山东省章丘四中2020届高三3月模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省章丘四中2020届高三3月模拟英语试题 WORD版含解析 山东省 章丘 2020 届高三 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020届山东省章丘四中高三3月模拟英语试题注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、座号、考生号等填写在答题卡和试卷规定的位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3. 回答非选择题时,必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置,不能写在试卷上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第一部分:阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给
2、的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANew York is an overwhelming city to visit with children. What follows is carefully collected advice from New Yorkers on how to cover the city right.Tenement MuseumThe Tenement Museum on the Lower East Side offers a fantastic glimpse into urban family life. Guided
3、tours reveal the daily routines of generations of Irish, Jewish and Italian immigrants who made their mark then quickly moved up and out. Pick up a copy of “All-of-a-Kind Family”or a vintage toy in the museum shop, one of the citys best.MoMA MuseumMoMA Museum does an excellent job making modern and
4、contemporary art accessible to children as young as 4. On weekend mornings, guided tours are divided into age-appropriate groups in which children can observe a number of works and draw; later they gain free admittance to the entire museum. The cafeteria is both grown-up and child-friendly, and ther
5、es an art laboratory with hands-on activities and even an audio guide for young people.Intrepid Sea, Air and Space MuseumThe most significant in the museum is the Space Shuttle Pavilion, which is scheduled to reopen in July, showcasing the Enterprise, NASAs first space shuttle, which arrived last ye
6、ar. The U.S.S. Intrepid, a World War II-era aircraft carrier, is worthwhile in itself. While the complex suffered damage during Hurricane Sandy, most of its facilities are once again shipshape. Families may want to consider Operation Slumber, which allows for overnight visits with special activities
7、 for children 6 and older.Childrens Museum of the ArtsAll the artwork here is made by children, and visitors can make their own (bonus: you dont have to clean up). An area for younger children includes sand, Play-Doh and guided music activities. Children go berserk for the Ball Pond, a closed-in are
8、a of oversize balls. Is it experiential art? An installation? Children need not bother with such imponderables.1. Which of the following museums offer free admission?A. Tenement Museum.B. MoMa Museum.C. Intrepid Sea, Air and Space Museum.D. Childrens Museum of Arts.2. How is Childrens Museum of the
9、Arts different from the other three museums?A. It is located in New York.B. It exhibits a lot of artwork.C. Its artwork is all created by children.D. It used to be damaged in the Hurrican Sandy.3. What do the four museums have in common?A. They are all children-friendly.B. They all show visitors con
10、temporary artwork.C. They can offer visitors activities to take part in.D. They are all suitable for children over 4 years old.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了纽约市四个孩子们可以去参观的博物馆。【1题详解】细节理解题。根据MoMA Museum中On weekend mornings, guided tours are divided into age-appropriate groups in which children ca
11、n observe a number of works and draw; later they gain free admittance to the entire museum.可知,在周末上午,导赏团会按年龄分组,让儿童观赏及绘画作品;随后,他们获得了整个博物馆的免费入场券。因此在MoMA Museum提供免费入场。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Childrens Museum of the Arts中All the artwork here is made by children, and visitors can make their own (bonus: you dont
12、 have to clean up).可知,这里所有的艺术品都是孩子们做的,游客们可以自己动手(额外的好处是:你不必收拾)。因此Childrens Museum of the Arts不同于其他三个博物馆在于它的艺术作品都是由儿童创作的。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据Tenement Museum中Pick up a copy of “All-of-a-Kind Family”or a vintage toy in the museum shop, one of the citys best.你可以在博物馆的商店里买到一本全家福,或是一件古董玩具,这是纽约最好的玩具之一。MoMA Mu
13、seum中On weekend mornings, guided tours are divided into age-appropriate groups in which children can observe a number of works and draw; later they gain free admittance to the entire museum.在周末上午,导赏团会按年龄分组,让儿童观赏及绘画作品;随后,他们获得了整个博物馆的免费入场券。Intrepid Sea, Air and Space Museum中Families may want to conside
