山东省威海市文登区2019届高三三模考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省威海市文登区2019届高三三模考试英语试题 WORD版含解析 山东省 威海市 文登 2019 届高三三模 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三英语本试卷共10页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷答题卡交回。注意事项:1. 答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号填写在答题卡上。2. 选择题,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。笔答题,用0.5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡上。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从
2、题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the weather be like?A. Snowy and windy.B. Cold and rainy.C. Windy and dry.【答案】A【解析】【原文】W: Its been very cold in the past two days.M: We havent seen the worst of it yet. More snow is forecast next
3、 week accompanied by strong winds.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man say about the book?A. It is not available now.B. Its information is out of date.C. Its been reprinted four times.【答案】A【解析】【原文】W:Id like to buy a copy of Professor Franklings book on sea shells.M: Im sorry, Ms. That book has been
4、 out of print for some time now.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can we learn from the conversation?A. The tools are missing.B. The man has returned the tools.C. The woman is to build a bookshelf.【答案】A【解析】【原文】W: Simon, could you return the tools I lent you for building the bookshelf last month?M: Uh, well,
5、I hate to tell you this, but I cant seem to find them.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much does the ticket cost each?A. $1.40.B. $4.30.C. $8.60.【答案】B【解析】【原文】W: Heres a 10-dollar bill. Give me two tickets for tonights show please.M: Sure. Two tickets and heres $1. 40 change.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the pr
6、obable relationship between the speakers?A. Doctor and patient.B. Travel agent and customer.C. Manager and office worker.【答案】C【解析】【原文】W:Mr.Watson, I wonder whether its possible for me to take a vacation early next month.M: Did you fill out a request form?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后
7、有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation most probably take place?A. In the post office.B. At the airport.C. At the rail station.7. What most influences the man in making the de
8、cision?A. Price.B. Destination.C. Time.【答案】6. A 7. A【解析】【原文】W: How can I help you?M: Id like to send this parcel to Spain.W: Would you like to send it by airmail or surface mail?M: Well, it depends on how much it will cost. Could you weigh it for me?W: Just place it on the scale.M: OK. Here you go.W
9、: It looks like it will cost you $8. 50 to send it by surface mail and $45 by airmail.M: I guess Ill just send it by surface mail.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What might Linda be?A. A researcher.B. A security officer.C. A waitress.9. What does the man like about the airport?A. Spacious hall
10、s.B. Moving walkways.C. Small trolleys.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Excuse me, Im Linda Lee from the Airport Research Division. May I ask you a few questions about the environment and facilities here?M: OK.W: What do you like most about the airport environment?M: Well, I really appreciate the daylight.W:
11、 Daylight?M: Yes, the windows here make it seems as if you were outside. Another thing I like is the moving walkways. You dont have to walk for miles to the boarding gate.W:I see. Anything you dont like?M: En. The shops are often overcrowded. There is not enough space to move around comfortably, and
12、 also I suppose the trolleys are too small.W: Well, thanks for your time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why was the woman chosen to fill the position?A. Its time for her to change a job.B. She has the ability to organize the new office.C. She gets along well with the other employees.11. What
13、 will happen to the woman next?A. Getting promoted.B. Enjoying a long weekend.C. Moving her belongings home.12. What is most attractive for the woman to take the new post?A. Higher salary.B. Being closer to home.C. Running a new office.【答案】10. B 11. B 12. B【解析】【原文】M: We are looking for a manager to
14、run the new branch office.W: Wheres the branch office?M: It happens to be very close to your home. We were actually hoping that you might want to fill the position. Are you interested?W: I guess. I do like the office Im working in now, but it would be nice to work closer to my home.M: Your salary wo
15、uld remain the same, but if you do a good job, I think theres a possibility of a promotion down the road.W: Really?M: Yes. The reason we chose you is because youre the best manager we have. We need someone who can organize the new office and make it run well.W: Well then, when should I start?M: So y
16、oull do it? Great! Well send some people over to move your things tomorrow. You can have a long weekend and then start your new office on Tuesday.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is critical thinking according to the professor?A. Criticizing the writers ideas.B. Questioning everything the
17、 writer states.C. Digging into the writers implications and conclusions.14. What is the first step in reading an academic text critically?A. Figuring out the argument and the main line of reasoning.B. Analyzing and responding to the argument.C. Identifying the meaning of each word.15. What may serve
18、 as the evidence?A. Ideas.B. Logical lines.C. Survey results.16. What is the key to critical thinking?A. To accept conclusions.B. To build an academic foundation.C. To read actively and keep questioning.【答案】13. C 14. A 15. C 16. C【解析】【原文】W: Professor King, what exactly is critical thinking?M: Well,
19、when you read critically, you should assess the writers ideas and think about the implications and conclusions of what the writer is saying.W: Can you give me an example?M: When you read an academic text, first, you should identify the argument and work out the writers main line of reasoning.W: OK.
