2021届高考英语二轮专题训练 模块4 高考题型组合练 组合练7(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮专题训练 模块4 高考题型组合练 组合练7含解析新人教版 2021 高考 英语 二轮 专题 训练 模块 题型 组合 解析 新人
- 资源描述:
-
1、组合练7.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(湖南省五市十校20192020学年高三上学期第二次联考)Online programs to fight depression are already commercially available.While they sound efficient and cost-saving,a recent study reports that they are not effective,primarily because depressed patients are not likely to engage wi
2、th them or stick with them.The study looked at computer-assisted cognitive(认知的)behavioral therapy(CBT) and found that it was no more effective in treating depression than the usual care patients receive from a primary care doctor.Traditional CBT is considered an effective form of talk therapy(治疗)for
3、 depression,helping people challenge negative thoughts and change the way they think in order to change their mood and behaviors.However,online CBT programs have been gaining popularity,with the attraction of providing low-cost help wherever someone has access to a computer.A team of researchers fro
4、m the University of York conducted a randomized(随机的)control trial with 691 depressed patients from 83 physician practices across England.The patients were split into three groups:one group received only usual care from a physician while the other two groups received usual care from a physician plus
5、one of two computerized CBT programs.Participants were balanced across the three groups for age,sex,educational background,severity and duration of depression,and use of antidepressants(抗抑郁药)After four months,the patients using the computerized CBT programs had no improvement in depression levels ov
6、er the patients who were only getting usual care from their doctors.“Its an important,cautionary note that we shouldnt get too carried away with the idea that a computer system can replace doctors and therapists,says Christopher Dowrick,a professor of primary medical care at the University of Liverp
7、ool.“We do still need the human touch or the human interaction,particularly when people are depressed.”Being depressed can mean feeling “lost in your own small,negative,dark world,”Dowrick says.Having a person,instead of a computer,reach out to you is particularly important in combating that sense o
8、f isolation.“When youre emotionally vulnerable (脆弱的),youre even more in need of a caring human being,” he says.1Why has online CBT programs been increasingly popular?ABecause of their effectiveness in fighting depression.BBecause of their easy and inexpensive access by patients.CBecause of their rec
9、ommendation by primary care doctors.DBecause of their attraction of changing mood and behavior.2What is the conclusion of the experiment done by researchers at the University of York?AOnline CBT programs are as ineffective as regular care from physicians.BThe combination of traditional CBT and compu
10、terized CBT is most effective.CThe online programs are more advanced than regular care from physicians.DOnline CBT programs have no advantages over regular care from physicians.3Which of the following statement can best convey Professor Dowricks advice on online programs?ATheir use should be encoura
11、ged by doctors.BThey should not be ignored in primary care.CTheir effectiveness should not be overestimated(高估)DThey should be used to help people touch these patients.4What is more important to an emotionally vulnerable person?AA positive state of mind.BAn appropriate therapy.CAn advanced CBT progr
12、am.DA caring human being.【答案】1.B2.D3.C4.D【解析】这是一篇说明文。近年来在线CBT因为价格便宜、随时可以进行治疗而受到抑郁患者的青睐,但最新实验研究发现在线CBT并没有显著效果,抑郁患者最好通过传统CBT来进行治疗。1细节理解题。根据文章第三段的“online CBT programs have been gaining popularity,with the attraction of providing low-cost help wherever someone has access to a computer.”可知在线CBT变得受欢迎,主要因为