14、r Operation Slumber, which allows for overnight visits with special activities for children 6 and older.家庭可以考虑“睡眠操作”,它允许6岁以上的儿童在夜间进行特殊活动。Childrens Museum of the Arts中All the artwork here is made by children, and visitors can make their own (bonus: you dont have to clean up). 这里所有的艺术品都是孩子们做的,游客们可以自己动
15、手(额外的好处是:你不必收拾)。可知,这四个博物馆对于孩子们都是很照顾的,因此可以说他们都是对儿童友好的。故选A项。BThis month, when earthquakes rocked Southern California on back-to-back days, it was a shocking reminder that we may one day experience the “Big One,” a quake with the power to kill and destroy. However a few people saw something else: a pho
16、to opportunity.Tourists flocked to a large crack in a highway to see evidence of the damage for themselves and, of course, take a quick selfie(自拍).It was only the latest example of how our modern love of sharing photos we take of ourselves in notable situations is colliding with nature and the world
17、, often in confusing and even dangerous ways.In Canada, a sunflower farm barred visitors last year after selfie-seekers destroyed flowers and left the land looking like a “zombie apocalypse.”(僵尸启示录) In Spain, a man was gored in the neck last weekend while trying to take a video selfie at the annual
18、running of the bulls in Pamplona.The selfie phenomenon entered the mainstream after Apple and other phonemakers added front-facing cameras starting in 2010, the same year Instagram and other photo-sharing apps were becoming popular. From 2011 to 2017, more than 250 people died while taking selfies,
19、according to a study by researchers in India, which had by far the highest number of such deaths, followed by Russia and the United States. Many died after drowning, falling or being attacked by an animal. Most were under the age of 30.Its easy to be uncomfortable with selfies and even mock them, es
20、pecially when theyre risky or in bad taste. But some researchers have explored different questions: Why do we take selfies? Can they ever be a healthy form of expression? Can selfies be used for good?4. Why does the author mention the earthquake happened in Southern California?A. To show how severe
21、the earthquake is.B. To warn the readers of the dangers in the earthquake.C. To introduce the risky behavior of the crazy selfie takers.D. To show how scared people are when earthquake happened.5. The sunflower farm in Canada barred visitors, because_A. there are too many visitors.B. the farm used t
22、o be devastated by selfie seekers.C. the sunflowers are supposed to be well protected.D. the farm owner did not want others to enjoy the beautiful sunflowers.6. What is the right order of the following countries according to the number of selfie deaths?A. the US, India, Russia.B. Russia, the US, Ind
23、ia.C. India, Russia, the US.D. India, the US, Russia.7. How did the author feel about selfie?A. Positive.B. Negative.C. Ambiguous.D. Uncaring.【答案】4. C 5. B 6. C 7. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。我们为什么热爱自拍?文章用南加州地震后人们除了亲眼目睹损坏的裂缝还快速自拍的例子引出话题:我们会在重要场合分享照片,甚至往往是以令人困惑甚至危险的方式。【4题详解】推理判断题。根据第三段中It was only the latest exam
24、ple of how our modern love of sharing photos we take of ourselves in notable situations is colliding with nature and the world, often in confusing and even dangerous ways. 可知,这只是一个最新例子,说明我们在重要场合分享照片的现代爱好是如何与自然和世界发生冲突的,而且往往是以令人困惑甚至危险的方式。因此推断作者提到了发生在南加州的地震是为了介绍疯狂自拍者的冒险行为。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第四段中In Cana
25、da, a sunflower farm barred visitors last year after selfie-seekers destroyed flowers and left the land looking like a “zombie apocalypse.”(僵尸启示录) 可知,去年,在加拿大,一家向日葵农场禁止游客前来参观,原因是寻求自拍的人破坏了花朵,让这片土地看起来像“僵尸启示录”。因此加拿大的向日葵农场禁止游客进入,因为该农场曾被自拍爱好者破坏。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第五段中From 2011 to 2017, more than 250 peopl
26、e died while taking selfies, according to a study by researchers in India, which had by far the highest number of such deaths, followed by Russia and the United States. 可知,根据印度研究人员的一项研究,从2011年到2017年,超过250人在自拍时死亡。印度是自拍死亡人数最多的国家,其次是俄罗斯和美国。因此按照顺序,自拍死亡人数最多的国家分别是印度、俄罗斯、美国。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中Its easy
27、 to be uncomfortable with selfies and even mock them, especially when theyre risky or in bad taste. But some researchers have explored different questions: Why do we take selfies? Can they ever be a healthy form of expression? Can selfies be used for good?可知,人们很容易对自拍感到不舒服,甚至嘲笑它们,尤其是当它们很危险或品味很差的时候。但一
