2021版高考英语(北师大版)一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15 LEARNING WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习课后达标检测:3 UNIT 15LEARNING WORD版含答案 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 课后 达标 检测 15 LEARNING WORD
- 资源描述:
-
1、课时练12篇阅读1篇完形.阅读理解A(2020辽宁五校模拟)While the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher. Before you start imagining a humanlike robot walking
2、around the classroom, Will is just an avatar(化身) that appears on the students desktops, or smartphone screens, when ordered to come.The autonomous animation(动画制作) platform has been modeled after the human brain and nervous system, allowing it to show humanlike behavior. The digital teacher is assign
3、ed to teach “Be sustainable with energy”a free program for Auckland elementary schools.Just like the humans it replaced, Will is able to instantly react to the students responses to the topic. Thanks to a webcam and microphone, the avatar not only responds to questions the kids may have, but also pi
4、cks up nonverbal cues(暗示). For instance, if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This twoway interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs developers to monitor their involvement, and make changes if needed.Nikhil Ravishankar believes that
5、Willlike avatars could be a novel way to catch the attention of the next generation. He says, “I have a lot of hope in this technology as a means to deliver costeffective, rich, educational experience in the future.”The program, in place since August 2018, has been a great success thus far. Ravishan
6、kar says, “What was fascinating to me was the reaction of the children to Will. The way they look at the world is so creative and different, and Will really captured their attention.” However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.【解题导语】新西兰奥克
7、兰的一些小学生成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。数字化老师Will能和学生积极互动,吸引学生的注意力。1What was special for some elementary school students in Auckland?AA digital teacher taught them.BThey first saw something digital.CThis was the start of a new school year.DThey could get close to smartphone screens.A解析:细节理解题。根据第一段第二句“They becam
8、e the worlds first kids to be taught by a digital teacher.”可知,他们成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。由此可知,对奥克兰的一些小学生来说其特别之处在于有一位数字化老师“教”他们。故选A。2What is the benefit of this twoway interaction?AIt can smile back.BIt can use a microphone.CIt can talk any topic for free.DIt can change if necessary.D解析:细节理解题。根据第三段最后一句“T
9、his twoway interaction not only helps attract the students attention. and make changes if needed.”可知,这种双向的互动不仅有助于吸引学生的注意力,还允许该程序的开发人员监视他们的参与度,并在需要时做出改变。由此可知,这种双向互动的好处就在于其可以在必要的情况下适时进行改变。故选D。3Whats the authors attitude to Wills replacing human educators soon?AOptimistic.BDoubtful.CUnclear. DDisapprov
10、ing.D解析:观点态度题。根据最后一段最后一句“However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.”可知,作者认为无论它变得多么受欢迎,Will都不太可能在短期内取代人类教育工作者。由此可推知,D项符合题意。4What might be the best title for the passage?ANew Hightech Contributes to EducationBThe Worlds First Digital Teach
11、er Appears in the ClassroomCThe Worlds First Digital Teacher, a Help to StudentsDNew Zealand Will Replace Teachers in the ClassroomB解析:标题归纳题。本文为新闻报道类文章,第一段交代了文章的中心,即世界上第一个数字化老师走进课堂“教”孩子们,然后文章后面的段落围绕这个中心,交代了具体的上课内容、交流方式及对这种授课方式的看法。故B项最适合作本文标题。B(2020惠州第二次调研)I realized something this morning. I have be
12、en writing now for 34 years. It all started when I was just 18 years old. As a boy I had read literally hundreds of books. I had a thirst for knowledge that seemingly could never fade. Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it, but as any writer tells you once the
13、 ideas awaken inside of you they wont leave you alone until you write them down. I didnt have a computer, word processor, or even a typewriter. Still, I grabbed a pen and lined notebook paper and wrote everything that was burning inside of me.When I was done I didnt know how to share it. There was n
14、o Internet back then, no smart phones, and no social media. I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written. He was a good man full of both wisdom and kindness. He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to writ
15、e. I continued to write new articles each week and shared them first with other local papers and later online as well. Years later at the urging of my readers I even selfpublished two collections of my stories in book form.Through my writing I slowly became more than I was. In my writings I encounte
