河北省冀州市中学2017-2018学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省冀州市中学2017-2018学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 冀州市 中学 2017 2018 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北省冀州市中学2017-2018学年高一上学期第一次月考英语试题第I卷(115分)第一部分 听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman do last night?A. She watched TV. B. She wrote a story. C. She read a book.2. What does the man decide to do?A. Repaint his car. B.
2、 Give away his old car. C. Buy a new car.3. How does the woman look in that sweated?A. Bad. B. Pretty. C. Fat.4. What are the speakers mainly talking about?A. A joke. B. A sad experience. C. A book.5. What does the woman probably think of the mans plan?A. Funny. B. Great. C. Surprising.第二节 听下面2段对活或独
3、白。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7两个小题。6. What day is it today?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.7. What did Mike plan to do tomorrow afternoon?A. Do some shopping. B. Play basketball. C. Watch a game on TV.听第7段材料,回答第8、
4、9两个小题。8. Where did the woman probably want to work when she was little?A. At a hospital. B. At a school. C. At a theatre.9. What is the mans father?A. A doctor. B. A pilot. C. A teacher.听第8段材料,回答第10至12题。10. When does the man usually go to bed now?A. At about 9:30 pm. B. At about 10:00 pm. C. At abou
5、t 10:30 pm.11. What did Jim do this morning?A. He saw a doctor. B. He read a storybook. C. He took a walk.12. Whats the relationship between the speakers?A. Workmates. B. Friends. C. Mother and son.听第9段材料,回答第13至16题。13. Hows the weather today?A. Fine. B. Cloudy C.Rainy.14. What will the woman do in t
6、he park?A. Meet the man. B. Go on a picnic. C. Take pictures.15. How will the woman go to the mans place tomorrow?A. By bus. B. By taxi. C. On foot.16. Why does the man call the woman?A. To invite her to dinner. B. To tell her when to meet tomorrow.C. To give advice cm her transportation tool.听第10段材
7、料,回答第17至20题。17. What is the woman doing?A. She is telling about her new school.B. She is showing people around her school.C. She is telling new students about a building.18. Where is the computer room?A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor.19. When does the first class
8、begin?A. At 8:00 am. B. At 8:30 am. C. At 9:00 am.20. What will they do next?A. Visit the library. B. Enter the building. C. Borrow some books.第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANearly all of us have a bad habit, whether we know it or no
9、t. Some people say they want to get rid of (去除) it but dont know the proper ways. Heres some advice on how to get rid of bad habits.Make a list. Write down all the reasons why you want to stop a certain behavior, how its hurting you and why to get rid of it, this will help a lot. Look at that list r
10、egularly.Join in other activities. Its wise of you to do something else when you want to stop your bad habit. If you get angry easily, for example, you can practice having a deep breath or going for a walk.Give yourself a present. Before you take action against a bad habit, decide what youll do to c
11、elebrate it if you reach your goal.Keep off bad habits. If you are fat and want to lose weight, keep junk food out of your house. If you are a heavy smoker with coffee, turn to tea and keep away from friends who like smoking.Be patient. Bad habits develop over years, so you probably wont be able to
12、get rid of them quickly. In fact, people often give up several times before being successful, so you should be patient.Find support. Dont be afraid to ask for support from friends, family or other people who have the same bad habits as you. When you talk to others, they might be able to provide advi
13、ce or encouragement that you usually wouldnt get from yourself.1. The writer gives us pieces of advice in the passage.A. four B. fiveC. six D. seven2. If you want to lose weight, you should .A. drink more coffeeB. refuse the junk foodC. find support from friendsD. find a heavy smoker3. Which of the
14、following is WRONG according to the passage?A. Its not easy to get rid of bad habits in a short time.B. You can write down all the reasons for getting rid of bad habits.C. When talking to others, you can get what you cant get from yourself.D. When you want to stop your bad habits, dont do anything.4
15、. From the passage you can learn .A. how to get rid of bad habitsB. why we have some bad habitsC. what to do to have a bed habitD. where to find some support【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】本文作者就如何摆脱坏习惯这一问题给出了一些建议。.2. 细节理解题。根据If you are fat and want to lose weight, keep junk food out of your house. 可知如果你想
16、要减肥,你应该拒绝垃圾食品,所以选B。3. 细节理解题。根据Its wise of you to do something else when you want to stop your bad habit.可知当你想要停止你的坏习惯,什么事情都不做,这个表述是错误的,所以选D。4. 主旨大意题。根据Heres some advice on how to get rid of bad habits. 可知从这篇文章你可以学到怎样摆脱坏习惯,所以选A。BAt the beginning of the century there was a big farm called Hollywood Ra
17、nch. It was near Los Angeles in California. A few years later Hollywood was one of the famous places of the world. From 1910s to the 1950s Hollywood was the film center of the world. Every family knew the names of its film stars Charlie Chaplin, Grete Garbo, Bergman and hundreds more.The reason why
18、people went to Hollywood to make films was the sun. At first people made films in New York on the east coast of the United States. But then they heard about Los Angeles where there are 350 days of sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better place to work.