20、What then?M: Try to analyze and criticize the argument.W: I see, thats why you often ask whether the argument is represented in a logical way.M: Right, then assess the evidence the writer gives you. That maybe in the former figures, survey results, examples, etc.W. How about the writers conclusions?
21、M: Ask yourself if they are supported by the evidence.W. Got it. Thanks. Professor King.M: Remember, the key to critical thinking is to read actively and keep asking yourself questions rather than just accepting.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Whats wrong with the woman after the tornado?A. She
22、 lost her vehicle.B. She broke her leg.C. She lost $1,000.18. How did the man get people to help him out according to the second news item?A. He kept shouting and crying for help.B. He knocked on the garbage disposal.C. He signaled with a fire extinguisher.19. What do we know about the Canadian fami
23、ly?A. The family lost their car.B. The family had to feed on raw food.C. The father walked 15 miles to get help.20. What do the victims have in common?A. Losing valuables.B. Surviving the accidentsC. Gaining first aid skills.【答案】17. B 18. C 19. C 20. B【解析】【原文】Here are the top stories today:A huge to
24、rnado catches a woman trapped in her vehicle and carries her a quarter of a mile from town. The woman suffered a broken leg, but she was more worried about her cat swept away by the storm. Shes offering a $1, 000 reward for the cat.In another part of the world, a man gets his hand stuck in a kitchen
25、 garbage disposal and is trapped for three days. His cries went unanswered until breaking the kitchen window and signaling for help with a fire extinguisher.And finally, a Canadian family of four gets lost trying to drive across a mountain pass in snowstorm and is cut off for a week, surviving on a
26、banana, 10 cheese crackers, and a cooked ham. The family is finally rescued after the father hikes 15 miles to get help.And thats the news today.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATai Hang Dragon DanceIn the 19th century, the people of Tai Han
27、g began performing a dragon dance to stop a run of bad luck deviling their village. More than a century later, their village has been all but swallowed up by Hong Kongs fast-growing city. But the dragon keeps on dancing. It has even danced its way onto Chinas third national list of intangible cultur
28、al heritage.All this started a few days before the Mid-Autumn Festival, sometime around 100 years ago. First a typhoon struck the fishing and farming community of Tai Hang. This was followed by a plague(瘟疫), and then when a large snake ate the villagers livestock, they said enough was enough. A fore
29、teller declared the only way to stop the chaos was to stage a fire dance for three days and nights during the upcoming festival. The villagers made a huge dragon from straw and covered it with joss sticks, which they then lit. Accompanied by drummers and erupting firecrackers, they did what they wer
30、e told and danced for three days and three nights - and the plague disappeared.Tai Hang may no longer be a village, but its locals still recreate the fiery ancient tradition to this day with a huge dragon that is not to be taken lightly! On the day before the Mid-Autumn Festival, dragon dance partic
31、ipants perform a series of ceremonies in the Hakka dialect at Lin Fa Temple. The performance then winds its way in fire and smoke through the backstreets of Tai Hang over three moon-fueled days.InfoDate: 2325 September 2018Time: Around 8:1510:30pm, 2324 SeptemberAround 8:1510pm, 25 SeptemberVenue: T
32、ai Hang, Causeway Bay(Best viewing point: Wun Sha Street)Enquiry: +852 2577 2649Website: www.taihangfiredragon.hkNote: On 24 September, the performance will also be held at Victoria Park at around 10:4511:30pm.21. What does the underlined “a run of bad luck” refer to? The spread of a plague. A typho
33、on striking Tai Hang.The loss of the livestock. The urbanization of Tai Hang.A. B. C. D. 22. Whats the purpose of Tai Hang Dragon dance nowadays?A. To stop the chaos.B. To perform as a cultural heritage.C. To entertain visitors.D. To observe the Mid-Autumn Festival.23. Where can you enjoy the dragon
