《优化方案》2016高考(浙江、江苏)英语二轮复习检测:第二部分 题型专题突破 专题二 阅读理解 第五讲典题在线知能提升 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案 优化方案2016高考浙江、江苏英语二轮复习检测:第二部分 题型专题突破 专题二 阅读理解 第五讲典题在线知能提升 WORD版含答案 优化 方案 2016 高考 浙江 江苏 英语 二轮
- 资源描述:
-
1、AThe other morning on the subway I sat next to an attractive young blonde woman who was reading something on her iPad.She was very welldressed,carrying a Prada bag with tastefully applied makeup indeed,she had an unmistakable air of wealth,material success and even authority.I suspected she worked a
2、s a highlypaid Wall Street lawyer or stockbroker or something of that sort.So,I was curious to see what she was so focused on.The Wall Street Journal perhaps? The Economist?Quite the contrary;rather,she was concentrating on a romance novel.Then I realized that I have known many women who love romanc
3、e novelssmart,attractive,successful,“liberated”,modern females who nonetheless find some kind of deep satisfaction and thrill from those hyperromantic,artificial and extremely unrealistic tales of handsome,manly heroes falling in love with virginal women,enduring a series of adventures,then no doubt
4、 having a happy ending.These_romance_stories_are_to_literature_what_hot_dogs_are_to_fine_food.Yet,the genre(体裁) remains enormously popular.Consider some of these surprising statistics from the good folks at the Romance Writers of America(RWA):More than 9,000 romance titles were released last year,wi
5、th sales of about $1.44 billion(more than triple the revenues generated by classic literary fiction)More than 90 percent of the market are women(okay,thats not at all surprising)Readers are typically women between the ages 30 and 54 who are themselves involved in a romantic relationship(betraying th
6、e stereotype that only lonely women long for these tales of love and adventure)Almost 40 percent of romance book consumers have an annual income of between $50,000 and $99,900(placing them firmly in the middle class)I had thought that romance novels accounted for a very small share of the literary m
7、arket,so I was quite surprised that this part has such enormous popularity.But I must wonder why so many womenforty years after the womens liberation movement continue to indulge in the fanciful tales?Im not sure if it represents a kind of “rejection” of the womens liberation movement,but clearly so
8、mething is missing in the lives of contemporary ladies.A romance author named Donna Hatch who focuses on the Regency period(early 19th century Britain) explained the appeal of such books this way: “Regency men were civilized and treated women with courtesy.When a lady entered the room,gentlemen stoo
9、d,doffed their hats,offered an arm,bowed,and a hundred other little things I wish men still did today.But they were also very athletic;they hunted,raced,boxed,rode horses.They were manly.Strong.Noble.Honorable.And that is why I love them!”Mrs.Hatch may have expressed the secret desires and attitudes
10、 of untold millions of her peersthat is,in the early 21st century,have women grown tired of the burdens and expectations that the “freedoms” they have gained give them? Is this a rejection of modern feminism? Do women long for days of old when men were masculine gentlemen and women were feminine and
11、 protected as precious treasures and regarded as possessions?Perhaps most women(even the ones who get lost in romance novels) do not want to go all the way back but it is obvious,_【解题导语】落难少女情结:现代女性喜爱阅读言情小说的背后。1What is the function of the opening paragraph?ATo summarize the whole passage.BTo prove th
12、e authors argument.CTo lead in the main topic of the passage.DTo raise problems that will be solved later.解析:选C。推理判断题。本文第一段讲述的是作者在地铁上的一次偶遇,由此引出下文对“现代女性喜爱阅读言情小说的背后”的深思。即第一段为引子,引出文章的话题。故该题正确答案为C。2What does the underlined sentence in the third paragraph imply?ARomance novels are satisfying and thrillin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-363442.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
