2021届高考英语二轮复习 专项解密17 七选五(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 专项解密17 七选五含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 专项 解密 17 七选五 解析
- 资源描述:
-
1、解密17七选五序号题型真题Part 1解密高考考点综述 备考建议Part 2对点解密考点精准说1. 真题对点析1. 对点模拟练1.Part 3强化集训真题模测、典题模测Part 1解密高考【考点综述】该类题型要求从短文后的七个选项中(均为完整的句子)选出五个能填入文章空处的最佳选项,主要考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。其命题形式深受英语四六级和考研阅读多项选择题的影响,体现了新课标用英语获取、处理和运用信息的能力;逐步获取用英语思维的能力。的阅读学习和教学理念。该题型命题形式仍然具有客观题的特点,又与完形填空具有异曲同工之妙,只是选项少,以句子形式出现,考查目的和
2、侧重点不完全相同而已。 从考试说明对该题型命题目的的表述主要考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。可以得出以下判断:该题备选项可分为主旨概括句(文章整体内容)、过渡性句子(文章结构)和注释性句子(上下文逻辑意义)三类。其多余的两个干扰项也往往从这三方面进行设置,例如主旨概括句或过于宽泛或以偏概全或偏离主题,过渡性句子不能反映文章的行文结构,注释性句子与上文脱节等。文章体裁以说明文为主,语篇模式较为固定:提出问题提供解决方案。文章题材较为固定:与学生的日常生活学习紧密相关。【备考建议】1:快速浏览一遍七个备选答案,先确定哪个选项适合放在文章的什么位置。通常有三个四个位置:
3、标题,句首,句中,句尾。不同位置的句子有不同的特征。有时有的答案表述上就是错误的,可以直接从备选项中清除,以降低难度。请从下面几个备选答案中判断句子的位置:2:快速浏览文章,确定文章体裁,抓住文章结构。不同的文章有不同的结构形式,确定文章体裁有利于我们确定各段之间的关系。一般说来,记叙文的语言是按时间发展顺序或因果关系排列的,常用的连接词有:then, later, after that, soon, after a while, in the end, so, as a result, because of that等。说明文常采用总-分-总的结构形式,第一段说明要说明的主题,下面几段多是从
4、不同的角度来说明问题,最后总结,所以各段之间多是平行关系,经常出现举例说明的现象。议论文先抛出议题,然后从正反两个方面进行讨论,最后得出结论。新闻体裁的应用文首句为主题句,下面展开细节性的报道。确定文章体裁有利于预测文章各段主要内容和结构形式,形成重要的选择依据。3:分析篇章结构,找出各段的主题句或主旨大意。分析文章的层次包含两种形式:一种是分析整篇文章的层次,也就是段落,说明文和议论文这样体裁的文章,每段的第一句多是主题句。找到主题句有助于帮助确定选择的范围,即所选句子必须和该段主题一致。另一种是分析每一个段落内部的层次,也就是语篇层次。要真正体会句际间的意义关系,把握作者的思路,从语序上去
5、发现断续点,理清层次。4:注意各选项中出现的句子衔接手段,寻找句中衔接标志词。文章的行文需要通过一定的衔接手段来实现。文章的衔接手段有:重复式用某一词语或子范畴的词语,使用同义语表达,用总称指代具体事物或用具体事物指代整体,使用代词避免重复等。上述方法有助于段落的思路平稳在句子之间过渡。连贯使文章的每个段落、每个句子甚至每个短语融为一体。段落一致与句子衔接是文章连贯的两个必要因素。5:区分相似项 七选五备选答案中有两个多余的选项,会对文章中两个空的选择构成干扰,这时要特别细致地比对相似选项,方法和答阅读理解时区分相似项一样。6:用代入法,检查答案是否合理。将所有选择答案放回空白处,通读全文,检
6、查文章内容是否语义连贯合理、紧扣主题,语篇结构是否通顺连贯、具有一致性、合乎逻辑,写作思路是否清晰明了,格式以及用语是否恰当贴切,从而判断选择的答案是否正确。Part 2对点解密【真题对点析】1(2020 全国卷2)Emoji(表情符号) and Workplace CommunicationIn Asia, messaging platforms are growing rapidly, with users in the hundreds of millions, both at work and play. _36_. Its been reported that 76 percent
7、of employees in some western countries are using emojis at work.Written communications can often read as cold and dull. Using emojis can add humor and feeling, keeping intention clear. _37_, encouraging better and more frequent communication.In any given office, employees can range from age 22 to 70
8、 and beyond, and finding common ground in communication style can be a challenge. _38_. While the younger generations prefer to communicate visually, for those used to working with traditional tools like email, it may feel like a learning curve(曲线). The good news is that its simple to learn and can
9、be worth the effort.There is also the matter of tone(语气). Who hasnt received an email so annoying that it ruined an entire day? _39_. Emoji can help communication feel friendlier, and even a serious note can be softened with an encouraging smile._40_, and emoji can contribute directly to that positi