34、 dance at 11:00 p.m. on 24th September?A. Wun Sha Street.B. Victoria Park.C. Tai Hang, Causeway Bay.D. Lin Fa Temple.【答案】21. B 22. D 23. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了香港大坑舞火龙的由来以及一些观看舞火龙的具体信息。【21题详解】细节理解题。根据第二段中First a typhoon struck the fishing and farming community of Tai Hang. This was followed by a plague(瘟
35、疫), and then when a large snake ate the villagers livestock, they said enough was enough. 首先台风袭击了大坑的渔业和农业社区。接着是一场瘟疫,然后当一条大蛇吃了村民的牲畜,他们说够了。可知,一连串的厄运指的是瘟疫的传播,台风袭击了大坑,还有损失了牲畜。故选B项。【22题详解】推理判断题。根据第三段中Tai Hang may no longer be a village, but its locals still recreate the fiery ancient tradition to this da
36、y with a huge dragon that is not to be taken lightly! On the day before the Mid-Autumn Festival, dragon dance participants perform a series of ceremonies in the Hakka dialect at Lin Fa Temple.大坑可能不再是一个村庄,但当地人仍然用一条巨龙重现了火热的古代传统,这是不容忽视的!中秋节前一天,舞火龙者在林发寺用客家话举行一系列仪式。可知,现在大坑舞火龙是为了庆祝中秋节。故选D项。【23题详解】细节理解题。根据
37、Info中Note: On 24 September, the performance will also be held at Victoria Park at around 10:4511:30pm. 注:演出将于9月24日晚上10时45分至11时30分在维多利亚公园举行。可知,9月24日晚上11点,你可以在维多利亚公园欣赏火龙舞。故选B项。BFor some Chinese high school students, passing the gaokao is the final goal of their academic life. They believe that once th
38、ey enter college, life will be easy. However, getting a college degree now requires more efforts than it did before.In September, the Ministry of Education (MOE) released an announcement, requiring universities to increase the difficulty of undergraduate courses and work harder to end academic misco
39、nduct in bachelors theses. This came after a change put forward by Minister of Education Chen Baosheng. Chen said universities should “reasonably increase students academic burden” to encourage them to work harder and improve their knowledge and skill levels.In China, students often study hard durin
40、g high school to achieve high gaokao scores. However, once entering university, many students lose interest in their studies, let alone acquiring outstanding academic abilities, according to Chu Zhaohui, a researcher at the National Institute of Education Sciences. This phenomenon could be because t
41、he pressure to study at university is lower than that of high school.“The evaluation standards in universities arent very high,” Sang Guoyuan, a professor of education told The Economic Observer. “Many poorly performing students are given passes by teachers as long as they attend classes.” However,
42、in the US, to make sure education quality is kept high, universities always “keep the students under competitive pressure by assigning them challenging tasks,” Xiong Bingqi, deputy director of the 21st Century Education Research Institute, wrote on the China Daily website. For example, US universiti
43、es have “weed-out courses”, which are designed to kick out students who dont meet certain academic criteria.However, while the Ministry of Educations plans aim to increase “university students academic burden”, theyre not intended to put extra pressure on them. Instead, the new requirements are mean
44、t to fulfill the basic requirements of university education, according to Xiong. As Guangming Daily put it, “University is an important time in shaping young peoples personalities and values.24. What does the underlined “this” in Paragraph 2 refer to?A. The announcement by the MOE.B. Acquisition of
45、the college degree.C. The end of academic misconduct.D. The increase of academic difficulty.25. What might the future college life be like for Chinese students?A. Attending classes to guarantee graduation.B. Being faced with extra pressure.C. Fighting for outstanding academic abilities.D. Taking “we
46、ed-out courses” regularly.26. Why does the author use so many quotes in the passage?A. To show the views on the reform of Chinese universities vary.B. To clarify Chinese university reform may encounter difficulties.C. To demonstrate Chinese universities well shape students values.D. To stress the cu
