《全国百强校》湖北省襄阳市第四中学2017届高三8月第一周周考英语试题解析(解析版)WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国百强校
- 资源描述:
-
1、(时间:120分钟 分值150分) 本试卷分第I卷和第II卷两部分,共15页。满分150分。考试用时120分钟。注意事项: 1答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。2全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第I卷第一部分 听力 (共两节, 满分30分)做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一
2、小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15. B. 9.18.C. 9.15.答案是 C。( )1. What time is it now?A. 9:10B. 9:50C. 10:00( )2. What does the woman think of the weather?A. Its nice.B. Its warm.C. Its cold.( )3.What will the man do?A. Attend a meeting.B. Give a lecture.C. Leave his office.( )4. What is th
3、e womans opinion about the course?A. Too hard.B. Worth taking.C. Very easy.( )5. What does the woman want the man to do?A. Speak louder.B. Apologize to her.C. Turn off the radio.111第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒
4、钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。( )6. How long did Michael stay in China?A. Five days.B. One week.C. Two weeks.( )7. Where did Michael go last year?A. Russia.B. Norway.C. India.听第7段材料, 回答第8至9题。( )8. What food does Sally like?A. Cook dinner.B. Fish.C. Eggs.( )9. What are the speakers
5、 going to do?A. Cook dinner.B. Go shopping.C. Order dishes.听第8段材料, 回答第10至12题。( )10. Where are the speakers?A. In a hospital.B. In the office.C. At home.( )11. When is the report due?A. Thursday.B. Friday.C. Next Monday.( )12. What does George suggest Stephanie do with the report?A. Improve it.B. Han
6、d it in later.C. Leave it with him.听第9段材料, 回答第13至16题。( )13. What is the probable relationship between the speakers?A. Salesperson and customer.B. Homeowner and cleaner.C. Husband and wife.( )14. What kind of apartment do the speakers prefer?A. One with two bedrooms.B. One without furniture.C. One ne
7、ar a market.( )15. How much rent should one pay for the one-bedroom apartment?A. $350.B. $400.C. $415.( )16. Where is the apartment the speakers would like to see?A. On Lake Street.B. On Market.C. On South Street.听第10段材料, 回答第17至20题。( )17. What percentage of the worlds tea exports go to Britain?A. Al
8、most 15%.B. About 30%.C. Over 40%.( )18. Why do tea taster taste tea with milk?A. Most British people drink tea that way. B. Tea tastes much better with milk.C. Tea with milk is healthy.( )19. Who suggests a price for each tea?A. Tea tasters.B. Tea exporters.C. Tea companies.( )20. What is the speak
9、er talking about?A. The life of tea tasters. B. Afternoon tea in Britain. C. The London Tea Trade Centre.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATristan da Cunha, a 38 square mile island, is the farthest inhabited island in the world, according to t
10、he Guinness Book of Records. It is 1,510 miles southwest of its nearest, St. Helena, and I, 950 miles west of Africa. Discovered by the Portuguese admiral (上将) of the same name in 1506, and settled in 1810, the island belongs to Great Britain and has a population of a few hundred. 1111Coming in a cl
11、ose second and often wrongly mentioned as the most distant land is Easter Island, which lies 1,260 miles east of its nearest neighbor, Pitcairn Island, and 2,300 miles west of South America. The mountainous 64 square mile island was settled around the 5th century,supposedly by people who were lost a
12、t sea. They had no connection with the outside world for more than a thousand years, giving them plenty of time to build more than 1,000 huge stone figures, called moai, for which the island is most famous. On Easter Sunday, 1722, however, settlers from Holland moved in and gave the island its name.
