(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业三十 选修6 Unit 5 The power of nature课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业三十 选修6 Unit The power of nature课件 新人教版 浙江 专用 20
- 资源描述:
-
1、三十 选修6 Unit 5The power of nature(限时35分钟).阅读理解Would you drink water that had once been washed down a toilet after its been cleaned?Think about it!The climate is warming and fresh water is falling short.So recycling waste water into drinking water may become a necessity.However,“People are disgusted b
2、y recycled water,because it was once waste water,the water that goes down your showers or your toilets.And even though its cleaned up to a standard that is the same if not better than commercially bottled water,the key barrier to accept it is peoples disgust regarding it.”Riverside psychologist Dani
3、el Harmon said.In a recent set of experiments,Harmon and his colleague Mary Gauvainlearned how difficult it can be for people to get over their disgust at the thought of drinking recycled water.Harmon said,“Our study was aimed at investigating whether commercials,or these pro-environmental messages
4、actually work.That is,whether they can get people to accept recycled water and consume recycled water.”In one experiment,the researchers had some participants watch a short video promoting water conservation.And in another experiment,they added a video explaining why recycled water might result in d
5、isgust,even though all pollutants have been cleared away.And neither video had a strong effect on peoples willingness to drink recycled water or to sign a document supporting the practice.In fact,watching the video that directly explained recycled waters disgusting factor was no more persuasive than
6、 the water conservation video alone.Perhaps because reason or logic doesnt work at all.Harmon thought,“Disgust is such a powerful reaction that simply giving more information is not going to be effective because disgust is not really a reasonable response.”Harmon said its probably going to take a lo
7、t more to get people to accept recycled water.For example,it might help to see members of their community drinking water thats gone,as its called,from“toilet to tap”,with no ill effects.【文章大意】本文是说明文。主要介绍了人们对于是否可以饮用循环水的态度。1.What does waste water refer to in Paragraph 2?A.Water once used in showers.B.
8、Water polluted by industrial waste.C.Water used to wash down streets.D.Water causing diseases to spread widely.【解析】选A。词义猜测题。根据第二段“However,People are disgusted by recycled water,because it was once waste water,the water that goes down your showers or your toilets”可知,然而,人们厌恶循环水,因为这些水曾经是废水,来自于洗澡水或者冲厕所的
9、水。所以waste water指代的是曾经在洗澡中用的水。2.Whats the purpose of Harmons survey?A.To check if commercials are reliable.B.To prove pro-environmental messages do matter.C.To investigate if people know about waste water.D.To see whether recycled water will be accepted.【解析】选D。细节理解题。根据第三段“Our study was aimed at inves
10、tigating whether commercials,or these pro-environmental messages actually work.That is,whether they can get people to accept recycled water and consume recycled water.”我们的研究旨在调查是否商业广告,或这些有利于环境的信息真的起作用。也就是说,他们是否能让人们接受循环水并消费循环水。所以Harmon做这个调查的目的是看人们是否接受循环水。3.What can we know about“disgust”according to
11、Harmon?A.It is an unreasonable reaction.B.There is no persuasive evidence about it.C.It needs more logic and reasons to overcome it.D.It is caused by pollutants in recycled water.【解析】选A。细节理解题。根据第四段“Disgust is such a powerful reaction that simply giving more information is not going to be effective b
12、ecause disgust is not really a reasonable response.”厌恶是一种非常强烈的反应,简单地提供更多的信息是不会有效的,因为厌恶并不是一种合理的反应。可知Harmon认为厌恶并不是一种合理的反应。4.Where is the text probably from?A.A biology textbook.B.A travel brochure.C.A scientific magazine.D.A medicine magazine.【解析】选C。推理判断题。本文主要介绍了人们对于饮用循环水的态度,且文章反复提到了“experiment”所以是和科学
13、实验有关系。所以文章可能来源于科学杂志。.完形填空(2021台州模拟)Like many new graduates,I left university full of hope for the future and wanted to make a 1in the world somehow,but I had no idea how to do that.Thats 2I learned about the Lighthouse Project.I started my 3as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I c
14、ould about the experiences of previous 4.I knew it would be a lot of 5,and that I would be away from my family and friends for a very long time.6,I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project 7.I sent in all the paperwork needed for the application.After countless interviews and pre
15、sentations,I managed to 8among the candidates and survive the test alone.Several months later,I finally received a call asking me to report for the 9.I would be going to a small 10near Abuja,Nigeria.After completing my 11,I was sent to the village that was small and 12in need of proper accommodation
16、.Though the local villagers were poor,they offered their homes,hearts,and food 13I were their own family.I was asked to 14a small team of local people in building a new schoolhouse.For the next year or so,I 15in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my 16than they did from
17、me.Sometime during that period,I realized that all those things that had seemed so strange or 17to me no longer did,though I did not get anywhere with the local 18,and returned to the United States a 19man.The Lighthouse Project had changed my 20forever.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲了作者当志愿者的经历。当志愿者的经历改变了作者的人生
18、。1.A.contributionB.difference C.change D.attempt【解析】选B。句意:和许多新毕业的大学生一样,我怀着对未来的希望离开了大学,想以某种方式影响世界,但我不知道该怎么做。contribution贡献;difference不同;change改变;attempt试图,故选B。2.A.whyB.howC.whenD.where【解析】选C。句意:那时我才了解到灯塔计划。“_ I learned about the Lighthouse Project”是一个表语从句,引导词在从句中作时间状语,用when,故选C。3.A.journeyB.career C.
19、occupationD.business【解析】选A。句意:作为灯塔计划的志愿者,通过尽可能多地阅读以前志愿者的经历,我开始了我的旅程。journey旅程;career职业;occupation职业;business生意,故选A。4.A.volunteersB.fellows C.graduatesD.applicants【解析】选A。volunteers志愿者;fellows家伙;graduates毕业生;applicants申请人,根据上下文语境可知选A。5.A.adventureB.exploration C.funD.hard work【解析】选D。句意:我知道这将是一项艰苦的工作,我
20、将离开我的家人和朋友很长一段时间。adventure冒险;exploration探测;fun乐趣;hard work艰苦的工作,故选D。6.A.In turnB.In reward C.In honorD.In short【解析】选D。句意:总之,我并没有轻率地决定申请灯塔计划。in turn依次;in reward作为报酬;in honor为了纪念;in short总之,故选D。7.A.seriouslyB.lightly C.hurriedlyD.cautiously【解析】选B。seriously严重地;lightly轻易地;hurriedly匆忙地;cautiously慎重地,由句意可
21、知选B。8.A.stick outB.turn out C.stand outD.pick out【解析】选C。根据and survive the test alone可知这里意思是我成功地在候选人中脱颖而出。stick out醒目,伸出;turn out结果是;stand out突出,杰出;pick out挑选出,故选C。9.A.dutyB.call C.applicationD.responsibility【解析】选A。句意:几个月后,我终于接到一个电话,让我去报到。report for the duty报到,该短语是固定短语,故选A。10.A.city B.company C.villa
22、ge D.school【解析】选C。根据I was sent to the village that was small and _in need of proper accommodation.可知这里意思是我将要去一个小村庄。city城市;company公司;village村庄;school学校,故选C。11.A.considerationB.college C.interviewD.training【解析】选D。句意:训练结束后,我被送到这个小村庄,那里极度需要合适的住处。consideration考虑;college大学;interview采访;training训练,故选D。12.A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356661.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