47、rrent situation in Chinese universities needs a reform.27. Whats the type of the passage?A. Interview.B. Argument.C. News.D. Essay.【答案】24. A 25. C 26. D 27. C【解析】这是一篇新闻。文章介绍了教育部发布通知,要求各高校加大本科课程难度,加大力度杜绝本科毕业论文中的学术不端行为,进行相应的教育改革,鼓励大学生更加努力地学习,提高他们的知识和技能水平。【24题详解】词义猜测题。根据第二段中In September, the Ministry o
48、f Education (MOE) released an announcement, requiring universities to increase the difficulty of undergraduate courses and work harder to end academic misconduct in bachelors theses. This came after a change put forward by Minister of Education Chen Baosheng. 9月,教育部发布通知,要求各高校加大本科课程难度,加大力度杜绝本科毕业论文中的学
49、术不端行为。此前,教育部部长陈宝生提出了一项改革。由教育部长提出改革,可知代词This指的是上文“教育部发布的通知”。故选A项。【25题详解】推理判断题。根据第二段中Chen said universities should “reasonably increase students academic burden” to encourage them to work harder and improve their knowledge and skill levels. 陈说,大学应该“合理地增加学生的学习负担”,鼓励他们更加努力地学习,提高他们的知识和技能水平。可知,中国学生未来的大学生活
50、是要争取优秀的学术能力。故选C项。【26题详解】推理判断题。根据第四段中“The evaluation standards in universities arent very high,” Sang Guoyuan, a professor of education told The Economic Observer. “Many poorly performing students are given passes by teachers as long as they attend classes.” However, in the US, to make sure education
51、 quality is kept high, universities always “keep the students under competitive pressure by assigning them challenging tasks,” Xiong Bingqi, deputy director of the 21st Century Education Research Institute, wrote on the China Daily website. For example, US universities have “weed-out courses”, which
52、 are designed to kick out students who dont meet certain academic criteria“大学的评估标准不是很高,”教育教授桑国元告诉经济观察报。“许多表现不佳的学生只要上课,老师就会给他们通行证。”21世纪教育研究院副院长熊丙奇在中国日报网站上写道:“然而,在美国,为了确保教育质量,大学总是让学生处于竞争压力之下,给他们分配具有挑战性的任务。”例如,美国大学有“淘汰课程”,旨在淘汰不符合某些学术标准的学生。由此可知,作者在文章中引用了这么多的引语是为了强调中国大学的现状需要改革。故选D项。27题详解】推理判断题。根据第一段中Howe
53、ver, getting a college degree now requires more efforts than it did before.然而,现在获得大学学位比以前需要更多的努力。第二段中In September, the Ministry of Education (MOE) released an announcement, requiring universities to increase the difficulty of undergraduate courses and work harder to end academic misconduct in bachel
54、ors theses.9月,教育部发布通知,要求各高校加大本科课程难度,加大力度杜绝本科毕业论文中的学术不端行为。可知,文章主要是报道了教育部发布的通知引起众多关注,因此这是一篇新闻体裁的文章。故选C项。CClaude Monet, Pablo Picasso and Leonardo da Vinci . the art world has never lacked talent. And now, a new painter is ready to join the list, although this one isnt even human.Next month, auction ho
55、use(拍卖行) Christies Prints and Multiples will make history by offering the first piece of art created by artificial intelligence for sale. The painting is a portrait of a man called Edmond De Belamy, and is expected to be sold for up to $10,000 (69,000 yuan).The work, which features a man with a myst
56、erious look on his face, was created by software developed by the French art group Obvious. Laugero-Lasserre, an art collector from France, called the work “ridiculous and amazing at the same time”. This isnt the first example of AI-produced artwork, as AI has already been used to write poems and co
57、mpose songs. However, many people doubt whether it should be called art at all.According to Russian writer Leo Tolstoy, art is about creating emotion. Its “a means of joining people together in the same feelings”, he once said.So, if the emotion behind art is what makes the art, the ability to creat
58、e and use tools is what makes human beings different from other species. And as a tool itself, the AI technology used to create the portrait is the result of a lot of effort made by several designers. Together, they “fed” the AI a huge collection of paintings from the 14th to the 18th centuries, unt
59、il it was able to work out how to make similar paintings of its own.The introduction of AI art could be the beginning of a new artistic movement. However, not everyone is ready to welcome these high-tech artists just yet.28. Why are Monet, Picasso and da Vinci mentioned at the beginning of the passa
60、ge?A. To list world famous talented artists.B. To introduce a new painter as great as them.C. To show the prosperity of the art world.D. To highlight the inhuman painter by contrast.29. Why does the painting mentioned in Paragraph 2 gain special concern?A. Its the first AI-produced artwork for sale.
