广东省顺德一中等六校2017届高三上学期第二次联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省顺德一中等六校2017届高三上学期第二次联考英语试题 WORD版含解析 广东省 顺德 一中 2017 届高三 上学 第二次 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2017届高三六校第二次联考英 语 本试卷共8页,三大题,满分120分。考试用时120分钟。注意事项:1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型填涂在答题卡相应位置上。 2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案,答案不能答在试卷上。 3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。第一部分 阅读理解(
2、共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AChinese President Xi Jinping stressed Wednesday that the socialist path China has followed is correct, and it is the choice of the “history and people.”Citing the remarkable achievements China has made over the past 37 years when
3、it initiated the reform and opening-up policy, Xi noted that it only took several decades for China to complete the journey the developed countries have gone through for centuries.“That fully shows that the Chinese people are following a correct path,” the president said while addressing a banquet h
4、osted by Lord Mayor of the City of London Alan Yarrow on Wednesday evening.Meanwhile, he pledged that China will stay committed to a peaceful development path and does not accept the logic that a country will seek hegemony once it gets strong.“No one and nothing in any reason can sway Chinas determi
5、nation and will to pursue the path of peaceful development,” he said.In his speech, the president also elaborated on the development of friendly relations between China and Britain, citing tea culture, literature, movies, TV dramas, football and cultural exchanges.He specifically referred to Shakesp
6、eares influence on him by sharing the story of his youth time in the countryside, when he was obsessed with the masters works.“The China-Britain friendship has been deeply rooted in the hearts of our two peoples. And there is a solid foundation in public opinion and in society for the two countries
7、to grow long-term relations,” he added.1. Where can you probably NOT find this passage?A. On the websiteB. In a magazineC. In an essayD. In a newspaper2. The underlined word “pledged” in Paragraph 4 could possibly be replaced by _.A. predicted B. confirmedC. announcedD. promised3. According to this
8、passage, which of the following statements is NOT TRUE?A. There exists a belief that China will seek hegemony once it gets strong.B. President Xi Jinping was hooked by Shakespeares works when in the countryside. C. The developed countries took hundreds of years to develop to the level that China is
9、now at.D. Xi mentioned tea culture to emphasize the importance of agriculture in friendship.【答案】CDD【解析】1推理判断题。通读全文可知,本文是一篇新闻报道,因此最有可能出现在报纸、杂志或网站上的新闻版块中,而不可能出自散文或随笔,故C项正确。2词义猜测题。根据画线词后的“that China will stay committed to a peaceful development path and does not accept the logic that a country will see
10、k hegemony once it gets strong.”可知,习近平主席承诺中国将继续致力于和平发展的道路,不接受一旦强大就称霸的逻辑,由此可知画线词词义为“承诺”,故D项正确。3细节理解题。根据倒数第二段中的“In his speech, the president also elaborated on the development of friendly relations between China and Britain, citing tea culture”可知,习近平在演讲中提到茶叶是为了说明中英两国之间的友好关系,而不是说明农业在友谊间的重要性,故选D项。【备注】本文
11、是一篇新闻报道,介绍了国家主席习近平在演讲中强调中国走社会主义道路是正确的,中国将继续致力于和平发展的道路,不会搞霸权主义。BThe general objective of public interest advertising is to inform, persuade, or remind people about the particular idea, cause, or philosophy being advertised. This kind of advertising is often used by non-business institutions, such as
12、schools, hospitals and charity organizations. We also see advertising by associations. In addition, we witness millions of dollars worth of advertising placed by government organizations. Much government advertising announces the availability of such valuable government services as consumer assistan
13、ce, welfare aid, or career guidance. However, with the resource available to it, the government can also use advertising techniques for propaganda purposes. Many state governments use advertising to attract new businesses, tourists, or workers to aid their economy.Because of the fact that public int
14、erest advertising is nonprofit, the words it uses are much more different from the other 3 kinds of advertising. Its purpose is not to urge readers to spend their money, but to disseminate a kind of concept or advocate a social ethic. The headline of public interest advertising also acts as a role o
15、f attraction. The average words of them are 10.6, and most of them are curious headlines (60%) and emotional headlines (30%). We can know from the statistics that attracting the reader is still a main task for the headline of public interest advertising, because only when the readers feel the advert
