广安市2015高考英语阅读理解基础练习(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广安市 2015 高考 英语 阅读 理解 基础 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广安市2015高考英语阅读理解基础练习(2)及答案【2015高考】阅读理解When someone meets a stranger with the same hobby,that person immediately becomes a friend.People enjoy the company of others who share a similar interest.Often they will form a club and travel great distances to attend meetings where they can talk about their ho
2、bbies.Other people have such unusual hobbies that no one else can share them.Sometimes they try to do something better,faster or longer than anyone else in order to have their names included in the Guinness Book of World Records.A lady in Massachusetts may have the worlds easiest hobby:she lets her
3、hair grow.Diane Witt has not cut her hair for twelve years.It is now eight feet(2.44 meters) long,and she will soon set a new world record and her name will be placed in the Guinness book.A thirtyyearold man in Pennsylvania played the piano for fortyfive days and eleven hours,while a musician in Con
4、necticut played the flute(长笛) for fortythree hours.A teacher in California typed for over 162 hours,and a lady from Iowa spent six years typing the numbers from one to one million.Probably the cleanest people in the world are two young women from England who stayed in the shower for over ninetyeight
5、 hours;but a man in Oregon was more than twice as clean after taking a shower that lasted two hundred hours.Someone once said that “Records are made to be broken”One record that many young men might enjoy breaking is the one made by Roger Guy English of California.During a period of eight hours,Roge
6、r kissed three thousand young women.【语篇解读】文章主要介绍了一些吉尼斯世界记录。1From the passage we know that_.Asome people do something special to put names in the Guinness Book of World RecordsBit took a lady from Iowa six months to type the numbers from one to one millionCa teacher in California typed for over 8 day
7、sDa lady in New York hasnt had hair cut for 12 years答案 A 细节理解题。D项的New York应改成Massachusetts;B、C项的时间不对,故选A。2Which of the following is TRUE?ADiane Witts hair is now eight meters long.BA thirtyyearold man in Pennsylvania played the piano for 2,160 hours.CA musician in Connecticut played the violin for o
8、ne day and 19 hours.DTwo young women from England stayed in the shower for over 6 days.答案 B 细节理解题。A项的meters应改成feet;C项的violin应改成flute;D项的时间不对。3The underlined word“company” (in Paragraph 1) means_.Abeing excellent Bbeing similarCbeing friendly Dbeing together答案 D 词义猜测题。根据上下文可知人们喜欢跟有相同兴趣的人走在一起,所以此词是“陪伴
9、,在一起”的意思。4What would be the best title for the passage?AGuinness Book.BHow to Get World Records.CWorld Records.DRecords Are Made to Be Broken.答案 C 主旨大意题。此文主要是向我们介绍一些世界纪录,因此C是最佳选项。5Judging from the writing style of the passage,it is_.Aa piece of advertisementBa science reportCa passage for profession
10、al readingDa passage from a magazine答案 D 推理判断题。吉尼斯记录不是广告,故A项错误;文章的专业性不强,不属于专业性的阅读文章,也不可能是科学报告;文章的内容应归为生活消遣类,因此最可能出现在杂志上。阅读理解-BThe China Daily newspaper group is looking for English-language senior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic designers to strengthen its international
11、 team.We offer a competitive salary package,free accommodation with utilities paid for,90 per cent medical reimbursement,a seven-day paid leave,elevenday public holidays and a return ticket to the country of residence.Senior Business EditorYou must:assist the business editor in setting goals and wor
12、king on achieving them;be an excellent team person who can generate ideas and think creatively and be able to rewrite totally if needed and mentor junior staff;ideally have been working or have worked in a position of responsibility and understand what leadership entails;have had at least five years
13、 editing experience working on editing the Business Desk and be familiar with industry software.Senior Copy EditorYou must:work on shifts in the Business Desk and usually have the last word before the page is sent to print;edit or rewrite copy and give snappy headlines and captions;have had at least
14、 two years editing experience working on editing desks and be familiar with industry software.Copy EditorYou must:be good at editing or rewriting copy and writing snappy headlines and captions;be able to work on shifts for different pages,and usually have the last word before the page is sent to pri
15、nt;have two years of editing experience working on copy desks,and be familiar with industry software.Graphic DesignerYou must:have excellent skills in information graphics;be good at illustrations and freehand drawings;be experienced in newspaper or magazine layouts;have a good sense of typography;h
16、ave good news judgment;be well-versed with Macintosh software, including InDesign, Illustrator and Photoshop;be fluent in English.For enquiries or to apply,write to job .6What is the purpose of this passage?ATo describe the positions of the China Daily newspaper group.BTo describe the working condit
17、ions of the China Daily newspaper group.CTo advertise for recruiting some good employees.DTo tell you how to become part of this group.7What is not required about Graphic Designer?ABe well-versed with Photoshop.BHave excellent skills in information graphics.CHaving a good sense of typography.DWritin
18、g snappy headlines and captions.8How many positions need editing experience?A2. B1. C3. D4.9Which can be the title of the advertisement?AChina Daily:New Employees WantedBChina Daily:NewspaperCChina Daily:An International TeamDChina Daily:The Best Working Condition10Which of the following is TRUE acc
19、ording to the passage?AFree accommodations are available to the workers.BThe workers there can enjoy a seven-day leave without pay.CThe employees have the right to enjoy elevenday public holidays.DThe senior business editors only job is to help the business editor to set goals. 全解全析6答案C解析推理判断题。纵观全文,
20、尤其是文章的第一段可以看出,这是一则广告,其目的就是向社会公开招聘Englishlanguage senior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic designers 4个岗位上的员工。由此可以判断,答案是C项。7答案D解析细节理解题。由Graphic Designer的招聘要求可以看出:Writing snappy headlines and captions并非Graphic Designer所要求具备的。8答案C解析细节理解题。前三个职位的叙述中都提到了对“editing experience”的要求
21、,只有最后一个岗位没有这方面的要求,故C项为正确答案。9答案A解析标题判断题。文章第一段已点明了文章的主旨与目的,就是要招聘人员,所以A项所说的“中国日报社招聘员工”最能概括全文的大意,故可排除其他三项。10答案C解析细节理解题。由第一段的叙述可以看出,员工可以“享受11天的公共假期”。其他三项都不符合原文的叙述。故C为正确答案。社会生活型阅读理解(二)- (二)Some say everyday miracles(奇迹) are predestined(注定的)the right time for the appointed meeting. And it can happen anywhe
22、re. 11yearold Kevin Stephen was a bat boy for his younger brothers Little League team in Lancaster, New York. It was an early evening in late July. Kevin was standing on the grass away from the plate, where another youngster was warming up for the next game. Swinging his bat back and forth, giving i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