61、B. Itll be auctioned in a famous auction house.C. Its the portrait of a man with mysterious look.D. Its auction price is expected to be the highest.30. Which of the following statement may Leo Tolstoy agree with?A. AI technology is a tool for artistic creation.B. AI is taught to express human emotio
62、ns in art.C. AI copied paintings of the14th-18th centuries.D. AI art joins people together in the same feelings.31. What might be the future of the new artistic movement?A. Popular.B. Unclear.C. Predictable.D. Unacceptable.【答案】28. D 29. A 30. A 31. B【解析】这是一篇议论文。文章介绍了下个月,佳士得拍卖行将首次拍卖由人工智能创造的艺术品,这幅画名为爱
63、德蒙德贝拉米的男子肖像将创造新历史。人工智能艺术的引入可能是一场新的艺术运动的开始,但是未来发展情况如何,谁都不清楚。【28题详解】推理判断题。根据第一段Claude Monet, Pablo Picasso and Leonardo da Vinci . the art world has never lacked talent. And now, a new painter is ready to join the list, although this one isnt even human.克劳德莫奈、巴勃罗毕加索和列奥纳多达芬奇艺术界从来不缺人才。现在,一位新画家也准备加入这个行列,
64、尽管他甚至不是人类。可知,文章第一段中例举Monet,Picasso和da Vinci这些著名的画家是为了烘托,突出介绍非人类的画家。故选D项。【29题详解】细节理解题。根据第二段中Next month, auction house(拍卖行) Christies Prints and Multiples will make history by offering the first piece of art created by artificial intelligence for sale.下个月,佳士得拍卖行的印刷品和复制品将首次拍卖由人工智能创造的艺术品,从而创造历史。可知,这幅画获得
65、这么多关注是因为这是第一次出售由人工智能创造的艺术品。故选A项。【30题详解】推理判断题。根据第四段According to Russian writer Leo Tolstoy, art is about creating emotion. Its “a means of joining people together in the same feelings”, he once said.俄国作家列夫托尔斯泰认为,艺术就是创造情感。他曾经说过,这是“一种方式让人们怀着同样的感受走到一起”。以及第五段中So, if the emotion behind art is what makes t
66、he art, the ability to create and use tools is what makes human beings different from other species. And as a tool itself, the AI technology used to create the portrait is the result of a lot of effort made by several designers. 所以,如果说艺术背后的情感是艺术的本质,那么创造和使用工具的能力就是人类区别于其他物种的地方。作为一种工具,人工智能技术用于创建肖像是许多设计
67、师努力的结果。可知,Leo Tolstoy可能赞成人工智能技术是艺术创作的工具。故选A项。【31题详解】推理判断题。根据最后一段The introduction of AI art could be the beginning of a new artistic movement. However, not everyone is ready to welcome these high-tech artists just yet. 人工智能艺术的引入可能是一场新的艺术运动的开始。然而,并不是每个人都准备好欢迎这些高科技艺术家。可知,新艺术运动的未来到底怎样是还不清楚的。故选B项。DDoes l
68、istening to music make you feel relaxed? Could it even go further and help cure serious diseases? The Sync Project, a new company based in Boston, is trying to find out if this is possible. Its mission is to figure out if music can truly be used as medicine.Current research into how music affects th
69、e body and brain shows that there is at least some influence. For instance, research published in 2005 by Theresa Lesiuk at the University of Windsor in Canada found that music helped to improve the quality and timeliness of office work, as well as ameliorate positive attitudes while people were wor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022三年级英语上册 Unit 1 Hello测试习题课件 人教PEP.pptx
