2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十六 必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十六 必修5 MODULE 2A JOB WORTH DOING WORD版含
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十六必修5Module 2A Job Worth Doing(限时35分钟). 阅读理解A(2020芜湖模拟)When 12 girls from San Fernando high school in California received a grant (助学金) to develop an invention to solve a real-world problem, they decided to create a solar-powered
2、shelter. Now for over a year, the girls have been working after school and over the winter and spring breaks to complete their project. “They have this amazing drive that Ive never seen before, ” said Violet Mardirosian, a math teacher at San Fernando High. “I thought at the beginning that maybe som
3、e of them would give up, saying I didnt expect this much work, but they dont. Theyre just working hard and theyre not giving up. ”Living in a low-income community (社区), the girls have seen the problem of homelessness first-hand, which is why they chose that population to create a product for. Many o
4、f them are also from immigrant families and hope the solar-powered shelter might help refugees(难民). Seventeen-year-old Maggie Mejia said that while she had no engineering experience, the girls figured out as a team how to create the prototype (雏形), using how-to videos and books that taught them how
5、to code. But the most important lesson shes learned over the course of the project isnt technical. “Ive learned a lot about helping others, helping the community and showing a better world to other people, ” she said. The girls have been invited to MIT to show their invention. Mardirosian says all t
6、he participating students have expressed interest in going into STEM (science, technology, engineering, mathematics) fields and that students from lower grades are already expressing interest in being involved next year. She says, “Many of them didnt think about engineering before. They thought mayb
7、e theyre not made out to be an engineer. But working together, now they realize theyre all needed in this field. Everyone has found their importance in this picture. ”【文章大意】12个来自San Fernando的女孩利用助学金为那些社会底层的人们发明太阳能房子。共同合作之中她们不仅学到了很多关于工程建设的知识, 也体验到帮助他人的快乐, 影响了更多的人投入到这样的善举之中。1. Why did Mardirosian thin
8、k some girls would quit the project? A. It was not practical in real life. B. It demanded a lot of time and energy. C. It was not supported by their math teacher. D. It required a lot of money and expert knowledge. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段中Mardirosian 的话“I didnt expect this much work”可知这个数学老师认为一些女孩子没想到这项发
9、明会有这么大的工作量, 故选B项。2. Why did the girls decide to create a solar-powered shelter? A. To save energy. B. To win a scholarship. C. To help the homeless. D. To be admitted to MIT. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中the girls have seen the problem of homelessness first-hand, which is why they chose that population to cre
10、ate a product for可知是因为亲眼见到无家可归的这个问题后才选择这样做。故选C项。3. According to Maggie, what is the most valuable lesson she has learned from the project? A. How to code. B. The power of teamwork. C. The way to teach herself. D. How to make the world a better place. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段最后她的话可知她学到了如何帮助他人, 帮助社区, 让人们看到一
11、个更好的世界。故选D项。4. What does Mardirosian think of the project? A. It taught girls to be independent. B. It should be continued next year. C. It inspired girls interest in STEM. D. It showed the importance of engineering. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段中的all the participating students have expressed interest in going
12、 into STEM (science, technology, engineering, mathematics) fields and that students from lower grades are already expressing interest in being involved next year可知这个项目使参与者对STEM很感兴趣。故选C项。【知识拓展】佳词积累1. solar-powered adj. 太阳能驱动的2. immigrantn. 移民3. codev. 编码; 编程序4. picturen. 状况, 事态BFor most of her life,
13、Suanne Laqueurs passion for storytelling was shown on the dance floor. Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. She majored in dance and theater at Alfred University and taught at her mothers dance studio in Croton-on-Hudson, New York, for years. But when her
14、mother was ready to retire and an opportunity opened for Laqueur to take over the studio, she realized she had no interest in taking on the business side of her art: “Owning a studio is a lot of workfinancially, logistically. I love the teaching, the choreographing(编舞), the staging, but I didnt want
15、 to own it. ”Yet Laqueurs disinterest in running the studio changed when she became a self-published author. In the fall of 2013, she decided to pursue self-publishing as a way of sharing her first completed novel with friends and family. During the process, she realized that following her true pass
16、iontelling stories through writingmade the business of the art worthwhile, and owning that business meant she could direct her writing career however she chose. Starting with her second self-published novel, she began investing more time in marketing and building her audience. Her investment paid of
17、f. Since 2014, Laqueur, now 49, has self-published six novels, which collectively have hundreds of ratings and reviews on Goodreads. Her 2016 novel An Exaltation of Larks stole the show at the 25th Annual Writers Digest Self-Published Awards, topping more than 2, 300 entries to win the grand prize.
18、“You have to write the most truthful story to you, and I think self-publishing allows that freedom, ” she says. “If you work with traditional publishing, its more about whats marketable. There are trade-offs, which everyone will tell you, but by self-publishing I have control of the book, I have con
19、trol of the story, and Im cool with that. ”【文章大意】Suanne Laqueur在从事舞蹈事业的过程中业余写小说, 并通过自己出版书籍的方式不断取得成功。5. From Paragraph 2, we can learn that Laqueur . A. was a part-time writer when she was youngB. didnt like teaching dancing in factC. wanted to own a publishing houseD. was interested in running her m
20、others studio【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. 可知年轻的时候她开始写作, 但她主修舞蹈, 不是以写作为重心。故选A项。6. What made Laqueur change her attitude to business? A. Her mothers persuasion. B. The desire to make moneyC. Self-publishing her novels. D. Her own
21、passion toward art. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段Yet Laqueurs disinterest in running the studio changed when she became a self-published author. 可知选C项。7. Which of the following can best replace the phrase “stole the show” in Paragraph 4? A. became a failure. B. was shown to people. C. got all the attention. D.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354235.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2013-2014高二语文配套课件:2.3 屈原列传(鲁人版必修3).ppt