13、 Today, 2,000 people live on the Chilean territory (智利领土). They share one street, a small airport, and a few hours of television per day. 21.It can be learned from the text that the island of Tristan da Cunha _.A. was named after its discoverer B. got its name from Holland settlers C. was named by t
14、he British government D. got its name from the Guinness Book of Records 22.Which of the following is most famous for moai?A. Tristan da Cuha. B. Pitcairn Island. C. Easter Island. D. St. Helena. 23.Which country does Easter Island belong to?A. Britain. B. Holland. C. Portugal. D. Chile. 【答案】21.A22.C
15、23.D【解析】考点:考查地理历史类短文阅读。【名师点睛】推理判断题的解题方法 :推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。如文中第23小题根据最后一段 “On Easter Sunday, 1722, however, settlers from Holland moved in and gave the island its name. Today, 2,000 people live on the Chilean territory.”中的On Easter Sund
16、ay; gave the island its name ; the Chilean territory可以推断Easter Island(复活岛)属于Chile (智利)。故选D.任何一篇文章都有其特定的写作目的,读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分推论的前提,从中推测出未知部分推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。BModern inventions have speeded up peoples loves amazingly. Motor-car
17、s cover a hundred miles in little more than an hour, aircraft cross the world inside a day, while computers operate at lightning speed. Indeed, this love of speed seems never-ending. Every year motor-cars are produced which go even faster and each new computer boats (吹嘘) of saving precious seconds i
18、n handling tasks.All this saves time, but at a price. When we lose or gain half a day in speeding across the world in an airplane, our bodies tell us so. We get the uncomfortable feeling known as jet-lag; our bodies feel that they have been left behind on another time zone. Again, spending too long
19、at computers results in painful wrists and fingers. Mobile phones also have their dangers, according to some scientist; too much use may transmit harmful radiation into our brains, a consequence we do not like to think about.However, what do we do with the time we have saved? Certainly not relax, or
20、 so it seems. We are so accustomed constant activity that we find it difficult to sit and do nothing or even just one thing at a time. Perhaps the days are long gone when we might listen quietly to a story on the radio, letting imagination take us into another world.There was a time when some people
21、s lives were devoted simply to the cultivation of the land or the care of cattle. No multi-tasking there; their lives went on at a much gentler pace, and in a familiar pattern. There is much that we might envy about a way of life like this. Yet before we do so, we must think of the hard tasks our an
22、cestor faced: they farmed with bare hands, often lived close to hunger, and had to fashion tools from wood and stone. Modern machinery has freed people from that primitive existence.24.The new products become more and more time-saving because .A. our love of speed seems never-ending B. time is limit
23、ed.C. the prices are increasingly high. D. the manufactures boast a lot.25.What does “the days” in Paragraph 3 refer to ?A. Imaginary lifeB. Simple life in the past.C. Times of inventionsD. Time for constant activity.26.What is the authors attitude towards the modern technology?A. Critical B. Object
24、ive.C. Optimistic. D. Negative.27.What does the passage mainly discuss?A. The present and past times.B. Machinery and human beings.C. Imaginations and inventions.D. Modern technology and its influence.【答案】24.A25.B26.B27.D【解析】考点:考查社会生活类短文阅读。【名师点睛】在做阅读理解题过程中,应首先略读一下短文,了解一下短文的大致意思,然后把几个选项含义理解透,尤其注意意思相近
25、,表达有交叉的选项之间的区别。然后再细读短文,把答案填入合适位置。答题时可以把含义相近的几个选项轮流填入同一处位置,反复阅读,反复体会,找出最佳选项,对于实在没有把握的小题可以最后完成。完成短文后,再认真通读一遍全文,看看上下语意是否通顺,是否符合逻辑关系。另外,做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。CThe other day when I was passing a clothing store, I fell in love with a skirt. I knew it would suit me best at firs
26、t sight. But when I looked at the price tag (标签), I knew I had to give it up.The love for beautiful clothes has been planted in my heart the day when I was born to be a woman. Several years ago I read an article in a magazine. The article stated that when a woman is at her best time, she is usually
27、poor or tasteless, so she cant get the right clothes; when she can afford to buy the clothes she likes, she often finds that they do not suit her anymore.On the way home, I was quite disturbed by such thoughts. It was just a pity, like many other pities. I thought to myself this way. But when I was
28、about to enter the building where I was living, I saw the big mirror placed in the entrance. I saw a girl in it who was in cheap but cleanly washed sweater and jeans. She was rather young, healthy and energetic. For quite a while I was touched by what I had seen in the mirror.Then I almost forgot th
29、e tale: A person without shoes cried until he saw a man without feet. Being young without good clothes is like the person without shoes. I should have felt grateful that I havent lost my feet.28.How did the author feel when she decided not to buy the skirt?A. Embarrassed. B. Wise. C. Relieved. D. Re
30、gretful.29.The underlined word “She” in Paragraph 3 refers to .A. the authors friend B. the author C. the authors roommate D. a stranger30.Why was the author touched by what she saw in the mirror?A. She didnt feel at ease when looking into a mirror.B. She was reminded of her devotion to beauty.C. Sh
31、e came to realize what she really possessed.D. She never thought over the other side of a person.31.We can learn from the text that the author considered her love for beautiful clothes as .A. natural B. funny C. silly D. simple【答案】28.D29.B30.C31.A【解析】31.A推理判断题。根据文章第二段的句子The love for beautiful clothe
32、s has been planted in my heart the day when I was born to be a woman.可知作者对衣服的爱是自然的,故选B.考点:考查人生哲理类短文阅读。【名师点睛】做好细节理解题的几点建议:细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:略读材
33、料,大概了解原文,掌握中心或主旨; 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实; 将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。比如文章第28小题根据第三段的句子On the way home, I was quite disturbed by such thoughts. It was just a pity, like many other pities.可知作者决定不买这个衬衫的时候,感觉很遗憾,故选C.
