通用版2020高考英语二轮复习专题3完形填空3.2.2夹叙夹议文课件新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 通用版 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 填空 3.2 夹叙夹议文 课件 新人
- 资源描述:
-
1、第2讲夹叙夹议文(2019全国卷)Every year about 40,000 people attempt to climb Kilimanjaro,the highest mountain in Africa.They 1with them lots of waste.The 2might damage the beauty of the place.The glaciers(冰川)are disappearing,changing the 3of Kilimanjaro.Hearing these stories,Im 4about the placeother destination
2、s are described as“purer”natural experiences.However,I soon 5that much has changed since the days of disturbing reports of 6among tons of rubbish.I find a 7mountain,with toilets at camps and along the paths.The environmental challenges are 8but the efforts made by the Tanzania National Park Authorit
3、y seem to be 9.The best of a Kilimanjaro 10,in my opinion,isnt reaching the top.Mountains are 11as spiritual places by many cultures.This 12is especially evident on Kilimanjaro as 13go through five ecosystems(生态系统)in the space of a few kilometers.At the base is a rainforest.It ends abruptly at 3,000
4、 meters,14lands of low growing plants.Further up,the weather 15low clouds envelope the mountainsides,which are covered with thick grass.I 16twelve shades of green from where I stand.Above 4,000 meters is the highland 17:gravel(砾石),stones and rocks.18you climb into an arctic-like zone with 19snow and
5、 the glaciers that may soon disappear.Does Kilimanjaro 20its reputation as a crowded mountain with lines of tourists ruining the atmosphere of peace?I found the opposite to be true.1.A.keepB.mixC.connectD.bring 2.A.storiesB.buildingsC.crowdsD.reporters3.A.positionB.ageC.faceD.name 4.A.silentB.skepti
6、calC.seriousD.crazy5.A.discoverB.argueC.decideD.advocate 6.A.equipmentB.grassC.campsD.stones7.A.remoteB.quietC.tallD.clean8.A.newB.specialC.significantD.necessary9.A.paying offB.spreading outC.blowing upD.fading away10.A.atmosphereB.experienceC.experimentD.sight11.A.studiedB.observedC.exploredD.rega
7、rded12.A.viewB.qualityC.reasonD.purpose13.A.scientistsB.climbersC.localsD.officials14.A.holding on toB.going back toC.living up toD.giving way to15.A.changesB.clearsC.improvesD.permits16.A.matchB.imagine C.countD.add17.A.villageB.desertC.roadD.lake18.A.ObviouslyB.EasilyC.ConsequentlyD.Finally19.A.pe
8、rmanent B.littleC.freshD.artificial20.A.enjoyB.deserveC.saveD.acquire【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。讲述了非洲乞力马扎罗山的环境污染以及当地机构努力治理之后环境的改观。1.【解析】选D。动词辨析题。由“lots of waste”可知,攀登乞力马扎罗山的人们带来大量的垃圾,故选D。2.【解析】选C。名词辨析题。根据上文“40,000”可知,这是一个庞大的人群,可能破坏这个地方的美景,故选C。3.【解析】选C。名词辨析题。冰川是乞力马扎罗山地貌之一,所以冰川正在消失,将会改变乞力马扎罗山的面貌,故选C。4.【解析】选B。形容词
9、辨析题。句意:听到这些故事,我对这个地方产生了怀疑其他旅游地被描述为“更纯洁”的自然体验。be silent about 对保持沉默,be skeptical about 对表示怀疑,be serious about对是认真的,be crazy about热衷于。故选B。5.【解析】选A。动词辨析题。根据“much has changed”可知,作者发现已经有了很大的变化。结合下一句 I find a _mountain,with toilets at camps and along the paths.discover发现;argue争论;decide决定;advocate提倡。故选A。6.
10、【解析】选C。词汇复现题。根据下文with toilets at camps and along the paths可知,此处表示营地有大量垃圾的、令人担心的报道。equipment装备;grass 草;camps 营地;stones石头。故选C。7.【解析】选D。逻辑推理题。上文提到情况有了很大改变,结合with toilets at camps and along the paths.可知,我找到了一座干净的山,故选D。8.【解析】选C。形容词辨析题。根据前文可知,很多的登山者来到乞力马扎罗山以及冰川可能会消失。这对于环境来说是一个重大的挑战。故选C。significant表示“重大的,值
11、得注意的”,符合语境。9.【解析】选A。逻辑推理题。由“but”可知,前后表示转折关系,说明坦桑尼亚国家公园管理局所做的努力似乎正在得到回报。pay off偿清,取得成功,得到回报;spread out 伸开,传播开;blow up爆炸,充气;fade away逐渐消失,褪色。故选A。10.【解析】选B。名词辨析题。根据下文可知攀登乞力马扎罗山最好的经历不是到达顶峰。atmosphere 氛围;experience 经历;experiment 试验;sight风景。故选B。11.【解析】选D。动词辨析题。由“spiritual places”可知,山被许多文化视为心灵之地。be regarde
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364332.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