10、ve outcome. And when your employees begin adding smiling emojis to their business communication, youll know you have succeeded in improving your work culture.A. Message with emojis feel more conversationalB. Even a formal email can seem cold and unfriendlyC. Sending smiling faces to colleagues may s
11、eem strangeD. The popularity of these platforms is spreading globallyE. Giving employees the tools enables them to communicate honestlyF. Studies show that friendlier communication leads to a happier workplaceG. An easy way to bring all work generations together is with a chat platform【答案】36. D 37.
12、A 38. G 39. B 40. F【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了表情符号以及在工作交流所带来的优势。【36题详解】根据前句“In Asia, messaging platforms are growing rapidly, with users in the hundreds of millions, both at work and play.(在亚洲,即时通讯平台正在迅速发展,无论是工作还是娱乐,都有数亿用户)”和后句“Its been reported that 76 percent of employees in some western countries are usin
13、g emojis at work.(据报道,在一些西方国家,76%的员工在工作中使用表情符号)”可知,前后句都说明了即时通讯平台受欢迎程度。所以选择项D. The popularity of these platforms is spreading globally. (这些平台的受欢迎程度正在全球蔓延)符合题意。故选D。【37题详解】根据前句“Using emojis can add humor and feeling, keeping intention clear.(使用表情符号可以增加幽默和感情,保持明确的意图)”和后半句“encouraging better and more fre
14、quent communication.(鼓励更好更频繁的交流)”可知,这里陈述使用表情符号的优点。所以选择项A. Messages with Emojis feel more conversational. (使用表情符号的信息让人感觉更健谈)符合题意。故选A。【38题详解】根据前句“In any given office, employees can range from age 22 to 70 and beyond, and finding common ground in communication can be a challenge. (在任何一间办公室,员工的年龄从22岁到70
15、岁甚至更大,在交流中找到共同点可能是一项挑战)” 中关键词句“employees can range from age 22 to 70 and beyond,”与选择项中“all work generations”是一致的。故选G。【39题详解】根据前句“ Who hasnt received an email so annoying that it ruined an entire day? (谁没有收到过毁掉了一整天的邮件呢?)”和后文介绍表情的优点,可知,这里陈述电子邮件的缺点。所以选择项B. Even a formal email can seem cold and unfriend
16、ly. (即使是一封正式的电子邮件也会显得冷淡和不友好)故选B。【40题详解】根据后句“and Emoji can contribute directly to that positive outcome. (并且表情符号可以直接促成这种积极的结果)”可知,这里陈述表情符号能给工作场所带来的好处。所以选择项F. Studies show that friendlier communication leads to a happier workplace. (研究表明,更友好的沟通会带来更快乐的工作场所)故选F。 【对点模拟练】1We were high in the mountains of
17、Xishuangbanna, as far south as you can get in Yunnan, skirting the borders of Myanmar and Laos. The drive was typical, textbook beauty: mountains thick with rubber tree forests, puer tea plantations and banana palms and tiny Dai villages. Hidden among the fields of green, I spotted an odd collection
18、 of wooden boxes near a tent on the side of the road. _1_We had run into the current home of Wei Dajing, a 17-year-old apprentice (学徒) beekeeper who was manning his hives. Wei was fresh to the beekeeping life, and had been on the job for just two months and was here to learn from a master beekeeper.
