《全国省级联考》河南省八市联考2017-2018学年高二上学期第二次学业测评英语试题(解析版)WORD版含解斩.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国省级联考
- 资源描述:
-
1、河南省八市联考2017-2018学年高二上学期第二次学业测评英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分,略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。ALike any college student, Connor Cox was excited when he received a package from home. He assumed it was filled with food and other goodies. He tore ope
2、n the box and, indeed, found a surprise inside: garbage. It turned out that hed left home without taking out the trash as hed promised his mother, so she mailed it to him. Source: A Florida man drove his 24-year-old daughter to a job interview. When she came back to the car with a large amount of ca
3、sh, he figured shed gotten the job and this was her advance (预付钱). Not quite. Unbeknown to the man, he had become his daughters getaway driver in her fifthand finalbank robbery.Source: Sun SentinelAn American French with his child made a trip to have the car washed. After he got home in Massachusett
4、s, the six-year-old called 911 to report a crime. The perpetrator (犯罪者) was his father. The criminal act? Dad ran a red light. Even though he was brought to light by his own kid, the father talked his way out of a ticket.Source: CBS BostonA grandfather labeled his three-month-old grandson a terroris
5、t. A question on the visa waiver (放弃) to get into America asks Britons if theyve ever engaged in “robbery, murder, terrorism.” In filling out the form for his grandson, Paul Kenyon carelessly checked yes. After explaining the mess to the American embassy, some Kenyon family members missed their flig
6、ht to Orlando because they had to wait for the babys visa to arrive in the mail.Source: Guardian1. What did Connor Cox find when he opened the package?A. Waste things. B. Food and sweets,C. A wooden box. D. Winter clothes.2. What does the underlined part in Paragraph Three probably mean?A. The fathe
7、r got a ticket. B. The father lost his way.C. The father didnt get fined. D. The father talked a lot with his son.3. Why did Kenyon family members miss their flight?A. Because they had to wait for the babys visa.B. Because they failed to take visas with them.C. Because the flight was controlled by t
8、errorists.D. Because they wanted to change other flights.4. What do the four stories have in common?A. They all happened in America.B. They all came from the internet.C. They were all surprising and interesting.D. They all happened between parents and children.【答案】1. A 2. C 3. A 4. C【解析】这篇文章主要包括四则新闻
9、。第一则新闻主要讲了一个大学生收到家里的一个包裹,他还以为是好吃的东西,结果打开是一袋垃圾;第二则新闻主要讲了一位男子开车送她的女儿去参加面试,回来的时候发现车里有许多钱,他还以为是工作单位提前支付给女儿的薪水,原来是女儿抢劫银行的钱;第三则新闻主要讲了一位父亲被他的女儿举报闯红灯,但是这位父亲使用自己的方法,免于受到惩罚;第四则新闻主要讲了一个三个月大的婴儿被认为是恐怖分子。1. 细节理解题。由He tore open the box and, indeed, found a surprise inside: garbage.可知当Connor Cox打开包裹时,发现是一袋垃圾,选A。2.
10、推理判断题。这则新闻主要报道了一位父亲被他的女儿举报闯红灯,但是这位父亲使用自己的方法,免于受到惩罚,所以选C。3. 细节理解题。由After explaining the mess to the American embassy, some Kenyon family members missed their flight to Orlando because they had to wait for the babys visa to arrive in the mail.可知凯尼恩一家错过了飞机是因为他们不得不等婴儿的签证,选A。4. 细节理解题。这篇文章主要包括四则新闻。第一则新闻主要
11、讲了一个大学生收到家里的一个包裹,他还以为是好吃的东西,结果打开是一袋垃圾;第二则新闻主要讲了一位男子开车送她的女儿去参加面试,回来的时候发现车里有许多钱,他还以为是工作单位提前支付给女儿的薪水,原来是女儿抢劫银行的钱;第三则新闻主要讲了一位父亲被他的女儿举报闯红灯,但是这位父亲使用自己的方法,免于受到惩罚;第四则新闻主要讲了一个三个月大的婴儿被认为是恐怖分子,所以这四个故事的共同之处是令人吃惊,而且有趣,选C。【名师点睛】文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实
12、细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,
13、找出时间发生,发展的正确顺序。例如本文第4题,属于细节理解题中的第(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。这篇文章主要包括四则新闻。第一则新闻主要讲了一个大学生收到家里的一个包裹,他还以为是好吃的东西,结果打开是一袋垃圾;第二则新闻主要讲了一位男子开车送她的女儿去参加面试,回来的时候发现车里有许多钱,他还以为是工作单位提前支付给女儿的薪水,原来是女儿抢劫银行的钱;第三则新闻主要讲了一位父亲被他的女儿举报闯红灯,但是这位父亲使用自己的方法,
14、免于受到惩罚;第四则新闻主要讲了一个三个月大的婴儿被认为是恐怖分子,所以这四个故事的共同之处是令人吃惊,而且有趣,选C。BWaris Dirie, born in 1965, is a Somali models author, actress and social activist. From 1997 to 2003, she served as a US Special Ambassador.Waris was born into a nomadic (游牧的) family in 1965 in Galkayo, Somalia. At 13, she fled to Mogadish
15、u to escape an arranged marriage to a much older man. Waris along with a few relatives later moved to London, where she worked for an uncle who had been appointed Somali ambassador. When his term ended, Waris remained in the city and held a job at a local McDonalds, where she was discovered by photo
16、grapher Terence Donovan. Since then, her modeling career took off, appearing in advertisements for top brands such as Chanel, Levis, and LOreal.In 1997, at the height of her modeling career, Waris spoke for the first time with Laura Ziv of the womens magazine Marie Claire about the female genital mu
