2021_2022版高中英语Unit1GreatscientistsUsingLanguage素养评价检测含解析新人教版必修5202103091226.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 Unit1GreatscientistsUsingLanguage 素养 评价 检测 解析 新人 必修 5202103091226
- 资源描述:
-
1、课时素养评价三Unit 1Using Language. 单句语法填空1. He came to the conclusion (conclude) that the machine was out of order. 2. Mike found a challenging (challenge) job as a computer programmer. 3. He was completely absorbed (absorb)in reading and forgot even to take his meal. 4. It is probably the most polluted (
2、pollute) body of water in the world. 5. She made her announcement(announce)after talks with the president. 6. Please note the enclosed instructions(instruct). 7. The local government raised large sums for highway construction (construct). 8. They actually monitor the movement (move) of the fish goin
3、g up river. 9. The physician is a very cautious (caution) man. 10. I am very enthusiastic (enthusiasm), and I like to make friends and chat with friends. . 选词填空contribute. . . to. . . ; with caution; make sense; be strict with; under construction; apart from; be enthusiastic about1. My father contri
4、buted a lot of books to the Hope Project. 2. If you are a teacher, you should be strict with every student. 3. Apart from their house in London, they also have a villa in Spain. 4. Though too old to work much, the retired worker is enthusiastic about neighborhood affairs. 5. Most of the factories un
5、der construction have been designed by Chinese engineers. 6. It makes sense to take care of your health, for it is the most important. 7. The old man stepped down the stairs with caution. . 完成句子1. Only if you study hard will you pass the final examination. 只有努力学习, 你才能通过期末考试。2. He lay on the grass wi
6、th his eyes looking at the sky. 他躺在草地上, 仰望天空。3. There is no doubt that you will be helped by others if you have any difficulties. 毫无疑问, 如果你有困难的话, 大家也会帮助你的。4. The reason why he did not attend the meeting yesterday was that he was ill. 昨天他没有参加会议的原因是他生病了。5. It was announced that the Prime Minister woul
7、d speak on television that evening. 据通告, 首相将于当晚发表电视讲话。. 阅读理解A(2020安庆高二检测)Famous ScientistsScientific discoveries over the centuries have helped shape the way we live today. Without pioneering scientists working towards cures for diseases, new inventions, and better ways to do things, life today woul
8、d be different. Here are some of the most famous scientists, who have made important contributions to our everyday lives. HippocratesNationality: GreekKnown for: Father of MedicineHe was credited with writing the Hippocratic Oath that todays medical professionals still follow in their practice. He h
9、ad the theory of the vapors, which stated that many diseases were the result of a bad diet. AristotleNationality: GreekKnown for: Theory of Three Psyches, Scientific MethodHe wrote about many scientific topics, including biology, physics and zoology. His ideas helped shape western scientific thought
10、s into the Renaissance until they were replaced with Newtonian physics. ArchimedesNationality: GreekKnown for: Archimedes Principle, Archimedes ScrewHe was an astronomer, a scientist, and a physicist with several inventions to his name. He created a formula (公式) to calculate the area of the undersid
11、e of a parabola (抛物线). He also designed many ancient machines. GalenNationality: RomanKnown for: Father of MedicineGalen was best known as Galen of Pergamon. He was a famous philosopher and surgeon among the Romans. His work contributed greatly to the knowledge of pharmacology (药物学), logic and philo
12、sophy. 【文章大意】本文是说明文。介绍了对人类科学做出了重大贡献的四位著名的科学家。1. Which Greek scientist contributed much to medicine? A. Galen. B. Aristotle. C. Archimedes. D. Hippocrates. 【解析】选D。细节理解题。根据对科学家Hippocrates的介绍中“Nationality: Greek”和“Known for: Father of Medicine”可知, 希腊科学家Hippocrates被称为医学之父。所以, 他对医学的贡献非常大。2. What was Aris
13、totles achievement? A. He influenced western scientific thoughts. B. He designed lots of ancient machines. C. He invented many chemicals. D. He produced the theory of the vapors. 【解析】选A。细节理解题。根据对科学家Aristotle的介绍中“His ideas helped shape western scientific thoughts into the Renaissance until they were
14、replaced with Newtonian physics. ”可知, Aristotle的思想帮助西方科学思想进入了文艺复兴时期, 直到它们被牛顿物理学所取代。此处shape 作动词, 意为“影响, 塑造”, 与influence同义。3. What did these scientists have in common? A. Having good luck in the field of science. B. Making important contributions to science. C. Writing many poems about science. D. Exp
15、eriencing many difficulties. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段“Here are some of the most famous scientists, who have made important contributions to our everyday lives. ”可知, 这里有一些最著名的科学家, 他们对我们的日常生活做出了重要的贡献。接下来文章介绍了四位科学家在不同领域的贡献, 因此他们的共同点是: 他们都对科学做出了重要贡献。B(2020郑州高二检测)In science, a theory is a reasonable explanatio