19、 Their tent and hive set-up is always temporary. _2_ This particular spot was stationed at a sunny patch of yellow flowers. Once these flowers die, the rubber trees will be flowering, so we will move toward them,” he told Sam.Like thieves in the night, the beekeepers will stealthily pack up their hi
20、ves in the dark once the bees go to sleep. “They are most active around midday when they are collecting their nectar (花蜜)._3_ ” Wei explained.The hives were humming, and bees were invasively buzzing around Wei as he spoke to us. Pieces of fruit lay drying among the hives, used to feed the bees and g
21、ive them an extra boost of energy once Wei bottles up their hard-earned honey. Sam, who also has a couple of his own small hives in his backyard, tells us you must always leave a little bit of honey in the hive._4_We waved goodbye to Wei. Back at Sams house, he gave us a bowlful of local honey._5_ L
22、acking the usual sweetness of honey but instead rich with a more savory, spiced flavor, it tasted just like China.A. It was smooth, thin and runny.B. Wei skillfully collected honey from the hives.C. Otherwise the bees get fed up and abandon you.D. Maybe it is the flowers that give such unique taste
23、to the honey.E. By 10 pm they are asleep in their hives, which is when we move.F. I asked our excellent guide and new best friend, Sam, to pull over.G. Wei and his master move their camp as the flowers bloom and die.【文章大意】这是一篇说明文。作者介绍了在西双版纳高山上见到的养蜂人和了解到的一些养蜂知识。1. F 【解析】上句介绍“我在路边的一个帐篷附近发现了一堆奇怪的木箱”,F项
24、“我请优秀向导和新朋友萨姆靠边停车”与上句连接,说明作者对木箱好奇,故选F。2. G 【解析】上句介绍他们的帐篷和蜂巢总是临时的,G项说明了原因“他们随着花开花谢移动帐篷”。故选G。3. E 【解析】本段讲一旦蜜蜂睡着了,养蜂人就会在黑暗中偷偷地把蜂巢收拾起来,蜜蜂最活跃是在正午时。E项“到了晚上10点,它们就睡在蜂房里,这时养蜂人就开始活动。”符合本段内容,故选E。4. C 【解析】上句Sam告诉我们,一定要在蜂房里留下一点蜂蜜。C项说明了原因“否则蜜蜂吃饱了就会抛弃你”。故选C。5. A 【解析】上句讲Sam给了我们一碗当地的蜂蜜,A项“它很光滑,很淡也很松软。”描述Sam给的蜂蜜的味道,
25、与上句连接,故选A。【真题对点析】2(2020 全国卷I) A Few Tips for Self-AcceptanceWe all want it to accept and love ourselves. But at times it seems too difficult and too far out of reach. _36_ Heres a handful of ways that will set you in the right direction._37_ Do not follow the people who make you feel not-good-enough
26、. Why do you follow them? Are you hoping that eventually you will feel empowered because your life is better than theirs? Know that your life is your own;you are the only you in this world.Forgive yourself for mistakes that you have made. We are often ashamed of our shortcomings, our mistakes and ou
27、r failures. _38_ You will make mistakes, time and time again. Rather than getting caught up in how you could have done better, why not offer yourself a compassionate (有同情心) response? That didnt go as planned. But, I tried my best.Recognize all of your strengths. Write them down in a journal. Begin t
28、o train your brain to look at strength before weakness. List all of your accomplishments and achievements. You have a job, earned your degree, and you got out of bed today. _39_Now that youve listed your strengths, list your imperfections. Turn the page in your journal. Put into words why you feel u
29、nworthy, why you dont feel good enough. Now, read these words back to yourself. _40_ Turn to a page in your journal to your list of strengths and achievements. See how awesome you are?A. Feeling upset again?B. Where do you start?C. Nothing is too small to celebrate.D. Remember, you are only human. E
