山东省威海市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 威海市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省威海市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)本试卷共10页。满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1. 答卷前,务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考试号填写在答题卡上。2. 选择题,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。笔答题,用0.5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡上。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。
2、每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers talking about?A. How to keep fit. B. How to handle pressure. C. What to take up as a hobby.2. Where will the woman probably go?A. New York. B. The Service Center. C. The Business Center.3.
3、 What is the possible relationship between Jack and Nancy?A. Husband and wife. B. Friends. C. Teacher and student.4. What does the man imply?A. Hell repair the womans camera.B. The woman needs a new camera.C. He manages time and money well.5. How much money will the man get?A. ¥6.8. B. ¥100. C. ¥680
4、.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man say about himself ?A. He is bad at socializing.B. He talks briefly on the phone.C. Hes got addicted to technology.7. Wha
5、t does the womans father think of text-messaging?A. Its challenging to seniors.B. Its informal but convenient.C. Its childish and unprofessional.听第7段材料,回答第8至第10题。8. Whats the man doing?A. Planning for after-class activities.B. Making his weekly study schedule.C. Working on a class diary for next wee
6、k.9. What will each student do next Wednesday?A. Fill in a form. B. Hand in 3 student photos. C. Have a basketball club meeting.10. Where does the class need to go during the lunch break on the 18th?A. The classroom. B. The stadium. C. The computer room.听第8段材料,回答第11至第13题。11. What are the speakers ta
7、lking about?A. An annual folk festival. B. An Art School. C. Traditional programs.12. Where will the mask party be held?A. In the Piazza. B. At the Concert Hall. C. At the Town Hall.13. Which program might the woman be least interested in?A. Ballet Performance. B. Art Exhibition. C. Food Festival.听第
8、9段材料,回答第14至第17题。14. What should an applicant do first to apply for the job?A. Write a self-introduction.B. Send in an application letter.C. Make an appointment for an interview.15. What kind of a person is the company looking for?A. Someone having a college degree in advertising.B. Someone experienc
9、ed in business management.C. Someone willing to work beyond regular hours.16. What does the man like most about the job?A. Travel opportunities. B. Handsome pay. C. Potential promotion.17. What does the woman say about the salary?A. It is to be negotiated. B. Its about500 a week. C. It depends on jo
10、b performance.听第10段材料,回答第18至第20题。18. What does the speaker say about William Shakespeare?A. His works have no match worldwide.B. His life could be discovered in his works.C. Much of his personal history remains unknown.19. What do we learn about Shakespeares father?A. He was a member of the town cou
11、ncil.B. He failed to go beyond grammar school.C. He moved to Stratfor-on-Avon when young.20. Whats the speakers attitude towards digging out more about Shakespeare?A. Optimistic. B. Pessimistic. C. Unconcerned.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项
12、涂黑。AI took a trip to Antarctica last December. My favorite moment in Antarctica was the one I enjoyed in Wilhelmina Bay.Wilhelmina Bay was extremely large in size. But after we got into our kayaks (皮艇),we realized what made this part of Antarctica special at least on the day of our visit.Kayak cruis
13、es are like adventures, if theres a good wildlife sighting around, the driver radios the other boats and tells them to come and see it. Throughout Antarctica you would see the kayaks gather in the same place to watch a whale, or a group of seals, or some cartoon-like Adelie penguins.But in Wilhelmin
14、a Bay, it seemed like every kayak had its own group of whales to watch. They were everywhere! We had plenty of them getting close to us. Then one got a little too close. All of a sudden, it rose in front of our kayaks. This wasnt the “logging” where they gently rise and fall this whale knew exactly
