分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(十) 词句猜测题——词语猜测类 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:358357
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:27.76KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练十词句猜测题词语猜测类 WORD版含答案 2022 届高三 英语 二轮 复习 练习 考点 分类 词句 猜测 词语 WORD 答案
    资源描述:

    1、考点分类练(十)词句猜测题词语猜测类A(2021山东烟台高三诊断性测试)One in five children starting primary school in the UK are overweight. By the time they leave school, that figure will rise to one in three. The chance of them being overweight in adulthood, which brings a range of associated health risks, is high, at 50%-75%. The

    2、 root cause of diet-related fatness is no secret: an energy imbalance between the quantity of food being consumed and the level of physical activity being conducted. Addressing this imbalance needs to be, in part, a review of our diet. More fresh ingredients(材料) especially fruit and vegetables, less

    3、 processed foods and fewer additives(添加剂) are all important factors in building a balanced diet. The Department of Health has recognised that a collective approach, rather than just individual behaviour change, is a successful way of achieving this. Universal adjustments like a blanket decrease in s

    4、ugar content influence the way we eat through the choices available to us. Applying this approach to school kitchens makes sense. They have an important role to play in maintaining healthy diets. Offering a school menu packed with fresh ingredients and without artificial additives makes a direct and

    5、 effective impact on what children eat at school. Its an area the Soil Association consistently works to handle through its Food for Life programmeworking with schools to transform food culture, improve food education and encourage lasting changes to the way schools think about food. It works. In Fo

    6、od for Life schools, pupils are a third less likely to eat no fruit or vegetables than those in the control schools. One way for schools to get involved is a Food for Life Served Here award, which means at least 75% of dishes are prepared on site using fresh ingredients. It encourages local seasonal

    7、 produce and requires a commitment to environmentally friendly produce. At its heart, the award is designed to support health and enhance food understanding. Over 50% of English primary schools have such an award, already, serving around 1.7 million meals each day to over 10,000 schools and its a fi

    8、gure well see grow. 1.What does the underlined word “Addressing” in paragraph 2 mean? A.Tackling.B.Ignoring. C.Maintaining. D.Postponing. 2.Which approach will work for students to build a balanced diet? A.Stopping them eating alone in schools. B.Getting them aware of the harm of fatness. C.Ensuring

    9、 healthy recipes on school menus. D.Increasing the availability and flavour of food. 3.What can we say about the Food for Life programme? A.Its a heavy load on schools. B.Its complicated to operate. C.Its a temporary project. D.Its a fruitful attempt. 4.Which type of food may the Food for Life Serve

    10、d Here award promote? A.Sugary snacks. B.First-class sausages. C.High-quality imported beef. D.Freshly picked organic beans. B(2021江西南昌高三教学质量检测)Perhaps thousands of people have searched for a bronze chest full of gold and jewels hidden in the Rocky Mountains between Santa Fe and the Canadian border

    11、hidden by a millionaire adventurer. At least four people died in their search for the treasure. But its all over now. Fenns Treasure has been found. The 89-year-old adventurer named Forrest Fenn, who created the treasure hunt, announced the news via his website.“I dont know the person who found it,

    12、but the poem in my book led him to the precise spot,” Fenn wrote,“The treasure was confirmed by a photograph the lucky finder sent me.”Forrest Fenn, the man who started the hunt, lives in Santa Fe. He was a pilot in the Vietnam War and later accumulated(积累) his wealth as a dealer in art and antiques

    13、. Fenn was diagnosed(诊断) with cancer in 1988 and had planned to die peacefully in the woods with his treasure. But when his cancer became less serious, he changed his plan, eventually writing the poem that described his dream resting place, which is where he hid the treasure. The poem appeared in a

    14、memoir called The Thrill of the Chase. Fenn said that the chest wouldnt be found by accident; only a treasure hunter who correctly interpreted the clues would find it. Several treasure hunters went missing while attempting to find the chest, including hunter Jeff Murphy and Mike Petersen, both of wh

    15、om went missing in Yellowstone National Park in 2017. Fenn said that he had never been to that park, and that the treasure was not in a dangerous place.“It was in the thick forest of the Rocky Mountains and had not been moved from the spot where I hid it more than 10 years ago,” Fenn wrote on his we

    16、bsite. It is illegal to remove anything from a national park, which would cause trouble in legally claiming the treasure if it was found there. 5.What contributed to the finding of the treasure? A.Fenns announcement. B.A poem in Fenns book. C.Fenns vivid description. D.A photo on Fenns website. 6.Wh

    17、at is the third paragraph mainly about? A.Who Forrest Fenn was. B.Where Fenn hid the treasure. C.How the treasure hunt began. D.What Fenn did to find the treasure. 7.What can we learn about “Fenns Treasure”? A.It was in Yellowstone National Park. B.It was found by someone by chance. C.It was moved f

    18、rom one place to another. D.It was in Fenns chosen resting place. 8.What does the underlined word “claiming” in the last paragraph probably mean? A.Taking. B.Burying. C.Protecting. D.Acknowledging. C(2021江西萍乡高三第二次模拟)The spot of red was what first caught Randy Heisss attention on December 16. He walk

    19、ed towards it and found a balloon attached to a piece of paper. “Dayami,” it read on one side, in a childs writing. It was a Christmas wish list, all in Spanish. He suspected that a child had tried to send a wish list by balloon, something he used to do himself when he was a kid. And he wondered whe