16、red my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well. I also found that we all are writers whether we put pen to paper or not. With every choice we make, with every t
17、hought we hold, and with everything we do, we are writing our own life story.Lance Wubbels once wrote:“I hope you realize your life is truly your life. It belongs to you. It is your story to write with love. Day by day, line by line, write it well.”【解题导语】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历。从这个过程中,作者认识到了
18、写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。5As a boy, when the author found he had something to share, _Ahe wrote it downBhe ignored itChe shared it on social mediaDhe told it to a writerA解析:细节理解题。根据第一段中的“Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it.wrote everything that was
19、burning inside of me.”可知,作者一开始想忽略内心的想法,但是后来还是写了下来。故选A。6How did the author begin his writing career?AHe was hired as a newspaper editor.BHe put his stories online by himself.CHe selfpublished two books.DHe was helped by a local newspaper editor.D解析:细节理解题。根据第二段中的“I sought out the editor of my local co
20、unty newspaper and asked him to print what I had written.” 及“He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to write.”可知,作者是在当地报纸的一位编辑的帮助下开始了自己的写作事业。故选D。7What does the author think of writing?AWriting takes practice and efforts.BWriting can benefit oneself and o
21、thers.CWriting helps people tell right from wrong.DOnly with a pen can one write his life story.B解析:推理判断题。根据第三段中的“In my writings I encountered my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to ch
22、oose love and joy as well.”可知,作者在自己的作品中,遇到了最好的自己,发现了所有的人身上都有的善良和光明,还找到了伟大的爱和欢乐,并鼓励别人也选择爱和欢乐。由此可推知,作者认为写作利己利人。故选B。8Which of the following can be the best title for the text?AA Way to Be a WriterBA Way to Share IdeasCLiving Is WritingDWriting Is the Source of LoveC解析:标题归纳题。从全文的内容可知,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家
23、的经历;再结合最后一段,作者引用了Lance Wubbels的名言表达自己对写作的感悟可知,从这个过程中,作者认识到写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。故选C。.完形填空(2020洛阳、许昌质检)My least favorite part was participating in sport meets, for I loved running by myself. When faced with running against fellow athletes, I was _1_. I had butterflies in my stomach and th
24、e sudden urge to go to the nearest _2_. This year, _3_, I was encouraged to join in a running competition by my coach.The 800meter event was approaching, meaning that I would _4_ soon. I breathed deeply and tried to _5_ my worries. I walked over to some of the _6_ who would run with me and started t
25、o _7_ with them. We were all loosening up and getting ready to run as _8_ as possible.I stepped up to the line for the event. The starter raised his starting gun and _9_. About twentyfive runners _10_. With these runners around me, I _11_ my coachs words, “You may be small, but you have _12_ power.”
26、 So, I kept up with athletes twice my _13_. I picked up the runner in seventh place and based my steps on him, making it a little bit faster. One by one, I _14_ to make it to the top four, bursting around the lap.It was the last lap before the final straightaway. I _15_ I had the possibility to win.
27、 So I widened my steps, speeding up my _16_. I caught up with the runner in first place and we ran side by side down the last 100 metersI _17_ him by a hair at the finishing line.My coach gave me a _18_ hug as I headed back to see him. He was _19_ because I had shortened my original _20_ by twelve s
28、econds at least.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”以前喜欢一个人跑步,最不爱参加运动会,但是今年“我”努力尝试,参加了跑步比赛。1A.shocked BnervousCcomfortable DbraveB解析:根据上文中的“for I loved running by myself”以及空后的“I had butterflies in my stomach”可知,当“我”与运动员同伴赛跑时,“我”很紧张。2A.stadium BhospitalCbathroom DstationC解析:根据该句中的“I had butterflies in my stomach”并结合选项
29、和常识可推知,“我”和其他人一起跑步很紧张,会突然急切地想去最近的洗手间。3A.however BinsteadCotherwise DmoreoverA解析:空处所在句表示今年教练鼓励“我”去参加跑步比赛,与上文内容形成转折,所以用however“然而”。4A.delay BfailCescape DcompeteD解析:根据空前的“The 800meter event was approaching”可知,“我”很快将参加800米比赛。5A.ignore BincreaseCform DimagineA解析:根据语境可知,“我”深呼吸并试图忽略自己的担忧。6A.reporters Bjud
30、gesCrunners DcoachesC解析:根据语境和空后的“who would run with me”可知,“我”走向一些将和“我”一起跑步的跑步者,开始和他们一起热身(warm up)。7A.watch out Bturn backCget away Dwarm upD解析:参见上题解析。8A.smoothly BrapidlyCcalmly DpatientlyB解析:根据空前的“We were all.to run”并结合常识可知,“我们”都准备好尽可能快地奔跑。9A.returned BwithdrewCscreamed DfiredD解析:根据语境可知,发令员举起发令枪并开枪
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358021.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