15、what he was doing.We were shocked. It was so close. Was it going to fall on us? It happened so quickly that I didnt get a chance to take a photo. Thankfully there were some kayaks on the other side, getting shots of what we later called “the moment the drysuits became not so dry”.“Im always surprise
16、d at what we see, but Im not often impressed,” our kayaking guide Michael told us. “The only thing better than that would have been, like, if a killer whale jumped out of the water right over the kayaks .”1. What makes the visit in Wilhelmina Bay special?A. The large size of the Bay.B. The thrilling
17、 whale-watching.C. The wildlife sighting around.D. The adventurous Kayak cruises.2. How did “this whale” in Paragraph 4 impress the writer?A. It jumped out of the water right over the kayaks.B. It rose ahead so suddenly that no picture was taken.C. It jumped so close to the kayaks that visitors got
18、wet.D. It floated like a log in the water, gently rising and falling.3. What is the text mainly about?A. The greatest show on the earth.B. Amazing adventures in Antarctica.C. The wildlife in Wilhelmina Bay.D. An unforgettable experience in Antarctica.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者去年12月在南极洲威廉
19、敏纳湾度过的那个时刻。【1题详解】细节理解题。由第四段中的“But in Wilhelmina Bay, it seemed like every kayak had its own group of whales to watch. They were everywhere!”(但在威廉敏纳湾,似乎每艘皮艇都有自己的鲸鱼群可观赏。他们到处都是!)可知威廉敏纳湾之行的特别之处在于有令人兴奋的观赏鲸鱼。故选B项。【2题详解】细节理解题。由第四段中的“Then one got a little too close. All of a sudden, it rose in front of our
20、kayaks. This wasnt the “logging” where they gently rise and fall this whale knew exactly what he was doing.”(然后有一个离得太近了。突然,它出现在我们的皮划艇前面。这不是它们轻轻上升和下降“行进”的地方这条鲸鱼完全知道自己在做什么。)和倒数第二段“It happened so quickly that I didnt get a chance to take a photo. Thankfully there were some kayaks on the other side, get
21、ting shots of what we later called “the moment the drysuits became not so dry”.”(事情发生得太快了,我没有机会拍照。谢天谢地,旁边还有一些皮划艇,拍摄我们后来称之为“干衣服变得不那么干的那一刻”。)可知第四段中的“这头鲸鱼”跳得离皮划艇太近了,游客们都湿透了。故选C项。【3题详解】主旨大意题。由第一段“I took a trip to Antarctica last December. My favorite moment in Antarctica was the one I enjoyed in Wilhelm
22、ina Bay.”(去年12月我去了南极洲。我在南极洲最喜欢的时刻是在威廉敏纳湾度过的那一刻。)和下文段落关于作者在威廉敏纳湾皮划艇上与虎鲸嬉戏的经历,可知本文主要讲作者在南极洲的难忘经历。故选D项。BOrganizers of Paris 2024 have suggested that breakdancing(霹雳舞) should be included as a new sport in the Olympic sports. The committee is pleased with the suggestion as it is in line with its aim of r
23、ejuvenating the Olympics. But, what is breakdancing on earth?Breakdancing is not simply a style of dance. Its a unique culture with its own history. Popularized by African Americans and US Latinos, breakdancing is an energetic form of dance including stylized footwork and moves such as spinning on t
24、he head, hands or knees. It arose in New York City during the late 1960s and early 1970s from martial arts moves. The moves, originally learned as a form of self-defence eventually developed into the complex and athletic moves of todays breakdancing.Breakdancing is largely improvisational(即兴的) witho
25、ut standard moves or steps. The key is on energy, movement, creativity and certain danger. The people who perform this style of dance are known as b-boys or b-girls. They are also called breakers.From those early roots, breakdancing began to add different moves to their routines, such as “pops” and
26、“locks”, which brought a robotic quality to the dance. That style was popularized in the early 1970s by artists of the time. In the 1980s breakdancing reached a greater audience when it was adopted by mainstream artists like Michael Jackson. Jacksons moonwalk, a step that involved sliding backward a
27、nd lifting the soles of the feet so that he appeared to be sliding or floating, caused huge excitement among teens of all races.With the growing popularity over the years, breakdancing has gone from a street phenomenon to one that is accepted by the wider culture.Breakdancing is universal and it is