13、价格低并且只要有电脑的地方都可以进行。B.Because of their easy and inexpensive access by patients.(因为对于病人来说它们很容易获得,而且便宜。)符合以上说法。故选B项。2细节理解题。根据文章倒数第三段“After four months,the patients using the computerized CBT programs had no improvement in depression levels over the patients who were only getting usual care from their d
14、octors.”可知相较于使用传统CBT患者,使用在线CBT治疗的病人的病情没有得到任何改善D.Online CBT programs have no advantages over regular care from physicians.(和医生常规护理相比,在线CBT项目没有优势。)符合以上说法。故选D项。3推理判断题。根据文章倒数第二段的“Its an important,cautionary note that we shouldnt get too carried away with the idea that a computer system can replace docto
15、rs and therapists”和“We do still need the human touch or the human interaction,particularly when people are depressed.”可知Christopher Dowrick认为人们不应该被计算机系统可以取代医生和医师治疗抑郁症的想法冲昏头脑,人们仍然需要人与人之间的接触和互动,尤其是当人们感到沮丧时。故推测Christopher Dowrick认为在线CBT的效果不如传统方式。C.Their effectiveness should not be overestimated(高估)(它们的
16、效果不应该被高估。)符合以上推测。故选C项。4细节理解题。根据文章最后一段的“When youre emotionally vulnerable (脆弱的),youre even more in need of a caring human being, he says.”可知人们在情感脆弱时更需要一个关心的人类。D.A caring human being.(一个关心的人类。)符合以上说法。故选D项。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When you eat lunch in a restaurant
17、,you might see many people eating by themselves,watching videos on their phones. 1 Do you worry theyre lonely?You probably didnt even notice because you were looking at your own phone.The New York Post says that eating alone with electronic devices is a growing trend among young people around the wo
18、rld.According to a new survey conducted by OnePoll on behalf of the US-based Highbush Blueberry Council,the average adult eats six meals alone each week and 387 meals each year. 2 Maybe not.“The way we define togetherness and what it means to be connected seems to be evolving as technology evolves.K
19、eeping our relationships strong doesnt always require being together physically,” wrote the report.Nowadays,many young people spend more time studying and working in competitive environments. 3 Instead,its natural to communicate with others through text,email and social media.Daniela Galarza,from th
20、e US,is one of these young people.She told the New York Post that she spent nearly 10 hours on her work every day.She said,“Engaging with my friends and families on social media platforms for about half an hour every day always helps me feel more connected with them. 4 ”“Today,togetherness is more o
21、f a feeling than a physical state,and people get creative to stay connected,” a spokesperson for The Highbush Blueberry Council told the New York Post.“ 5 ”AIm not lonely any more.BDo you feel pity for them?CBeing together all the time is great.DDoes it mean there are a lot of lonely people?EThey en
22、joy eating alone with electronic devices.FThey have less time to gather and eat with their friends or families.GThe joy of being togetherhowever you manage itnever changes.【答案】1.B2.D3.F4.A5.G【解析】本文是一篇说明文。介绍了一种日益增长的社会趋势无朋友进餐。1空格上文“When you eat lunch in a restaurant,you might see many people eating by
23、 themselves,watching videos on their phones.”阐述当你在餐馆吃午饭时,你可能会看到很多人边看手机视频边自己吃饭。结合下文的问句可推断,B项是一个问句,符合语境,B项“你同情他们吗?”与下文“你担心他们孤独吗?”两个问题引出下文的内容。故选B。2空格前一段阐述一项新调查表明平均每个成年人每周单独吃六顿饭,每年吃387顿饭。 D项中的“it”指代这种现象,下文的Maybe not,回答D项的问题“它意味着有许多孤独的人吗?”。故选D。3根据空格上文“Nowadays,many young people spend more time studying a
24、nd working in competitive environments.”(现在,许多年轻人花更多的时间在竞争环境中学习和工作。)因此推断他们有更少的时间和他们的朋友或家人聚在一起吃饭。故选F。4根据空格上文“She said,Engaging with my friends and families on social media platforms for about half an hour every day always helps me feel more connected with them.”(她说:每天在社交媒体平台上与我的朋友和家人接触大约半个小时总是有助于我感觉与
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361751.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
安徽省中考语文 第四部分 写作 专题一 稳拿基础分——明晰考情知考向课件.pptx
