山东省青岛市2020届高三第三次模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛市2020届高三第三次模拟英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛市 2020 届高三 第三次 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、青岛市 2020 年高三自主检测英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在 本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读 (共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。AInnovative Designs for AccessibilityDe
2、adline: 2020-04-30 Award: $ 7,500 CADOpen to: University studentsThe Innovative (创新的) Designs for Accessibility student competition challenges students across Canada to use their creativity to develop innovative, cost-effective and practical solutions to accessibility barriers for people with disabi
3、lities. (Read more)Clean Tech CompetitionDeadline: 2020-04-13Award: $ 28,000Open to: Students 13-15 years oldThe Clean Tech Competition is a unique, worldwide research and design challenge for pre-college youth. The competition is designed to build a deeper understanding of STEM (science, technology
4、, engineering, and math) related concepts, recognize outstanding talent, and prepare the next generation of globally competitive innovators. (Read more)Agile Robotics CompetitionDeadline: 2020-04-10Award: $ 17,500 Open to: AdultsAgile Robotics Competition is a simulation-based (仿真) competition desig
5、ned to promote agility(灵活) in industrial robot systems by employing the latest advances in artificial intelligence and robot planning. The competition will be held virtually (虚拟的), so there is no need to travel to compete. The competition will use the Gazebo simulation tool. (Read more)Wearable Robo
6、tics Innovation ChallengeDeadline: 2020-04-24Award: $ 5,000 Open to: EveryoneThe Wearable Robotics Association is inviting entries that represent the most innovative new ideas in wearable robotic technology. The review committee will select as many as ten finalists. The one considered to be the most
7、 innovative will be announced at the conference and will receive $ 5,000 to accelerate the new technology. (Read more)1. Which competition favors competitors with a creative mind in helping the disabled?A. Innovative Designs for Accessibility.B. Clean Tech Competition.C. Agile Robotics Competition.D
8、. Wearable Robotics Innovation Challenge.2. Whats the aim of Clean Tech Competition?A. To make a research about STEM.B. To encourage university students to be innovators.C. To help students prepare for the university.D. To find talented teenagers and develop their ability to innovate.3. What can we
9、know about the four competitions?A. They are open to everyone.B. Every competitor can get an award.C. They are held in April.D. They are held virtually.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四种比赛,说明了四个比赛各自的截止日期、奖项和针对对象等情况。【1题详解】细节理解题。根据Innovative Designs for Accessibility部分中The Innovative (创新的) Design
10、s for Accessibility student competition challenges students across Canada to use their creativity to develop innovative, cost-effective and practical solutions to accessibility barriers for people with disabilities. (Read more)可知“无障碍学生创新设计大赛”向加拿大各地的学生提出挑战,让他们发挥自己的创造力,为残疾人开发创新的、符合成本效益的和实用的解决方案。由此可知,在
11、帮助残疾人方面,Innovative Designs for Accessibility更喜欢有创造性思维的选手。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Clean Tech Competition部分中The competition is designed to build a deeper understanding of STEM (science, technology, engineering, and math) related concepts, recognize outstanding talent, and prepare the next generation of glob
12、ally competitive innovators.可知比赛旨在建立对STEM(科学、技术、工程和数学)相关概念的深入理解,找到优秀人才,培养下一代具有全球竞争力的创新人才。由此可知,Clean Tech Competition的目的是寻找有才华的青少年,培养他们的创新能力。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Innovative Designs for Accessibility部分中Deadline: 2020-04-30可知截止日期为2020年4月30;Clean Tech Competition部分中Deadline: 2020-04-13可知截止日期为2020年4月13日;Agi
13、le Robotics Competition部分中Deadline: 2020-04-10可知截止日期为2020年4月10日;Wearable Robotics Innovation Challenge部分中Deadline: 2020-04-24截止日期为2020年4月21日。由此可知,这四场比赛都是在四月举行。故选C。BMany of us would like to spend all of our time helping dogs in need, but it can be hard to carve out that kind of time. Well, one man, E