17、tilation (FGM) (割礼) that she had undergone as a child. From then on, she abandoned her modeling career to focus on her work against FGM. That same year, she was appointed the UN Special Ambassador for the Elimination of FGM.In 1998, Waris authored her first book, Desert Flower, an autobiography that
18、 went on to become an international bestseller. In 2009, a feature-length film based on Desert Flower was released, with the Ethiopian supermodel Liya Kebede playing her.In 2002, she founded the Desert Flower Foundation in Vienna, Austria, an organization aimed at raising awareness regarding the dan
19、gers surrounding FGM. Waris followed that in January 2009 with the establishment of the PPR Foundation for Womens Dignity and Rights. Waris has also started the Desert Dawn Foundation, which raises money for schools and clinics in her native Somalia, and supports the Zeitz Foundation, an organizatio
20、n focused on sustainable development and conservation.In 2010, Waris was appointed Peace Ambassador for the Year of Peace and Security by the African Union.5. What is the correct order of the following events that happened to Waris Dirie?a. wrote her first book.b. established the PPR Foundation.c. m
21、oved to London with some relatives.d. became a UN ambassador for the abolition, of FGM.A. cdab B. cadbC. abdc D. bacd6. What is the possible meaning of the underlined word “Elimination” in Paragraph Three?A. control B. startC. end D. approval7. Which of the following foundations was not founded by W
22、aris Dirie?A. the PPR Foundation B. the Zeitz FoundationC. the Desert Dawn Foundation D. the Desert Flower Foundation8. What may be the best title of the passage?A. Waris Dirie-a Lucky Woman B. Waris Dirie-a Famous ModelC. Waris Dirie- a UN Ambassador D. Waris Dirie-a Desert Flower【答案】5. A 6. C 7. B
23、 8. D【解析】这篇文章主要讲了Waris Dirie的传奇人生,也可以说她是一朵沙漠玫瑰。5. 细节理解题。通过仔细阅读原文,可知事件发生的先后顺序是:首先,Waris Dirie和一些亲戚搬到伦敦;其次,Waris Dirie成为一名联合国的大使;然后,Waris Dirie写了她的第一本书;最后,Waris Dirie建立了PPR基金会,选A。6. 词义猜测题。由From then on, she abandoned her modeling career to focus on her work against FGM.可知That same year, she was appoin
24、ted the UN Special Ambassador for the Elimination of FGM.这句话的意思是同一年,她被任命为联合国特使,废除女性割礼,所以“Elimination”的意思是结束、废除,选C。7. 细节理解题。由Waris followed that in January 2009 with the establishment of the PPR Foundation for Womens Dignity and Rights. Waris has also started the Desert Dawn Foundation, which raises
25、money for schools and clinics in her native Somalia, and supports the Zeitz Foundation, an organization focused on sustainable development and conservation.可知Zeitz基金会不是由Waris Dirie建立的,选B。8. 主旨大意题。这篇文章主要讲了Waris Dirie的传奇人生,也可以说她是一朵沙漠玫瑰,选D。CWhore is the best way to sell and popularize a range of toilet
26、 paper? A company from Japan has a good idea-theyve printed a short story on the paper!The story is called Drop, and if s set in a public toilet “The story is on about one meter of toilet paper and can be read in a few minutes.” said company executive Niko Shimatani of Hayashi Paper, a Japanese pape
27、r company.The author behind the story is Koji Suzuki. Many people refer to him as the Japanese Stephen King. He has written books about fatherhood and has even translated childrens books. Before Drop, he wrote a novel called Ring in 199 L The novel was made into a feature film of the same name and w
28、as very popular in Japan and in Hollywood.So, whats the short story on the toilet rolls about? Its a horror story based on a Japanese superstition. In many old Japanese houses, the toilets were often at the back of the house, m a dark corner. There was a myth that a ghost lived in the toilet bowl. V
29、ery often, parents told their children that a big hand would pull them into the dark toilet bowl if they were naughty. As a result, many children grew up frightened of “the ghosts in the toilets”.One day, Drop may be made into a film. But will we have to watch it in the toilet?9. Why did the company
30、 print a story on the toilet paper?A. To attract buyers. B. To frighten children.C. To spread superstition. D. To amuse people.10. According to Paragraph Three, what is right about Koji Suzuki?A. He has written many childrens books.B. He is highly thought of in Japan.C. His novel Ring was made into
31、a film in 1991.D. His story Drop was written before Ring.11. The passage is mainly about .A. a well-known Japanese writer.B. excellent works of a Japanese writer.C. a Japanese horror story about toilets.D. a clever way to advertise for toilet paper.【答案】9. A 10. B 11. D【解析】本文主要讲了一家日本的公司把短故事印刷在卫生纸上,这是
