2021版高考英语(人教版)一轮复习课后达标检测:选修7 1 UNIT 1 LIVING WELL WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语人教版一轮复习课后达标检测:选修7 UNIT 1LIVING WELL WORD版含答案 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课后 达标 检测 选修 LIVING WORD
- 资源描述:
-
1、(建议用时:40分钟).阅读理解A(2020南昌重点中学高三段考)Laura Sides was a psychology major at the University of Nottingham in 2004. She first noticed signs of her dads developing dementia(痴呆) when she moved to Nottingham. She said, “Dad was a doctor, so he knew exactly what was happening to him, but people try to hide it
2、when they are ill. Then, I came home for my 21st birthday and arranged to meet him, but he never showed up as hed forgotten. Thats when I knew something serious was happening.”So, aged 21, she decided to leave university and look after him herself. She lived close by, popping in every day to make su
3、re he was eating, and that the house was tidy, before heading off to her work.Besides challenging moments, there were times when looking after her dad was a pure joy. “Wed wake up. Id ask him what he wanted to do that day, and however ridiculous the adventure, off wed go.”Sadly, in 2009, 5 years lat
4、er, Laura lost her father. Before he died, Laura went to a hospital appointment with him, where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic, meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it. For several years Laura agonised over whether to be tested, finally finding out
5、in August 2017 that she has the APP gene, meaning that, like him, she will develop the condition within a decade.At first, she struggled, feeling as if she lacked purpose. Then, during a sleepless night in the summer of 2018, she decided at around 2 am. to enter the 2019 London Marathon sponsored by
6、 the charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly. “I remember when Dad was ill, people wouldnt know how to react and it all felt very hidden away, but I want to be honest
7、 and open.” She added, “The more information we can get, the less of a taboo(忌讳) this will feel. That said, the support Ive received so far after going public has been amazingthats what is carrying me through.”【解题导语】Laura Sides在读大学期间,父亲患上了阿尔茨海默病,她休学悉心照料父亲直到他去世;后来她被医生告知自己在十年后也会患上同样的病。短暂的痛苦之后,她便振作了起来,
8、积极面对生活,参加马拉松比赛,并且进行阿尔茨海默病方面的公开演讲,鼓励人们公开谈论这种病,而不是回避它。1Laura noticed her fathers dementia when _.Aher father told her his condition in personBpeople nearby informed her of her fathers conditionCher father forgot his own birthday partyDher father forgot to attend her 21yearold birthday partyD解析:细节理解题。根
9、据第一段中的“Then, I came home for my 21st birthday.Thats when I knew something serious was happening.”可知,Laura的父亲忘记参加女儿的21岁生日会,在那时Laura意识到父亲已患病,故选D。2The underlined word “agonised” in paragraph 4 probably means “_”AexcitedBstruggledCshockedDdelightedB解析:词义猜测题。根据上文中的“there was a fiftyfifty chance that she
10、had inherited it”可知,医生告知Laura,她有百分之五十的患病概率,并结合画线词所在句中的“whether to be tested”可知,此处表示Laura多年来苦苦思索是否去检查一下,与B项词义接近。3Laura started the open talk in the hope of _.Agetting people to talk about Alzheimers openlyBearning some money to help treat her AlzheimersCmaking herself stronger to fight against Alzhei
11、mersDraising funds for charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.A解析:细节理解题。根据题干中的关键词open talk定位到文章的最后一段。根据该段首句“She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.”可知,作者公开谈论阿尔茨海默病是为了鼓励人们公开谈论此病,故选A。4Which words can best d
12、escribe Laura?ACaring and positive.BCareful and honest.CPatient and cautious.DDevoted and modest.A解析:推理判断题。通读全文内容可知,Laura在得知父亲患阿尔茨海默病后休学来悉心照料他直至他去世,后来得知自己也会得阿尔茨海默病后,挣扎后便振作起来,先是决定参加马拉松比赛,接着针对这种病进行公开演讲,鼓励人们更加公开地谈论它,而不是回避它。由此可知,作者是一个关心他人且积极向上的人,故选A。【难句分析】Before he died, Laura went to a hospital appoint
13、ment with him, where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic, meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it.分析:本句是一个主从复合句。Before引导了一个时间状语从句;关系副词where引导一个非限制性定语从句,修饰先行词a hospital appointment;该定语从句中,that引导宾语从句,作mentioned的宾语;meaning.she had inherited it是现在分词短语作伴随状语,其
14、中there was a. it是省略了连词that的宾语从句,且that she had inherited it作chance的同位语。译文:在他去世前,劳拉陪他去医院,医生提到他的阿尔茨海默病是基因型的,这就意味着劳拉有百分之五十的概率遗传这个病。B(2020郑州高三质检)For as long as weve known about it, humans have searched for a cure for cancer. Across the world, countless amounts of time and money have been spent on researc
15、hing a way to stop this terrible disease. But now, it seems like the answer could have been inside our own bodies the whole time.Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US., a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy that could mean the
16、end of a certain type of cancer.The therapy allows scientists to “train” the immune(有免疫力的) cells of sick patients to fight leukemiaa form of blood cancer that mostly affects young people.The exciting new treatment works by removing healthy immune cells from the patient, known as Tcells, which are th
17、en changed to be able to “hunt down” cancer cells.The cells are then put back into the patient before they begin to get rid of the patients leukemia over time, similar to how the body fights off other illnesses.“This is truly an exciting new day for cancer patients,” Louis J. DeGennaro, president of
18、 The Leukemia & Lymphoma Society, said in a news release.Up until now, a long and painful marrow transplant(骨髓移植) was the only option for many leukemia patients.In this procedure, healthy blood cells are taken from a donor and placed into the sick patient, who also has to go through chemotherapy(化疗)
19、 to allow their body to adjust to the new cells.But with a recovery rate of around 83%according to a news release published by the FDAits hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.“Were entering a new frontier in medical innovation with the
20、ability to reprogram a patients own cells to attack a deadly cancer,” FDA representative Scott Gottlieb said in the release. “New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many incurable illnesses.”【解题导语】治愈癌症是医学界的难题,大
21、量的时间和金钱投入到研究一种阻止这种可怕疾病的方法上。现在一种新的基因疗法给人们带来了治愈白血病的希望。该疗法通过培养病人体内的有免疫力的细胞来对抗白血病。5What is the authors main purpose in writing the passage?ATo compare different ways of curing leukemia.BTo report on a breakthrough in cancer treatment.CTo explore the potential of gene and cell therapies.DTo show scientis
22、ts efforts in search of a cure for cancer.B解析:写作意图题。根据第二段“Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US., a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy that could mean the end of a certain type of cancer.”并结合全文其他内容可知,本文主要介绍了治疗癌症的一项突破一种新的基因疗法,故
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357995.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018-2019版课堂讲义同步系列高中语文人教版必修五课件:第一单元 五彩斑斓的小说世界 .ppt