14、ugene Bostick, decided that when he retired, he would devote the rest of his life to helping homeless dogs feel loved.Eugene Bostick was fortunate enough to be able to retire at the ripe age of 65 after working his entire life on his farm. His farm was located at the end of a dead-end street, and he
15、 noticed that people would, unfortunately, abandon their dogs on the farm and race off.Eugene refused to see these pets suffer, and he quickly picked up these abandoned dogs, giving them food and taking them to the vet to make sure they were spayed and neutered.Eugenes farm has all kinds of animals,
16、 such as horses and goats, so these dogs have plenty of other animals to play with.Over the last 20 years, Eugene has shown his kindness by taking on these abandoned pets, but he also saw the chance to offer them a bit of adventure. After spotting a neighbor transporting rocks behind his tractor usi
17、ng barrels, he realized he could do the same for his dogs. Eugene got to work to make his own train, and made sure to add some pleasant pillows so his furry friends could travel in comfort. The dogs quickly got on the train, and together, they spent hours traveling around town and through the forest
18、s nearby.After they were spotted around town, one neighbor took a picture of Eugene that went viral, and a GoFundMe page was started that gained plenty of donations. Eugene was amazed by everyones generosity, and was happy to see others help these abandoned animals feel loved. Eugene will continue t
19、o care for his dogs, and we should all follow his lead!4. What can we learn from the passage?A. Eugene wished to retire ahead of time to care for homeless dogs.B. People would race to the farm to pick up homeless dogs.C. Eugene and the vet took in many abandoned dogs together.D. Eugenes idea for the
20、 barrel train was inspired from his neighbor.5. Whats peoples attitude to Eugenes act?A. Supportive.B. Unconcerned.C. Doubtful.D. Astonished.6. Which words can be used to describe Eugene?A. Serious and hardworking.B. Caring and adventurous.C. Rich and generous.D. Playful and Childish.7. What can be
21、the best title for this passage?A. A retired mans lifeB. Lucky dogsC. Train for homeless dogsD. How to help homeless dogs【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要记叙了Eugene Bostick退休后救助被遗弃的狗狗们,并且给为流浪狗们制作了属于他们的火车,他们在镇上被发现后,一个邻居给Eugene拍了一张照片,并在网上疯传,随后一个GoFundMe页面被打开,获得了大量的捐款。Eugene对每个人的慷慨感到惊讶,也很高兴看到其他人帮助
22、这些被遗弃的动物感受到爱。【4题详解】细节理解题。根据倒数第二段中After spotting a neighbor transporting rocks behind his tractor using barrels, he realized he could do the same for his dogs.可知在看到一个邻居用桶在拖拉机后面搬运石头后,他意识到他也可以为他的狗做同样的事情。由此可知,Eugene的桶形火车的想法是从他的邻居那里得到的灵感。故选D。【5题详解】推理判断题。根据最后一段中After they were spotted around town, one nei
23、ghbor took a picture of Eugene that went viral, and a GoFundMe page was started that gained plenty of donations.可知他们在镇上被发现后,一个邻居给尤金拍了一张照片,并在网上疯传,随后一个GoFundMe页面被打开,获得了大量的捐款。由此可推知,人们对Eugene的行为表示支持。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第三段Eugene refused to see these pets suffer, and he quickly picked up these abandoned do
24、gs, giving them food and taking them to the vet to make sure they were spayed and neutered.( Eugene不愿看到这些宠物遭受痛苦,他很快就把这些被遗弃的狗抱起来,给它们喂食,并带它们去看兽医,确保它们被节育)可知Eugene是个有爱心的人;以及倒数第二段中Over the last 20 years, Eugene has shown his kindness by taking on these abandoned pets, but he also saw the chance to offer
25、them a bit of adventure.(在过去的20年里,Eugene通过收留这些被遗弃的宠物来表达他的善意,但他也看到了给它们一点冒险的机会)结合后文Eugene给流浪狗们制作火车,在城里转圈,穿过附近的森林,可知Eugene很具有冒险精神。由此可推知,Eugene有爱心和冒险精神。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据倒数第二段中Eugene got to work to make his own train, and made sure to add some pleasant pillows so his furry friends could travel in comfor
26、t. The dogs quickly got on the train, and together, they spent hours traveling around town and through the forests nearby.可知Eugene开始着手制作他自己的火车,并在车上添置了一些舒适的枕头,这样他的毛茸茸的朋友们就可以舒舒服服地旅行了。狗很快就上了火车,它们一起花了好几个小时在城里转圈,穿过附近的森林。结合文章主要记叙了Eugene Bostick退休后救助被遗弃的狗狗们,并且给为流浪狗们制作了属于他们的火车,他们在镇上被发现后,一个邻居给Eugene拍了一张照片,并在