16、ising will benefit them (no matter physically or mentally) should they have the patience to read it furtherthats the rule of all the advertisements. I also notice that only 10% of those advertisements include their advertisers brand, which shows that the public interest advertisements do not aim to
17、propagandize any company or organization. Straight-line body copy is the most frequently used formwhich is 50% of the 20 ads. 75% of those ads have used imperative sentences. Most of these sentences are urging readers to take action immediately for others or social ethics. All these data show the fa
18、ct that public interest advertising does not please readers by beautiful words or original ideas, but touch them through true feelings.4. Governments spend millions of dollars on advertisements mainly to _.A. promote special produce or businessB. show mercy on less developed organizationsC. spread a
19、 kind of concept to the publicD. give away money to charities and schools5. According to the passage, public interest advertising is mainly used by all the following EXCEPT _.A. charity organizations B. cinemas C. government services D. associations6. What public interest advertisements have in comm
20、on with other advertisements is that they are _.A. interesting B. expensive C. attractive D. tiring7. What can we learn from the passage?A. Public interest advertising encourages people to buy goods.B. Public interest advertising sometimes forces concepts upon the public.C. We cannot see any adverti
21、sers brand in public interest advertisements.D. The words of public interest advertisements are mostly emotional.【答案】CBCD【解析】1细节理解题。根据第二段中的“Its purpose is not to urge readers to spend their money, but to disseminate a kind of concept or advocate a social ethic.”可知,政府在公益广告上投入巨资是为了向公众传播一种观念或社会伦理,故C项正确
22、。2推理判断题。根据第一段中的“This kind of advertising is often used by non-business institutions, such as schools, hospitals and charity organizations. We also see advertising by associations. ”可知,社会公益广告是用于非盈利性的社会组织或团体,而电影院属于盈利性组织,故选B项。3细节理解题。根据最后一段内容可知,虽然公益广告和其他广告的目的不同,但是像其他的广告一样吸引人的,直击人们的感情,故C项正确。4细节理解题。根据最后一段
23、中的“All these data show the fact that public interest advertising does not please readers by beautiful words or original ideas, but touch them through true feelings.”可知,公益广告的语言虽然不华丽,但是能通过人们的真实情感感动他们,由此可知,公益广告的语言很能感动人,故D项正确。【备注】本文是一篇说明文,介绍了公益广告的特点和形式。CBastian Balthazar Bux is a shy and bookish boy aro
24、und 12 years old. He is neglected by his father because his father is still mourning the death of his mother who died of an unspecified illness. His school life does not go off smoothly. He is often picked on by some good-for-nothing kids, which leads him to play truant a lot. It doesnt sound like a
25、 fantasy story so far, does it? Fantasy is supposed to take us away from the unpleasantness of life, not to rub our noses in it. But it is just where the fantasy begins. One day, running away from bullies at school, Bastian hides in a bookstore. There he finds a book which appeals to him, and he ste
26、als it and takes it home. Bastian becomes fascinated with the book. It drags him in, just as we are dragged into fantasy books. The book he reads is called The Neverending Story. The story spellbinds Bastian. It tells of a land called Fantastica. Fantastica is sick, and the person most sick is its r
27、uler, the Child-like Empress. The reason for the sickness is a kind of war that is being waged on Fantastica by a force called Nothing. The Empress asks a boy, Atreyu, to help her battle Nothing before it conquers Fantastica. But what of Bastian, sitting hidden away, reading the story from his stole
28、n book? He becomes part of the tale himself. The Empress gives Bastian a vital job to join forces with Atreyu in the struggle against Nothing. But even though Bastian has now entered the pages of a fantasy fiction book, he has brought his troubles with him. He has problems dealing with the challenge
29、s brought by his new life. When the Child-like Empress gives him use of a magic gem called Auryn he abuses it for self-interested ends. To find his True Self he has to learn how. Only that way can he help the Empress, Atreyu and Fantastica and make his way back into the real world from the place he
30、came.Like Bastian, we sometimes have our troubles. Also like Bastian, we can find ways to solve them with enough commitment. In the The Neverending Story, young readers can find a wonderful fantasy that also offers a positive message about their own world. 8. What can we infer from the first paragra
31、ph?A. The boy gets hooked on science fiction books.B. The boys father is doing a bad job in raising him.C. The boys father has a happy marriage. D. The boy gains popularity at school.9. How does Bastian enter the land of Fantastica?A. Bullies at school force him to seek courage in this place.B. He s