30、. Set an intention for self-acceptance.F. Stop comparing yourself with others.G. When does the comparison game start?【答案】36. B 37. F 38. D 39. C 40. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了几个自我接纳的小技巧。【36题详解】根据题目A Few Tips for Self-acceptance及下文的Heres a handful of ways that will set you in the right direction.(这有很多可以帮你找到正
31、确方向的方法。)可知,选项B. Where do you start? (从哪里开始那?)最合下文语境,故选B项。【37题详解】根据下文Are you hoping that eventually you will feel empowered because your life is better than theirs? Know that your life is your own; you are the only one in this world.(你是否希望最终你会因为自己的生活比他们的好而感到有力量?要知道,你的生活是你自己的;你在这个世界上是独一无二的。)可知,本段主要讲述不
32、要把自己和别人作比较,因为生活是我们自己的,我们也是世界上独一无二的。故F. Stop comparing yourself with others.(停止把自己和别人进行比较。)可以作为本段中心句,故选F项。【38题详解】根据本文的中心句Forgive yourself for mistakes that you have made. (原谅自己所犯的错误。)及下文的You will make mistakes, time and time again. (你会一次又一次地犯错误。)可知,选项D. Remember, you are only human.(记住,你只是个人。)与上下文衔接最
33、好,故选D项。【39题详解】根据上文List all of your accomplishments and achievements. You have a job, earned your degree, and you got out of bed today.(列出你所有的成就。你有了一份工作,拿到了学位,今天就起床了。)可知,选项C. Nothing is too small to celebrate.(没有什么事是太小而不值得庆祝。)与上文衔接最好,故选C项。【40题详解】结合上文Put into words why you feel unworthy, why you dont
34、feel good enough. Now, read these words back to yourself.(用语言来解释为什么你觉得自己不值得,为什么你觉得自己不够好。现在,自己读一下这些话。)和下文的Turn to a page in your journal to your list of strengths and achievements. See how awesome you are? (翻到你日记本上记下你的有点和成就的那页。看到你有多棒了吗?)可知,选项A. Feeling upset again?(再次感觉心烦意乱了吗?)最合上下文语境,故选A项。【对点模拟练】2I
35、grew up on a farm in the small rural(乡下的) community of Catawissa, Missouri, as the sixth of seven children. _1_ In the fall of 1970, he was working on a house when the ladder broke. His back was broken.He stayed in the hospital for three weeks. When Dad returned home, he was still in a back brace(支架
36、) and unable to work. _2_One night we heard a car coming up. _3_ Rose was at the door, holding an envelope filled with money. She told my dad she had collected money and was there to deliver it. _4_ I can still hear her saying, “Archie, whenever someones baler (干草打包机) is broken, you bale their hay.
37、Someone passes away, Altha is cooking. Its our turn.”That evening, this 6-year-old understood what being a good neighbor was, and that because her parents were good neighbors, their kindness would be returned. I learned later my moms sisters all “adopted” one of us kids to help with Christmas, and w
38、e received gift baskets from more than one organization.My parents were used to being the givers and not the receivers of such generosity (慷慨). _5_A. He tried to protest but Rose would have none of it.B. Besides running the farm, Dad was also a carpenter.C. Apart from a carpenter, Dad was also runni
39、ng a farm.D. We kids were always curious about who was visiting.E. I was too young to realize our family had no money coming in as Christmas approached.F. It was comforting to be helped when in trouble, but what was important was to help others in return.G. They had a bit of pride to swallow, but co
40、ntinued all of their lives to show us kids the value of kindness.【文章大意】本文主要介绍了作者的父母是平时乐于助人且有着良好邻里关系的一对夫妇,在父亲受伤、圣诞节来临、家人遇到经济困难之际,作者一家得到了邻居们的帮助。1. B 【解析】根据该空后的he was working on a house when the ladder broke. His back was broken.可知,父亲在做木工维修房屋时,因梯子断裂而摔伤。这是木工的经历,因此该空使用B 项。因C 项主要介绍父亲经营农场,与后一句逻辑不符。故选B。2.E
41、【解析】根据文章可知,父亲受伤不能工作的直接结果就是没有收入(no money coming in),因此该空使用E项符合逻辑。故选E。3. D 【解析】根据前句One night we heard a car coming up.一辆车抵达,必定有客人来,孩子天生有好奇心想知道客人是谁。故选D。4. A 【解析】根据后句I can still hear her saying, “Archie, whenever someones baler (干草打包机) is broken, you bale their hay. Rose一直在劝服父亲收下信封里的钱,故可知,父亲开始是拒绝接受的。故选A