27、网上疯传,随后一个GoFundMe页面被打开,获得了大量的捐款。Eugene对每个人的慷慨感到惊讶,也很高兴看到其他人帮助这些被遗弃的动物感受到爱。由此可知,C选项“给流浪狗们制作的小火车”最符合文章标题,故选C。CIf the three Rs (reduce, reuse and recycle) is a guideline to save the planet, garbage-sorting is where the efforts start. Since May 1, Beijing has started to carry out mandatory garbage-sorti
28、ng in new efforts to better protect the environment. Under the new regulation, residents are required to classify household waste into four categories: kitchen, recyclable, hazardous and other waste. People who fail to sort their garbage properly can be fined from 50 to 200 yuan, reported Xinhua.Som
29、e residential communities in Beijing have introduced rewards to encourage residents to sort their garbage. According to Xinhua, residents can earn points by classifying their domestic waste correctly and then exchange the points they accumulate for daily necessities such as soap.Garbage sorting prac
30、tices have reached over 70 percent of housing estates in 18 cities, including Shanghai, Xiamen and Hangzhou, according to the Ministry of Housing and Urban-Rural Development. Shanghai first enacted a mandatory garbage-sorting regulation in July 2019 and has had a 90 percent compliance (服从) rate amon
31、g its housing estates.According to a report by the Ministry of Ecology and Environment, over 90 percent of the public believe that garbage-sorting is important for the protection of the environment. However, garbage-sorting is still a big problem in China. Only 30 percent of participants said they t
32、hink they are completely sorting their waste, the report noted. According to Xinhua, its partly because many people lack the willingness to sort their own waste. Also, some previous garbage regulations didnt include fines for people who failed to obey them.“Its a must to have a legal guarantee to pr
33、omote garbage sorting,” Liu Jianguo, a professor from Tsinghua University, told China Daily, “Aside from China, many countries like Germany, Spain and Britain, also ask people to sort waste into specific categories. In Japan, there is a fixed time for the sorting of each kind of garbage and litterin
34、g.”8. What can we learn about the new regulation in Beijing?A. It hasnt been put into use yet.B. Residents can sort the garbage as they like.C. People can get money if they classify their domestic waste correctly.D. Those who cant sort the garbage as the new rule requires shall be fined.9. Whats the
35、 problem in garbage sorting in China?A. Most people are unaware of its importance in protecting environment.B. Some people dont want to take the trouble to sort the garbage.C. Only residents in big cities can sort the trash correctly.D. The government doesnt have enough money to support garbage sort
36、ing.10. What can we infer from Liu Jianguos words?A. Its difficult to carry out garbage sorting in China.B. Some laws in garbage-sorting are needed.C. People in developed countries can better sort the garbage.D. We should learn from Japan.11. Whats the best title of the passage?A. Garbage sorting, a
37、 new start in ChinaB. New regulations in BeijingC. Argument on garbage sortingD. How to sort domestic garbage【答案】8. D 9. B 10. B 11. A【解析】这是一篇新闻报道。文章主要说明了自5月1日起,北京开始实施强制垃圾分类,以更好地保护环境。文章介绍了这一政策的相关规定,说明了如今中国垃圾分类的现状和存在的一些问题,以及其他人对于中国垃圾分类的一些看法。【8题详解】细节理解题。根据第一段中People who fail to sort their garbage prop
38、erly can be fined from 50 to 200 yuan, reported Xinhua.可知据新华社报道,没有对垃圾进行分类的人将被处以50元到200元的罚款。由此可知,那些不能按照北京新规则的要求进行垃圾分类的人将被罚款。故选D。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中However, garbage-sorting is still a big problem in China. Only 30 percent of participants said they think they are completely sorting their waste, the re
39、port noted. According to Xinhua, its partly because many people lack the willingness to sort their own waste.可知然而,垃圾分类在中国仍然是一个大问题。报告指出,只有30%的受访者表示,他们认为自己已经完全对垃圾进行了分类。据新华社报道,部分原因是许多人不愿意对自己的垃圾进行分类。由此可知,中国垃圾分类的问题是有些人嫌垃圾分类麻烦。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“Its a must to have a legal guarantee to promote garbage
40、 sorting,” Liu Jianguo, a professor from Tsinghua University, told China Daily, “Aside from China, many countries like Germany, Spain and Britain, also ask people to sort waste into specific categories. In Japan, there is a fixed time for the sorting of each kind of garbage and littering.”可知清华大学教授刘建
