2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修2 Unit 1(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修2 Unit 1含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1核心素养培养文化遗产保护的意识, 继承和弘扬中华民族优秀传统文化。高考链接2018全国卷B; 2017全国卷语法填空; 2017全国卷书面表达. 话题与高考阅读理解(2018全国卷B)Cities, usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade.
2、New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was u
3、nmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30, 000. Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-cov
4、ered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warning. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the
5、 first 20, 000 people who dug for gold, 4, 000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives. But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found.
6、The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and goto see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief ind
7、ustry of Dawson Cityits present population is 762. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了加拿大道森城的历史发展与现状。1. What attracted the early settlers to New York City? A. Its business culture. B. Its small population. C. Its geographical position. D. Its favourable climate. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中People settle in these places b
8、ecause they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. 可知, 人们定居在这些地方, 因为这些地方很容易到达, 自然而然就适合通信和贸易, 接下来作者以纽约举例说明这一点。由此可知, 纽约能够发展成大都市和它的地理位置有关(near a large harbour at the mouth of the Hudson River)。故选C。2. What do we know about those who first dug for gold in Dawson? A. Two-thir
9、ds of them stayed there. B. One out of five people got rich. C. Almost everyone gave up. D. Half of them died. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中Of the first 20, 000 people who dug for gold, 4, 000 got rich. 可知, 第一批来这里淘金的20 000人中, 有4 000个富起来了。也就是说, 五分之一的人淘金致富(One out of five people got rich. )。故选B。 3. What was the
10、 main reason for many people to leave Dawson? A. They found the city too crowded. B. They wanted to try their luck elsewhere. C. They were unable to stand the winter. D. They were short of food. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中. . . when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson Cit
11、y as quickly as they had come. 可知, 当他们听说阿拉斯加有新的金矿发现时, 他们马上就离开了道森城。也就是说, 这些人离开道森城的主要原因是想到别的地方去碰碰运气( They wanted to try their luck elsewhere. )。故选B。4. What is the text mainly about? A. The rise and fall of a city. B. The gold rush in Canada. C. Journeys into the wilderness. D. Tourism in Dawson. 【解析】选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357248.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上语文课件-小山羊和小熊_沪教版.ppt