28、popular with more than one million b-boys and b-girls in France. We hope the energetic dance is to be in the Olympic Games.4. Which of the following best describes breakdancing?A. Unique and defensive.B. Standard but dangerous.C. Energetic and creative.D. Improvisational but simple.5. What does Para
29、graph 2 mainly tell us about breakdancing?A. Its features and history.B. Its birthplace and audience.C. Its changes and culture.D. Its moves and complexity.6. Why did breakdancing attract more people in the 1980s?A. It took on a robotic look.B. It caused excitement among teens.C. It involved pops an
30、d locks.D. It was adopted by mainstream artists.7. What might be the purpose of writing the text?A. To popularize breakdancing worldwide.B. To explain what breakdancing is on earth.C. To promote breakdancing to an Olympic sport.D. To introduce the development of breakdancing.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【
31、解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了霹雳舞,并呼吁将其纳入奥运会运动项目。【4题详解】推理判断题。根据第二段第三句中“breakdancing is an energetic form of dance(霹雳舞是一种充满活力的舞蹈)”及第三段第二句“The key is on energy, movement, creativity and certain danger.(关键是在于活力、动作、创造性和一定的危险)”可知,霹雳舞是充满活力和有创造性的。故选C项。【5题详解】段落大意题。根据第二段内容,尤其是第三句中“breakdancing is an energetic form o
32、f dance including stylized footwork and moves such as spinning on the head, hands or knees(霹雳舞是一种有活力的舞蹈形式,包括程式化步法和诸如头、手和膝盖的转动动作)”、“during the late 1960s and early 1970s”及“eventually”等关键词句可知, 第二段主要告诉我们霹雳舞的特点和历史。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“In the 1980s breakdancing reached a greater audience when it was a
33、dopted by mainstream artists like Michael Jackson.”可知,在20世纪80年代,由于霹雳舞被像迈克尔杰克逊这样的主流艺术家采用,所以吸引了更多的观众。故选D项。【7题详解】推理判断题。通读全文,结合第一段第一句“Organizers of Paris 2024 have suggested that breakdancing(霹雳舞) should be included as a new sport in the Olympic sports.(巴黎2024年奥运会的组织者建议霹雳舞作为奥运会一种新的运动被包含在内)”可知,文章先是提出“巴黎奥
34、运会组织者建议霹雳舞纳入奥运会项目”,接下来具体介绍了这种舞蹈形式,最后一段再次呼吁“We hope the energetic dance is to be in the Olympic Games.(我们希望这个充满活力的舞蹈会在奥运会中)”,由此可知,本文的目的是促进霹雳舞被纳入奥运会运动项目。故选C项。【点睛】CThroughout history, humanity has existed side-by-side with viruses and bacteria. From the bubonic plague to smallpox, humanity has evolved
35、to resist these bacteria and viruses. However, there are now new ways for them to infect us.Climate change is melting permafrost(冻土) areas that have been frozen for thousands of years. As the permafrost melts, so too the ancient bacteria and viruses that have been frozen. These ancient bacteria and
36、viruses, which previously lay inactive in the ice, may spring back to life as the earths climate warms.In August 2016, a 12-year-old boy in the Arctic Circle died and at least twenty people there were hospitalized after having been infected by anthrax(炭疽).Experts studied and concluded that over 75 y
37、ears ago, a reindeer infected with anthrax died and its body was frozen and trapped under a layer of permafrost. It stayed there, with the disease inactive, until a heatwave in the summer of 2016. The heatwave melted the permafrost and exposed the reindeer body, which then released the infectious pa
38、thogen(病原体) into the nearby water and soil, and then into the food supply. More than 2,000 reindeer feeding near the body became infected, which then led to a small number of human cases.While you may think the incident is isolated to that area, the fact that long-inactive viruses and bacteria might
39、 wake up soon due to climate change will affect us all. Pathogenic viruses might be preserved in old permafrost layers, including some that have caused global epidemics in the past.With climate change, who knows what deadly viruses and bacteria hidden beneath permafrost areas are threatening us. Per
40、haps it is time for everyone to do their part to stop global warming.8. What does the underlined “new ways” refer to?A. Ancient bacteria and viruses came back to life.B. Bacteria and viruses have evolved into new types.C. Bacteria and viruses become more resistant to medicine.D. Ancient bacteria and
