级的挑战, 因为灵长类有共同的基因组合, 因此, 与人类有一样的所有的复杂性。using body cells作方式状语。that shares its
14、genetic makeup是定语从句。【知识拓展】词汇积累nuclear transferring 核移植makeup n. 化妆; 补充; 构成方式; 性格complexity n. 复杂性, 错综复杂的状态; 复杂的事物; 复合物BBritain faces social problems as lots of people are set to lose their jobs in technological revolution, Bank of Englands chief economist warned. Andy Haldane said the so-called Four
15、th Industrial Revolution will make the machine replace humans to do thinking things. The dark side of the change could be a much bigger breakdown of employment than in Victorian times, with professions such as accountancy (会计) among those at risk. A report by the accountancy firm PwC last month warn
16、ed that more than 7 million jobs in Britain had been lost over the next 20 years as technological change sweeps through workplaces. The majority of these are in jobs in the retail, transport and manufacturing industries. However, other traditional professional sectors could also be at serious risk.
17、Economists treat the arrival of increasingly intelligent computers and robots as the Fourth Industrial Revolution. The first was the shift from agricultural to urban societies, the second saw the widespread use of electricity and steel, and the third was the digital revolution when computers, the In
18、ternet and mobile phones were developed. Mr Haldane said the hollowing-out (空洞化) experienced in the past years could be on a greater scale in the future so it is important to learn the lessons of history and ensure that people are given training to take advantage of new opportunities. “Jobs were eff
19、ectively taken by machines of various types, there was a hollowing-out of the jobs market, which left many people for a long period out of work and struggling to make a living, ” Haldane added, “That heightened social and financial tensions, and led to a rise in inequality. This is the dark side of
20、technological revolution. ”“That hollowing-out is going to be potentially on a much greater scale in the future, when we have machines thinking and doing the cognitive and technical skills of humans. ” Mr Haldane said professions like accountancy could be among those hardest hit by the rise of AI. B
21、ut he suggested economists could escape. 【文章大意】本文是说明文。文章讲述了新技术革命导致了很多人失业。人们应该把握新的机遇去创造更多的就业机会。5. What is the dark side mentioned in the text? A. The hollowing-out has become a major social problem. B. Less and less people have the desire to learn accountancy. C. Intelligent computers and robots decr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354199.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021二年级语文上册 第二单元 我爱阅读与写话(二)习题课件 新人教版.ppt