28、些研究人员探索了不同的问题:我们为什么要自拍?它们能成为一种健康的表达形式吗?自拍能有好的用途吗?可知,作者表现出来对自拍的态度是消极的。故选B项。CScientists have long known a fairly reliable way to extend life span in rodents(啮齿类动物) and other lab animals: Reduce the amount of calories they eat by 10 percent to 40 percent.This strategy known as caloric restriction, has
29、been shown to increase the life span of various organisms and reduce their rate of cancer and other age-related ailments. Whether it can do the same in people has been an open question. But an intriguing new study suggests that in young and middle-aged adults, chronically(慢性地) restricting calorie in
30、take can have an impact on their health.In the new study, researchers looked at a group of 143 healthy men and women who were instructed to practice caloric restriction for two years, with the aim of cutting the calories they consumed by 25 percent.On average, the dieters managed to slash about 12 p
31、ercent of their total calories, or roughly 300 calories a day, the amount in a few chocolate chip cookies or a small Starbucks Mocha. But the group saw many of their health markers improve.They lost weight and body fat. Their blood pressure fell slightly, and they had better blood sugar control and
32、less inflammation. At the same time, a control group of 75 healthy people who did not practice caloric restriction saw no improvements in any of these markers. Some of the benefits in the calorie restricted group stemmed from the fact that they lost a large amount of weight. However, the results of
33、the survey suggest that caloric restriction might have some unique biological effects on disease pathways in the body.Calorie restriction may be a useful tool for better health and weight loss, but its unclear whether the changes in the new study will ultimately translate into longevity and reductio
34、ns in chronic disease, said Frank Hu, the chairman of the nutrition department at the Harvard, who was not involved in the research.8. What happened to the lab animals, after the amount of calories was reduced?A. More lab animals got cancers.B. More Lab animals can live longer.C. Health condition of
35、 lab animals got worse.D. Lab animals will suffer from no disease in their future life.9. From the study after caloric restriction, what happened to the 143 people?A. Their healthy markers improved.B. They did not get chronic diseases.C. They did not get lose any weight at all.D. They did not eat ch
36、ocolate chip cookies.10. Which work has the similar meaning to the underline word, slash?A. Reduce.B. Increase.C. Add.D. Beat.11. From Frank Hus words, what can be inferred?A. Calorie restriction is beneficial to weight loss.B. People with caloric restriction will love longer than others.C. More peo
37、ple should be encouraged to take caloric restriction in life.D. The relation between caloric restriction and longer lifespan is uncertain.【答案】8. B 9. A 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一项研究表明:改变健康也许很简单,一天少吃300卡路里。【8题详解】细节理解题。根据第一段Scientists have long known a fairly reliable way to extend life span in rod
38、ents(啮齿类动物) and other lab animals: Reduce the amount of calories they eat by 10 percent to 40 percent.科学家们早就知道一种相当可靠的延长啮齿类动物和其他实验动物寿命的方法:将它们摄入的热量减少10%至40%。可知,当卡路里量减少后,更多的实验动物可以活得更久。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中But the group saw many of their health markers improve. 但研究小组发现,他们的许多健康指标都有所改善。可知,在研究中,这143个人在热量
39、限制后他们的健康指标有所改善。故选A项。【10题详解】词义猜测题。根据第四段中划线词所在句On average, the dieters managed to slash about 12 percent of their total calories, or roughly 300 calories a day, the amount in a few chocolate chip cookies or a small Starbucks Mocha. 平均而言,节食者设法_了总热量的12%,也就是每天大约300卡路里的热量,相当于几块巧克力饼干或一小杯星巴克摩卡咖啡的热量。以及第五段中Th
40、ey lost weight and body fat. 他们减轻了体重和身体脂肪。可知,由减轻了体重和脂肪推断出slash意为“减少,减轻”。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段Calorie restriction may be a useful tool for better health and weight loss, but its unclear whether the changes in the new study will ultimately translate into longevity and reductions in chronic disease,
41、 said Frank Hu, the chairman of the nutrition department at the Harvard, who was not involved in the research.可知,热量限制可能是一个对于更好的健康和减肥有用的工具,但这项新研究的变化是否最终会转化为长寿并减少慢性疾病目前还不清楚,哈佛营养学系的主席Frank Hu说,但他并没有参与这项研究。因此推断热量限制与寿命延长之间的关系尚不能确定。故选D项。DYoure walking around and a thought occurs: “I should check my phone.
