2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module 6 The Internet and Telecomm-unications课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module The Internet and Telecommunications课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修
- 资源描述:
-
1、Module 6 The Internet and Telecommunications课时作业.阅读(2020辽宁省五校协作体高三上学期联合模拟考试)While the start of a new school year is always exciting, this year was even more so for some elementary school students in Auckland, New Zealand. They became the worlds first kids to be “taught” by a digital teacher. Before
2、you start imagining a humanlike robot walking around the classroom, Will is just an avatar (化身) that appears on the students desktops, or smartphone screens, when ordered to come.The autonomous animation (动画制作) platform has been modeled after the human brain and nervous system, allowing it to show h
3、umanlike behavior. The digital teacher is assigned to teach “Be sustainable with energy”a free program for Auckland elementary schools.Just like the humans it replaced, Will is able to instantly react to the students responses to the topic. Thanks to a webcam and microphone, the avatar not only resp
4、onds to questions the kids may have, but also picks up nonverbal cues (暗示). For instance, if a student smiles at Will, he responds by smiling back. This twoway interaction not only helps attract the students attention, but also allows the programs developers to monitor their involvement, and make ch
5、anges if needed.Nikhil Ravishankar believes that Willlike avatars could be a novel way to catch the attention of the next generation. He says, “I have a lot of hope in this technology as a means to deliver costeffective, rich, educational experience in the future.”The program, in place since August
6、2018, has been a great success thus far. Ravishankar says, “What was fascinating to me was the reaction of the children to Will. The way they look at the world is so creative and different, and Will really captured their attention.” However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to
7、replace human educators any time soon.篇章导读:本文是一篇新闻报道。新西兰奥克兰的一些小学生成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。数字化老师Will能和学生积极互动,吸引学生的注意力。1What was special for some elementary school students in Auckland?AA digital teacher taught them.BThey first saw something digital.CThis was the start of a new school year.DThey could get
8、 close to smartphone screens.答案:A细节理解题。根据第一段第二句“They became the worlds first kids to be taught by a digital teacher.”可知,他们成为世界上第一批由数字化老师“教”的孩子。由此可知,对奥克兰的一些小学生来说,其特别之处在于有一位数字化老师“教”他们。故选A。2What is the benefit of this twoway interaction?AIt can smile back.BIt can use a microphone.CIt can talk any topic
9、 for free.DIt can change if necessary.答案:D细节理解题。根据第三段尾句“This twoway interaction not only helps attract the students attention . and make changes if needed.”可知,这种双向的互动不仅有助于吸引学生的注意力,还允许该程序的开发人员监视他们的参与度,并在需要时做出改变。由此可知,这种双向互动的好处就在于其可以在必要的情况下适时进行改变。故选D。3Whats the authors attitude to Wills replacing human
10、 educators soon?AOptimistic.BDoubtful.CUnclear.DDisapproving.答案:D推理判断题。根据最后一段尾句“However, regardless of how popular it becomes, Will is unlikely to replace human educators any time soon.”可知,作者认为无论它变得多么受欢迎,Will都不太可能在短期内取代人类教育工作者。由此可推知,D项符合题意。4What might be the best title for the passage?ANew Hightech
11、Contributes to EducationBThe Worlds First Digital Teacher Appears in the ClassroomCThe Worlds First Digital Teacher, a Help to StudentsDNew Zealand Will Replace Teachers in the Classroom答案:B标题判断题。本文为新闻报道类文章,第一段交代了新闻的主要内容,即世界上第一个数字化老师走进课堂“教”孩子们,然后文章后面的段落围绕这个中心内容,交代了具体的上课内容、交流方式及对这种授课方式的看法。故B项最适合作为本文标
12、题。【词汇积累】elementary adj. 基础的response n. 回答;反应capture v. 捕捉regardless of不管;不顾;不理会【难句分析】原文:The autonomous animation (动画制作) platform has been modeled after the human brain and nervous system, allowing it to show humanlike behavior.自制漫画制作平台模仿了人类的大脑和神经系统,使之能展现出类似人的行为。(第二段第一句)分析:本句为简单句。allowing it .为现在分词短语
13、作结果状语。.完形填空The Internet seems to have become a necessary part in modern life. This is because the Internet has a lot of 1 . To begin with, the Internet provides people 2 lots of information in a very 3 time. With this easy access to the Internet, searching 4 information has become easier than ever b
14、efore. Besides, the Internet 5 the way people communicate (交流) with each other. Email 6 us to write to our friends and 7 letters from our friends cheaply and 8 . Furthermore, the Internet has changed business. Ecommerce (电子商务) enables people to do business and go shopping at home easily and convenie
15、ntly. Finally, the Internet 9 an important role in peoples education.However, the Internet also has some 10 . Cyber crime causes a great 11 in peoples property. Computer viruses bring us lots of 12 . Trash mail is always a nuisance to everyone. Worst of all, pornography (色情) may do harm to people, e
16、specially 13 people.In a word, every coin has two 14 . But on the whole, it brings people more benefits than harm. It is suggested that a clever use 15 be made of this modern technique for the benefit of all people.篇章导读:本文是一篇议论文。文章论述了网络在给人们的工作和生活带来便利的同时也暴露了它的弊端,因此我们要取其精华,去其糟粕。1A.problemsBharmCtroubl
17、eDadvantages答案:D本段介绍了网络的好处,故选D。advantage “优势;有利条件”,符合语境。2A.toBforCwithDof答案:C网络的优点之一是能在很短的时间内给人们提供大量的信息。provide sb. with sth.“提供给某人某物”。3A.shortBlongCmuchDmany答案:Ain a very short time “在很短的时间内”。4A.toBforCthroughDoff答案:Bsearch for “搜查;寻找”,符合语境。5A.stopsBkeepsCchangesDhappens答案:C由下文可知,此处表达网络也改变了人们的交流方式。
18、6A.letsBmakesChasDallows答案:D我们可以通过电子邮件收发朋友的信件,这既便宜又快速。allow sb. to do sth. “允许某人做某事”。7A.receiveBhear fromCpostsDbrings答案:Areceive letters from sb.相当于hear from sb.,意为“收到某人的信”。8A.slowlyBquicklyChappilyDsadly答案:B通过电子邮件收发朋友的信件既便宜又快速。quickly意为“快速地”。9A.showsBmakesCplaysDhides答案:C网络对人们的教育也起着重要的作用。play a ro
19、le/part in意为“在中起作用”。10A.advantagesBsuggestionCadviceDdisadvantages答案:D上文介绍了网络的优势,下文展开对其弊端的分析,故选D。disadvantage “缺点;弊端”,符合语境。11A.failureBnetworkCkeywordDloss答案:D网络犯罪给人们的财产造成了重大的损失。loss “亏损;损失”,符合语境。12A.results BtroubleCinventionsDessays答案:B电脑病毒给我们带来了很多麻烦,故选trouble “麻烦”。13A.youngBoldCrichDpoor答案:A网络上的色
20、情内容会对人们有害,特别是年轻人。14A.sourcesBdataCwaysDsides答案:D每一枚硬币都有正反两面,比喻事物有利就有弊。15A.wouldBcouldCshouldDmight答案:Csuggest作“建议”讲时,后面的从句要用虚拟语气,谓语动词用“(should)动词原形”,故选C。.七选五(2020广东省高三六校第一次联考)What does WiFi stand for?Long gone are the days of dialup and waiting for your turn to use the computer. Its easier than ever
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361439.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2014-2015学年高中语文同步课件:3.9《父母与孩子之间的爱》27张(人教新课标必修4).ppt
