2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十 THEME PARKS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十THEME PARKS WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 THEME WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 二十必修4Unit 5Theme parks(限时35分钟). 阅读理解AThere are many places to go on safari(观赏野生动物)in Africa, but riding a horse through the flooded waters of Botswanas Okavango Delta must rank as one of the worlds most exciting wildlife journeys.
2、 Several safari camps operate as the base for this adventure, providing unique rides twice a day to explore deep into the delta. The camps have excellent horses, professional guides and lots of support workers. They have a reputation for providing a great riding experience. The morning ride, when th
3、e guides take you to beautiful, shallow lakes full of water lilies, tends to be more active. It is unlike any other riding experience. With rainbows forming in the splashing water around you and the sound of huge drops of water bouncing off your body and face. It is truly exciting. You are very like
4、ly to come across large wild animals, too. On horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and many other animals. The sense of excitement and tension levels rise suddenly though, as does your heart rate, as you move closer to them. In the evening, rides are usually at a more r
5、elaxed and unhurried pace. With golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. Sedate though they are, rides at this time of day are still very impressive. As the suns rays pass through the dust kicked up by the horses, the romance of Africa comes to life
6、. Back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine. Looking back on your day, you will find it hard to deny that a horseback Safari is as close as you will ever come to answering the call of the wild. 【文章大意】本文是说明文, 主要介绍了非洲观赏野生动物的野营的项目。1. What does the underlined word “T
7、hey” in Para. 2 refer to? A. Flooded watersB. Wildlife journey C. Safari campsD. Unique rides【解析】选C。代词指代题。 根据上两句中谈到了“Several safari camps”给游客提供的服务以及它们的特点, 本句又说明它们因为给游客提供美妙的骑马的经历而闻名, 因此They指的是上文提到的“Several safari camps”。2. What does the author find most exciting about a horse safari? A. Seeing and fe
8、eling the real African life. B. Enjoying good food and wine at the camp. C. Hunting large animals just as our ancestors did. D. Being part of the scene and getting close to animals. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段的内容可知, 作者认为坐在马背上近距离接触那些野生动物最让人激动。3. What does the underlined word“Sedate”in Para. 4 probably mean? A
9、. Wild and romanticB. Slow and peacefulC. Hurry and thirstyD. Active and excited【解析】选B。词义猜测题。根据上文中的“a more relaxed and unhurried pace”可知, 傍晚的旅程是缓慢的、平静的。4. The author introduced the riding experience in the OKavango Delta mainly by_A. Following space orderB. Following time orderC. Making classificati
10、onsD. Giving examples. 【解析】选B。写作手法题。作者在第三段中说了早上的旅程, 第四段涉及晚上的旅程, 尾段谈到回到营地, 由此可知作者是按时间顺序写的。【规律方法】从作者角度入手解答推理判断题推理判断题 既要求考生透过文章表面文字信息推测文章隐含意思, 又要求考生对作者的态度、意图及文章细节的发展做正确的推理判断, 力求从作者的角度去考虑, 不要固守自己的看法或观点。BMore than 1, 000 square feet of plastic that would end up polluting the ocean is creatively to be use
11、d in Rotterdam. On July 4, 2018, Recycled Island Foundation opened its prototype (雏形) to the public: a floating park made entirely from recycled plastic waste and appropriately named the Recycled Park. According to a report by the Dutch Ministry of Infrastructure and Environment, more than 1, 000 cu
12、bic meters of plastic waste is transported every year down the Meuse River and into the North Sea. Instead of letting the plastic reach the ocean, the Recycled Island Foundation and 25 partners created the Recycled Park: a public space in Rotterdam consisting of floating platforms made from recycled
13、 plastic waste. The team set traps along the Meuse River that collect waste, which is then gathered and transformed into platforms for the floating park. The Recycled Park project is focused on the Meuse River because of the overall viability (可行性) of plastic in the water space. The collected waste
14、is newer than in other waterways, so it can easily be made into platforms. To create the platforms, the collected plastic is sent to Wageningen University, which leads the research on effective recycling techniques. From there, the platforms are designed. But the platforms arent just designed to red
15、uce plastic pollution they also serve as a wildlife habitat. Plants grow both above and below the river surface, allowing greenery to grow on top of the platforms, providing a good habitat for sea life and encouraging fish to lay eggs below the platforms. With the prototype park open, the organizati
16、on is now looking for expansion options. Its final goal is to include several water platform types into the park, while finding a permanent location to collect plastic from the Dutch harbor. 【文章大意】 本文是一篇科技报道。报道了2018 年 7 月 4 日, 荷兰再生岛基金会向公众开放了一个水上回收公园的雏形, 这个漂浮在水上的公园完全由回收的塑料废物制成。5. Which place does muc
17、h plastic waste go into every year? A. Rotterdam. B. Meuse River. C. North Sea. D. Dutch harbor. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段“According to a report by the Dutch Ministry of Infrastructure and Environment, more than 1, 000 cubic meters of plastic waste is transported every year down the Meuse River and into th
18、e North Sea. ”可知, 根据荷兰基础设施和环境部的一份报告, 每年有1 000多立方米的塑料垃圾沿着默兹河流入北海。故选C。6. How is the plastic waste collected? A. By some effective recycling techniques. B. By being stopped by floating platforms. C. By being picked up by the workers in the park. D. By setting traps along the Meuse River. 【解析】选D。细节理解题。根
19、据第三段最后一句“The team set traps along the Meuse River that collect waste, which is then gathered and transformed into platforms for the floating park. ”可知, 这个研究团队沿着默兹河设置收集废物的罗网, 然后把这些收集来的废物聚集起来, 再建成水上浮动公园的平台。故选D。7. What is the organizations final goal? A. To reduce plastic pollution as the only goal. B.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354205.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