41、 viruses remain active in frozen permafrost.9. Which is the right order of the case of anthrax in 2016? A 12-year-old boy died and many others were infected. Over 2,000 reindeer feeding near the body became infected. The bacteria went into the nearby water, soil, and then food supply. The permafrost
42、 melted and the bacteria in the dead reindeer woke up.A. B. C. D. 10. Why does the writer write this text?A. To introduce an ancient virus, anthrax.B. To call on people to stop global warming.C. To encourage people to study ancient viruses.D. To warn of the danger of melting permafrost.11. In which
43、section can we most possibly read this text on a website?A. Geography.B. Environment.C. Education.D. Medicine.【答案】8. A 9. A 10. B 11. B【解析】这是一篇说明文。讲述了由于全球变暖导致的疫情蔓延,从而呼吁阻止全球变暖。【8题详解】指代猜测题。根据“These ancient bacteria and viruses, which previously lay inactive in the ice, may spring back to life as the e
44、arths climate warms.”可知,现在之前被冰封的古细菌和病菌,随着地球气候的变暖会再度活过来,所以new ways是指古细菌和病菌复活,故选A。【9题详解】细节理解题。根据“Experts studied and concluded that over 75 years ago, a reindeer infected with anthrax died and its body was frozen and trapped under a layer of permafrost. It stayed there, with the disease inactive, unti
45、l a heatwave in the summer of 2016.”可知,七十五年前一头鹿感染了炭疽,鹿死了,身体被冰封,病毒休眠,直到2016年的夏季酷热期苏醒,根据“The heatwave melted the permafrost and exposed the reindeer body, which then released the infectious pathogen(病原体) into the nearby water and soil, and then into the food supply. More than 2,000 reindeer feeding ne
46、ar the body became infected, which then led to a small number of human cases.”可知,这些苏醒的病原体进入到附近的水、土地然后进入食物中,感染了超过2000头鹿,然后感染了人类,根据“In August 2016, a 12-year-old boy in the Arctic Circle died and at least twenty people there were hospitalized after having been infected by anthrax(炭疽).”可知,在2016年一个十二岁的男
47、孩感染炭疽并死去,并感染了其他人。所以顺序为 ,故选A。【10题详解】推理判断题。根据“Perhaps it is time for everyone to do their part to stop global warming.”作者认为是时候大家一起来阻止全球变暖了,可推断,作者写此文的目的是号召人们阻止全球变暖。故选B。【11题详解】推理判断题。本文主要是讲全球变暖导致疫情的蔓延,所以属于环境类,故选B。DBoth online learning and distance learning require similar online learning tools, but there
48、 the similarity ends.The key difference between them is location. With online learning, students can be together in the classroom with an instructor while working through their digital lessons and assessments. When using distance learning, students work online at home while the teacher assigns work
49、and checks in digitally.Next, used as a mixed learning technique along with other teaching strategies, online learning will involve in-person interaction between you and your students on a regular basis. On the contrary, with distance learning youll likely rely on digital forms of communication such
50、 as messaging apps, video calls, discussion boards, and your schools learning management system.Both online learning and distance learning are effective teaching strategies, they do have their own distinct advantages.To start, online learning can increase student engagement with a variety of instruc
51、tional resources and teaching methods to deliver content in multiple ways. Second, using online learning tools makes it easier for you to differentiate your instruction. When using tools like digital curriculum, you will have more flexibility and control for differentiating your lessons. Finally, on
52、line learning is a time saver. Many digital curriculum tools do the heavy lifting for you by providing ready-to-use lesson plans, instructional materials, and assessments. Many online learning tools also automatically grade those assessments and post them to your teacher dashboard.Compared to online
53、 learning, distance learning can continue without disturbance even in events like snow days or the COVID-19 pandemic. In addition, distance learning provides greater flexibility for students to work at their own pace and review work as needed. This also ties in with the fact that students can access
54、 your course material at the times that work best for them, which is important for students who may have irregular work schedules.12. Whats the distinctive feature of the interaction in online learning?A. Communicating face to face regularly.B. Interacting via digital apps.C. Communicating with disc
