《优化方案》2015届高三英语一轮单元检测:选修6 UNIT1 ART.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案 优化方案2015届高三英语一轮单元检测:选修6 UNIT1 ART 优化 方案 2015 届高三 英语 一轮 单元 检测 选修
- 资源描述:
-
1、.阅读理解(2014四川宜宾五校调研)Anyone whos heard the story of the three little pigs might have some reservations about the use of wood as a building material.But architects and engineers are reusing wood as a quick and ecofriendly solution to modern constructionand not just for pioneerstyle log cabins.The recen
2、t completion of an eightstorey wooden office block in Austria and a ninestorey housing block in London shows how the “wooden building” is fast becoming a reality.The LCT One building is a building made from both wood and concrete and designed by Austrian architectural firm Cree.Cree claims that buil
3、ding the glulam (胶合层木)elements of the building offsite in advance cuts construction time by half,guarantees quality and reduces the buildings carbon footprint.Concrete gives off nearly its own weight in carbon dioxide as its produced;the raw material for wooden skyscrapers,by contrast,literally grow
4、s on trees and absorbs carbon from the air as it does so.Nabih Tahan,an architect,said: “ We want to make buildings like car companies make cars,or computer companies make computers,using an industrial process and a systems approach.To get good performance out of buildings,you cant keep making them
5、wildly piece by piece on site,cutting things in the rain.You need to design them right and have a stepbystep organized process.”British architects Waugh Thistleton calculated that they avoided producing nearly 125 tons of carbon dioxide in building what is so far the worlds tallest modern wood struc
6、ture,the ninestorey Stadthaus building.Architects are now competing to build everhigher,evergreener wooden buildings.Already construction has begun on a 10floor residential block made from LCT in Melbourne,Australia.However,building regulations threaten to nip the growth of wooden structures in the
7、bud.Many countries restrict the maximum height of wooden buildings.In Russia the limit is just four floors,in Canada its six,while in the US.and China its a mere five.【文章大意】这是一篇说明文,主要介绍了建筑师们现在重新利用木头来建造房屋的情况,并说明了该种房屋节省原料以及具有环保的作用等。1Why is the wooden building becoming popular?ABecause it has building
8、materials prepared in advance.BBecause it doesnt need concrete any more.CBecause it has the style of pioneers log cabins.DBecause it is environmentally friendly.解析:选D。考查细节理解。根据文章第二段内容、第四段的“Concrete gives off nearly its own weight in carbon dioxide.as it does so.”和倒数第三段的内容可知,木头建筑受欢迎是因为它环保,故选D。2Accord
9、ing to Nabih Tahan,making buildings_Aadopts a way of the production lineBneeds the help of the computer companiesCis a performance of architects on siteDhas to cut things piece by piece解析:选A。考查细节理解。根据第五段的内容可知,他认为这种房子,可以像生产汽车或生产电脑一样,采取流水线的方式,因此选A。3The underlined word“nip”in the passage may mean“_”Apr
10、event BpromoteCachieve Dmaintain解析:选A。考查词义猜测。根据该词前后的内容“building regulations threaten”和“the growth of wooden structures in the bud”以及最后一段内容可推知,这个词在这里表示“阻碍”的意思。4Whats the main idea of the passage?AConcrete is used less in modern skyscrapers.BWooden building materials have greater strength.CNew wooden
11、buildings promise ecofriendly buildings.DMore wood is used in buildings to save time.解析:选C。考查主旨大意。本文主要介绍了建筑师们利用木头来建造房屋的情况,该种房屋不但省时省力,而且还具有环保的作用,因此C项最能概括本文主旨。.七选五补缺题(2014宁夏银川唐徕回民中学高三模拟)Two years ago my husband bought me a bicycle.If you live in a town,it is often faster than a car and you dont have t
12、o worry about parking.1._ As it has a seat at the back and a basket at the front,I can take my little daughter to school and the library,and I can go shopping to any place in fact.2._ It can be very unpleasant in winter when the weather is cold and rainy.It can also be very dangerous.3._Accidents ar
13、e not the only problem.One day I went shopping and came back to find my front wheel was missing.4._Now I have three strong locks.My husband uses my bicycle sometimes for an outing.He is not good at riding a bicycle,but he says it is better than waiting for a bus.5._ I think all day sitting down in a
14、 car is making him fatter and fatter.On my bicycle I get a lot of exercise and fresh air,and riding makes me feel a lot younger.A. You can enjoy the fresh air and the scenery on your bicycle.BYou should of course be careful on a bicycle.CI use it most in summer when the weather is warm and dry.DBicy
15、cles are a useful means of transport.EIt was a long walk to the bicycle shop!FYou can leave it in any place you like.GHe still likes his car best.答案:15FCBEG.完形填空(2014江西临川一中压轴考试)With excitement and enthusiasm we started our small business.No longer were we _1_to have a weekly paycheck(工资)We now were
16、on our own to _2_ an income to provide us with the money to live.I was a little _3_about our ability to do this.But,Byron believed in our products,and believed in our ability to_4_We invested heavily in producing a number of products,_5_ none of them are popular with customers.The market gave us so
17、heavy a _6_ that we hardly made enough money to pay our expenses.We now had our money _7_ in the booth(货摊) that we had rented for the summer and fall months.We had a lot of money _8_ up in materials.So we did not have enough money to _9_our monthly bills.We were discouraged,and the thoughts of failu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
