山东省潍坊市诸城一中2014届高三10月阶段性测试 英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊市诸城一中2014届高三10月阶段性测试 英语试题 WORD版含解析 山东省 潍坊市 诸城 一中 2014 届高三 10 阶段性 测试 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、本试卷分第I卷和第II卷两部分,共12页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项: 1、答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号、县区和科类填写在答题卡和试卷规定的位置上。2、第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3、第II卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置,不能写在试卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第I卷(满分95分)第一部分
2、 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1、As simple and convenient way to get Latest fashions online, online shop-ping also has major problemyou cant see whether they fit or not.A、the;theB、不填;theC、the;aD、不填;不填2、Mr , Harry, we want to hear what you thin
3、k about the reform being carried out in our school. OK, I to that.A、am coming B、have comeC、whichD、As3、 is surprising to us is that Tom can speak English fluently as though he were a native speakdr.A、 WhatB、ThatC、WhichD、As4、Why do you hang that photograph above the fireplace? visitors of the memorial
4、 days of long March, Sir.A、Reminding B、To remind C、RemindedD、Reminds5、All the soldiers were placed exactly the local government wanted them for the control of the comeback of the flood.A、whileB、whenC、whereD、though6、Sorry, I have no time left now, Can we discuss the matter_supper?A、 overB、onC、byD、at7
5、、Thank you very much for everything , Youve been so helpful. , Just let me know if there is anything else I can do for you.A、With pleasure B、My pleasure C、Please dont say so D、Never mind8、 How did you pass the challenging test? It was a long time I found a series of suitable methods.A、whenB、untilC、s
6、inceD、before9、However frequently , the works of Shakespeare always attract many peo - ple.A、performedB、performingC、being performedD、to be performed10、Can I really get a mountain bicycle as a reward if I win the race? Absolutely! A、It all depends B、I mean itC、Youve got meD、So Will you11、You neednt ha
7、ve apologized for your absence , its hardly your fault.A、thereforeB、howeverC、meanwhileD、besides【答案】D【解析】试题分析:考查副词:句意:你不必为你的缺席道歉,此外,这不是你的错。这是两个并列的事情,用besides,A、therefore因此,B、however然而,C、meanwhile同时,选D。考点:考查副词12、You had better book rooms at the hotel in advance you should find no room on your arrival.
8、A、so thatB、even ifC、in caseD、now that13、“Youth”is regarded as a time in their life fun ,passion, and imagination seem limitless.A、thatB、whichC、whenD、where14、Since Jack was laid off from his job three months ago, he a new one, but without luck.A、looked for B、bad looked forC、is looking for D、has been
9、loking for【答案】D【解析】试题分析:考查时态:句意:自从杰克三个月前被解雇后,他一直在找个新的工作,但是不走运。时间状语是since引导的,主句应该是现在完成时或现在完成进行时,这里强调动作一直在进行而且可能还要进行下去,用现在完成进行时,选D。考点:考查时态15、Wow! Jane , youre slim again. Yes, I have been on a special these days.A、tripB、dietC、holidayD、stage第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
10、可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My husband and I arrived in a new country just a month ago, We were sort of 16 about what was waiting for us, However, when we 17 at the airport ,a tall man with smiling eyes greeted us, The days and months were 18 made easy for us by this kind man.He greeted us every day wi
11、th his smiling face, He 19 us in going to the bank; in buying our groceries, in telling us 20 to buy almost everything , He told us he is our big brother. 21 , we watched the match in a coffee shop, During the first get- together ,he 22 us that were lucky-my husband and I are 23 in this foreign land
12、, He said he has been 24 for eight years now because he rarely sees his family, 25 they are in his home country.During the second get-together, he 26 told us that we are his family , He said that he loves us and that he will 27 us because he has been given a 28 of 45 days to go back to his home coun
13、try, That night, he spoke these words which 29 a great impact in my life:“You changed my life ”That night deep in our hearts we were 30 by our friends words, We texted him up-on reaching home, 31 him for being a Big Brother to us in the foreign land, We told him 32 that we feel safe in going out whe
14、n we are with him, to which he 33 ,“You are my family here.”On the first week of October, were going to 34 him back from his vacation, Well watch the football match again in that 35 shop that holds dear memories.【小题1】A、curiousB、worriedC、certainD、crazy【小题2】A、checkedB、droppedC、landedD、settled【小题3】A、th
15、ereforeB、insteadC、anyhowD、otherwise【小题4】A、expectedB、troubledC、comfortedD、accompanied【小题5】A、whenB、whereC、whyD、whether【小题6】A、OnceB、SoC、TwiceD、Finally【小题7】A、informedB、warnedC、blamedD、convinced【小题8】A、togetherB、nearbyC、aroundD、apart【小题9】A、sickB、lonelyC、cheerfulD、scared【小题10】A、ifB、unlessC、asD、although【小题1
16、1】A、secretlyB、jokinglyC、proudlyD、sincerely【小题12】A、rememberB、missC、forgetD、respect【小题13】A、delayB、missC、vacationD、date【小题14】A、createdB、designedC、solvedD、received【小题15】A、puzzledB、touchedC、astonishedD、flattered【小题16】A、thankingB、forgivingC、repayingD、punishing【小题17】A、after allB、as wellC、in returnD、in adva
17、nce【小题18】A、agreedB、objectedC、addedD、replied【小题19】A、seeB、pickC、callD、force【小题20】A、bookB、groceryC、coffeeD、sports【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】D【小题5】B【小题6】C【小题7】D【小题8】A【小题9】B【小题10】C知因此接下来的日子我们很容易的度过,选A【小题15】考查形容词:A、puzzled困惑的,B、touched感动的,C、astonished惊讶的,考点:考查故事类短文第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理角(共20小题;每小题2分,满分
