2021版英语名师讲练大一轮复习浙江专用人教版核心素养测评 二十五 必修5 UNIT 5 FIRST AID WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习浙江专用人教版核心素养测评 二十五 必修5 UNIT 5FIRST AID WORD版含解析 2021 英语 名师 讲练大 一轮 复习 浙江 专用 人教版 核心 素养
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十五必修5 Unit 5First aid(限时35分钟). 阅读理解Its not common that a grandmother aged 89 is crowned Queen of Icebergs in north America, but when it does happen its quite the sight. On a recent trip to Iceland Judith Streng became that grandma
2、 after her son attempted to take a photograph of her sitting on an ice structure that looks like a throne (宝座) at Diamond Beach in Jokul. Shortly after Streng sat down to pose, the piece of ice broke off and floated into the water. “I thought it was safe. One girl had been on it and then two girls a
3、t the same time, and it was very secure with them. When I got on it, it started to shake and a wave was coming in. A very large wave came in and made the throne kind of shake, and I could tell that I was slipping off, ” Streng told ABC News. Strengs story went hot after her 24-year-old granddaughter
4、 Catherine tweeted a text message exchange she had with her father about the incident. “My grandmother almost got lost at sea in Iceland today! ”Catherine, who teaches English in Seoul, South Korea, explained via Twitter that her father described the scene vividly. He has a PhD in English, and descr
5、ibed the event in the following words, “She climbed to the throne after a wave had pulled back and left it briefly exposed on the beach. Then a wave washed in and removed the ice throne, rocking it from side to side. When the wave left, it lifted the throne and carried her out into the sea with the
6、tide. ”Luckily for the Streng family, Randy, a licensed boat captain from Florida with knowledge of water rescue strategies witnessed the whole thing, and was able to save the day. 【文章大意】本文是一篇记叙文。讲了美国一位89岁的老奶奶在冰块上照相时意外地被风浪卷走并获救的故事。1. Where was the grandma when her son was taking a picture for her?A.
7、 On a crown. B. In an iceboat. C. At a throne beach. D. On an iceberg. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段第一句中内容“. . . her son attempted to take a photograph of her sitting on an ice structure that looks like a throne at Diamond Beach in Jokul. ”可知, 她儿子试图为她拍一张坐在像宝座的冰块上的照片。故选D。2. How did Catherine spread this accid
8、ent?A. By drawing a vivid picture. B. By exchanging tweeter account. C. By talking with her father in Seoul. D. By posting the text message exchange with her father. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段中内容“Strengs story went hot after her 24-year-old granddaughter Catherine tweeted a text message exchange she had w
9、ith her father about the incident. ”可知, 她24 岁的孙女凯瑟琳在推特上发了和父亲关于这件事的短信互动之后, 施特伦的故事火了。故选D。3. Who saved the grandmother?A. Catherine. B. Streng. C. Randy. D. Judith. 【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一段内容“Randy, a licensed boat captain from Florida with knowledge of water rescue strategies witnessed the whole thing, a
10、nd was able to save the day. ”可知Randy, 一位来自佛罗里达州的有着水上救援知识的船长, 目睹了整件事, 救了老太太。故选C。4. What can be a suitable title for the text?A. Taking Pictures Must be Very DangerousB. A Grandma Floated out to the Sea on an IcebergC. An Optimistic Family Who Love IcebergD. The Licensed Boat Captain Went Hot Slowly【
11、解析】选B。主旨大意题。根据全文内容可知, 本文介绍了美国一位89岁的老奶奶在冰块上照相时意外地被风浪卷走并获救的故事, 故“一位老奶奶在冰块上漂到海里”最合适作文章的标题。故选B。【知识拓展】佳词积累1. structure n. 结构2. vividly adv. 生动地;逼真地3. strategy n. 策略长难句分析Strengs story went hot after her 24-year-old granddaughter Catherine tweeted a text message exchange she had with her father about the i
12、ncident. 分析:本句是一个复合句。after引导的是状语从句。译文:她24 岁的孙女凯瑟琳在推特上发了和父亲关于这件事的短信互动之后, 施特伦的故事火了。. 完形填空世纪金榜导学号Being jobless for the last three months, I am upset nowadays. My son has lost his 1 from a good school and he might have to go to a less qualified school. I have moved from a spacious (宽敞的) apartment to a s
13、mall one in order to 2 my living expenses. My wife has built extra stress. On top of that, my father in-law 3 a week ago, which has added fuel to fire, 4 our family into a more terrible state. In these circumstances I have two mental 5:either to feel upset and keep losing my peace of mind, or 6 my n
14、egative thoughts with super mental powers about self-confidence and consistency, and 7 applying for new jobs with positive attitude. I choose the second option because I believe that the pain I am 8 today will build up my 9. My strengths will then increase my confidence and make me a 10 man one day.
15、 I understand that good and bad stages are part of 11. While good times make me happy, bad times 12 the “inner” me. Two months later, 13, I have finally landed on a job which is very exciting and offers a nice salary. Time has healed my wifes mental stress 14 the death of her father. My son has alre
16、ady been accepted by another good school because the admissions for new academic year were still 15! As I am back on the track of normal life, I can 16 say that the most important things that helped me 17 the crisis (危机) were my consistent character of patience, and 18 attitude towards life. So, whi
17、le I wish you all the best life can 19 you, I would highly recommend taking the same attitude towards life 20 you are trapped in any of such situations. 【文章大意】本文属于夹叙夹议文, 介绍作者在危机重重的时候依然保持对生活的积极乐观, 坚持, 最终成功渡过难关, 说明了保持积极态度的重要性。1. A. admissionB. benefitC. diplomaD. permission【解析】选A。admission录取;benefit好处
18、;diploma文凭;permission允许。根据本句后文he might have to go to a less qualified school. 可知, 作者儿子没有被好学校录取。故选A。2. A. shareB. reduceC. breakD. raise【解析】选B。share分享;reduce减少;break打破;raise筹集。根据前文Being jobless for the last three months可知, 作者三个月没有工作了, 因此要减少开支, 故选B。3. A. showed upB. set offC. fell downD. passed away【解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354245.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