34、 第30小题根据文章第三段She was rather young, healthy and energetic. For quite a while I was touched by what I had seen in the mirror.可知作者被镜子里面的东西感动了,因为她知道自己真正拥有什么,故选ADThe Regional Director of the National Heritage Conservation Commission (国家遗产保护委员会) Kagosi Mwamulowe said the Barotse Plains is unique and it de
35、serves to be on the list of the World Heritage Sites.Mr. Mwamulowe said the Barotse Plains deserves to be included on the World Heritage List because it has a rich cultural heritage which includes the burial sites of former kings.The Director said he hoped that the landscape would be declared as a h
36、eritage site next year in June. He also said it was important to protect Zambias unique culture for education and entertainment. Chief Natural Heritage Officer Muyumbwa Ndiyoi said there will be a lot of benefits when the Barotse Landscape is declared a World Heritage Site because it will attract ma
37、ny tourists and business investments will increase. Mr. Ndiyoi said the site will also benefit young people as knowledge will be passed down from generation to generation. He was reacting to a question from Nalolo District Labour Officer Jason Ngoma who wanted to know how the people of Western Provi
38、nce will benefit once the Barotse Landscape is declared a World Heritage Site.And University of Zambia Lecturer Charles Namate said there is a need for the site to be included on the World Heritage List because 50 years after its independence Zambia only has one heritage site, which is the Victoria
39、Falls. Lecturer Namate said the Barotse Landscape was facing a lot of environmental degradation (恶化), and thats why there is a need to recognize the value of its landscape and the memories of dead kings. The National Heritage Conservation Commission together with the Ministry of Chiefs and Tradition
40、al Affairs are in Western Province to hold meetings with Heads of Government Departments. The Commission also held closed-door meetings with the Litunga Lubosi Imwiko II of the Barotse Royal Establishment.32.What do we know about the Barotse Plains?A. It has royal tombs.B. It is being well protected
41、.C. It is not far from the Victoria Falls.D. Itll be listed as a World Heritage Site soon.33. Mr. Ndiyoi believes that if the Barotse Plains is declared a World Heritage Site, _.A. it wont benefit the people of Western ProvinceB. it will attract many foreign students and researchersC. it will contri
42、bute to the local economic developmentD. more people will start to learn about Zambias culture34. In the text, Lecturer Namate expressed his concern about _.A. the future of the Barotse PlainsB. the development of Western ProvinceC. the development of tourism in Zambia D. the environmental problems
43、of the Barotse Plains35. What can we infer from the text?A. Zambia only has two World Heritage Sites. 111.ComB. The Barotse Landscape has been partly destroyed.C. The Barotse Landscape issue is still being discussed.D. Young people in Zambia dont know about Barotse culture.【答案】32.D33.C34.D35.B【解析】试题
44、分析:文章主要介绍了赞比亚申请将巴罗策平原列入世界遗产。32.D细节推理题。根据第一段中it deserves to be on the list of the World Heritage Sites.和第三段The Director said he hoped that the landscape would be declared as a heritage site next year in June.可知巴罗策平原将被列入世界遗产,故选D.33.C细节推理题。根据第四段there will be a lot of benefits when the Barotse Landscape
45、 is declared a World Heritage Site because it will attract many tourists and business investments will increase.可知Muyumbwa Ndiyoi认为巴罗策平原被列入世界遗产,它会吸引很多游客,而且商业投资也会增加,促进当地经济发展,故选C.34.D细节推理题。根据倒数第二段Lecturer Namate said the Barotse Landscape was facing a lot of environmental degradation (恶化)可知Namate讲师认为巴
46、罗策平原正面临很多环境恶化问题,故选D.35.B推理判断题。根据倒数第二段Lecturer Namate said the Barotse Landscape was facing a lot of environmental degradation (恶化), and thats why there is a need to recognize the value of its landscape and the memories of dead kings.可知巴罗策平原的景色在一定程度上已遭到破坏,故选B.考点:考查社会文化类短文阅读。第二节 (共5小题; 每小题2分,满分10分。)根据
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370824.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
