分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三 必修1 Unit 3 Travel journal(含解析)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357423
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:53.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三 必修1 Unit Travel journal含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 必修 journal 解析 新人
    资源描述:

    1、核心素养测评 三必修1 Unit 3Travel journal(限时35分钟). 阅读理解A(2020年山东新高考模拟)Why go to Madrid?There may be a slight chill(寒冷) in the air, with temperatures staying around 15 in March, but Spains handsome capital is slowly starting to warm up. Even more attractive are the cultural events. A new exhibition on the liv

    2、ing and working spaces of Spains greatest artist, Picasso, has just opened in the studio at the Fundacion Mapfre at Paseo de Recoletos 23. It runs until 11 May with rarely seen pieces borrowed from his family. Later this summer, the 400th anniversary of the death of the Renaissance(文艺复兴) painter EI

    3、Greco will be marked with an exciting exhibition at the Museo del Prado at Paseodel Prado from 24 June to 5 October. How to go?The widest range of flights is offered by EasyJetfrom Bristol, Edinburgh, Gatwick, Liverpool and Luton. British Airways and its sister airline Iberia combine forces from Hea

    4、throw and London City. Ryanair flies from Manchester and Stansted;Air Europa flies from Gatwick. Barajas airport is 13km north-east of the city centre and is served by frequent trains on Metro line 8, but the shortest underground journey is a bit complex with at least one change at Nuevos Ministerio

    5、s station and takes about 30 minutes. The fare to any station in the city centre is 4. 50. The airport express bus runs every 15 to 35 minutes around the clock;5 one way. It takes 40 minutes to reach the city centre. A taxi takes half the time. A flat rate of 30 covers most of central Madrid. 【文章大意】

    6、本文是应用文。介绍了西班牙首都马德里的旅游信息。1. When will the exhibition about Picasso close?A. On 23 March. B. On 11 May. C. On 24 June. D. On 5 October. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段中的“It runs until 11 May with rarely seen pieces borrowed from his family”可知, 展览会将持续到5月11日。故选B。2. Which airline operates flights from Manchester to

    7、 Madrid?A. EasyJet. B. Ryanair. C. Air Europa. D. British Airways. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第四段中的“Ryanair flies from Manchester and Stansted”可知, 航空公司Ryanair的航班从曼彻斯特和斯坦斯特德起飞。故选B。3. What is the fastest way to reach central Madrid from Barajas airport?A. Take a taxi. B. Take a city bus. C. Take Metro Line 8. D

    8、. Take the airport express bus. 【解析】选A。细节理解题。根据文章最后一段中的“A taxi takes half the time. ”可知, 乘出租车只花一半的时间, 时间最短。故选A。BIrelands Achill Island has always been a popular European tourist destination. However, since April in 2017, the small island of just 2, 700 residents has gained worldwide fame thanks to t

    9、he magical return of a beach that was washed away over three decades ago. The chain of events began in 1984 when residents of Dooagh, one of the settlements on the island, awoke to a surprising sight: their beautiful sandy beach had been washed away by strong Atlantic storms. There were only rocks a

    10、nd rock pools left. For about 34 years, only small amounts of sand returned to the once unspoiled shores. The areas tourism industry slowly declined, and the handful of beachside hotels, pubs, and restaurants gradually closed as well. Then around Easter in 2017, something magical happenedan unusual

    11、ten-day tide blanketed the barren 300-meter-long rock beach with hundreds of tons of soft golden sand. Scientists suspect that the sand had been gathering offshore for months and was transported to the beach by the high winds and powerful waves. The locals are delighted to have their beach back, esp

    12、ecially as it is attracting thousands of visitors wishing to witness the power of nature with their own eyes. However, Sean Molloy, manager at Achill Tourism, cautions against going into the cold waters just yet, saying, “Because of the sand coming in, we dont know how safe the beach is now because

    13、currents (水流) could be changed and itll take a little bit of time. ”He instead recommends visitors enjoy the soft sand and leave the swimming to the dolphins that frequent the area. Interestingly, this is not the first time Dooagh Beach has pulled a disappearing and reappearing act. It disappeared i

    14、n the 1890s, for over 30 years, before returning in 1927. However, the locals are optimistic that this time around, the beautiful sand is here to stay. 【文章大意】本文是记叙文。讲述了曾经的旅游小岛因沙滩被冲毁而失去游客, 现在这些沙子又神奇地回来了的故事。4. What has brought Achill Island worldwide attention recently?A. An unusual storm. B. The retu

    15、rn of its beach. C. The decrease in the number of residents. D. The building of a new tourist destination. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中“. . . the small island of just 2, 700 residents has gained worldwide fame thanks to the magical return of a beach. . . ”可知, 这个小岛最近出名了, 因为被冲走的沙滩又神奇地回来了。故选B。5. What happened t

