2021_2022版高中英语Unit3LifeinthefutureUsingLanguage素养评价检测含解析新人教版必修5202103091232.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 Unit3LifeinthefutureUsingLanguage 素养 评价 检测 解析 新人 必修 5202103091232
- 资源描述:
-
1、课时素养评价九Unit 3Using Language. 单词拼写1. They lost their way in the desert (沙漠) and died of thirst. 2. Today every citizen(公民) aged eighteen or over has the right to vote. 3. You must give me an instant(立即的) reply or Ill miss the train. 4. Ill pick the empty up and throw it into the dustbin(垃圾箱). 5. He i
2、s a professor of ecology (生态学)working in this famous university. 6. He stared at the diamonds with greedy (贪婪的)eyes. 7. You are asked to swallow(吞下) a capsule containing Vitamin B. 8. There are masses of teaching materials(材料) to choose from. 9. People should recycle(回收) the waste paper to protect t
3、he earth. 10. We must try to figure out the motivation(动机) behind the changes. . 选词填空speed up, blame for, be greedy for, turn. . . into, take place, stare at1. Not everybody is simply greedy for power. 2. We want to speed up development and construction. 3. Great changes have taken place in my home
4、village. 4. Dont stare at me because its impolite. 5. Local people are trying to turn their hometown into a tourist attraction. 6. The policy is partly to blame for causing the worst unemployment in Europe. . 完成句子1. Surrounded by his students, the teacher went into the lab. 这个老师被学生们环绕着走进了实验室。2. I fe
5、el honored to be your guide and I will show you around the Great Wall tomorrow. 很荣幸成为你们的导游。明天我将带领你们参观长城。3. The teacher was telling a story, surrounded by several lovely kids. 那位老师正在讲故事, 几个可爱的孩子围在身边。4. We cannot blame the tools for the faults of the user. 我们不能因为使用者的使用不当而责备仪器。5. Out came a shout for h
6、elp from the room. 房间里传出一声呼救。. 阅读理解AA small robot may help children who are recovering from a long-term illnesses in the hospital or at home. These children may feel isolated from their friends and classmates. The robot takes their place at school. Through the robot, the children can hear their teac
7、hers and friends. They also can take part in class from wherever they are recovering. Anyone who has had a long-term illness knows that recovering at home can be lonely. This can be especially true for children. They may feel left out. Now, these children may have a high-tech friend to help feel les
8、s alone. That friend is a robot. The robot is called AV1. AV1 goes to school for a child who is homebound while recovering from a long-term illness. And the childs school friends must help. They carry the robot between classes and place the robot on the childs desk. A Norwegian company called No Iso
9、lation created the robot. The co-founders of No Isolation are Karen Dolva and Marius Aabel. Dolva explains how the robot AV1 works. She says from home, the child uses a tablet or phone to start the robot. Then they use the same device to control the robots movements. At school, the robot becomes the
10、 eyes, ears and voice of the child. “So, it sits at the childs desk in the classroom and the child uses a tablet or a phone to start it, control its movement with touch, and talk through it. So its the eyes and the ears and the voice at school. ”The student can take part in classroom activities from
11、 wherever they are recoveringwhether at home or from a hospital bed. The robot is equipped with speakers, microphones and cameras that makes communicating easy. 【文章大意】本文是一篇科普说明文。介绍了一家挪威公司研发的机器人可以帮助那些需要长期住院休养的孩子。1. Which of the following can replace the underlined word “isolated”? A. freed B. separat
12、ed C. tired D. banned【解析】选B。词义猜测题。根据上文“children who are recovering from a long-term illnesses in the hospital or at home. ”可知, 长期在医院或家里康复, 他们可能会感觉与朋友和同学隔绝了, 由此可知画线词词义为“隔绝、分离”。2. What cant children do through the robot? A. Take part in the class. B. Talk with their friends. C. Write on the blackboard
13、. D. Hear their teachers. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知, 机器人能代替孩子上课、和朋友聊天、听老师讲课, 但是文中没有提到能“在黑板上写”, 故选C。3. How do children control the robots movements? A. By talking with the robot. B. By taking part in class activities. C. By the microphones equipped in it. D. By touching the tablet or phone. 【解析】选D。细节理解题。
14、根据第三段中the child uses a tablet or phone to start the robot可知, 孩子用平板电脑或电话来启动机器人。4. Whats the robot mainly designed for? A. Children who have just recovered from illnesses. B. Children who cant go to school for a long time. C. Children who are bored with going to school. D. Children who cant see, hear
15、or speak. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段A small robot may help children who are recovering from a long-term illnesses in the hospital or at home. 可知这款机器人是为那些在医院或家里从长期疾病中康复而长期无法上学的儿童设计的。BBy mid-century there will likely be 9 billion people on the planet, using ever more resources and leading ever more technologi
16、cally complex lives. What will our cities be like? How much will artificial intelligence (AI) advance? Will global warming cause disastrous changes, or will we be able to engineer our way out of the climate change issues? Recently, the magazine Big Think asked top minds from a variety of fields to w
17、eigh in on what the future holds 40 years from now. The result is as follows. Its likely that by 2050 the majority of the people in the world will live in urban (城市的) areas, and will have a much higher average age than people today. Cities theorist Richard Florida thinks urbanization will reinvent t
18、he education system of the United States, making our economy less real estate (房地产)driven and erasing the divisions between home and work. And rapidly advancing technology will continue ever more rapidly. Cities of the future wont look like “some sort of science-fiction fantasy”, but its likely that
19、 technological advances and information overlays (VR and AR) will greatly change how we live. Self-driving cars will make the roads safer and provide faster transports. A larger version of driverless cars -driverless trucks -may make long-distance drivers out of date. Some long view predictions are
20、completely dire. Environmentalist Bill McKibben says that if we dont make great progress in fighting global warming, its likely we could see out-of-control rises in sea levels, huge crop shortfalls and wars over limited fresh water resources. In terms of how we will eat, green markets founder and “r
21、eal food” supporter Nina Planck believes that there will be more small milk processing plants, and more regional food operations -and well be healthier as a result. The New York Times feature writer Mark Bittman thinks that people will eat fewer processed foods, and eat foods grown closer to where t
22、hey live. And Anson Mills farmer Glenn Roberts thinks that more people will be aware of the “ethical(道德的) responsibility” to grow and preserve land-raised farm systems. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了各领域专家对未来生活的预测, 包括城市生活、科技、环境、农业这几方面。5. What may happen by 2050? A. Most people will live in cities. B. The aging
23、population will drop. C. Home education will become a trend. D. The economy will be driven by real estate. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段的Its likely that by 2050 the majority of the people in the world will live in urban areas可知, 到2050年, 大多数人将会住在城市。6. What do we know about technology in the future? A. It will g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369944.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