32、一种为卫生纸做广告的机智的做法。9. 细节理解题。由What is the best way to sell and popularize a range of toilet paper? A company from Japan has a good idea-theyve printed a short story on the paper!可知这家公司在卫生纸上打印故事是为了吸引购买者,选A。10. 细节理解题。由Many people refer to him as the Japanese Stephen King.可知Koji Suzuki他在日本受到高度评价,选B。11. 主旨大
33、意题。本文主要讲了一家日本的公司把短故事印刷在卫生纸上,这是一种为卫生纸做广告的机智的做法,选D。DWe increasingly rely on social media to talk to friends, GPS to navigate and the web for information. But is that wise?Google is making you stupid, your iPhones making you anxious and your social networks are making you anti-social. Modem technology
34、is driving each of us into a cognitive (认知的) disorder, and if we arent careful well be beaten into a stupor (麻木).Of course, the real story isnt as clear as all that But stories continue because the sense that something is eroding our mental abilities feels right We struggle to remember our own phone
35、 number, while only a few years ago we could recall dozens. Online, readers prefer short, simple stories to long, subtle pieces, and we all know someone who breaks out in a sweat when separated from their smartphone.So whats really happening? The first thing to consider is that this kind of neuro-an
36、xiety about the tools we use is nothing new. In 370 BC, Plato warned that the Greeks “trust in writing77 would “discourage the use of their own memory”. Sound familiar?The reality is that our brains do change when we use a smartphone or computer but they also change when we use a pen, a screwdriver,
37、 or any other tool for that matter. They change when we mow the lawn, play golf or cook dinner. Our experiences continually shape the way the brain works So the question isnt really is tech changing our brains? but how are our brains adapting to living in todays screen-first, always-online, networke
38、d world?Scientifically speaking, were a long way from definitive answers, but we looked at the latest research and talked to leading experts in their fields to discover how they think our brains are being affected.12. In Paragraph Two, the author tries to tell us of modern technology.A. the bad effe
39、cts B. the benefitsC. the overuse D. the diversity13. The author takes Plato for example in Paragraph Four to .A. warn people not to use writing toolsB. present the development of technologyC. show peoples anxiety about technology always existsD. explain writing tools have an influence on peoples me
40、mory14. From the last two paragraphs, we can infer that .A. modem technology has the greatest effect on our brainsB. our brains are always changing no matter what we doC. its easy to find out how our brains adapt to the modem worldD. the latest research about modem technology is quite helpful15. Wha
41、ts the authors attitude toward modem technology?A. indifferent B. opposedC. doubtful D. objective【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】作者客观的评述了现代技术给人们的生活带来的利与弊。12. 推理判断题。由Google is making you stupid, your iPhones making you anxious and your social networks are making you anti-social. Modem technology is dr
42、iving each of us into a cognitive (认知的) disorder, and if we arent careful well be beaten into a stupor (麻木).可推断出第二自然段主要讲了现代技术给人们的生活带来的消极影响,选A。13. 推理判断题。由The first thing to consider is that this kind of neuro-anxiety about the tools we use is nothing new.和Sound familiar可推断出作者拿柏拉图举例是为了说明人们对技术的担忧一直存在,选
43、C。14. 推理判断题。由The reality is that our brains do change when we use a smartphone or computer but they also change when we use a pen, a screwdriver, or any other tool for that matter. They change when we mow the lawn, play golf or cook dinner. 可推断出最后两个自然段主要表明了不管我们做什么,我们的大脑在一直变化,选B。15. 推理判断题。由Scientific
44、ally speaking, were a long way from definitive answers, but we looked at the latest research and talked to leading experts in their fields to discover how they think our brains are being affected.可推断出作者对于现代技术的态度很客观,选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分))根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Christina Lim sits
45、in a hospital bed. Her face is very swollen (肿). It is two times its normal size. She has blue and green bruises under her eyes. She is in terrible pain. She speaks, but it is difficult to understand her._16_Lim is experiencing horrible pain._17_ Lim is one of the millions of people every year world
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370861.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