42、 。5. G 【解析】根据前句My parents were used to being the givers and not the receivers of such generosity (慷慨).作者父母习惯于成为给予者而不是接受者,可知,作者父母有点自负。故选G。【真题对点析】3 (2019 全国卷I) Is Fresh Air Really Good for You?We all grew up hearing people tell us to “go out and get some fresh air.” _36_ According to recent studies,th
43、e answer is a big YES,if the air quality in your camping area is good._37_ If the air youre breathing is clean-which it would be if youre away from the smog of cities-then the air is filled with life-giving,energizing oxygen. If you exercise out of doors,your body will learn to breathe more deeply,a
44、llowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉)and your brain.Recently,people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈). _38_ In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just looking at green,growing things can red
45、uce stress,lower blood pressure,and put people into a better mood(情绪).Greenery is good for us. Hospital patients Who see tree branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead. _39_ It gives us a great feeling of peace._40_While the suns
46、rays can age and harm our skin, they also give is beneficial Vitamin D. To make sure you get enough Vitamin Dbut still protect your skin put on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and thats plenty of time for your skin to absorb a days wort
47、h of Vitamin D.A. Fresh air cleans our lungs.B. So what are you waiting for?C. Being in nature refreshes us.D. Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E. But is fresh air really as good for you as your mother always said?F. Just as importantly, we tend to associate air with health care
48、.G. All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了新鲜空气的好处:新鲜空气中的氧气,阳光对人们的身心健康均有好处。人们已经开始利用大自然和治愈疾病的关系,建造“康复花园”,治疗病人了。36.E根据下一句中的“the answer is a big YES”可知,该空应该是一个一般疑问句,选项中只有E选项是一般疑问句。故选E:但是新鲜空气真得像你母亲说的那样对你有好处吗?空前的people tell us to “go out and get so
49、me fresh air”和选项中的“your mother always said”亦是呼应。37.A 根据下一句中提到的“If the air youre breathing is cleanthe air is filled with life-giving, energizing oxygen”可知,新鲜空气充满赋予人生命的,充满活力的氧气。下文中“breathe more deeply, allowing more oxygen to get to your muscles and your brain”是对前文的递进:在户外,更多的氧气进入你的肌肉和大脑。根据前面的分析可以推知,该
50、空应该提到新鲜空气的基本作用,根据常识,我们知道吸入的空气首先进入的是肺部,然后才会使我们的肌肉和大脑受益,故该空应选A选项:新鲜空气清洁我们的肺部。38.G 根据下一句中提到的“these places”可以推知,该空应该提到表示地点的复数名词。选项中只有G选项提到该类名词,故选项G:在全国,康复中心已经开始建造“康复花园”。these places就是指Healing Gardens。39.C 前文介绍的是“康复花园”中的绿色植物对于病人康复的好的作用:绿色的正在成长的植物可以减轻压力,降低血压,使人情绪良好。空后提到“它给我们一种平和感”。该空起承上启下的作用,仍然要提到处于“康复花园”
51、这种自然环境中的好处,空后的it也要指代这种情况。故C选项切题:身处大自然可以使人精神焕发。40.D 根据下文中提到的“the suns raysgive us beneficial Vitamin D”可知,该段介绍的阳光的好处。故该选项应该提到阳光。选项中只有D选项涉及阳光。故选D:获得新鲜空气的另一个好处是阳光。【对点模拟练】3How to Overcome DepressionSuffering from depression means more than just dealing with a bad week or even a bad month. Depression is
52、a weakening condition that can make it impossible for you to enjoy your daily existence. To overcome your depression, you have to first determine if what youre feeling are the symptoms of depression. _1_While medications can help relieve symptoms, it is still important for depressed persons to under
53、stand the disorder and develop healthier strategies for coping with it.Keep yourself busy. Fill your schedule with events and activities you love. Keeping a busy schedule will force you to stay active, focused, and thinking about the next thing on your plate. You can draw up a schedule for each day