55、ussion boards.D. Interacting privately irregularly.13. Complete the diagram. (S-student; T-teacher)A. S: highly motivated; S: learn at their own paceB. T: deliver different lessons easily; S: enjoy more flexibilityC. T: do the heavy lifting; T: more accessibleD. S: enjoy more flexibility; T: regular
56、 work schedules14. Whom is the text intended for?A Parents.B. Students.C. Technicians.D. Teachers.15. About the two methods, what will be talked about following the last paragraph?A. Their advantages.B. Their differences.C. Their disadvantages.D. Their similarities.【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】这是一
57、篇说明文。文章讲述了在线学习和远程学习的区别。【12题详解】细节理解题。根据第三段Next, used as a mixed learning technique along with other teaching strategies, online learning will involve in-person interaction between you and your students on a regular basis.(其次,作为一种混合学习技术和其他教学策略,在线学习将涉及你和你的学生之间定期的面对面的互动。)由此可知,在线学习互动的特点是定期面对面的交流。故选A。【13题
58、详解】细节理解题。这一表格比较了在线学习和远程学习的优点。根据第五段Second, using online learning tools makes it easier for you to differentiate your instruction. When using tools like digital curriculum, you will have more flexibility and control for differentiating your lessons.(其次,使用在线学习工具使你更容易区分你的教学。当使用像数字课程这样的工具时,你将有更多的灵活性和控制方式
59、来区分你的课程。)由此可知,在线学习的优点之一是老师可以轻松提供不同的课程;根据最后一段In addition, distance learning provides greater flexibility for students to work at their own pace and review work as needed.(此外,远程学习为学生提供了更大的灵活性,使他们可以按照自己的节奏学习,并根据需要复习功课)由此可知,远程学习的优点之一是学生享受更大的灵活性。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第三段Next, used as a mixed learning techni
60、que along with other teaching strategies, online learning will involve in-person interaction between you and your students on a regular basis. On the contrary, with distance learning youll likely rely on digital forms of communication such as messaging apps, video calls, discussion boards, and your
61、schools learning management system.(其次,作为一种混合学习技术和其他教学策略,在线学习将涉及你和你的学生之间定期的面对面的互动。相反,在远程学习中,你可能会依赖于数字形式的交流,如即时通讯应用、视频电话、讨论板和学校的学习管理系统。)这里是以第二人称口吻所写,“you and your students”是关键词,由此推知,这篇文章是写给教师的。故选D。【15题详解】推理判断题。根据第一段Both online learning and distance learning require similar online learning tools, but
62、there the similarity ends.(在线学习和远程学习都需要类似的在线学习工具,但它们的相似之处也仅此而已。)以及第二段(The key difference between them is location.它们之间的关键区别在于地点。)由此可知,这篇文章讲述了在线学习和远程学习的区别,文章中所给部分只是对在线学习和远程学习各自的优点进行了对比,而没有涉及到各自的缺点,所以最后一段会谈论它们的缺点。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Think “art”. What
63、comes to your mind? Is it sculptures in the Louvre, or Chinese painting in the Palace Museum? Or maybe, just maybe, its a dancing pattern of lights?The artworks by American artist Janet Echelman look like colorful floating clouds when lit up at night. Visitors can not only enjoy looking at them, the
64、y can also interact with them literally._16_ Exhibits such as these are certainly new and exciting, but are they really art?Whatever your opinion, people have been expressing their thoughts through art with various tools and technologies for thousands of years. Yet Michelangelo and others have been
65、labelled as “artists” rather than “technicians”. _17_Today, however, technological advances have led to a combination of art and technology. As a result, the art world is changing greatly. _18_ Take for example one of Chinas most famous paintings, Along the River During the Qingming Festival. As thi
66、s artwork is rarely on display, people have sometimes queued a long time for a chance to see it. Thanks to technology however, millions more people have been able to experience a digital version of it with 3D animation._19_ Not only can we interact with art, but also take part in its creation. With
67、new technological tools at our fingertips, more and more people have created exciting new art forms, such as digital paintings and videos.However, such developments are making the line between art and technology less distinct. Is the artist the creator of the art itself, or the maker of the technolo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