    20、ther he could find the child. It would be difficult, but based on the prevailing(盛行的) wind, Heiss was pretty sure where it came fromjust across the border, the city of Nogales, Mexico. Heiss then posted about his quest on the website, attaching photos, hoping someone might know the girls family. A f

    21、ew days passed with no leads. Heiss worried that time was running out before Christmas. On December 19, he sent a private message to Radio XENY, a radio station based in Nogales. The next morning, Heiss awoke to a message from Radio XENY: They had located Dayami, an eight-year-old girl, and her fami

    22、ly, who indeed lived in Nogales.“It just changed my entire day,” said Heiss. Having bought just about everything on Dayamis list, Heiss and his wife, at the Radio XENY, met the family. “It was a beautiful and healing experience for us.” Heiss said, “Since our only son died ten years ago, being aroun

    23、d children at Christmas time has been absent in our lives.” Heiss said.“We now have friends for life. And, for a day, that border fence with its wire melted away.”9.What did Heiss find on December 16? A.A Christmas wish list from a child. B.A mass of grassland. C.A letter addressed to him. D.A beaut

    24、iful red balloon. 10.What does the underlined word “leads” in paragraph 4 probably mean? A.Examples. B.Clues. C.Suggestions. D.Plans. 11.What message does the text intend to convey? A.Love knows no borders. B.A bold attempt is half success. C.We should help those who help themselves. D.Nothing is im

    25、possible to a willing heart. 考点分类练(十)词句猜测题词语猜测类【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了为帮助学生建立均衡饮食, 英国的小学所采取的一系列方法。1.A解析:词义猜测题。画线词所在句之后的 “More fresh ingredients especially fruit and vegetables, less processed foods and fewer additives are all important factors in building a balanced diet.” 讲的是解决不均衡的办法。由此推断, 画线词在此处的意思

    26、是 “解决”。故选A项。2.C解析:细节理解题。根据第四段的 “Offering a school menu packed with fresh ingredients and without artificial additives makes a direct and effective impact on what children eat at school.” 可知, 确保学校菜单上有健康的食谱可以帮助学生建立均衡的饮食。故选C项。3.D解析:推理判断题。根据第五段的 “In Food for Life schools, pupils are a third less likely

    27、to eat no fruit or vegetables than those in the control schools.” 可知, Food for Life programme是一次卓有成效的尝试。故选D项。4.D解析:细节理解题。根据倒数第二段的 “One way for schools to get involved is a Food for Life Served Here award, which means at least 75% of dishes are prepared on site using fresh ingredients.” 可知, 学校参与其中的一种

    28、方式是提供一种奖励, 这意味着至少75%的菜肴是现场用新鲜食材制作的。也就是说, 该奖推广的是新鲜食物。故选D项。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) chance n.可能性collective adj.集体的; 共同的; 总体的重点语块in part 在某种程度上; 部分地at least 至少【语篇导读】本文是一篇记叙文。众多寻宝人寻找多年的宝藏最终被找到了, 藏宝人Forrest Fenn通过自己的网页发布了这个消息。5.B解析:细节理解题。根据第二段Fenn所说的 “I dont know the person who found it, but the poem in my book

    29、 led him to the precise spot” 可知, 是Fenn书里面的一首诗促成了宝藏的发现。故选B项。6.C解析:段落大意题。通读该段内容可知, 本段主要讲述了Forrest Fenn的个人经历以及他是如何将宝藏隐藏起来让别人寻找的。故选C项。7.D解析:细节理解题。根据第三段的 “But when his cancer became less serious, he changed his plan, eventually writing the poem that described his dream resting place, which is where he h

    30、id the treasure.” 可知, Fenn的宝藏在他选择的安息之所。故选D项。8.A解析:词义猜测题。根据画线词前文 “It is illegal to remove anything from a national park.” 可知, 从国家公园带走任何东西都是违法的, 因此 “.which would cause trouble in legally claiming the treasure if it was found there.” 这一部分应表示 “如果宝藏在国家公园被发现的话, 想要合法地带走宝藏就会引起不少麻烦”。由此可知, 画线词意为 “带走, 拿走”。故选A项

    31、。【帮你拓知识】必背单词(熟词生义) chest n.(常为木制的)大箱子interpret v.诠释; 说明重点语块be diagnosed with. 被诊断患有go missing 失踪; 走丢【语篇导读】本文是一篇记叙文。Randy Heiss偶然拾到了一个邻国女孩的愿望清单, 之后努力找到了这个女孩, 并且帮其实现了圣诞愿望。这个暖心的故事告诉我们: 爱没有边界。9.A解析:细节理解题。根据第一段的 “He walked towards it and found a balloon attached to a piece of paper.” 以及第二段的 “. it read on

    32、 one side, in a childs writing. It was a Christmas wish list, all in Spanish.” 可知, Heiss发现了一个气球, 上面附着一个孩子用西班牙语写的圣诞节愿望清单。故选A项。10.B解析:词义猜测题。根据第三段的 “Heiss then posted about his quest on the website, attaching photos, hoping someone might know the girls family.” 和第四段的 “Heiss worried that time was running out before Christmas.” 可知, 画线词所在句意为 “几天过去了, 没有任何线索”。故选B项。11.A解析:推理判断题。根据最后一段的 “We now have friends for life. And, for a day, that border fence with its wire melted away.” 可知, 文章想表达爱没有边界。故选A项。【帮你拓知识】重点语块catch ones attention 引起某人的注意on one side 在一边; 在一旁melt away (使)慢慢消失

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(十) 词句猜测题——词语猜测类 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358357.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1