    16、o Dooagh in the past three decades? A. Storms attacked frequently. B. Restaurants developed slowly. C. Tourism went down gradually. D. Rock pools disappeared completely. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段描述“The areas tourism industry slowly declined”可知, Achill岛上的定居点Dooagh 的沙滩被冲毁, 旅游业衰减。故选C。6. What does the underlin

    17、ed word “barren” in Paragraph 3 probably mean?A. Bare. B. Soft. C. Noisy. D. Golden. 【解析】选A。词义猜测题。此处画线词描述的是沙滩恢复之前的情景, 根据上文对沙滩的描述“There were only rocks and rock pools left. ”可知, 以前的沙滩只有石头和一些水池, 沙滩看起来应该是光秃秃的。故选A。7. What should tourists avoid according to Sean Molloy? A. Spoiling the shores. B. Getting

    18、 into the rock pools. C. Playing with dolphins. D. Swimming near the beach. 【解析】选D。推理判断题。根据问题中的Sean Molloy, 定位在倒数第二段。根据他说的话可知, 沙滩刚恢复, 里面的情况尚不清楚, 在里面游泳可能有危险, 所以要避免在此游泳。故选D。【知识拓展】长难句分析The chain of events began in 1984 when residents of Dooagh, one of the settlements on the island, awoke to a surprisin

    19、g sight: their beautiful sandy beach had been washed away by strong Atlantic storms. 分析: when 引导时间状语从句;one of the settlements on the island为Dooagh的同位语;冒号后面的内容为sight的同位语。翻译: 这一连串的事件始于1984年, 当时岛上的定居点之一杜阿(Dooagh)的居民一觉醒来, 看到了令人惊讶的景象: 他们美丽的沙滩被大西洋风暴冲走了。 . 阅读填句Ernest Hemingways first book of stories is cal

    20、led “In Our Time”. It includes a story called “Big Two-Hearted River”, about the effect of war on a young man. It tells about the young man taking a long fishing trip in Michigan. The story is about two kinds of rivers. 1It is where the young man fishes. The other is dark. It is a swamp, a dangerous

    21、 place. 2He is also trying to forget the war. Yet he never really speaks about it. The reader learns about the young man, not because Hemingway tells what the young man thinks, but because he shows the young man learning about himself. “Big Two-Hearted River” is considered one of the best modern Ame

    22、rican stories. 3Then it is often published in collections of best writing. Hemingway soon published another long story so that he was recognized as a serious writer. 4It is about young Americans in Europe after World War. The war had destroyed their dreams. And it had given them nothing to replace t

    23、hose dreams. These people were later called members of “The Lost Generation”. The book was an immediate success. At the age of 25 Ernest Hemingway was famous. Many people, however, could not recognize Hemingways art because they did not like what he wrote about. Hemingways sentences were short. He w

    24、rote about what he knew and felt. 5His statements(陈述) were clear and easily understood. A. It came out in 1925. B. One is calm and clear. C. He used few descriptive words. D. He developed his writing skills this way. E. The novel was called “The Sun Also Rises”. F. The story took place during the Wo

    25、rld War I. G. The story shows the young man trying to forget his past. 【文章大意】本文是说明文, 介绍了海明威及其成就。1. 【解析】选B。前句说到了两种河流, 后面有The other. . . 。故选B。2. 【解析】选G。后文说“他也试图忘记战争”, 由关键词“also”“forget”可知选G。3. 【解析】选A。后面说这本小说也以作品集的形式多次出版。故A项“它于1925年首次面世”符合语境。4. 【解析】选E。前面说海明威还出版了另一本小说, 本空后面又提及了小说的内容。故选E。5. 【解析】选C。说明海明威的

    26、写作特色, 本空前句说书的内容是他的所知所感, 后句说他的陈述清晰, 简单易懂。故本空应填C。本题干扰项D句中this way的指代意思有表达上的逻辑错误。【背景链接】Ernest Hemingway (1899-1961), American novelist and short-story writer, awarded the Nobel Prize for Literature in 1954. He was noted both for the intense masculinity(阳刚之气) of his writing and for his adventurous and w

    27、idely publicized life. His simple and clear style had a powerful influence on American and British fiction in the 20th century. . 应用文写作假定你是李华, 上周日学校组织全校高三师生去公园进行了一次户外郊游活动, 受到了大家的一致好评。请你就本次活动给校园英语报写一篇报道。内容包括: 1. 活动时间、地点;2. 活动内容;3. 活动的意义。注意: 1. 词数80左右;2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Last Sunday, our school

    28、organized an extraordinary hiking, which nearly drew the attention of every student and teacher of Senior Three. Bathed in the warm sunshine, we arrived at our destination on foot, talking and laughing. In the park, we enjoyed the beautiful scenery, which was a visual feast. Additionally, some students gave us their marvelous performance, making us burst into laughter. By immersing everyone in the charm of nature, this activity definitely offers relaxation to us. Not only can it strengthen our perseverance, it also enhances our friendship.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 核心素养测评三 必修1 Unit 3 Travel journal(含解析)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357423.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1