54、at the start of the week, or simply plan out each day the night before. _2_Improve your diet. _3_Even if youre losing your appetite, you need to be determined to eat three meals a day. You dont need to try to lose weight or be incredibly healthy-conscious when youre dealing with your depression, but
55、 eating healthier food regularly will improve your mental and physical state.Think positively. Being a more positive thinker will help you look at your life and world in a way that fills you with hope instead of despair. To think more positively, you should learn how to recognize your negative thoug
56、hts and to fight them with stronger positive thoughts whenever you can. For a jump start, find at least five things to be grateful for. _4 _5_ Neglecting personal hygiene (卫生) is a common side effect of depression. While you will not beat your depression by transforming your looks, if you take time
57、to maintain your appearance and hygiene every day, you will feel better about yourself. Shower daily, brush your teeth and wash your hair.A. Control your emotions.B. Improve your appearance.C. Most importantly be happy about every single day.D. Whichever method you choose, make a goal of sticking to
58、 it.E. However, not everyone knows depression has a positive side.F. Eating a healthy, balanced diet can also help you beat depression.G. If you are feeling sad, lonely, or worthless, you may be suffering from depression.【文章大意】这是一篇说明文。文章针对如何克服抑郁提出了一些建议。1. G 【解析】根据前一句“To overcome your depression, you
59、 have to first determine if what youre feeling are the symptoms of depression.”可知,要克服抑郁症,首先你必须确定目前的情绪是抑郁的症状。按照文意,接下来应该是讲哪种情绪是抑郁的症状。选项G“如果你感到悲伤、孤独或毫无价值,你可能会患上抑郁症”是最切题的。所以答案选G。2. D 【解析】第二段主要讲了你要通过忙碌的日程转移自己的注意力,在最后提出两个做计划的方法:可以在一周开始的时候制订一个时间表,或者在前一天晚上计划好每一天。根据上下文逻辑关系,接下来只有选项D“无论你选择哪种方法,都要有坚持的目标”顺承上文意思。
60、所以答案选D。3. F 【解析】由第三段第一句也即主旨句“Improve your diet”可知,这一段主要讲如何改善饮食。只有选项F“吃健康、均衡的饮食也能帮助你战胜抑郁”切题。所以答案选F。4. C 【解析】根据前一句“For a jump start, find at least five things to be grateful for”可知,首先,你要找到至少5件事值得感激。选项A“控制自己的情绪”,选项B“改善你的外表”和选项E“并不是每个人都知道抑郁有积极的一面”都与本段内容不符。只有选项C“最重要的是每天都要快乐”符合语境。所以答案选C。5. B 【解析】根据“While
61、you will not beat your depression by transforming your looks, if you take time to maintain your appearance and hygiene every day, you will feel better about yourself”可知,虽然你不会通过改变容貌来战胜抑郁,但如果你每天都花时间保持自己的外表和卫生,你就会感觉良好。所以这一段是关于改善外表的。只有选项B与此相关。所以答案选B。【真题对点析】4(2019 全国卷II)Imagine a child standing on a divi
62、ng board four feet high and asking himself the question:“Should I jump? This is what motivation or the lack of it can do. Motivation and goal setting are the two sides of same coin. _36_Like the child on the diving board, you will stay undecided._37_ More than that, how should you stay motivated to
63、achieve the goal? First, you need to evaluate yourself , your values your strengths, your weaknesses, your achievements, your desires ,etc. Only then should your youre your goalsYou also need to judge the quality and depth of your motivation. This is quite important, because it is directly related t
64、o your commitment. There are times when your heart is not in your work. _38_ So, slow down and think what you really want to do at that moment. Clarity(清晰)of thoughts can help you move forward.Another way of setting realistic goals is to analyze your short and long term objectives, keeping in mind y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