18、40分)阅读下列四篇短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALinda Evans was my best friend like the sister I never had ,We did everything to gether :piano lessons ,movies, swimming , horseback riding.When I was 13, my family moved away , Linda and I kept in touch through letters ,and we saw each other on
19、special times like my wedding and Lindas. Soon we were busy with childern and moving to new homes, and we wrote less often , One day a card that I sent came back , stamped “Address Unknown”, I had no idea about how to find Linda.Over the years, I missed Linda very much, I wanted to share happiness o
20、f my children and then grandchildren , And I needed to share my sadness when my brother and then moth-er died, There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and
21、whose last name was Wagman Lindas married name.“There must be thousands of Wagmans.”I thought, but I still wrote to her.She called as soon as she got my letter, “Mrs , Tobin!”she said excitedly, “Linda Ev-ans Wagman is my mother.”Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40
22、 years ,We laughed and cried and caught up on each others lives, Now the empty place in my heart is filled, And theres one thing that Linda and I know for sure; We wont lose each other again!【小题1】The writer went to piano lessons with Linda Evans .A、at the age of 13B、before she got marriedC、before th
23、e writers family moved awayD、after they moved to new homes【小题2】They didnt often write to each other because they .A、got marriedB、had little time to do soC、didnt like writing lettersD、could see each other on special times【小题3】There was an empty place in the writers heart because she .A、was in trouble
24、B、didnt know Lindas addressC、received the card that she sentD、didnt have a friend like Linda【小题4】The writer was happy when she .A、read the newspaperB、heard Lindas voice on the phoneC、met a young woman who looked a lot like LindaD、wrote to the woman whose last name was Wangman【小题5】They havent kept in
25、 touch .A、for about 40 yearsB、for about 27 yearsC、since they got marriedD、since the writers family moved awasy【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】D【小题4】B【小题5】A【解析】考点:考查故事类短文BAudrey Hepburn(奥黛丽赫本)won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday, which was released in 1953,But s
26、he is remem bered as much for her aid work as for her acting.Born in Belgium in 1929, Audreys father was British and her mother was Dutch, Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood , During World war ll , she lived and studied in the Netherlands , Her mother thought it wo
27、uld be safe from German attacks ,Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war, But she realized she wasnt going to be a ballerina(芭蕾舞女演员),So she began taking acting parts in stage shows, Later she began to get small parts in movies.But it was Audrey
28、 Hepburns move to America that brought her true fame ,In 1951 she played the character“Gigi”in the Broadway play of the same name to great critical praise, Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.Audrey make more than 25 movies, Among her most popular roles was Hoolly Golingh
29、tly in Breakfast at Tiffanys in 1961, There years later she played Eliza Doolittle in my Fair Lady.She was married two times and had one by each husband, In 1989,the UN Childrens Fund named Audrey a goodwill ambassador, She travelled all over the world in support of UNICEF(联合国儿童基金会) projects ,The UN
30、 agency said she was a tireless worker, She often gave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War II, She said she knew what it was like to be starving and to be saved
31、 by international aid , She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.【小题1】In Paragraph 1,“her aid work”means .A、winning an Academy Award as Best ActressB、taking acting parts in stage showsC、making her own moviesD、acting as a goodwill ambassador for UNICEF【小题2】The reason wh
32、y Audrey lived and studied in the Netherlands was that .A、she wanted to be a ballerinaB、her parents were from BritainC、it was safe thereD、the education there was excellent【小题3】We can infer from the passage that .A、Audreys parents lived in Germany during World War IIB、Audrey lived in America in the 1
33、950sC、Audrey was made to give up dancingD、the character“Gigi”in the Broadway play was her most popular role【小题4】 is NOT mentioned in the passage about Audrey HepburnA、MarriageB、IdentityC、ContributionD、Religion【小题5】 is the right order for Audreys life.The first time she began to play in moviesShe ret
34、urned to London from the NetherlandsShe won an Academy Award as Best ActressShe travelled all over the world in support of UNICEF projectsShe played a part in My Fair LadyA、B、C、D、【小题2】细节理解题。根据第三段中的“Her mother thought it would be safe from German attacks”可知在荷兰比较安全,C项正确。【小题3】推理判断题。根据第二段和第三段前半部分可知,A项错误
35、;根据第三段中“she 考点:考查人物传记类短文CWhile nature lovers across the world wish all humans to realize the significance of their natural surroundings ,many Australians are turning caring for the environment into a way of life.Julie Astonis ,an Australian housewife in Brisbane is one such example, Even though autu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354377.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
