2021届高考英语一轮总复习 Book 5 Unit 5 First aid课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit First aid课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 aid 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练25 Unit 5 First aid.阅读理解AWhen Lina was awoken by the sound of thunder, she was alone on the island.The air was cool and bullfrogs croaked.It was that brief moment when the summer sun had set but the stars hadnt yet appeared.Lina rubbed her eyes and looked around.“Hello?” she called.“Celia? Mari
2、e?”There was no response.The moon was rising now, shedding light on the island.They had always called it “Forgotten Island” because no one but they seemed to remember its existence.It wasnt on any of the maps they could find, and even the forest rangers didnt know about it.Lina loved the island, hid
3、den in a heavilywooded side stream of the river, which was a secret between the three friendsher, Celia, and Marie.But now Lina was here alone, and it was night.Worse still, it was her own fault.“Come on, Lina, let Marie row the boat,” Celia had said. Marie was two years older than Lina, but she was
4、 a hopeless rower.Thats why Lina refused and rowed the boat to the island.The argument that followed the refusal took the usual form.Celia took Maries side, as she always did.Lina had exploded and yelled at them to just leave.So they got back in the boat and left.A bolt of lightning crossed the dark
5、ened sky, accompanied by a deafening clap of thunder.The storm was here.As the first cold raindrop slid down her neck, Linas mind returned to her current problem.She was stuck here by herself.She just hoped she didnt become as forgotten as the island.The thought of it sent a chill(寒意) down her back.
6、Suddenly, Lina spotted something in the water.It was a boat, and inside it were Marie, Celia, and Maries dad, who was steering through the fast flowing waters.As the boat approached, they saw Lina waving and the worried expressions on their faces turned to relief.In her excitement Lina jumped into t
7、he river.Only once she was in the icy water did she remember how fast the water was moving.Luckily a strong arm reached into the water and pulled her out.She smiled weakly at Maries dad and, without a word, hugged Celia and Marie.They didnt seem to mind becoming wet.1What can we learn about the isla
8、nd?AIt is very near the ocean.BIt is a popular place for boating.CIt is surrounded by thick forest.DIt has never been reached by others.2Why did Lina get angry?AMarie would not help row the boat.BLina was left alone on the island.CMarie didnt know how to row the boat.DCelia supported Marie in the di
9、sagreement.3What caused Lina to feel a chill?AHer shame about the unnecessary argument.BThe first raindrops of the approaching storm.CThe idea that no one would come to save her.DThe drop in temperature as the sun went down.【语篇解读】莉娜和她的朋友西莉亚以及玛丽一起来到一座小岛。她们因为让不让玛丽划船这件事争吵了起来,西莉亚像往常一样站在了玛丽那边,莉娜为此很生气,让她们
10、离开了,而自己一个人留在了岛上。在她一个人害怕绝望的时候,她的朋友们来救她了。1解析:细节理解题。根据文章第四段最后一句“Lina loved the island,hidden in a heavilywooded side stream of the river,which was a secret between the three friendsher,Celia,and Marie.”可知,这个小岛隐藏在一条沿岸树木茂盛的河流之中,即小岛被茂密的森林所环绕。故选C项。答案:C2解析:细节理解题。根据第六段内容,尤其是倒数第二、三、四句“The argument that follow
11、ed the refusal took the usual form.Celia took Maries side,as she always did.Lina had exploded and yelled at them to just leave.”可知,莉娜不让玛丽划船,然后她们就争吵了起来,西莉亚像往常一样站在玛丽那边,莉娜因此生气了,大喊着让她们离开。故选D项。答案:D3解析:推理判断题。根据文章第七段最后三句“She was stuck here by herself.She just hoped she didnt become as forgotten as the isla
12、nd.The thought of it sent a chill down her back.”可知,莉娜一个人被困在这里,只希望自己不要像小岛那样被人遗忘。一想到这件事,她就感到一阵寒意。从上文可知,她的朋友乘船离开了,而且看似没人会到这个岛上来,也就意味着可能没人来救她。故选C项。答案:CBWhen I was a very little child, I remember watching TV and seeing other children suffer in other parts of the world.I would talk to myself, “When I gro
13、w up and become rich, Ill save kids all over the world.”At the age of 17,I began my career here in America,and by 18,I started my first charity organization.I went on to team up with other organizations in the following years, and met, helped, and even lost some of the most beautiful souls, from six
14、yearold Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia (白血病)her story inspired thousands to volunteer as donors, to 2012 when my grandmother lost her battle with cancer, which is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation (CLF)Were all humans.And we all just want a
15、 chance: a chance at life, a chance in education, a chance at a future, really.And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just onePeople make it seem too hard to do charity work.The truth is, you dont have to be rich to help others.You dont need to be famous.Y
16、ou dont even have to be collegeeducated.But it starts with your neighbour, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighbourhood.You just do whatever you can to help in any way that you can.And today, I want to challenge each of you to ma
17、ke a commitment to help one person, one organization, one situation that touches your heart.My grandmother always used to say, “If youve gotten a dollar, theres plenty to share.”4Which of the following directly caused the author to create and develop the CLF?AA sixyearold kids request.BHer grandmoth
18、ers death of cancer.CMany volunteers inspiration for it.DOther organizations encouragement.5What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to?AA chance. BA life.CA task. DAn organization.6What does the author suggest people do in the last paragraph?ADo little things to help those around th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361576.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022九年级语文上册 专题复习12 非连续性文本阅读作业课件 新人教版.ppt