42、” The phone comes out of your pocket. You type a message. Then your eyes remain glued to the screen, even when you walk across the street. We all do this kind of distracted walking, or“twalking.”Why are we so addicted to it? People are, by nature, information-seeking creatures. When we regularly che
43、ck our phones, we are snacking on information from devices that offer an all-you-can-eat buffet of information. And in some ways, smartphones were designed to be irresistible to information-seeking creatures.However, at what point is this considered addiction?Not all constant phone use was considere
44、d addictive, said Steven Sussman, a professor at the University of Southern California. External pressures, like a demanding job, could force people to frequently check their phones. But when people check their devices just to enhance their mood, this could be a sign of a developing problem.Another
45、signal of addictive behavior is becoming preoccupied with smartphone use when you should be doing something else. An even clearer indicator is what happens when the phone is taken away.“Lets say you go out to the mountains and you dont get reception, so you cant use a smartphone,” Dr. Sussman said.
46、“Do you feel a sense of relief? Or do you feel, wow, I want to get out of these mountains I want to use the smartphone. If you feel the latter, thats toward the addictive direction.”Jim Steyer, the chief executive of Common Sense Media, said there needed to be a broad public awareness campaign over
47、the dangers of walking and texting in parallel with distracted driving.“You have distracted pedestrians and distracted drivers, so its the double whammy,” he said. “Tech addiction hits in both ways.”12. What is probably the proper explanation of the word “twalking”?A. Talk while working.B. Text whil
48、e walking.C. Travel while walking.D. Tease others while walking.13. Why do we get into the habit of twalking ?A. Twaling is interesting and beneficial.B The news on the cellphone is of great value.C. Twalking is trend that everyone want to follow.D. Smartphones comply with our eagerness for informat
49、ion.14. Which of the following is regarded as addition?A. We use smartphones constantly for work.B. When we use the smartphones, we are in a bad mood.C. When smartphones are taken away, we are anxious to find them.D. Climbing mountains without cellphone makes us feel a sense of relief.15. What can b
50、e reflected from Jim Stevers words?A. Distracted driving is more dangerous than twalking.B. Twalking brings more dangers than distracted driving.C. The number of twalking people is equal to distracted drivers.D. Twalking and distracted driving deserve more public concern.【答案】12. B 13. D 14. C 15. D【
51、解析】这是一篇说明文。文章介绍了边走路边看手机是很危险的,以及为什么对手机上瘾。【12题详解】词义猜测题。根据第一段中You type a message. Then your eyes remain glued to the screen, even when you walk across the street. We all do this kind of distracted walking, or“twalking.”输入一条短信。然后,你一直在看手机,甚至在过马路的时候也不放下。我们都会做这种走路不专心的事情,英文里因此出现了一个词“twalking”。可知,twalking指的是
52、边走路边发短信。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段Why are we so addicted to it? People are, by nature, information-seeking creatures. When we regularly check our phones, we are snacking on information from devices that offer an all-you-can-eat buffet of information. And in some ways, smartphones were designed to be ir
53、resistible to information-seeking creatures. 为什么我们对它如此上瘾?人在本性上就是一种寻求信息的生物。定期查看手机的行为,就像是从那些提供信息自助餐的设备上获取信息,而且“管饱”。在某种程度上,智能手机被设计成对寻求信息的生物具有不可抗拒的吸引力。可知,智能手机符合我们对信息的渴望。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第五段中An even clearer indicator is what happens when the phone is taken away.一个更清晰的指标是当手机被拿走时会发生什么。以及第六段中“Lets say yo
54、u go out to the mountains and you dont get reception, so you cant use a smartphone,” Dr. Sussman said. “Do you feel a sense of relief? Or do you feel, wow, I want to get out of these mountains I want to use the smartphone. If you feel the latter, thats toward the addictive direction.”“比方说你去了山里,信号接收不
55、了,所以你无法使用智能手机,”苏斯曼博士说。“你有一种解脱的感觉吗?或者你感到,呀,我想离开这些山我想用智能手机。如果你的感觉是后者,那就是上瘾的趋势。”可知,如果手机被拿走时我们渴望找到它们,这就被认为是上瘾。故选C项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段Jim Steyer, the chief executive of Common Sense Media, said there needed to be a broad public awareness campaign over the dangers of walking and texting in parallel with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-15、这片土地是神圣的 |人教新课标(共12张PPT).ppt
