2021_2022学年新教材高中英语课时素养评价四Unit2LookingintotheFutureReadingandThinking含解析新人教版选择性必修第一册202106021229.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 Unit2LookingintotheFutureReadingandThinking 解析 新人
- 资源描述:
-
1、四Unit 2Reading and Thinking. 单词拼写 1. All smokers should be taught of the great harm of smoking and be persuaded (劝说) out of smoking. 2. But studies of farmers who switched(转变) to organic farming last year indicate that their current crop yields are lower. 3. Telephone calls are more efficient (效率高的)
2、 and convenient means to express oneself. 4. You can make it a routine (常规) to share your thought with your parents. 5. Recently, a survey on homework preference(偏好) has been conducted among senior three students. 6. The king commanded (命令) that enough money be collected to fund the project. 7. Once
3、 more people are wired, the potential(潜力) to change the mainstream media will be huge. 8. We are trying to make politics more relevant (与有关的) to younger people. 9. Various summer camps being available (可获得的), we can choose one based on our own interest. 10. I have been working as an electrical (电的)
4、engineer for 3 years and I trust I am qualified to fill your position. . 选词填空switch off, lead to, no longer, keep track of, in addition, prevent. . . from, provide. . . with. . . , in this sense1. Too much work and too little rest often leads to illness. 2. He suffered from poor eyesight and could n
5、o longer read properly. 3. He kept track of his business by telephone when he was in hospital. 4. Technology should serve only as means to this purpose, and should be prevented from ruling man. 5. She is on a diet. In addition, she pursues various exercise on TV. 6. The painting provides us with one
6、 of the earliest examples of the style. 7. Giving up, in this sense, is often the most productive path towards achieving a goal. 8. A recent study suggests that teenagers who switch off the TV and sit down to family meals are less likely to suffer eating disorders. . 完成句子1. I will get up a bit late
7、this weekend, because I have plenty of time. 这个周末我要晚一点起床, 因为我有很多时间。2. Dont worry, you wont miss her. She will be wearing a red T-shirt and a white skirt at that time. 别担心, 你不会认不出她的。她到时会穿一件红色的T恤衫和一条白色的短裙。3. Good learners also look for ways to review what they have learned. 优秀的学习者还会寻找方法来复习他们所学到的知识。4.
8、Ive no idea how to open this web page. 我不知道如何打开这个网页。5. It will be two days before the decision is made. 要过两天才能作出决定。. 阅读理解AIt feels like every time my mother and I start to have a conversation, it turns into an argument. We talk about something as simple as dinner plans and suddenly, my mother will p
9、ush the conversation into World War . Shell talk about my lack of a bright future because I dont plan to be a doctor. And much to her disappointment, I dont want to do any job related to science, either. In fact, when I was pushed to say that I planned to major in English and communications, she nea
10、rly had a heart attack. “Why cant you be like my co-workers son? ” she bemoans all the time. Her co-workers son received a four-year scholarship and is now earning 70, 000 dollars a year as an engineer. I dont know what to answer except that I simply cant be like Mr Perfect as Ive called the unnamed
11、 co-workers son. I cant be like him. Im the type of person who loves to help out in the community, write until the sun goes down, and most of all, wants to achieve a career because I love it, not because of fame or salary. I understand why my mother is worried about my future major. Ive seen my moth
12、er struggle to raise me on her small salary and work long hours. She leaves the house around 6: 30 am and usually comes home around 5 pm or even 6 pm. However, I want her to know that by becoming a doctor, it doesnt mean Ill be successful. Id rather follow my dreams and create my own future. 【文章大意】本
13、文是记叙文。关于作者将来选择什么样的职业, 作者和母亲总是会发生争吵。母亲想要作者当一名医生或者做与科学有关的工作, 而作者想要做的是自己真正喜欢的职业。1. Which of the following topics does the writer mother mainly want to talk about? A. The writers studies. B. The writers future job. C. Dinner plans. D. Wars around the world. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中“Shell talk about . . . , e
14、ither. ( 她会谈论我没有光明的未来, 因为我不打算成为一名医生。我也不想做任何与科学有关的工作。)”可知, 作者的母亲主要想谈论作者未来将要从事哪方面的职业。故选B。2. We can infer from Paragraph 1 that the writers mother _. A. doesnt want the writer to major in EnglishB. doesnt think the writer should be a doctorC. gets along very well with the writerD. doesnt think working
15、in the science field is a good idea【解析】选A。推理判断题。根据第一段中 “when I was . . . attack. ( 当我被迫说我打算主修英文及沟通专业, 她差点心脏病发作了。)”可以推断, 作者的母亲不希望作者主修英语方面的课程。故选A。3. Which of the following statements is probable TRUE about the writer? A. He wants to be like his mothers co-workers son. B. He wants to find a job in his
16、community in the future. C. He doesnt think his mothers co-workers son is perfect. D. He wants to do something he really likes in the future. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段最后一句“. . . wants to achieve a career . . . salary. ”和第三段最后一句“Id rather follow . . . future. ”可知, 作者将来想要做自己喜欢的工作, 追随自己的梦想, 创造自己的未来。故选D。B(20
17、21忻州高二检测)The City of the FutureTo find out what young people think about the future of urban life, a teacher at a university in Texas in the United States asked his students to think how they would run a city of 50, 000 people in the year 2025. Here are some of the ideas they had: Garbage ships. To
18、get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun, preventing landfill and environmental problems. Batman Nets. Police will arrest criminals by firing nets instead of guns. Forget smoking. No smoking will be allowed within a future cit
19、ys limits. Smoking will be possible only outside cities, and outdoors. Forget the malls. In the future all shopping will be done online, and catalogues will have voice commands to place orders. Telephones for life. Everyone will be given a telephone number at birth that will never change no matter w
20、here they live. Recreation. All forms of recreation, such as cinemas, bowling, softball, concerts and others, will be provided free of charge by the city. Cars. All cars will be powered by electricity, solar energy or wind, and it will be possible to change the colour of cars at the flick of a switc
21、h. Telesurgery. Distance surgery will become common as doctors carry out operations from thousands of miles away, with each city having its own telesurgery outpatient clinic. Holidays at home. Senior citizens and people with disabilities will be able to go anywhere in the world using high-tech camer
22、as attached to their head. Space travel. Travelling in space by ordinary citizens will be common. Each city will have its own spaceport. 【文章大意】本文是一篇说明文。短文介绍了未来的城市。4. Garbage ships are used to _. A. get to the sunB. protect the environmentC. load huge spaceships with materialsD. get rid of problems【解
23、析】选B。细节理解题。根据Garbage ships 中的“To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun, preventing landfill and environmental problems. ”可知, 为了解决垃圾问题, 城市将用巨大的宇宙飞船装载垃圾并将它们送往太阳, 防止垃圾填埋和环境问题。由此可知, 垃圾船被用来保护环境。故选B。5. In the future, malls will _
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369634.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