16、n of observed events that are related. A theory often involves an imaginary model that helps scientists picture the way an observed event could be produced. A good example of this is found in the kinetic molecular (分子运动) theory, in which gases are pictured as being made up of many small particles (微
17、粒) that are in constant motion. A useful theory, in addition to explaining past observations, helps to predict events that have not as yet been observed. After a theory has been publicized, scientists design experiments to test the theory. If observations confirm the scientists predictions, the theo
18、ry is supported. If observations do not confirm the predictions, the scientists must search further. There the scientists must search further. There may be a fault in the experiment, or the theory may have to be revised or rejected. Science involves imagination and creative thinking as well as colle
19、cting information and performing experiments. Facts by themselves are not science. As the mathematician Jules Henri Poincare said, “Science is built with facts just as a house is built with bricks, but a collection of facts cannot be called science any more than a pile of bricks can be called a hous
20、e. ”Most scientists start an investigation by finding out what other scientists have learned about a particular problem. After known facts have been gathered, the scientist comes to the part of the investigation that requires considerable imagination. Possible solutions to the problem are formulated
21、 (制定). These possible solutions are called hypotheses (假设). In a way, any hypothesis is a leap into the unknown. It extends the scientists thinking beyond the known facts. The scientist plans experiments, performs calculations, and makes observations to test hypotheses. For without hypotheses, furth
22、er investigation lacks purpose and direction. When hypotheses are confirmed, they are incorporated (合并) into theories. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了什么是科学理论以及如何获得科学理论。4. What will a useful theory helps scientists to do according to paragraph 2? A. Observe events. B. Make predictions. C. Publicize new findings.
23、D. Find errors in past experiments. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段的“A useful theory . . . helps to predict events”可知, 有用的理论能够帮助科学家预测。5. Which of the following statements is true according to paragraphs 3 and 4? A. Science is more than a collection of facts. B. Hypotheses are made before an observed event. C. Hy
24、potheses are facts that are not proven to be true. D. A scientists most difficult task is collecting information. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段的“but a collection of facts cannot be called science”可知, 科学并不简单地等同于收集事实。6. According to the last paragraph a major function of hypotheses is _. A. confirming known fact
25、sB. linking together different theoriesC. providing direction for scientific researchD. communicating a scientists thoughts to others【解析】选C。推理判断题。根据最后一段倒数第二句的“For without hypotheses, further investigation lacks purpose and direction. ”可知, 假设的主要功能是为科学研究提供方向。7. What may be the best title of this passa
26、ge? A. HypothesesB. ObservationsC. Scientific TheoriesD. Creative Thinking【解析】选C。主旨大意题。纵观全文结构, 从首段的“In science, a theory is a reasonable explanation of observed events that are related. ”到后几段作者论述“A useful theory, in addition to explaining past observations, . . . In a way, any hypothesis is a leap i
27、nto the unknown. ”可知, 在某种程度上, 任何假设都是对未知的一次飞跃。所以全文都在围绕“科学理论”这个主题展开解释说明。故选C。. 完形填空Can you imagine being able to remember every single experience of your life and every word in your favorite book? Thats 1 Beckys life is like. Three years ago, Becky was reading a newspaper article which mentioned that i
28、t was 2 for people to 3 the details of their life in the first three years. “What 4! ” she thought, because she could 5 remember her life all the way back to when she was just 12 days old. Her parents had carried her to the drivers seat of their car and 6 her down for a photo. But it wasnt nonsense.
29、 She was just one of only 80 known people 7 a mysterious condition called HSAM. Beckys unusual 8 was shown on a program called 60 Minutes, where reporter Allison 9 her ability by asking her about her favorite book series, Harry Potter. Allison would pick up a 10 and open a page and read her a line.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369934.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春三年级语文下册 第三单元测试题习题课件 新人教版.ppt
