河北武安市2016高考英语(二轮)阅读理解摸底选练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北 武安市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 摸底 答案
- 资源描述:
-
1、河北武安市2016高考英语(二轮)阅读理解摸底选练(5)及答案高考英语冲刺阅读理解。请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Wugging, or web use giving, describes the act of giving to charity at no cost to the user. By using Everyclick. com, which is being added to a number of university computers across the UK this week, students can raise m
2、oney every time they search, but it wont cost them a penny.Research shows that students are enthusiastic about supporting charity, 88% of full time students have used the Internet to give to charity. This figure is high, considering this age group is often the least likely to have disposable(可支配的)in
3、come. 19% of 22 to 24 years old have short-term debts of more than 5,000. With rising personal debt levels in this age group, due to university tuition fees or personal loans and a lack of long-term savings, traditional methods of donating to charity are often not appealing or possible.Beth Truman,
4、a 21-year-old recent university graduate has used Everyclick. com to donate to her chosen charity, the RSPCA, for two years and has seen thewuggingmovement grow popular with students. “When youre at university you become more socially aware, but its sometimes hard to give to others when you have lit
5、tle money yourself.” says Beth. “Wugging is great for people in this age group as it allows them to use the technology on a daily basis to give it to charity, without costing them a single penny.”Wugging is perfect for people who want to be more socially aware and supportive but dont feel they have
6、the means to do so. Students using the web can generate money for causes they care about without it costing them anything in terms of time or money, and charities get a valuable source of funding.Everyclick. com works like any other search engine, allowing users to search for information, news and i
7、mages but users can identify which of the UKs 170,000 charities they would like to support through their clicks. Everyclick. com then makes monthly payments to every registered charity. Launched in June 2005 Everyclick. com is now the eighth largest search engine and one of the busiest charity websi
8、tes in the UK.1. According to the passage Everyclick. com contributes to charity_. A. without taking any money from usersB. by receiving money from studentsC. by directly offering information to studentsD. by advertising on their website答案解析:答案为A。本题为细节题。由第一段最后一句话 “students can raise money every time
9、 they search, but it wont cost them a penny.” 和第三段最后一句话 “Wugging is great for people in this age group as it allows them to use the technology on a daily basis to give it to charity, without costing them a single penny.” 可知,Everyclick. Com对慈善事业作贡献不收取捐助人的费用,故答案为A。2. How does Beth Truman think of the“
10、wugging”movement? A. It makes Everyclick. com popular in the UK.B. It makes giving to charity easy.C. It is a common way to promote the studentssocial awareness.D. It stresses the importance of charity in peoples daily lives. 答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第三段最后一句话 “as it allows them to use the technology on a
11、 daily basis to give it to charity, without costing them a single penny.” 可知,答案为B。3. From the passage, we can conclude that _. A. more full time students contribute to charity on the Internet every dayB. Everyclick. com helps students pay for the college educationC. “wugging”is a win-win idea for bo
12、th students and charitiesD. E is the most successful search engine in the UK 答案解析:答案为C。本题为推理题。由倒数第二段 “Students using the web can generate money for causes they care about without it costing them anything in terms of time or money, and charities get a valuable source of funding.”可知,学生可以依靠该网站为慈善事业捐钱而不
13、花费时间或金钱,慈善事业也可以得到珍贵的基金源,该网站为学生和慈善事业创造了双赢,故答案为C。4. What would be the best title for this passage? A. “Wugging”, A New Popular Term on the InternetB. British People Show Strong Interest in CharitiesC. More Britain Charities Benefit from the InternetD. Students Raise Money for Charity by“Wugging” 答案解析:
14、答案为D。本题考查文章的标题。通读全文可知,“Wugging” 、“Students”和“Charity”是全文话题的三个主要要素,故标题为D选项,最能概括全文的大意。高考英语冲刺阅读理解。请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Researchers in the field of psychology have found that one of the best ways to make an important decision, such as choosing a university to attend or a business to in
15、vest in, involves the use of a decision worksheet. Psychologists who study optimization(最佳化)compare the actual decisions made by people to theoretical ideal decisions to see how similar they are. Advocates of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the best decisions. Al
16、though there are several variations on the exact format(格式)that worksheets can take, they are all similar in their essential aspects. Worksheets require defining the problem in a clear way and then listing all possible solutions to the problem. Next, the related considerations that will be affected
17、by each decision are listed, and the relative importance of each consideration or consequence is determined. Each consideration is assigned a numerical value to reflect its relative importance. A decision is mathematically calculated by adding these values together. The alternative with the highest
18、number of points emerges as the best decision. Since most important problems are multifaceted(多方面的),there are several alternatives to choose from, each with unique advantages and disadvantages. One of the benefits of a pencil and paper decision-making procedure is that it permits people to deal with
19、 more variables than their minds can generally comprehend and remember. On the average, people can keep about seven ideas in their minds at once. A worksheet can be especially useful when the decision involves a large number of variables with complex relationships. A realistic example for many colle
20、ge students is the question “What will I do after graduation?” A graduate might seek a position that offers specialized training, pursue an advanced degree, or travel abroad for a year. A decision-making worksheet begins with a clear statement of the problem that will also help to narrow it. It is i
21、mportant to be clear about the distinction between long-range and immediate goals because long-range goals often involve a different decision than short-range ones. Focusing on long-range goals, a graduating student might revise the question above to “What will I do after graduation that will lead t
22、o successful career?”1. What does the passage mainly discuss?A. A tool to assist in making complex decisions.B. A comparison of actual decisions and ideal decisions.C. Research on how people make decisions.D. Difference between long-range and short-range decision-making.答案解析:答案为A。本题为主旨大意题。文章第一段开头就点出
23、了讨论的话题 “Researchers in the field of psychology have found that one of the best ways to make an important decision, involves the use of a decision worksheet.”,帮助做重要决定的决策工作表,故答案为A。2. Of the following steps, which occurs before the three other steps in making a decision worksheet?A. Listing the consequ
24、ences of each solution.B. Calculating a numerical summary of each solution.C. Deciding which consequences are most important.D. Writing down all possible solutions.答案解析:答案为D。本题为细节题。由第一段 “Although there are several variations on the exact format that worksheets can take, they are all similar in their
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