41、国在接受中国日报采访时表示:“推广垃圾分类必须有法律保障。除中国外,德国、西班牙和英国等许多国家也要求人们对垃圾进行分类。在日本,垃圾分类的时间是固定的。”由此可推知,刘建国认为需要制定一些垃圾分类的法律。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中Since May 1, Beijing has started to carry out mandatory garbage-sorting in new efforts to better protect the environment. Under the new regulation, residents are required to
42、classify household waste into four categories: kitchen, recyclable, hazardous and other waste. People who fail to sort their garbage properly can be fined from 50 to 200 yuan, reported Xinhua.可知自5月1日起,北京开始实施强制垃圾分类,以更好地保护环境。根据新规定,居民需要将生活垃圾分为四类:厨房垃圾、可回收垃圾、有害垃圾和其他垃圾。据新华社报道,没有对垃圾进行分类的人将被处以50元到200元的罚款。结合
43、文章主要说明了自5月1日起,北京开始实施强制垃圾分类,以更好地保护环境。文章介绍了这一政策的相关规定,说明了如今中国垃圾分类的现状和存在的一些问题,以及其他人对于中国垃圾分类的一些看法。由此可知,A选项“垃圾分类,中国的新起点”最符合文章标题。故选A。DWant to pick up that new best-seller for your flight, but not sure you want to spend the money?This will change your mindIf youve done a lot of traveling, youve probably not
44、iced that the bookstores at airports all look pretty similar. Theyve all got familiar logos, the walls of inviting plane snacks, and, of course, the towers of new hardcover books. Chances are youve wanted to grab one of those books for the plane ride. However, those hardcover books are a little pric
45、ey. Is it worth it to splurge, just to relieve the midair boredom?Yes it isbecause of a cool program that these bookstores have in place. These similar airport stores are all owned by the company Paradies Lagardre, and all of those stores take part in whats called the “Read and Return program.” Its
46、exactly what it sounds like. Whenever you buy one of those books, youve got six months to finish it and bring it back to the same, or another, Paradies Lagardre location. When you do that, you get half your money for the original purchase back.If youre going on a trip, buy that book youve been dying
47、 to read. When you go back to the airport for the return trip, bring the book back with you and get half the money back. While youre still in the bookstore, go ahead and get that other book youve been dying to read. Or the sequel to the book you read on the way there. Either way, your boredom on the
48、 flight back will be cured. And it gets better: the book you gave back will be re-sold for half price! Heres what you can get for free at an airport.There are two things you do need to make sure of. You have to bring back the receipt to get your money back. Also, the book needs to be in decent condi
49、tion. But other than that, this program couldnt be easier. In a way, its like a buy-one-get-one-half-off deal for books. Or get two books for the price of one-and-a-half. Either way, count us in.12. What does the underlined word “splurge” in paragraph 2 mean?A. Spend the money.B. Take the effort.C.
50、Take the trouble.D. Spend the time.13. How does the “Read and Return program” run?A. You can read books for free in any Paradies Lagardre store.B. You can buy books for half price in airport bookstores.C. You need to return the book to the same store where you buy it.D. You can get half your money b
51、ack if you return the book timely.14. What can we learn from the last paragraph?A. It is difficult to take part in the program.B. The receipt is necessary if you want to return the book.C. The program is popular with readers.D. The program runs successfully.15. Why does the author write this passage
52、?A. To encourage people to read on airplanes.B. To introduce Paradies Lagardre company.C. To advertise the “Read and Return program”.D. To show the advantages of reading on airplanes.【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。主要介绍了Paradies Lagardre公司提供的“Read and Return”项目,旨在为读者创造便利条件,购买的书读完后归还可以获得原购买价格一
53、半的钱数。【12题详解】词义猜测题。根据第二段中“However, those hardcover books are a little pricey. Is it worth it to splurge, just to relieve the midair boredom?”但是,那些精装书有点贵。 为了减轻空中无聊而花钱是否值得?可知此处“splurge”意为花钱。A. Spend the money.花钱;B. Take the effort.努力;C. Take the trouble.麻烦;D. Spend the time.花时间。通过分析语境可知A项“Spend the mon
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