32、kips school and arrives at the place accidentally.C. He becomes absorbed in the book after stealing it from a bookshop. D. His father cannot afford to raise him so he abandons him in this place.10. Which of the following is TRUE of The Neverending Story?A. The Empress asks Auryn and Bastian to help
33、her fight the war.B. The Child-like Empress starts a war against the force Nothing. C. Bastian does not do all that he can to save Fantastica when given the magic gem.D. Bastian gets away from the trouble and problems of the real world in Fantastica.11. What is the best positive message readers can
34、learn from the book?A. Tomorrow is another day.B. We can do whatever it takes to bring down our enemies.C. Fantasy worlds breed truth.D. We can solve our problems as long as we make enough efforts.【答案】BCCD【解析】1推理判断题。根据第一段中的“He is neglected by his father because his father is still mourning the death
35、 of his mother who died of an unspecified illness.”可知,Bastian的爸爸由于没有从妻子死亡的悲伤中走出来而忽视了对Bastian的照顾,故B项正确。2细节理解题。根据第二段中的“Bastian hides in a bookstore. There he finds a book which appeals to him, and he steals it and takes it home. Bastian becomes fascinated with the book. It drags him in, just as we are
36、 dragged into fantasy books. The book he reads is calledTheNeverendingStory. The story spellbinds Bastian. It tells of a land called Fantastica.”可知,一天Bastian从书店偷回来一本书,从此迷上了它,故C项正确。3细节理解题。根据倒数第二段中的“When the Child-like Empress gives him use of a magic gem called Auryn he abuses it for self-interested
37、ends. To find his True Self he has to learn how. Only that way can he help the Empress, Atreyu and Fantastica and make his way back into the real world from the place he came.”可知,当被给予魔幻宝石后,Bastian并没有尽全力去救Fantastica,故C项正确。4推理判断题。根据最后一段中的“Like Bastian, we sometimes have our troubles. Also like Bastian
38、, we can find ways to solve them with enough commitment.”可知,Bastian的故事告诉我们只要足够努力,我们会解决任何困难,故D项正确。【备注】本文是一篇夹叙夹议文,通过Bastian魔幻之旅的故事告诉我们只要足够努力,我们会解决生活中的任何困难。DAs the saying goes, “Change is not always for the better”. Take social interaction, for example! We now live in an era in which many teenagers spe
39、nd hours locked away in their bedrooms shooting virtual soldiers and hitting zombies over the head with digital baseball bats, while others sit home alone, chatting with friends, not in person, but through social networks. Teachers, politicians and parents have genuine reasons to argue that young pe
40、ople like this are in danger of losing the ability to connect with one another, to develop genuine relationships and to separate the fictional world of the Xbox or the Play Station from the real world.Others worry about the increasing breakdown of the family unit within the UK and link that to the i
41、ncrease of youth crime and antisocial behavior, or the problems that some young people have with drugs or alcohol. These issues are particularly common in areas of poverty and, in the light of the economic crisis, are unlikely to improve. Indeed, the gap between rich and poor in the UK could well in
42、crease, as unemployment figures rise and the cost of higher education increases.But being a teenager in the 21st century is not all doom and gloom, Young people in the UK today can enjoy living in a far more multicultural, integrated society in which opportunities are more equal and which is increas
43、ingly environmentally aware. They benefit from better child protection policies, a wider range of educational activities and clearer guidance on leading healthy lifestyles. And as they grow up, this generation will benefit from huge technological inventions which will have an impact on almost every
44、aspect of their lives, from entertainment to transport. They will see medical advances which could put an end to diseases like malaria and rid the world of AIDS. They will live longer, work smarter and they will even have a greater understanding of nature and the universe.12. According to the articl
45、e, which of these issues may NOT be a problem for life in the 21st century?A. Teenagers playing computer gamesB. Broken homes and unstable familiesC. The rising cost of university educationD. AIDS and Malaria13. What does the author think about life in the 21st century?A. Life is going to get duller
46、 and simpler in the 21st century.B. There is both good and bad in life in the 21st century.C. Life will be easier because nobody will be out of employment.D. People will be healthier because there will be no diseases in the 21st century.14. According to the passage which of the following statements
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360466.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
