2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十七 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十七 Module Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十七 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema. 阅读理解 A Gwendolyn Brooks was the first African American to win a Pulitzer Prize for Poetry. Gwendolyn Brooks wrote hundreds of poems during her lifetime. She was known around the world for using poetry to increase understanding about black cu
2、lture in America. Her poems described conditions among the poor, racial inequality and drug use in the black community. She also wrote poems about the struggles of black women. But her skill was more than her ability to write about struggling black people. She was an expert at the language of poetry
3、. She combined traditional European poetry styles with the African American experience. In her early poetry, Gwendolyn Brooks wrote about the South Side of Chicago. The South Side of Chicago is where many black people live. In her poems, the South Side is called Bronzeville. It was A Street in Bronz
4、eville that gained the attention of literary experts in 1945. Critics praised her poetic skill and her powerful descriptions of the black experience during the time. The Bronzeville poems were her first published collection. In 1950, Gwendolyn Brooks became the first African American to win the Puli
5、tzer Prize for Poetry. She won the prize for her second book of poems called Annie Allen. Annie Allen is a collection of poetry about the life of a Bronzeville girl as a daughter, a wife and a mother. She experiences loneliness, loss, death and being poor. Ms Brooks said that winning the prize chang
6、ed her life. Her next work was a novel written in 1953 called Maud Martha, Maud Martha received little notice when it was first published. But now it is considered an important work by some critics. Its main ideas about the difficult life of many women are popular among female writers today. In some
7、 of her poems, Gwendolyn Brooks described how what people see in life is affected by who they are. One example is this poem, Corners on the Curing Sky. By the end of the 1960s, Gwendolyn Brookss poetry expanded from the everyday experiences of people in Bronzeville. She wrote about a wider world and
8、 dealt with important political issues. 【文章大意】本文讲述了首位获得普利策诗歌奖的非裔美国诗人Gwendolyn Brooks的写作题材、风格以及她的著名作品。1. What does the text mainly talk about? A. The life of Gwendolyn Brooks. B. The understanding about black culture. C. The poems of Gwendolyn Brooks. D. The struggles of black women. 【解析】选C。主旨大意题。整篇文
9、章讲了美国诗人Gwendolyn Brooks的写作题材、风格以及她的著名作品。故C项正确。2. What can we learn about Gwendolyn Brooks from the second paragraph? A. She mainly wrote about the struggles of black women. B. Her poems were mainly about the African experience. C. Her writing skills were a little worse than her ability. D. She was g
10、ood at using the language of poetry. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的最后两句我们知道: 格温多林布鲁克斯是诗歌语言的专家, 她把传统的欧洲诗歌的风格和非裔美国人的经历结合在一起。可推知选D项。3. How does the author mainly develop the passage? A. By providing examples. B. By using statistics. C. By comparing opinions. D. By describing her experiences. 【解析】选A。推理判断题。整篇文章作者用诗
11、人各个时期的作品来体现她的写作风格和题材。故选A项。4. What would the author most probably talk about in the next part? A. The difficulties Gwendolyn Brooks would meet. B. The poems related to political issues. C. The awards Gwendolyn Brooks gained. D. The racial inequality the black had to face. 【解析】选B。推理判断题。文章的最后一段提到她的诗歌涉及
12、政治话题, 下文可能会和这样的内容有关。故选B项。【知识拓展】长难句分析In some of her poems, Gwendolyn Brooks described how what people see in life is affected by who they are. 分析: 在described之后是how引导的宾语从句。在宾语从句中, what引导主语从句, 在介词by后也是一个宾语从句。翻译: 在她的诗歌中, 格温多林布鲁克斯描述了人们在生活中所见到的是如何被他们是谁影响的。B (2020厦门模拟)The Worlds Greatest BookstoresCafebrer
13、ia El Pndulo, Mexico City, Mexico Part cafe, part coffee house, part bar and part bookstore, Cafebreria El Pndulo is located in Mexico City. Books line the shelves from the ceiling to the floor, and live plants add lots of green. The store is named for a huge pendulum (钟摆) hanging from its ceiling.
14、Stanfords, London and Bristol, England Established in 1853, Stanfords boasts that it offers the worlds largest selection of travel books and maps. It also sells travel accessories. Look for the enormous National Geographic Map of the World in the flagship store in London; it was created in 2003 to c
15、elebrate the stores 150th birthday. Rizzoli, New York City, New York For almost a half century, Rizzoli has been considered as one of the best independent bookstores in the US. It specializes in illustrated (有插图的) books about the way people work and live, such as fashion, photography, decoration des
16、ign, cooking and architecture. Take a master class in flower design, attend a lecture and book signing, or drop in for a cooking show or book a launch party. El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Argentina Often described as one of the worlds most beautiful bookstores, El Ateneo is housed in a his
17、toric theater much as it was when the theater opened in 1919. After customers browse the shelves, they can drink coffee and listen to music from a stage hidden in red curtains where tango dancers once performed. While most of the stores books are in Spanish, they are available in a range of subjects
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357777.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