19、Also near Hollywood you can find mountains and sea and desert. They did not have to travel far to make any kind o filmWhen TV became popular in the 1960s, Hollywood started making films for television. Then in 1970s they discovered people still went to cinema to see big expensive films. After twenty
20、 years they are still making films in Hollywood and people watch them all over the world.5. Hollywood used to be a .A. cinema B. big farmC. park D. market6. Who was not mentioned as a film star in the passage?A. Charlie Chaplin. B. Marilyn MonroeC. Ingrid Bergman D. Greta Garbo.7. People went to Hol
21、lywood to make films because .A. it was a beautiful place B. you could find many film starsC. there was a lot of sunlight there D. it was a famous place8. Which statement is true?A. The west coast was a better place to make films.B. There are no mountains near Hollywood.C. People no longer went to t
22、he cinema after television became popular.D. Hollywood began to make films for television before the First World War.【答案】5. B 6. B 7. C 8. A【解析】本文介绍了好莱坞所在的西海岸是一个拍摄电影的好场所,人们去好莱坞拍电影是因为那里有很多阳光。5. 细节理解题。根据At the beginning of the century there was a big farm called Hollywood Ranch.可知好莱坞曾经是一个大农场,所以选B。6. 细
23、节理解题。根据Every family knew the names of its film stars Charlie Chaplin, Grete Garbo, Bergman and hundreds more.可知文中没有提到的影星是Marilyn Monroe,所以选B。7. 细节理解题。根据But then they heard about Los Angeles where there are 350 days of sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much
24、better place to work.可知人们去好莱坞拍电影是因为那里有很多阳光,所以选C。8. 细节理解题。根据As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better place to work.可知西海岸是一个拍摄电影的好场所,所以选A。CYoure rushing to work and a man ahead of you collapses (跌倒) on the sidewalk. Do you stop to help? In astudy of by-standers, it was
25、found that some people avert their gaze and keep on walking rather than stop and get involved. “There is a tendency to decide that no action is needed.” says a psychologist. “The first thoughts that pop into (进入) your mind often keep you from offering help. In order to take action, you have to work
26、against them.” Here are some common thoughts that might prevent you from helping. Why should I be the one? Im probably not the most competent (有能力的) person in this crowd. You might think someone older or with more medical knowledge should offer assistance (帮助). What if he doesnt really need my help?
27、 The fear of embarrassment is powerful; no one wants to risk looking foolish in front of others. No one else looks concerned-this must not be a problem. We can follow the people around us, but most people tend to hold back their emotions in public.“If you spot (发现) trouble and find yourself explaini
28、ng inaction, force yourself to stop and evaluate the situation instead of walking on,” says the psychologist. “Then retry to involve other people; you dont have to take on the entire responsibility of being helpful. Sometimes its just a matter of turning to the person next to you and saying, “It loo
29、ks like we should do something.” Or asking someone if an ambulance has been called and, if not, to call for one. Once you take action, most people will follow you.”9. Which is NOT the common thought that stops you from helping others?A. Im not the very person capable of setting the problem.B. It loo
30、ks like we should do something.C. It can not be a problem as no one else is concerned.D. The doesnt really need my help.10. According to a study of by-standers, what will some people do when a man ahead falls down on the sidewalk?A. They will call for help and then walk away.B. They will stop and of
31、fer help.C. They will look in other direction and go on walking.D. They will risk laughing at the helper.11. The undefined words “avert their gaze” in Paragraph 1 probably means .A. fix their eyes on (关注) somethingB. pay close attention to somethingC. stare at (盯着看) somethingD. turn their eyes away
32、from something【答案】9. B 10. C 11. D【解析】本文主要讲了旁观者调查显示,当前面的一个人摔倒了,有些人可能会眼睛看向其他方向继续走路,作者针对这一现象的原因进行了分析。9. 细节理解题。根据Why should I be the one? Im probably not the most competent (有能力的) person in this crowd. What if he doesnt really need my help? The fear of embarrassment is powerful; no one wants to risk lo
33、oking foolish in front of others. No one else looks concerned-this must not be a problem. A、C和D文中都提到了,所以选B。10. 细节理解题。根据In a study of by-standers, it was found that some people avert their gaze and keep on walking rather than stop and get involved.可知旁观者调查显示,当前面的一个人摔倒了,有些人可能会眼睛看向其他方向继续走路,所以选C。11. 词义猜测
34、题。根据study of by-standers, it was found that some people avert their gaze and keep on walking rather than stop and get involved.可猜出“avert their gaze”的意思是把他们的眼睛转向别处,所以选D。DCoca-Cola has created a publicity stunt (作秀) in Singapore a vending machine (自动售货机) which gives out free cans of Coke in return for
35、 (作为对回报) hugs. The whacky idea is part of the companys Open Haziness campaign (运动) designed to attract young people in Singapore.Students at the National University of Singapore were surprised to find that the soft drinks company had placed the machine in the schoolyard. But instead of the drinks br
36、ands logo (标志), the words “Hug Me” are written across its red-and-white logo. Instead of paying money, customers have to hug the drinks machine to receive a free can of Coke.Public displays of affection are uncommon and have long been discouraged in Singapore, but are on the rise among young people.
37、 The move is part of a campaign created by advertising firm Ogilvy & Mather, intended to let the youth to see the brand as a non-threatening (无威胁的) friend.Leonardo OGrady, leader of the campaign, said, “Happiness is contagious (传染的). The Coca-Cola Hug Machine is a single idea to spread some happines
38、s. We want to spread happiness in an unexpected, creative way to attract not only the people present, but the audience at large.”He hopes that it will encourage consumers to bring positivity, optimism (乐观) and fun into their lives and to open a Coke, sharing a little happiness.The machines haw been
39、such a success that there are plans to roll them out across Asia. Mr. OGrady added, “The reaction was amazing at one point we had four to five people hugging the machine at the same time as well as each other! In fact, there was a long line of people looking to give hugs.”12. The underlined word “wh
40、acky” in Paragraph 1 can be replaced by “ ”.A. free B. strangeC. uncertain D. traditional13. What was the purpose of the campaign?A. To help sell more Coca-Cola drinks.B. To display the famous logo of Coca-Cola.C. To tell the young Coca-Cola is their friend.D. To show Coca-Cola is especially generou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358419.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
部编八年级语文下册第二单元综合性学习:倡导低碳生活课件.pptx
